Get Podcast

Härligt Ärligt

Vi är två multi passionerade kvinnor som heter Emma & Jennie. Tillsammans driver vi podden Härligt Ärligt, podden för dig som vill utvecklas, hitta mer glädje och leva ut din fulla potential! Med öppna armar, mycket kärlek och glimten i ögat bjuder vi in våra lyssnare till underbart ärliga samtal med ett nytt ämne för varje avsnitt. Opolerat, med både toppar och dalar. Vi beskriver oss själva som två sökande personer som båda också drivs av en stor längtan efter både andlig och personlig utveckling. Vi har även äran att ha spännande gäster i podden som alltid blir otroligt magiska och inspirerande möten.

46. Vilka är Två bögar och en podd och vad brinner de för?

Cato Helleren och Kim Andersson driver podden Två bögar och en podd där de bland annat pratar om killar, sex, relationer, dejting och fördomar. Hur träffades dom och varför kände de att de ville starta sin podd? Tror de att det är lättare för ungdomar att komma ut idag än när de växte upp?

De berättar om att ständigt behöva komma ut och vilka som är de vanligaste fördomarna de stöter på. Om att ta över äganderätten av ordet bög och att på så vis inte låta någon annan använda det som ett skällsord. Vilka är deras bästa relationstips?

Vad är det bästa med att vara bög och vad skulle de säga till någon som är nervös för att komma ut?54. Varför ska vi meditera mera och vad finns det för olika sorter?

Härligt Ärligt har insett hur lustigt det är att de poddat i över ett år nu utan att ha gjort ett avsnitt om meditation. De pratar om olika typer av meditation och deras upplevelser av dem. Varför har vi olika lätt för olika meditationstekniker? Vilka fördelar finns det med meditation? Varför är det som svårast att meditera när man behöver det som mest? Hur ska vi någonsin kunna höra vad vårt hjärta vill om vi aldrig stannar upp och lyssnar och varför bör du göra ett altare hemma? Jennie berättar även om hennes erfarenhet av transcendental meditation och dess effekter. 

Och hur kan vi anamma känslan av Good enough?50. Vilka är Pureness och hur boostar de vårt immunförsvar?

Du ska kunna vakna på morgonen och vara utvilad. Kunna ge allt när du tränar. Ha en hy som lyser. Ögon som är pigga. Orka vara nyfiken. Varje dag, varje kväll. Med Pureness naturliga kosttillskott ska du kunna må ditt bästa jag! Vad är Chaga, varför kallas det för skogens svarta guld och varför borde alla dricka Kombucha? I veckans avsnitt får ni även höra hur Emma firades med en magisk cacao ceremoni i helgen då det också var Blue Moon. Hur påverkar planeterna oss och varför har oktober månad varit så kaotisk med känslomässiga highs and lows?

Och vad är The Grand Conjunction som kommer ske den 21 december?18. Vad kan vi lära oss av krissituationen vi befinner oss i och vad är stress?

Kan det komma något gott ur en kris? Hur skapar man balans mellan oro och ett positivt synsätt i den globala krissituationen vi befinner oss i just nu? Kan det faktiskt få oss att stanna upp och värdera om? Kan denna globala paus få oss att inse vad vi faktiskt har, vad vi verkligen behöver och vad vi annars tar för givet? Kan det lära oss att bli mer eniga som folk och hjälpa varandra? Kan det vara ett symptom och planetens sätt att tala om för oss att den är stressad?

Emma och Jennie pratar också om att det är så många som är stressade idag i det vanliga livet, även innan coronaviruset bröt ut. Är våra hjärnor osynkade med dagens snabba och teknologiskt utvecklade samhälle? Vad händer när de naturliga korta pauserna i vardagen inte längre existerar utan fylls av scrollande på telefonen? Finns det många olika former av stress? Vad är stress egentligen och finns det positiv stress?

Och varför fick Emma panik i mataffären?10. Vad är kreativitet och hur skapas magi i en Circle Of Sisterhood?

Emma och Jennie reflekterar över vad det kan innebära att vara kreativ, vad som kan begränsa kreativiteten och om kreativitet alltid behöver få ett materiellt resultat. Varför är det så svårt att vara kreativ ibland och vad är det bästa med att få vara kreativ? De delar också med sig av upplevelsen från Circle Of Sisterhoodkvällen de var på, om glädjen och befrielsen i att få uttrycka sig genom frigörande dans, utan att tänka på hur det ser ut och istället låta musiken röra kroppen precis så som den vill. Vad händer när man ger sig hän till rytmen och låter den inre vilda kvinnan ta plats? Och hur ser deras inre gudinnor ut?34. Special edition│Del 2 av 3 Konspirationsteorier – Flat Earth – Är jorden platt och lever vi i en illusion?

Varför menar en del av befolkningen att vi alla lever i en inlärd illusion om att jorden är rund? Vad har Flat Earth Society för argument och varför tror ca 6,5 miljoner amerikaner att jorden är platt? Varför litar inte konspirationsteoretikerna på vare sig regeringar eller NASA och vad tror de att de döljer? Vad menar de med att jorden skulle vara omgiven av en ogenomtränglig isvägg som vi kallar Antarktis?

Härligt Ärligt kommer också in på en annan konspirationsteori, chemtrails. Vad är det? Finns det på riktigt och vad, varför och hur sprutas det ut i vår atmosfär? Finns det både för- och nackdelar med det eller är det enbart farligt för människa och natur?

Och är det möjligt att vi människor egentligen bara ingår i ett enormt experiment?26. Vad är Rapé och varför är vi så självkritiska?

Härligt Ärligt har gjort en ceremoni med hjälp av förra veckans gäst, de har testat Rapé den heliga tobaken från Amazonas. Hur används den traditionellt i Sydamerika och i vilket syfte? Jennie och Emma delar med sig av sin upplevelse av Rapén, hur den påverkade dem och vad den hjälpte dem att inse.

Varför är de så hårda mot sig själva och vad är det dem brottas med? De pratar om ”duktig flicka” syndromet och ifall kvinnor lider mer av prestationsångest än män. Hur blir vi påverkade av ideal och hur kan vi bli snällare mot oss själva? Är det genom skit blommorna växer och varför ser man sig själv genom så kritiska ögon?

Och varför är det så lätt att känna att man inte gör tillräckligt?99. Vad är Female Power Retreat och vad gav det oss?

Härligt Ärligt har varit iväg på Female Power Retreat och delar med sig av upplevelsen och reflektioner från helgen. Hur hamnade Emma och Jennie på just det här retreatet? Varför var det så värdefullt för dem att få komma och bara ta emot, varva ner och inte ta så stort socialt ansvar? Varför älskade de tantrayogan och vilka insikter gav det? Vad drömmer de om just nu och hur upplevde de den tysta morgonen på retreatet?

Och vad var det för ny typ av sharing de gjorde?

Missa inga avsnitt genom att prenumerera på Sveriges härligaste podd! Nytt avsnitt varje onsdag. Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram för pepp och good vibes!98. Vem är Anna Klimenko och vad är Empowering women mastermind?

I veckans avsnitt bubblar Härligt Ärligt med Anna Klimenko som brinner för att stärka kvinnor. Varför brinner hon så starkt för just kvinnor? I podden berättar hon om hennes workshop weekends Empowering women mastermind, vilka borde åka på det? Vilket är hennes bästa tips för att nå ut med sin business? Vad känner Anna är det bästa med att coacha kvinnor?

Och när känner hon att hon står i sin kvinnliga kraft?

IG: empoweringwomensverige

www.empoweringwomen.se

Följ oss harligtarligtpodcast på Instagram!101. Vem är Erica Nylander och varför är hennes bästa life hack att lita på livet?

I denna veckans avsnitt får ni träffa Erica Nylander och höra hennes berättelse om hur hon gått från att känna att livet var tufft och orättvist till att lita på livet fullt ut. Vad var vändpunkten och hur lever hon sitt liv idag? Hur kan man lära sig att höra sin inre röst? Var kan man börja om man vill lära sig att bli en medveten skapare av sin egen verklighet? Vilket är Ericas bästa tips till dem som känner att livet känns tungt just nu? 

Och hur kan våra största utmaningar vara våra största möjligheter?

IG: create_with_erica

www.ericanylander.com

Missa inga avsnitt genom att prenumerera på Sveriges härligaste podd! Nytt avsnitt varje onsdag. Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram för pepp och good vibes!100. Special – Härligt Ärligt firar 100 avsnitt!

Milstolpen 100 avsnitt är nådd och i det här avsnittet får ni följa med på en tillbakablick på Härligt Ärligts resa hittills. Emma och Jennie berättar om hur allt började, när de sprang nakna ut i vattnet bredvid kallbadhuset, deras första upplevelse av Circle of Sisterhood, deras tid i radio på Puls FM, vem som var den första gästen i podden och vad de har lärt sig längs vägen. Ni får också höra om deras första samarbete, nattpodd på stranden, fulufjället, fotouppdraget för Indiska och det fina mötet med dödsdoulan Jenny-Ann och mycket mer!

Tack till alla er nya och gamla lyssnare som är med oss på resan!

Missa inga avsnitt genom att prenumerera på Sveriges härligaste podd! Nytt avsnitt varje onsdag. Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram för pepp och good vibes!102. Vilka är Her Peace och varför är det så viktigt att våga prata om yonihälsa?

Härligt Ärligt har träffat Elin Kerola och Nina Wiger, kvinnorna bakom plattformen Her Peace, ett community online för systerskap och yonihälsa. Varför startade de Her Peace? Hur togs det emot när de vågade öppna upp sig om sina underlivsproblem? Vilka är deras bästa tips om man lider av herpes eller urinvägsinfektioner?

Elin och Nina berättar även om sina events och hur de coachar kvinnor. Och när känner de sig som mest kvinnliga?

www.herpeace.com

IG: @weareherpeace

Missa inga avsnitt genom att prenumerera på Sveriges härligaste podd! Nytt avsnitt varje onsdag. Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram för pepp och good vibes!103. We are back!

Härligt Ärligt är tillbaka efter en välbehövlig paus. Emma och Jennie pratar om hur viktigt det är att skapa mellanrum i livet för reflektion och återhämtning. De pratar även om hur deras syften inom numerologi och human design känns aligned med deras förverkligande av sina drömmar. I veckans avsnitt svarar de också på frågor för att lyssnarna ska lära känna dem bättre. Vilket är ditt bästa motto? Vilken ceremoni/workshop har utvecklat dig mest? Vad har du helst på smörgåsen? Berätta något otippat om dig själv? Vilket är ditt lyckligaste ögonblick?

Och vad har de på gång framöver?  

Missa inga avsnitt genom att prenumerera på Sveriges härligaste podd! Nytt avsnitt varannan onsdag. Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram för pepp och good vibes!104. Vem är Johanna Halldén och varför är vår andning så viktig?

Johanna Halldén är yoga och meditationslärare, andningsinstruktör, livscoach och ledarskapscoach. Hur har hennes väg sett ut till att bli livscoach och vad var det som gjorde att hon ville bli det? Vad innebär det att vara ledarskapscoach? Vad är Johannas drivkraft i livet och vad tycker hon är det svåraste med självutveckling? Hör henne berätta om hur hon jobbar som andningsinstruktör och varför andningen är så viktig. Johanna berättar om hur en relaxator kan hjälpa oss att få bättre andning och varför det är bra att sova med tejp över munnen. 

 

Ni som lyssnar får även ta del av en andningsövning som Johanna håller i podden!

 

IG: johanna.halldén

 

Missa inga avsnitt genom att prenumerera på Sveriges härligaste podd! Nytt avsnitt varannan onsdag. Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram för pepp och good vibes!42. Hur upplever man riktig fjällfullness och varför är Dalarna så fantastiskt?

Härligt Ärligt har varit på roadtrip och har fått uppleva hur otroligt magiskt det är i norra Dalarna! Tillsammans med sina män har de njutit av varandras sällskap och häpnadsväckande vildmark. De har firat Jennies 30årsdag, fjällvandrat, badat i Sveriges högsta vattenfall, hållit en cacaoceremoni, matat renar och besökt Sveriges sydligaste sameby.

Vad var det otroliga som hände när de glömt tändaren och inte kunde tända stormköket för att laga mat på fjället? Hur var cacaoceremonin de höll tillsammans, varför var den så värdefull och vad var det för djur som stod precis utanför stugan när de vaknade sista morgonen?

Och vad är det för spännande gäst som ska vara med i nästa veckas avsnitt?97. Vem är Sophia ”Fia” Anderberg och hur kan man bli vän med sin kropp?

Härligt Ärligt har träffat Sophia “Fia” Anderberg, en av de mest välkända profilerna inom kroppspositivitet! Hör henne berätta om hennes resa från ett liv med ätstörningar till där hon är idag. Hur uttryckte det sig och hur tog hon sig ur det? Vad har hon för tips till tjejer och kvinnor som känner igen sig i hennes historia? Hur kan man vända elaka tankar om sig själv och sin kropp? Fia berättar även om diagnosen lipödem och hur det påverkar henne fysiskt och psykiskt. Vi djupdyker också i vad spiritualitet och kvinnlighet är för henne.

Och vad gör Fia när hon har morgonmöte med sig själv?

IG:@fiaanderberg

Detta avsnitt görs i samarbete med Studio Pompone.

Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram!38. Varför är porr så normaliserat i dagens samhälle och hur påverkar det människors syn på sex?

Förra veckans avsnitt väckte en hel del känslor och tankar hos Emma och Jennie. De reflekterar över hur pornografi förstör bilden av människans sexualitet. Hur skulle människors sexliv vara om de aldrig blev exponerade för porr från första början? Varför kopplas våld, övergrepp och förnedring så ofta ihop med sex? Hur leder porr till maktmissbruk, övergrepp och objektifiering av kvinnan? I veckans avsnitt pratar Härligt Ärligt också om No more fucks to give, kroppsbehåring och hur skev modebranschen är som leder till sjuka ideal, bokstavligt talat.   Och vad är porrfribarndom för organisation?96. Vem är Sandra Elg och hur kan man stötta sina hormoner ?

Härligt Ärligt har träffat Sandra Elg som leder kvinnor att nå sin fulla potential genom att leva efter sin cykel! I veckans avsnitt djupdyker vi kring våra hormoner. Vad är egentligen skillnaden mellan PMS och PMDS? Sandra berättar om att hon har PMDS och hur hon insåg att hon har det. Vad hjälper henne när hon har PMDS? Sandra är utbildad hormonyogalärare och delar även med sig av på vilket sätt hormonyoga är stöttande för våra hormoner och hur man äter bäst för att stötta sina hormoner.

Och vad är det för diagnos Emma fick när hon senast var hos gynekologen?

IG: @sandraeliceelg

Detta avsnitt görs i samarbete med Pureness!

Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram!30. Vad är livskvalitet och behöver vi lära oss att vara mer och göra mindre?

Härligt Ärligt har gått på sommarlov från Puls FM men är tillbaka där i höst. Veckans poddavsnitt inleder dem med att dra varsitt orakelkort. Vad vill korten säga dem och hur leder de in på dagens ämne livskvalitet? Har vi tagit vår frihet för givet innan Corona och vad kan vi göra för att boosta livspassionen? De pratar om vikten av mötet med nya människor och hur det kan utveckla en.

Och är vi själva ansvariga över vår egen livskvalitet?95. Vad menas med tillit och varför är det så viktigt?

Härligt Ärligt har precis landat efter en händelserik och omtumlande helg. De har varit tillbaka på Sju Sjöar och fått uppleva ett retreat om personlig utveckling genom de fyra elementen igen och samtidigt höstcampat med en husbil! Under helgen fick de bland annat öva på att ha tillit. Vad tänker de att tillit betyder? Varför kan det vara svårare att ta emot hjälp än att ge hjälp? Vad är det för skillnad på tillit och förtroende? Hur får man tillit? Vad kan vara orsaken till att man har tillitsproblem och vad kan man göra åt det? 

Och när har Härligt Ärligt behövt ha tillit? 

Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram och glöm inte ge oss 5 stjärnor om du lyssnar i Podcaster appen!

Detta avsnitt görs i samarbete med Vincents Husbil & Husvagn22. Vad är glädje och kan man påverka den?

Härligt Ärligt pratar om vad glädje är för dem, både när det gäller stort och smått i livet. Hur hittar man glädjen i livet och letar vi ofta på fel ställen? Kan pengar verkligen köpa lycka? Är det svårare att vara lycklig idag när man genom media har en hel värld att jämföra sig med? Kan den äkta glädjen finnas i att hitta balansen och tilliten i livet? De pratar om vikten av att värdera om vad som är viktigt i livet och att det inte är något fel med att behöva hjälp. Kan Minimalism vara en väg till glädjen?

Och blir vi lyckligare av att hjälpa varandra?94. Vem är Yvonne Kullenstjärna och vad kan man göra för att bli hel och läka bit för bit?

Denna veckan har Härligt Ärligt träffat Yvonne Kullenstjärna som utbildar i självhjälp, är författare, coach, sorgterapeut och har brutit tystnaden av sexuella övergrepp sedan barndomen. Vad hände med Yvonne när rätten att säga nej och rätten till hennes kropp togs bort? Vad vill hon säga till dem som också blivit utsatta för övergrepp och vad finns det för hjälp att få? Hör henne berätta om hennes två böcker “Jag kommer aldrig mer att vara tyst” och “Integritets material”. 

Yvonne är Psykosyntes utbildad coach och det är även inom det hon själv gjort sin terapi, vad är Psykosyntes?

www.yvonnekullenstjarna.se

IG: @yvonnekullenstjarna

Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram och glöm inte ge oss 5 stjärnor där du lyssnar på podden!

Detta avsnitt görs i samarbete med Vincents Husbil & Husvagn

 14. Är vi våra värderingar och vad är meningen med livet?

Hur vet man vad som är ens egna värderingar och vad som är andras? Hur urskiljer man sin egen sanning från normer och påtryckningar utifrån? Detta är frågor Emma och Jennie reflekterar över i dagens avsnitt, och vilka är egentligen deras största värderingar?

Emma och Jennie reflekterar över hur världen hade sett ut om fler människor gick in med öppna armar och en nyfikenhet att se vad vi kan lära av varandra i möten med nya människor. De pratar om vikten av att glädjas åt andra och att bli mer stöttande även om vi alla har olika värderingar och inte trampar upp samma väg. Men varför är det så vanligt att människor kämpar på i samma gamla invanda mönster även om de inte är lyckliga? Emma har kommit över en bild med fem frågor att ställa sig för att finna meningen med livet. Vad svarar Härligt Ärligt på dem?

Och hur kan kallbad vara bra för hälsan?93. Favorit i repris! Vem är Johanna Hector och hur får vi kontakt med livet, lusten och döden?

Den här veckan bjuder vi på en favorit i repris med njutningsdrottningen Johanna Hector!

Härligt Ärligt presenterar stolt den underbara Johanna Hector i veckans avsnitt! Vilka är hennes bästa tips på hur man bjuder in lekfullhet och lust i vardagen? Vad är PussyPower för henne och varför är hon så otroligt glad över att vara kvinna? Hur tar man bäst hand om juvelen? Vad är gudinnetid och varför är det så viktigt att öva på att ta emot? Hör även Johanna berätta om dödsmeditation, hur den har hjälpt henne i livet och vad hon tror händer när vi dör. Hon är en believer in dreams and working smart, varför ska man inte vara perfektionist om man vill bli framgångsrik?

Och varför bör alla göra en skrytlista?

IG @johannahector_

GLOBAL YOGA globalyoga.se

JIRA johannahector.com

SOULWORK soulworkclub.com

Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram och glöm inte ge oss 5 stjärnor där du lyssnar på podden!105. Vem är Mia Kafkios och hur ser energiprognosen ut för 2022?

Härligt Ärligt gästas av Mia Kafkios som hjälper människor att aktivera sin sanna potential genom energiarbete, terapi, coaching och healing. Hon har själv gjort en lång läkningsresa som hon delar med sig av i podden, en bakgrund som inneburit både fysisk och psykisk misshandel. Hur kan man identifiera sina inre sår och skuggsidor så att man kan läka dem? Hur började Mias spirituella resa? Vad innebär det att gå från tredimensionellt till femdimensionellt? Mia ger oss även en energiprognos för 2022 och håller en energiaktivering i podden!

Och vad är vårt “Divine Blueprint” och hur kan vi aktivera det?

www.growbymia.com

Missa inga avsnitt genom att prenumerera på Sveriges härligaste podd! Nytt avsnitt varannan onsdag. Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram för pepp och good vibes!

 92. Favorit i repris! Vem är Jenny Koos och är verkligen hormonella besvär så som PMS och mensvärk något vi måste lida av?

Den här veckan bjuder vi på en favorit i repris med kvinnohälsodrottningen Jenny Koos! 

Hon är sexualhälsorådgivare, Justisse Holistic Reproductive Health Practitioner, doula och författare och många känner till henne som Vulverine. Veckans avsnitt handlar om kvinnohälsa och bjuder på många insikter! Vad är fertilitetsförståelse och vad är drivkraften bakom det hon gör? Vi pratar om vikten av att tänka själv, vad som påverkar sexlusten och klimatets påverkan på vår hälsa. Hur påverkar koffein vårt hormonsystem negativt och kan vi bli av med PMS och mensvärk om vi slutar dricka det? Har kvinnor alltid haft PMS eller är det något som kommit till följd av den moderna människan? Vad gör en doula och hur stöttar de kvinnor under en graviditet? Vi pratar också om eventuella fördelar med hemförlossning.

Och hur går Jennys tankar kring att äta sin moderkaka efter en förlossning?

www.vulverine.se

IG: @vulverinekoos

FB: @Vulverine

Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram!52. Ett Härligt Ärligt år och vad har vi lärt oss?

BAAM! Härligt Ärligt firar ett helt år av poddande och blickar tillbaka på året som varit. Hur började allt och varför har det här varit året då de utvecklats som mest? Vilka har varit höjdpunkterna och de största utmaningarna?

Brottas de fortfarande med samma problem och vilken är den största personliga utvecklingen de gjort under året? Vad är de mest stolta över och vad är det finaste som skett tack vare podden?

Och har dem hittat den där jävla balansen än?91. Vad står nymånen i jungfrun för och vad är det en bra tid för?

Härligt Ärligt bjuder på ett soloavsnitt. Det är nymåne i jungfrun vilket är Jennies tecken. Kan man lära sig att känna igen sig i sitt stjärntecken? Emma berättar att hon uppskattar jungfrun i Jennie och de pratar också om vilket super team de är tillsammans enligt Human Design. Nymånen är en bra period för nystart och att prioritera sin hälsa. Emma delar med sig utav ett personligt problem som hon brottats med länge, som hon äntligen känner att det är dags att ta tag i.

Och varför är det så viktigt att finna tillfällen att prata kvinnor emellan?

Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram och glöm inte att ge oss 5 stjärnor där du lyssnar på poddar!48. Vem är Selene Hecate och vad är en intuitiv design?

Härligt Ärligt har varit i kontakt med en kvinna som kallar sig för Selene Hecate och har fått varsin reading som sedan designats och tolkats genom bilderna som kom till henne. Hur går det till när hon tar fram en intuitiv design? Vad innehöll Emma och Jennies bilder, hur tolkade hon innebörden i dem och kände de att tolkningarna stämde och resonerade med dem? Har Selene Hecate alltid vetat att hon är medial och hur blir hon påverkad av att göra en reading?

Och vad var det som fick Emma till tårar med hennes intuitiva design?90. Vad är budskapet bakom smyckeskollektionen SNIPPA?

Härligt Ärligt har precis släppt sin smyckeskollektion SNIPPA med ett tydligt budskap att stärka kvinnor. I veckans avsnitt får ni höra hur idén föddes fram och hur processen sett ut fram till lanseringen. Vad är budskapet bakom kollektionen och varför blev det just en snippa? De pratar även om hur de jobbar med kvinnor med Wild Feminine Rising och berättar om den stora kvinnosammankomsten de höll i början utav augusti.

Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram

Bilder och pris på hela kollektionen finner du i highlighten SNIPPA i vår profil.

#stoltattbärasnippa44. Vem är Maria Cerboni och vad är Board Yoga?

Härligt Ärligt har testat ståpaddling på havet och även provat Board Yoga med den fantastiskt inspirerande Maria Cerboni! Maria var först i Sverige med Board Yoga och har många års erfarenhet som yogalärare. Hur såg hennes resa från tunga år till ett liv fyllt av livsglädje ut och hur hjälpte yogan henne?   Vilka är Marias bästa tips om man har vattenrädsla, vilka är de bästa fördelarna med Board Yoga och varför går statiska positioner bort? Hör även Maria berätta om flytande meditation och hur vattnet kan hjälpa oss släppa vårt kontrollbehov. Och vad är Aqua Yoga?89. Vem är Nadia Wallin och hur kan man bli av med sin pengastress?

Härligt Ärligt välkomnar Nadia Wallin tillbaka och veckans avsnitt ägnas åt vår relation till pengar. Nadia Wallin arbetar som skuldrådgivare och intuitionscoach. Varför är det så viktigt att prata om pengar och hur kan man ändra sitt mindset för att frigöra sig från sina blockeringar? Många känner säkert igen sig i att det är svårt att sätta pris på sig själv men varför är det så viktigt att lära sig att ta betalt utan dåligt samvete? Vi vill ändra på trenden och öppna upp för oss kvinnor att också våga prata om pengar. Varför brinner Nadia så mycket för temat pengar?

Och vilket är hennes bästa tips för att ta sig ur skuldfällor? IG: @nadiawallin

Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram!40. Vilka är Happiears och vad är inspiration för oss?

Härligt Ärligt är glada över att kunna presentera ett nytt samarbete med Happiears som tillverkar strålningsreducerande produkter som skyddar dig från strålningen som ständigt finns omkring oss. Mycket passande med tanke på att de för några veckor sedan gjorde ett avsnitt om 5G och ifall det är skadligt för människa och natur. H ur skyddar deras produkter från strålning och hur kan vi egentligen veta hur skadligt det är för oss? Veckans ämne är inspiration och Emma och Jennie delar med sig av vilket flow de är inne i just nu och hur inspirerade de känner sig. Vad är det mest inspirerande de vet och vem inspireras de av?   Och vem är Maggan?88. Vem är Christopher Genberg och varför är Sapienic världens näst bästa hudvårdsrutin?

Härligt Ärligt har träffat Christopher Genberg, en av de personer som nu bygger Sapienic, hudvårdsföretaget som framställer produkter som hjälper huden att behålla sitt naturliga tillstånd. Han kallar sig själv för hudvårdsrebell och fullkomligt lever och andas probiotisk hudvård. Hur kom han själv in i hudvårdsbranschen? Vilken är världens bästa hudvårdsrutin och vad är det egentligen hudvårdsindustrin inte vill att vi ska veta? Vilka produkter använder han själv och rekommenderar Christopher att man peelar huden?

Och hur är det egentligen med solskydd, skyddar det oss eller är det skadligt? 

www.sapienic.se

IG: @sapienicsverige & @christophergenberg

Detta avsnitt görs i samarbete med Sapienic.

Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram!36. Vem är Sebastian Bourghardt och hur kan det låta när Härligt Ärligt gästar Puls FM?

Härligt Ärligt har varit tillbaka hos Puls FM och spelat in ett sommarprogram. De vände på steken och bjöd in deras radiokollega Sebbe. Hur och varför började han spela in radio och vad är det roligaste han varit med om i sin radiokarriär?

Har du någon gång undrat över hur det kan låta när Härligt Ärligt gästar Puls FM så kommer vi bjuda på många roliga och härliga klipp i veckans avsnitt. Vad sa hundtrimmaren när Jennie ringde och försökte boka klipptid till sig själv och hur gick det egentligen för Emmas audition till Stand Up Comedy Club?

Och vad var det Sebbe upptäckte när han körde Coronakommunikation med Emma & Jennie? 87. Vilka är GoFrendly och hur finner man nya vänner i vuxen ålder?

Känner du en längtan efter att träffa nya tjejkompisar men inte riktigt vet hur du ska finna dem? Härligt Ärligt har intervjuat Claudia och Ulrika, grundarna av den digitala plattformen GoFrendly, “A digital world for women by women. A place where females can connect based on their interests”.

GoFrendly är nordens största digitala mötesplats som kopplar ihop kvinnor med gemensamma intressen. Hur känner Claudia och Ulrika varandra och hur väcktes idén till GoFrendly? Tror de att många känner sig ensamma idag? Är Sverige ett av de svåraste länderna att skaffa nya vänner i? 

Och vad är nyckeln till en fin vänskap?  

IG: @gofrendly

Appstore & Google Play: GoFrendly

Följ @harligtarligtpodcast på Instagram!32. Vad är vänskap och vad betyder den för oss?

Härligt Ärligt minns tillbaka på hur länge de varit vänner och reflekterar över varför vissa vänskapsrelationer varar medans andra inte. Är det okej att göra slut med en vän? Lever många relationer kvar på minnen? Är tid nyckeln till en djupare relation? De pratar om vikten av att kunna dela alla känslor och sidor med varandra för att få en tryggare vänskap. Hur är det att få nya vänner i vuxen ålder och är vissa relationer menade för att vi ska lära oss av varandra?

Och kan det du irriterar dig på hos andra vara en reflektion för dig själv?86. Vem är Eva Svärd och hur kan tankefältterapi (TFT) bota fobier?

Lider du av någon fobi? Då är detta avsnittet något för dig! Härligt Ärligt har träffat Eva Svärd som hjälper människor att bli av med fobier, rädslor och ångest med hjälp av TFT. Vad är egentligen TFT och hur funkar det?

Ni som lyssnar får även ta del av hur det lät när Jennies mamma gjorde TFT med Eva för att bota sin spindelfobi. Varför blev Eva själv intresserad av det här och har hon själv haft någon fobi?

Hör även Eva berätta om hur hon jobbar med auratransformation och förlåtelsehealing. Vad händer när man förlåter sina föräldrar? Och vad händer när man förlåter sig själv?

www.evasvard.se

IG: @evasvard.se

FB: Laguna Freedom

Följ @harligtarligtpodcast på Instagram!28. Vad är Breathwork och hur kan det hjälpa oss?

Härligt Ärligt har haft en av de kraftfullaste upplevelserna hittills! De har varit på Breathwork med Michelle Baker. Breathwork är en form av aktiv meditation som görs med hjälp av andetaget och hjälper oss att öppna upp energiblockeringar som fastnat i kroppen. Vad finns det mer för fördelar med Breathwork och vad händer med kroppen när vi utövar det? Bär vi alla på en otrolig förmåga att läka oss själva med något som vi alltid har med oss – andetaget.   Å ena sidan aktiverar det dig, å andra sidan låter det dig slappna av och släppa spänningar samtidigt som du frigör begränsande övertygelser. Kan Breathwork hjälpa oss känna var våra blockeringar finns och aktivt röra oss genom dem? Kan det skapa en väg för en känslomässig detox?   Och vad fick Emma och Jennie för kroppsliga reaktioner som inte gick att kontrollera?85. Vem är Josefine Congiu och hur kan astrologi hjälpa oss att förstå oss själva?

Härligt Ärligt har fått äran att djupdyka i astrologi tillsammans med Josefine Congiu! Vad är egentligen astrologi, hur påverkar det våra personligheter och hur kan det hjälpa oss leva i linje med det vi är ämnade för i livet? Hur kom Josefine in i den astrologiska världen? Vad betyder ens soltecken, måntecken och ascendenten? Ett ord man ofta hör inom astrologi är konjunktion, vad är egentligen en konjunktion? Vad är Saturn Return och hur påverkar det oss? 

Och vad betyder de olika husen inom astrologi?

FB: Astrologiskt

IG: @astrologiskt

Följ Härligt Ärligt Podcast på Instagram!24. Vad är identitet och hur skapar vi den?

Skapar vi vår identitet via konsumtion och var går gränsen mellan negativt och positivt när det gäller att vilja uttrycka sig? Härligt Ärligt pratar också om att det är vanligt att folk identifierar sig med sitt jobb, men om hela ditt jag är ditt jobb, vem är du då om du blir av med jobbet?

Emma och Jennie delar med sig av vad de själva identifierar sig med och hur de vill se sig själva. Förändras ens självbild och hur man identifierar sig när man blir förälder? Vad händer när bilden av hur man vill se sig själv inte stämmer överens med verkligheten och uppnår vi vår fulla potential först när vi verkligen vågar vara oss själva?

Och beror klimatförnekelse på kränkt gruppidentitet?84. Vem är Annika Sundin och hur kan vi leva mer hållbart?

Annika Sundin är kvinnan bakom instagramkontot medveten_i_stan och i veckans avsnitt djupdyker Härligt Ärligt i vikten av hållbarhet tillsammans med henne. Varför startade hon kontot och vad är drivkraften bakom hennes arbete för en mer hållbar förändring? När började hennes klimatångest och vad betyder hållbarhet för henne? Vilka är hennes bästa tips för vardaglig hållbarhet, vilka är hennes favorit lifehacks och vad betyder det härliga begreppet “Preloved” och varför är det så viktigt? 

Och varför ska man äta frukt och grönt i säsong? 

IG: medveten_i_stan

Följ Härligt Ärligt Podcast på Instagram!20. Vem är Frida Källman och Vem kunde ha trott?

Härligt Ärligt firar tjugonde avsnittet med att bjuda in sin första gäst – Frida Källman! Frida är skaparen av filmen Vem kunde ha trott? En film om Björn Natthiko Lindeblad och hans otroliga resa från business till buddhism. En vackert gestaltad film om ekonomichefen som gjorde sig av med allt han hade för att bli buddhistmunk i sjutton år.

I detta avsnitt får ni lära känna Frida och hon berättar om skapandet av filmen. Hur kom Björn in i hennes liv och varför valde hon att göra filmen om honom? Hur såg processen ut och vad var det svåraste med att göra filmen? Är vissa människor mer andliga än andra? Vad har hon lärt sig av honom och om livet?

Och vad drömmer Frida om just nu?83. Vem är Krickelin och hur bygger man bäst sitt eget varumärke?

Krickelin, eller Kristin Lagerqvist som hon egentligen heter, driver en av Sveriges största livsstils-/inredningsbloggar och beskriver sig själv främst som motivatör och inspiratör. Hur ser hennes egen resa ut från när hon startade till där hon är idag? Vad är det bästa med sociala medier och vad är nackdelen med det? Vilket är Kristins bästa tips på hur man bygger sitt eget varumärke? Hur skapar man lyckade inlägg på Instagram? Vad är “Ett mjukare Varberg”? 

Och vad är det bästa med att bo i Varberg?

www.krickelins.se

IG: @krickelin

Följ Härligt Ärligt Podcast på Instagram!16. Vilken är den största utmaningen med att bo i Sverige och vad är det bästa med att resa?

Hur tänker man utanför lunchlådan egentligen? Emma och Jennie berättar om samarbetet som kommer till Varberg och som nu är spikat! Efter en önskan från en av deras lyssnare har dem dessutom ägnat ett helt avsnitt åt något som får dem att känna sig som mest levande. Att resa! Vad är det egentligen de älskar så mycket med att resa?

Är det verkligen värt att leva i motvind och mörker halva året för att sedan stress-ta-igen det och försöka njuta ikapp på sommaren? Ska inte livet levas fullt ut året runt och inte bara överlevas hälften av året? De reflekterar kring hur klimatet i Sverige får en att inte leva i nuet en stor del av tiden, utan snarare leva i väntan på ljus och skönare väder.

Och hur kan drömmen om att leva halva året i Sverige och halva året utomlands bli sann?

 82. Vad är traumaläkning och hur kan plantmediciner hjälpa i ens läkning?

Härligt Ärligt är glada över att presentera del 2 med Leila Andersson och i denna veckans avsnitt pratar vi om traumaläkning, delpersonligheter och plantmediciner. Vad är egentligen traumaläkning och varför är det så viktigt? Vad finns det för olika metoder för det? Vad är ett trauma och hur kan det visa sig för olika personer? Har Leila själv läkt något trauma? Vad är delpersonligheter och hur jobbar hon med det?

Och vad är Internal Family Systems och hur skiljer sig det från andra terapiformer? 

https://linktr.ee/leila.andersson0

IG: @leilaandersson_ Följ Härligt Ärligt på Instagram!12. Varför är det så lätt att ta på sig för mycket och hur hittar man den där jävla balansen?

Hur lär man sig skapa balans i livet? Varför är det så svårt och hur lär man sig vara mer snäll mot sig själv? Emma och Jennie har insett saker om sig själva och reflekterar över sina egna beteenden, om hur de är två personer som lätt tar på sig för mycket, gärna vill göra allt allt allt och sätter upp orealistiska mål. Men vad händer om man inte tar tid för att bara vara och återhämta sig? Går det verkligen att fylla på med mer och mer saker utan att ta bort någonting annat?

De pratar också om att det är lätt att identifiera sig med den man var förr, att det kan vara svårt att acceptera när den gamla bilden av sig själv inte längre stämmer överens med den man är idag. När är det dags att göra slut med sitt gamla jag och bli kompis med sitt nya?

Och är 30-årskrisen en grej?81. Vem är Leila Andersson och vilka alternativ finns för de som inte vill leva i livspusselhetsen?

Leila Andersson jobbar som Healing & Self-Work Coach och har skrivit boken Hälsorebell – läkning, näring och motivation för ett friare liv, en handbok i personlig utveckling. Vad kan den hjälpa en med och vem borde läsa den? Hur har hennes egen läkningsresa sett ut? Hur går man från ett stressfyllt liv som man egentligen lever för alla andras skull, till att leva mer i frihet, hälsa och harmoni? Vad är det egentligen som krävs? Hur blir man en Soulpreneur på ett hållbart sätt?

Och hur blir man vän med businessen i sin business?

https://linktr.ee/leila.andersson0

IG: @leilaandersson_

Detta avsnitt görs i samarbete med Spirituellt.nu

Följ Härligt Ärligt på Instagram!8. Livet fullt av djur och hur funkar djurkommunikation?

Emma och Jennie berättar om sina erfarenheter av att ha djur, om den stora längtan efter att få ett eget husdjur när man var liten och lyckan när man äntligen fick ett. Emma delar också med sig av alla sina djurräddningshistorier från både Turkiet och Sverige.

I Turkiet besökte Emma ett dog shelter där hon fick se hundar leva under fruktansvärda förhållanden. En eld tänds inom henne. Hon måste göra något för att rädda dessa hundarna! Hon börjar ta bilder vilket leder till att ägaren snart blir hotfull och helt plötsligt drar kniv. Och vad händer sen?

Emma delar också med sig av utmaningarna det innebar att skaffa hund samtidigt som hon var höggravid och Jennie berättar om upplevelsen av djurkommunikationen hon var på med sin hund Gurkan. Där fick hon bland annat förklaringen till varför han tycker det är så jobbigt de gånger han behöver vara ensam och tips på vad hon kan göra för att det ska kännas bättre för honom.

Och har hundar en läkande förmåga?80. Vem är Ulrika Drevhage och vad är en Völva?

Härligt Ärligt är tillbaka på Sju Sjöar och poddar med Ulrika Drevhage som är Völva, vad är egentligen en Völva och hur har hennes egen resa sett ut till att bli det? Hör hennes starka och inspirerande historia från att vara en högt uppsatt chef med över hundra anställda till att gå på en vision quest i skogen, en natt som förändrade henne för alltid. Vad fick hon till sig där? Vad var det som lockade henne till att bli Völva?

Hör även Ulrika berätta om trumresan Emma och Jennie fick uppleva på 4 elements retreatet de var på. Hur kommunicerar hon med dödsgudinnan Hel? Vad är det bästa med att vara Völva? Och varför har hon en stav och hur använder hon den?

www.nordiclightwarrior.com

IG: nordiclightwarriors

FB: Nordic Light Warriors

Detta avsnitt görs i samarbete med Spirituellt.nu

Följ Härligt Ärligt på Instagram @harligtarligtpodcast55. Vem är Jenny Koos och är verkligen hormonella besvär så som PMS och mensvärk något vi måste lida av?

Hon är sexualhälsorådgivare, Justisse Holistic Reproductive Health Practitioner, doula och författare och många känner till henne som Vulverine. Veckans avsnitt handlar om kvinnohälsa och bjuder på många insikter! Vad är fertilitetsförståelse och vad är drivkraften bakom det hon gör? De pratar om vikten av att tänka själv, vad som påverkar sexlusten och klimatets påverkan på vår hälsa. Hur påverkar koffein vårt hormonsystem negativt och kan vi bli av med PMS och mensvärk om vi slutar dricka det? Har kvinnor alltid haft PMS eller är det något som kommit till följd av den moderna människan? Vad gör en doula och hur stöttar de kvinnor under en graviditet? De pratar också om eventuella fördelar med hemförlossning.

Och hur går Jennys tankar kring att äta sin moderkaka efter en förlossning?

www.vulverine.se

IG: @vulverinekoos

FB: @Vulverine79. Vem är Carina Hammarsten och vad är ”den spirituella inre resan”?

Härligt Ärligt har träffat Carina Hammarsten som jobbar med helhetshälsa och personlig utveckling på alla nivåer. Carina är medial och är grundaren av spirituellt.nu, den största portalen i Sverige inom det spirituella & andliga.

Hur har hennes egen personliga utveckling sett ut? Vad är Spirituellt för henne och vad var hennes vision när hon startade spirituellt.nu? Hon är ensam i Sverige om att göra ”den spirituella inre resan” vad är det? Hur kom hon fram till den ihop med sina guider? Vad är egentligen spiralen?

Och vad var det som hände när Sveriges radio ringde upp henne?

www.spirituellt.nu

FB: CH Spirituellt

IG: @spirituellt.nu

Detta avsnitt görs i samarbete med spirituellt.nu.53. Vem är Johanna Hector och hur får vi kontakt med livet, lusten och döden?

Härligt Ärligt presenterar stolt den underbara Johanna Hector i veckans avsnitt! Vilka är hennes bästa tips på hur man bjuder in lekfullhet och lust i vardagen? Vad är PussyPower för henne och varför är hon så otroligt glad över att vara kvinna? Hur tar man bäst hand om juvelen? Vad är gudinnetid och varför är det så viktigt att öva på att ta emot? Hör även Johanna berätta om dödsmeditation, hur den har hjälpt henne i livet och vad hon tror händer när vi dör. Hon är en believer in dreams and working smart, varför ska man inte vara perfektionist om man vill bli framgångsrik?

Och varför bör alla göra en skrytlista?

IG @johannahector_

GLOBAL YOGA globalyoga.se

JIRA johannahector.com

SOULWORK soulworkclub.com78. Vem är Hanna Böhlin och vad är en själslig PT?

Hanna Böhlin hjälper kvinnor och själsdrivna företagare att omfamna sin sanning och väcka sin urkraft! Veckans avsnitt handlar om hur och varför Hanna hjälper kvinnor att landa djupare i och leva ut sin själs sanning. Upplever hon att kvinnor nu mer än någonsin vill stå i sin fulla kraft? Vilket är hennes främsta tips för de som lever med oro, stress och ångest?

Hör henne berätta hennes starka egna historia om vilka utmaningar hon själv stött på och hur hon tagit sig igenom dem. Hur kan man skapa sig en ledstjärna som själsdriven företagare? Vad tror Hanna att det kan bero på att man känner sig stressad, orolig och energilös? Vilken är den största drivkraften bakom det hon gör?

Och vilket är hennes främsta tips för att lyckas med sin soulbusiness?

IG: @hannastankar

www.hannastankar.se

Erbjudande till våra lyssnare! Hör av er till Hanna via Instagram eller på hej@hannabohlin.se innan den 24 juni för att vara med och tävla om en lightversion av Hannas själsprofilläsning.

Följ Härligt Ärligt på Instagram: @harligtarligtpodcast51. Finns det humor och självinsikt i alla situationer?

Det har varit en hektisk period både på det yttre och inre planet för Härligt Ärligt och de har svårt att hejda sig när de sugs in i den kreativa processen. Med en nypa humor och glimten i ögat delar de i veckans avsnitt med sig av erfarenheten av att ha gått in för ett uppdrag till 200 procent med höga förväntningar för att sedan behöva inse att allt inte alltid blir som man tänkt sig.

Hur hanterar man ovisshet och besvikelse när man maxat totalt? De pratar om hur viktigt det är med kommunikation för att undvika onödig oro och vad de har lärt sig av erfarenheten.

Och är Emma och Jennie själva definitionen av uttrycket ”walk the extra mile”?77. Vem är Jeanette Bergelin Hedström och vad innebär 4 elements retreat med Nordic Light Warriors?

Härligt Ärligt är tillbaka på magiska Sju Sjöar och poddar med Jeanette som äger denna makalöst vackra och kraftfulla plats. Jeanette har många strängar på sin lyra och är en av de tre kvinnorna bakom Nordic Light Warriors. Hur hamnade hon på Sju Sjöar och hur såg hennes spirituella uppvaknande ut?

Hör henne berätta den starka berättelsen om hur hon hamnade på andra sidan och hur och varför hon tog sig tillbaka till livet på jorden. Hur var det på andra sidan? Vad är Nordic Light Warriors och hur föddes idén till 4 elements retreatet som Emma och Jennie deltog på? Vad innebar det egentligen och vad är det de vill väcka hos deltagarna? Vad kommer de mer göra med Nordic Light Warriors framöver?

Och vad handlar Jeanettes kommande bok Healing doll om?

www.nordiclightwarrior.com

www.sjusjoar.se

www.healingdoll.com

Följ Härligt Ärligt på Instagram: harligtarligtpodcast49. Vem är Angela de Cabo och varför är hon hellre olagligt frisk än lagligt död?

Härligt Ärligt har träffat härliga Angela de Cabo och i veckans avsnitt pratar de om hennes resa från att ha fått en obotlig cancerdiagnos. Hör henne berätta om hennes hjärtefråga kring rätten till ett smärtfritt liv! Vad är egentligen cannabinoider och skillnaden på CBD och THC? Varför fick Angela sin godkända licens för medicinsk cannabis indragen och hur påverkar det hennes livskvalitet? Hur hjälper växten henne och hur är hennes liv och smärta utan den?

Och behöver det göra ont att helas?76. Vem är Nathalie Sage och varför borde alla göra skuggarbete?

Härligt Ärligt har fått chansen att spela in detta insiktsfulla avsnitt om skuggarbete med Nathalie Sage som bor i Australien och jobbar som coach och healer med spirituell inriktning.

Vad är egentligen skuggan och skuggarbete och varför är det så viktigt? Hur kan vi jobba med våra skuggsidor och vad kan vara bra att tänka på när man ger sig in i sitt skuggarbete? Kan skuggsidorna ligga bakom utmattning?

Vad är kvinnlig intuition för Nathalie? Och när känner hon sig som mest feminin?

IG: nathaliesage

www.intuitionscoach.se

hej@intuitionscoach.se

Följ Härligt Ärligt på Instagram: harligtarligtpodcast47. Vad blir möjligt när man vågar lämna tryggheten och följa sin passion?

Jennie har valt att avbryta sina studier för att leva sitt sanna jag fullt ut och följa sin passion. Hon och Emma pratar om att följa sitt hjärta och satsa på sina drömmar, även om det kan kännas läskigt. Förändring känns och det ska kännas, annars är det väl inte en tillräckligt stor förändring för att utveckling ska kunna ske? De pratar om att våga tro på ett magiskt liv och kasta sig ut för att få magnifika resultat och att lägga ner sitt hjärta och själ i det man brinner för. Härligt Ärligt har också ett otroligt passande och fint samarbete med Vackraliv Yoga, som drivs med ledorden Be More You.

Och hur kan yogan hjälpa oss bli mer av oss själva?75. Vem är Linnea Stella och vad är Human Design?

I veckans avsnitt dyker Härligt Ärligt ner i Human Design tillsammans med den ljuvliga och kunniga Linnea Stella. Vi rekommenderar att du innan du slår på avsnittet surfar in på www.mybodygraph.com och fyller i dina uppgifter för att få fram vilken typ just du är.

Vad är egentligen Human Design? Vilka är de olika typerna inom Human Design och vad har de för egenskaper? Är det vanligt att människor inte lever in alignment med sina specifika egenskaper? Kan utmattning vara en väg för många till att leva mer i linje med sitt sanna jag? Hur kan man använda sig av Human Design för att skapa framgång och en karriär som fyller en med liv?

Och vad är egentligen våra auror och hur påverkar de hur vi interagerar med andra?

IG: @iamlinneastella

www.linneastella.com

Följ Härligt Ärligt på Instagram: @harligtarligtpodcast45. Vem är Coach Adeline och hur finner man sin fulla potential?

Adeline Sundblad jobbar som livscoach och med hennes varma och sprudlande energi hjälper hon kvinnor att hitta hem till sig själva och leva det liv de drömmer om.

Vad är det bästa med att jobba som livscoach och hur ser en dag på jobbet ut? Hur såg hennes resa till att bli livscoach ut? Vilket är det vanligaste problemet kvinnor vill ha hjälp med och vilket är Coach Adelines bästa tips för att uppfylla sina drömmar? Hör henne även berätta om Empowering Women eventen och Mammaboost!

Och vilka verktyg har hon för att vända negativa tankar om sig själv?74. Vad är floating och vilka är fördelarna med IR bastu?

Härligt ärligt bjuder på ett solo avsnitt och de träffas efter Emma berättar om hennes weekend i huvudstaden och hur hon spenderat tid med sig själv och unnat sig self care. Hon har testat på floating, vad är det och vilka fördelar finns det med det? Och hur flöt hon som en boss? Emma testade även på IR bastu och förklarar varför alla borde testa det. De pratar också om vad mycket spännande de har att se fram emot och hur fort tiden går när man har roligt.

Och vad finns det för spännande avsnitt att se fram emot framöver?

Följ Härligt Ärligt på Instagram: harligtarligtpodcast 43. Vem är Marika Renhuvud och hur är det att växa upp som samisk kvinna?

Marika är en samisk kvinna från Sveriges sydligaste sameby, är professionell dansare, danslärare, koreograf och hon bedriver även renskötsel. Hur för hon in den samiska kulturen i dansen? Hur är hennes upplevelse av att växa upp som samisk kvinna, har hon upplevt orättvisor på grund av sitt samiska ursprung och finns det några speciella samiska traditioner?

Jennie och Emma är otroligt inspirerade av Marikas och den samiska kulturens respekt för och relation med naturen och reflekterar kring hur mycket makthavare och storföretag har att lära av dem.

Och vad är Marika mest stolt över som samisk kvinna?73. Vem är Adde Johansson och Inre ögat?

Härligt Ärligt har fått chansen att träffa Adde Johansson som arbetar som medial vägledare, eller spökkärring som hon hellre kallar sig. Hon är fullbokad ända fram till september 2022 och i detta avsnittet djupdyker vi i andevärlden tillsammans med henne. Vad innebär det att vara spökkärring och på vilka sätt har hon alltid haft kontakt med andra sidan? Vad var det som fick Adde att våga öppna upp för andevärlden? Hur får hon budskapen till sig och hur hanterar hon om tragiska saker dyker upp? Hur funkar det egentligen med tidigare liv, föds vi alla om på nytt och vilka blir guider? Vilka är det som söker sig till Inre ögat och är det många som är skeptiska?

Och förenas man alltid med dem man älskat när man går vidare till andra sidan?

www.medialen.se

FB: Inre ögat

Följ Härligt Ärligt på Instagram: @harligtarligtpodcast

Detta avsnitt görs i samarbete med Pureness och ni får 20% rabatt på hela deras sortiment på www.pureness.se när ni anger koden HARLIGTARLIGT.41. Vem är Hobbykreatören och vad är feng shui?

Härligt Ärligt har ännu en gång äran att ha med en underbar och inspirerande gäst! Therese Skoog är en multipassionerad kvinna som jobbar under namnet Hobbykreatören och har många strängar på sin lyra. I detta avsnitt dyker hon tillsammans med Jennie och Emma ner i feng shuins värld om hur man skapar harmoni i sitt hem. Hur kan feng shui hjälpa dig i livet och hur funkar det? Varför lockade det Therese och vad älskar hon mest med det?

Och vad är egentligen en currylinje?72. Vem är Jenny-Ann Gunnarsson och vad gör en dödsdoula?

Jennie och Emma har träffat Sveriges första dödsdoula, den varma och omtänksamma Jenny-Ann Gunnarsson. Vad är egentligen en dödsdoula och på vilka sätt kan de finnas med som stöd i livets slutskede? Hör Jenny-Ann berätta om hennes egen rörande historia om hur hon kom fram till att hon ville utbilda sig till dödsdoula. Varför tror hon att vi är så rädda för döden och vad tror Jenny-Ann händer efter vi dör? Vad upplever hon att man ångrar mest på sin dödsbädd? Vilka är det som söker sig till Jenny-Ann? Och vad är det finaste med hennes yrke?

Härligt Ärligt presenterar stolt detta ögonöppnande, fina och viktiga avsnitt om döden. Tack för att du lyssnar!

Det första och enda kursprogrammet till dödsdoula i Sverige och Skandinavien är planerad för september 2021 och hålls av Jenny-Ann Gunnarsson, Susanne Nilsson samt doulor från engelska dödsdoula-föreningen.

www.dodsdoulan.se

www.vilabegravning.se

 39. Vem är BeadedbyElin och vad handlar Härligt Ärligts samarbete med henne om?

Härligt Ärligt är inne i ett kreativt flow och har spelat in veckans avsnitt under bar himmel på stranden efter att ha haft en fullspäckad fotodag. De är också superglada för sitt första samarbete, vilket är med ingen mindre än örhängesdrottningen BeadedbyElin! Elin Norén är en så kallad ”beader” och tillverkar unika pärlade fransörhängen. Hennes örhängen är helt magiska och de enda av sitt slag då hon designar dem själv och att det är förbjudet att kopiera någon annans mönster inom branschen. Hon kan även skräddarsy örhängen efter dina önskningar om man önskar andra färger eller dylikt. Varför och hur lärde hon sig att pärla örhängen och hur lång tid tar det att tillverka ett par? Härligt Ärligt pratar också om för- och nackdelar med sociala medier och hur man kan förhålla sig till det.   Och vad krävs det mycket av ifall man vill tillverka denna typ av örhängen?71. Varför ska man juica med Juica och vilka insikter kan det ge?

Härligt Ärligt gör årets första utomhus podd och i veckans avsnitt är det ett samtal de två vännerna emellan. Jennie och Emma har ett nytt samarbete med Juica och har testat på att juicefasta i tre dagar. De har ersatt alla måltider med kallpressad, ekologisk grönsaksjuice ifrån juica. Hur var deras upplevelse och vad var den största utmaningen?

De pratar om vilka insikter de fått om sig själva och Emma berättar om hur hon fått syn på sina kostvanor. De reflekterar över hur medveten man blir över kroppen och hur bra det är att få in meditation och mindfulnes under en fasta. Vilka är de främsta fördelarna med en juicefasta? Och hur kan ni bäst stötta Härligt Ärligt?

 

www.juica.se

IG: juicasverige

 37. Vem är Jenny Dinovi och vad är egentligen tantra?

Jenny är en av skaparna av Circle of Sisterhood som Härligt Ärligt är en del av och har gått på många ceremonier hos. Hur väcktes idén och varför kände dem att det behövdes ett sådant community för kvinnor i Sverige? Hör Jenny berätta om hennes otroliga resa in i yogans värld och hur hon blev dans-yogainstruktör i Costa Rica, trots att hon alltid trott att hon inte kunde dansa! Vad var det som fick henne att söka sig till den spirituella världen?   Vad är egentligen tantra och varför älskar hon det så mycket? Vad är skillnaden på hårt sex och tantrasex? Vilka tips har hon om man vill utforska den tantriska världen, vilka är de bästa fördelarna och vad har hon för tips för ökad självkärlek?   Och vilka är Jennys bästa onanitips?70. Vem är Elsa Pettersson och vad är Somatic Hypnos?

Härligt Ärligt har träffat Elsa Pettersson som är Hypnosis Soul Coach och hjälper människor på sin själsresa genom Somatic Hypnos. Jennie och Emma har fått varsin hypnos session med Elsa, vad är egentligen Somatic Hypnos och vad kan det hjälpa till med? Hur kom Elsa själv i kontakt med det och vad är det som händer när vi sätts i hypnos? Vad är egentligen vårt undermedvetna, vad är det som påverkar och kan alla försättas i hypnos?

Och vad är Soul Biz Circle?

IG: @elsapettersson

https://linktr.ee/elsapettersson

Våra lyssnare får 15% rabatt på Elsas Somatic Hypnos paket (3-pack eller 2-pack) när ni uppger rabattkoden: härligtärligt35. Special edition│Del 3 av 3 Konspirationsteorier – Finns det någon form av sanning i varje konspirationsteori?

Härligt Ärligt dyker ner i konspirationsteorihavet och touchar på flera olika riktigt sjuka teorier. Lever Hitler och var det dinosaurierna som byggde pyramiderna? Kan skaparna av Simpsons se in i framtiden och finns det egentligen dolda budskap i serien? Vad är Mandelaeffekten och hur kan många människor minnas samma sak trots att det aldrig verkar ha hänt? Är det läkemedelsföretagen som styr världen och finns redan botemedlet för cancer?   Finns det en underjordisk civilisation inuti vår planet? Är det Rothschildfamiljen som styr hela mänskligheten eller styrs världen egentligen av ödlor? Finns månen på riktigt eller är den ett högteknologiskt hologram?   Och vad är den mörka hemligheten bakom konspirationsteorin kring Pizzagate?69. Vem är Nadia Wallin och Intuitive Solutions?

Härligt Ärligt har träffat den underbara Nadia Wallin som jobbar med att medvetandegöra minnen och känslor i stagnerade energier, för att sedan frigöra dem och bjuda in känslor och “framtida minnen”/önskningar för att individen enklare ska kunna leva ett liv som hen vill leva.

Vad är egentligen intuition och hur går en individuell session till? Hur hjälper hon människor att öka det friska energiflödet och kärleken till sig själva?

Varför söker sig folk till henne och vilket är hennes främsta tips för ett friare och härligare liv? Och hur jobbar hon med affirmationer?

www.nadiawallin.com

IG: nadiawallin

 33. Special edition│Del 1 av 3 Konspirationsteorier – Vad är 5G och är det farligt för oss och vår planet?

Är konspirationsteorier verkligen så otroliga som de verkar eller är vår inlärda verklighet precis lika otrolig? Härligt Ärligt tycker oavsett det är väldigt spännande att tänka på alternativa verkligheter och sanningar, så häng med när de under tre delar dyker ner i olika konspirationsteorier!

Är det nya mobilnätet 5G farligt för oss människor och naturen? Vad finns det för risker med det och behöver vi verkligen snabbare internet? Är vi så stressade att vi är beredda att betala vilket pris som helst för snabbare uppkoppling och finns det risker när utvecklingen går för fort? Finns det samband mellan 5G och Coronapandemin? Vad är det för mystiska händelser som hänt i samband med utbyggnaden av 5G nätet? Vad menas med det nya digitala ”kalla kriget” och späder teknisk utveckling bara på den ständiga strävan efter mer konsumtion?

Och är installationen av 5G nätet egentligen ett sätt att kontrollera oss människor?68. Vem är Stina Velocette och ska det va såhär?

Stina Velocette är artist, producent och låtskrivare som med sin musik tar kampen för att stärka kvinnor. Härligt Ärligt har haft äran att träffa henne i hennes studio i Göteborg där hon delar med sig utav hennes musikresa, vilken musik hon är uppväxt med och vilken som är den största drivkraften bakom hennes texter.

“Ska det va såhär” är en utav hennes mest uppmärksammade låtar som är inspirerad av me too-rörelsen. Hur är hennes upplevelse av att vara kvinna i musikbranchen? Vad är andlighet för Stina och vad är hennes upplevelser utav det? Vad tror hon händer när vi dör? Hur går hennes tankar kring hur vi kan göra framtiden bättre för våra barn?

Och vad drömmer Stina om just nu?

www.stinavelocette.se

IG: stinavelocette

Följ och lyssna på Spotify: Stina Velocette31. Vad är Nia och äkta rörelseglädje?

Midsommar var underbar och Härligt Ärligt pratar om den sköna fria känslan av att vara iväg, hur allt känns lättare och hur man tar allt lite mer med en klackspark. Men varför är det så lätt att få förväntansångest inför händelser?

I veckans avsnitt pratar Jennie och Emma också om något som de älskar och som de gick i tillsammans när Emma bodde i Göteborg – Nia! Hur kan denna träningsform med influenser från dans, kampsport och mindfulness väcka kroppens lust att röra sig och genom rörelseglädje föra dig i närmare kontakt med dig själv? Varför älskar de Nia så mycket och vad är det som är så fantastiskt och speciellt med just Nia Movement?

Och vad händer med oss när vi fokuserar på upplevelsen istället för prestationen?67. Vem är Nathalie Nouvelle och vad kan man göra för att förändra sitt mindset och bli sin egen bästis?

Nathalie Nouvelle sprider good vibes, hjälper människor att höja sin frekvens och komma i alignment med sitt purpose och drömliv med hjälp av attraktionslagen. Hur jobbar en manifestation och mindset coach och vad var det som lockade henne att börja jobba som det? Vilket är Nathalies främsta tips för att manifestera sina drömmar och varför är lekfullhet så viktigt? Hur ser hennes egen resa ut? Vad är attraktionslagen, hur kom hon i kontakt med den och hur använder man den bäst?

Och vilka fem steg tar du för att manifestera det du önskar?

www.nathalienouvelle.com

IG: iamnathalienouvelle29. Vad är Gongbad och vad händer när vi dör?

Jennie har varit på Gongbad med Yoga Nidra tillsammans med sin mamma och berättar om deras upplevelse. Yoga Nidra kallas den yogiska sömnen och i tillståndet mellan sömn och vaken medvetenhet sker återhämtning. Vad är egentligen ett Gongbad och hur fungerar det? Vad händer när gongens 72 000 frekvenser sköljer över oss och vårt inre? Kan det som kan uppfattas som oljud leda oss in i djupavslappning och kan gongen sätta oss i kontakt med vår självläkande kraft?   Emmas morfar har somnat in och hon delar med sig av sina känslor och tankar kring det. Är döden enbart hemskt eller kan det vara början på något nytt? Kan Emmas morfar leva kvar genom att hon väljer att tro på tecken från universum som får henne att tänka på honom?   Och är vi alltid hållna?66. Vem är Belinda Jacobsson och vad är Ayurvedisk Yogamassage?

Belinda är utbildad mental coach, yogainstruktör och snart ayurvedisk yogamassör och är även en nyfunnen vän till Emma och Jennie.

De har fått varsin yogamassage och i denna veckans avsnitt delar de med sig av upplevelsen och pratar om fördelarna i ett härligt ärligt samtal med Belinda som gäst i podden.

Vad var det som lockade henne att utbilda sig inom det? Hur jobbar hon med mental coaching och vilket är det mest användbara verktyget hon lärt sig? 

Och hur föddes idén om kvinnosammankomsten Wild Feminine Rising?

www.wellnessbybelinda.com

IG: @jacobssonbelinda

Detta avsnitt sponsras av The Hempish och ni får 200 SEK i rabatt på deras CBD olja på www.thehempish.com när ni anger koden Härligt200.27. Vilka är Luna Cacao och varför använder man ceremoniell kakao?

Christine och Lisa från Luna Cacao gästar Härligt Ärligt! För att öppna hjärtan, sprida visdom och leda vägen hem till oss själva arbetar de som mor och dotter tillsammans med ceremoniell kakao. Tillsammans har de tagit del av mayafolkets visdom i ett kvinnokooperativ i Guatemala och fått deras välsignelse att jobba med kakao som medicinväxt.

Vad kan kakaon göra för vår utveckling och hälsa och varför kallas den för food for the shift och food of the gods? Har kakaon olika energier beroende på vilken kakao du använder och vad symboliserar den? Med vördnad, kärlek och respekt delar Luna Cacao med sig av sin visdom. När bestämde de sig för att starta Luna Cacao tillsammans som mor och dotter och har det alltid varit lika lätt? Vad kan kakaon göra för oss på djupet med intentionen att koppla an till våra förfäder?

Och är vi nu redo för en ny energi i Sverige?65. Vem är Fia Forsström och vad vill hon förmedla med sin transformerande musik?

Fia är artist och låtskrivare som med sina texter inspirerar människor att våga leva livet fullt ut och vara sanna mot sig själva. Hur började hennes musikresa? Hur får hon inspiration till sina låtar och vad vill hon att hennes musik ska förmedla till lyssnaren? Fia beskriver sin musik som transformerande, vad innebär det? Hon är en helt independent artist, varför väljer hon att vara självständig och inte signad på något bolag? Hur började hennes spirituella resa? Fia är även shamansk prästinna, vad innebär det för henne?

Och vad är hennes shamanska sound journeys?

Följ och stötta Fia på Spotify: https://open.spotify.com/artist/0MqfYdygGLnHjhmXc9yDeH 

www.fiasmusicofficial.com Instagram: thisisfiamusic YouTube: Fia

Detta avsnitt sponsras av Pureness och ni får 20% rabatt på hela deras sortiment på www.pureness.se när ni anger koden HARLIGTARLIGT.25. Vem är Klarisha Machalkova och måste man välja mellan att våga vara sexig och spirituell?

Klarisha är reiki master, yogalärare, intuitiv guide och före detta professionell gogo-dansare och gästar Härligt Ärligt i avsnitt 25! Hon har alltid känt sig dragen till naturen, det mystiska och sådant som inte riktigt går att sätta ord på. Hur ser hennes spirituella resa ut, vad är egentligen reikihealing och det hon kallar för shamanic reiki? Vad förde henne till Ecuador och vad lärde hon sig av shamanerna där?

Klarisha hjälpte Emma och Jennie att verkligen gå utanför sin comfortzone och connecta med sin vilda och feminina energi i fredags. Vad gör man egentligen på en After work for wild women och varför var det så svårt att svara på frågan – när känner du dig som mest feminin? Är det något fel med att vilja uttrycka sig, våga vara sensuell, sexig och lekfull? Varför är det så svårt att verkligen se sig själv i ögonen och hur ofta ser vi oss själva i spegeln utan att vilja ändra någonting?

Och är Sverige det svåraste landet i världen att få nya vänner i?64. Hur funkar ADHD och vilka styrkor och möjligheter finns det?

Härligt Ärligt är glada att presentera del 2 med Anna Hallén och i denna veckans avsnitt pratar vi om ADHD. När är det en styrka och när kan det vara en utmaning? Vad är det för skillnad på ADHD och ADD? Varför är dopamin så viktigt för personer med ADHD? Hur påverkar kosten och vad kan vara bra att undvika att äta? Hur arbetar en ADHD coach?

Och vad har hon för tips för att underlätta i vardagen?

https://www.annahallen.se/

FB: Anna Hallén Buitenhuis

IG: annahallensinsta

Detta avsnitt sponsras av Pureness och ni får 20% rabatt på hela deras sortiment på www.pureness.se när ni anger koden HARLIGTARLIGT.23. Hur påverkar månen oss och varför har mens blivit något skamligt?

Hänger kvinnans menstruationscykel ihop med månens cykel och föds det fler barn vid fullmåne? Har vi alla någon form av relation till månen? Vilka är de olika månfaserna och hur påverkar de oss människor? Härligt Ärligt spekulerar kring om kvinnan förr i tiden var mer i kontakt med månen, och ifall konstgjort ljus i dagens moderna samhälle rubbat den naturliga kvinnliga rytmen. Har vi förlorat en stor potential i tappad kontakt med månen?

Ska det egentligen behöva göra ont att ha mens eller beror det på något underliggande, har vi blivit kemiskt förstörda? Varför har mens målats upp som något negativt och fult? Var kommer skammen ifrån när menscykeln egentligen är ett tecken på om kroppen är i balans och en förutsättning för att skapa liv? Har mens målats upp som något fult för att förminska kvinnans makt?

Och vad innebär det egentligen att vara mångalen?63. Vem är Anna Hallén och vad är egentligen lymfsystemet?

Anna Hallén är föreläsare, författare och håller kurser och utbildningar för bättre hälsa med fokus på livet, kroppen och hjärnan som en helhet. Detta är del 1 av 2 med henne och i detta avsnitt djupdyker vi i lymfsystemet och varför det är så viktigt att hålla igång det. Varför är fotinlägg inte bra för vårt lymfsystem och hur äter man enligt Anna bäst för att stötta alla kroppens system? Hur vet man om sitt lymfsystem är trögt och hur kan man få fart på lymfan?

Och hur stöttar man bäst sitt lymfsystem?

https://www.annahallen.se/

FB: Anna Hallén Buitenhuis

IG: annahallensinsta

Detta avsnitt sponsras av Pureness och ni får 20% rabatt på hela deras sortiment på www.pureness.se när ni anger koden HARLIGTARLIGT.21. Vilka är våra favorittraditioner och vad är det bästa med dem?

Härligt Ärligt bjuder in till ett mysigt samtal om traditioner. Vilka traditioner tycker de bäst om och vad är det bästa med dem? Hur är svenskarna egentligen jämfört med andra länder när det kommer till firandet av högtider? Smakar vår traditionsmat bäst på sommaren? Vad är det Emma lärt sig tycka om och vad är det äckligaste Jennie vet? Vilka traditioner vill de uppleva i Thailand och Indien och vilken ny rolig tradition har Emma och hennes familj infört på nationaldagen?

Och vad är det för dag Jennies man vill införa i kalendern?62. Vem är Cecilia Magnusson och hur stöttar hon kvinnor i destruktiva relationer?

Cecilia Magnusson driver företaget Star Empowerment Consult och det här avsnittet handlar om skadliga relationer och hur hon hjälper kvinnor att lämna dem. Hur ser hennes egen resa ut och vad var det som fick henne att börja jobba som relations och break up coach? Vad kännetecknar en narcissist och hur känner man igen dem? Är det något man föds till eller är det något man formas till av miljön man växer upp i och går det att bota? Vad är det för skillnad på en narcissist och en psykopat? Hur påverkar sociala medier graden av narcissister i samhället?

Och vad är det för skillnad på ego och narcissism?

http://starempowerment.se/

IG: @starempowerment

FB: Star Empowerment Consult19. Vad är astrologi och hur ska man agera i dessa tider?

Hade mediumet Sylvia Browne rätt när hon redan 2008 förutspådde att det omkring 2020 skulle sprida sig en lunginflammationsliknande sjukdom över hela jordklotet? Och hur ska man egentligen tänka och agera i coronatider? Härligt Ärligt reflekterar över att det kanske är lättare för människor att koppla extrema väderhändelser till att Moder jord är sjuk, snarare än att pandemin är varningstecknet för det. Varför ser människan sig själv som att stå över naturen? Är vi inte alla en del av den?

Vad är det som avgör vilket stjärntecken du är? Härligt Ärligt pratar om att de ofta känner att mycket inte stämmer när de läser om sina stjärntecken. Vad kan det bero på? Har astrologi fått ett uppsving och är folk mer nyfikna på att veta vilka dem är och vilken roll de spelar i det stora hela? Vad består egentligen zodiaken av och vad spelar ascendenten för viktig roll i din personlighet? Är vi alla de fyra elementen och är det situationerna som triggar fram våra olika egenskaper?

Och vad står det i årshoroskopet för 2020?61. Varför behöver vi Self-Care Sundays och vad är toxic positivity?

Går du igenom något tufft, mår du inte så bra just nu så vill vi med detta avsnitt förhoppningsvis få dig att känna att du inte är ensam och att det är okej att inte vara på topp hela tiden. Jennie delar med sig av hennes jobbiga helg där hon kraschade och mådde skit och tjejerna landar till sist i insikten av ”You can’t rush your healing, darkness has its teaching”. Vad är egentligen Self-Care Sundays och varför är det så viktigt? Behöver man alltid vara positiv för att manifestera sina drömmar? Alla hjärtans dag närmar sig och detta avsnitt handlar också om kärleken och tacksamheten till deras män.

Och hur passar deras stjärntecken ihop med deras partners?  17. Vad är kvinnlig intuition och är det vanligt att undermedvetet förtrycka sin femininitet?

Vad är egentligen kvinnlig intuition och hur upplever Emma och Jennie det? Varför verkar det som att det är större del kvinnor som tyr sig mot det spirituella och har kvinnor ett större behov av att få ge uttryck för känslor? De reflekterar också över om det är många som undermedvetet förtryckt sin femininitet. Har kvinnor en starkare magkänsla än män och vad beror det i så fall på?

Härligt Ärligt resonerar kring om det är många som funnit sin väg in i den spirituella världen efter att ha gått igenom något jobbigt och inte mår så bra. De pratar också om ifall män har lika stort behov av att öppna sig och ventilera. Finns det en längtan och ett behov av den typen av forum för män? Hur kommer manligt beteende förändras i framtiden? Vilket är det starkare könet och vad innebär det egentligen att vara feminist?

Och vad är det för kväll de varit på som verkligen inte blev som de trodde?60. Vem är Louise Strömberg och hur läker, stärker och utvecklar du relationen med dig själv?

Härligt Ärligt har den stora äran att få presentera underbara Louise Strömberg i veckans avsnitt som spelades in under en magisk helg tillsammans på Strandflickorna i Lysekil. Louise är Self Love coach och hälsoinspiratör och är aktuell med boken SELF LOVE. Hur började hennes resa till att läka, stärka och älska sig själv och varför skapade hon den här boken? Hur kan själsliga sår från vår uppväxt forma våra beteenden som vuxna? Hur kan man läka relationen med sitt inre barn och bryta sig loss från begränsande sätt att leva? Vad är ett dynamiskt mindset och kan alla träna upp det?

Och hur skapar man sig ett kraftfullt powermantra?

www.louisestromberg.se

IG: louisestromberg.se15. Vilka är våra största svagheter och kan de också vara våra styrkor?

Varför är det så svårt att tillåta sig själv att känna sig nere? Hur lär man sig acceptera att man har svackor ibland? Emma och Jennie pratar om sina svagheter och styrkor och funderar över varför det är så svårt att prioritera sig själv utan att få skuldkänslor och hur svårt det kan vara när man har en idealbild av sig själv som man vill leva upp till. Dåligt samvete, är det ett kvinnligt drag?

De ifrågasätter också varför det ofta ses som en svaghet att vara sårbar och hur skevt det är att det inte är lika accepterat när män visar känslor. Krävs det inte mer styrka att våga vara sårbar än att dölja det? Jennie berättar om en sak hon tidigare sett som en svaghet hos sig själv som hon idag istället ser som en styrka. Kanske känner du som lyssnar igen dig i känslan av att vilja hitta DIN GREJ här i livet? Men behöver vi verkligen begränsa oss till en sak? Vad händer om vi tillåter oss själva vara stolt multi-passionerade istället? Vilken är en gemensam styrka de båda har och vad fick Emma och Jennie reda på om sig själva i ett personlighetstest?

Och vad är det för kul samarbete Härligt Ärligt har på gång?59. Vad är Ayurveda och hur kan det hjälpa oss att förstå oss själva?

Ayurveda betyder kunskap om livet och ser människan ur ett holistiskt perspektiv, som en helhet sammansatt av många egenskaper. Inom traditionen utgår man från att balans alltid kommer vara en individuell fråga. Man pratar om tre olika kroppstyper inom Ayurveda, Vata, Pitta och Kapha, som kännetecknas av olika egenskaper, kännetecken och personlighetsdrag. Vad kännetecknar de olika kroppstyperna och vilka är Emma och Jennie? Vad kan vara orsaker till obalans för Vata, Pitta och Kapha och hur kan det visa sig?

Och finns det samband mellan varför vi drabbas av vissa sjukdomar och vår kroppstyp?13. Kan drömmar gå i uppfyllelse och vad ska Emma och Jennie göra på radio en gång i veckan?

Denna veckans avsnitt är verkligen Emma och Jennie i ett nötskal! Det är tur att de valt att dra ner på aktiviteterna för nu blir det full rulle igen! Puls FM är en nystartad radiokanal i Varberg, och vad kommer ni höra Emma och Jennie göra hos dem en gång i veckan?

De pratar också om drömmar, om hur viktigt det är att våga drömma och att tro på sig själv. De delar med sig av vad de drömmer om just nu, vad de drömde om när de var yngre och hur drömmar kan ändras genom livet. Drömmer gör vi ju alla även när vi sover oavsett om vi minns dem eller inte. Har drömmar en betydelse?

Och vad tror Härligt Ärligt att ordet mardrömmar kommer ifrån?58. Vad är skogsbad och vilka hälsofördelar för det med sig?

Emma och Jennie inleder med att prata om hur det varit att sluta dricka kaffe. Hur känner de sig och vilka skillnader har de upplevt? Veckans avsnitt handlar om skogsbad, vad är det egentligen och vad finns det för fördelar? Kan stress orsakat av stadsmiljöer mildras av medveten närvaro i naturen? Skogsbadar man när man plockar svamp eller tar en skogspromenad? I det här avsnittet får ni höra steg för steg precis hur ni ska göra för att skogsbada.

Och är det skillnad på intryck och intryck?11. Kan kristaller hjälpa oss med våra problem och hur kan tarot och numerologi vägleda oss i livet?

Har kristaller olika egenskaper och hur kan de hjälpa oss? Är du kanske stressad och behöver hjälp med att varva ner eller vill du ha lättare för att förstå dig själv och andra? Vill du ha mer positiv energi, ökad inspiration eller kanske locka in mer kärlek i ditt liv? Det finns en kristall för alla, men varför värdesätter man vissa stenar mer än andra? Hur renar man sina kristaller och varför är det så viktigt att göra det?

Emma och Jennie delar också med sig av en tarotläggning de fick nyligen. Vad ville korten säga dem och vad behöver de jobba med hos sig själva? Vad kan man få reda på om sig själv genom att räkna ut sin livsväg inom numerologin?

Och kan våra största talanger också vara våra största utmaningar?57. Vad är Reiki och vad har Härligt Ärligt på gång?

Härligt Ärligt är i startgroparna att förverkliga en dröm som länge legat och grott – att skapa en smyckekollektion med budskapet att stärka kvinnor. En riktig Power kollektion! Emma delar med sig av sina healingdagar hon haft det senaste. Hon har varit på Breathwork för andra gången i sitt liv. Hur var hennes upplevelse denna gången? Hon har även varit på Reikihealing med vägledning. Vad fick hon för insikter där och vilka är de fem principerna inom Reiki?

Och kan uttrycket ”att vända kappan efter vinden” faktiskt vara en superkraft istället för något negativt?9. Vad är hemligheten med attraktionslagen och hur kan man använda den?

Har tankar en frekvens? Finns slumpen eller kan det vara så att allt som händer i ditt liv, händer för att du har attraherat det oavsett om du är medveten om det eller inte? Emma och Jennie fördjupar sig i attraktionslagen, hur den fungerar och hur man kan lära sig att använda den för att skapa det liv man drömmer om.

De delar med sig av små vardagliga exempel på hur attraktionslagen har fungerat för dem och tips på vad du som lyssnar kan göra för att börja använda attraktionslagen i ditt eget liv. Jennie delar också med sig av en av de största sakerna hon attraherat in i sitt liv.

Och varför är det så viktigt att vara tacksam?

 56. Har vi klivit in i förändringarnas tid och är det nu vi blir de vi är menade att vara?

Det sägs att ljuset ska komma från norr och att det är en kvinna som bär det… Vi har gått in i en ny era, gått över från elementet jord till luft och en tid som förutspåtts som det stora uppvaknandet. Det är en ljusare era, men i ljuset kommer också skuggorna fram. Kommer vi nu att uppleva att mycket kommer upp till ytan?

Vad är Saturn Return? Går vi alla igenom en livskris när vi är i 30-årsåldern och kan det bero på planeterna? Kan det också vara en möjlighet att skaka loss det som inte är ditt sanna jag? Emma har varit på årets första outdoor circle där de fick två frågor som också besvaras i podden.

Vad vill du ta med dig från 2020 och vad ser du fram emot 2021?7. Varför är det så viktigt med kommunikation och vad kan man lära sig på en True Self-Expression workshop?

Varför är det ibland så svårt att kommunicera det man känner? Det är ju oftast när vi inte pratar som det faktiskt kan ske missförstånd. Emma och Jennie funderar över varför det är så lätt att överanalysera och oroa sig över saker man sagt, när det snarare verkar uppstå fler problem när man inte kommunicerar alls.

De pratar om hur stor betydelse vårt kroppsspråk och tonläge har och hur lätt det kan uppstå missförstånd när man kommunicerar genom sms eller mail. De pratar också om att ibland behöver man bara bli lyssnad på, utan att någon kommer med råd. Alla behöver vi bli lyssnade på ibland, men vad är nackdelen med att vara en bra lyssnare?

Emma och Jennie delar med sig av True Self-Expression workshopen som handlade om att våga kommunicera det man känner utan att känna skuld, att lära känna sig själv, förstå sina mönster och varför man gör som man gör i vissa situationer. Det blir tydligt att de beteenden vi har i vuxen ålder hänger starkt ihop med vad vi varit med om i vår barndom.

Välkomna till ett avsnitt fullt av insikter!

Och vad var det för otroligt stark igenkänningskänsla Emma upplevde när Klarisha som höll workshopen berättade om det omedvetna flyktbeteendet?106. Vem är Ullis Karlsson och vad handlar hennes böcker om?

Ullis Karlsson är författare, yogaterapeut, healer och jobbar med att hjälpa människor att leva mer från hjärtat. Hur har hennes egen läkningsresa sett ut från utbrändhet och depression? Varför är sömnen så viktig och vad kan hända om vi lider av sömnbrist? Vad har Ullis för tips till de som lider av sömnproblem? Vi pratar också om vad yoga betyder för henne och hormonyogans positiva effekter. Ullis berättar om hennes internationellt säljande böcker 2:47am The Journey Home To My Heart och Holy Fuck and Sacred Water – the secret connections to everything. I juni släpper hon även en ny bok om själen och dess perspektiv på det som sker globalt just nu. 

IG: ulrikaulliskarlsson

ullis@plainyoga.se

Missa inga avsnitt genom att prenumerera på Sveriges härligaste podd! Nytt avsnitt varannan onsdag. Följ oss @harligtarligtpodcast på Instagram för pepp och good vibes!