Om oss

Om oss

Pladdercentralen är en finlandssvenska podcast plattform som fick sin start 2021 , Pladdercentralen grundades av Johnny Aho och Axel Lehtinen.

Pladdercentralens vision är inte att ändra på hur vi lyssnar på poddar utan ändra på vilka villkor användare lyssnar på digital underhållning. Under resans gång anslöt sig Johannes Sundqvist till teamet och bidrog med sin expertis under utvecklings stadiet av pladdercentralen.

Vi har skapat en plattform enligt “non-sign up” principen eftersom vi vill ge användarna frihet över deras digitala identitet. Vi alla  har ett stort intresse för digital underhållning och därför föll valet på poddar, och resultatet blev pladdercentralen.”

– Axel, Co-founder

 

 

Plattformen lanserades September 2021 och hade från början 5 poddar i sitt bibliotek.

 

 

Vasa start up challenge

Pladdercentralen togs emot bra av användarna och våren 2022 bestämde sig grundar sig för att ställa upp med Pladdercentralen i Vaasa Start-up challenge och gick vidare bland 4 vinnande start up företag.

 

“Vasa start up Challenge gav oss verktygen att växa och bygga vidare på pladdercentralen som varumärke och koncept.” 

– Johnny, Co-founder

 

 

Pladdercentralen originals

Originals är en uppstäning med poddar som produceras av pladdercentralen. Till pladdercentralen originals hör bland annat:

  • Brewers Den
  • A Rising Star
  • Kännspak
  • Förgången tid
  • FeTT Podden

Pladdercentralen hjälper idag podd lyssnare att hitta lokala och nordiska poddar samtidigt som vi skapar en möjlighet för kreatörer att nå nya lyssnare . Plattformen har skapats utan registreringskrav med den tidigare nämnda anledningen av att vi vill ge dig som användare frihet över din digitala identitet.

Team Pladdercentralen

Johannes Sundqvist

Webbutvecklare

Johnny Aho

Co-Founder

Axel Lehtinen

Co-Founder