Get Podcast

MÅNDAG

En podd som spelas in inför publik varje måndag. Komikerna Johannes Finnlaugsson, Petrina Solange och Armann Hreinsson pratar om saker som hänt senaste veckan.

MÅNAD: Juni 2017 – Tema Island (Teaser)

Gänget bakom Måndag bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva podden Månad. Det var det andra avsnittet av podden och släpptes i juni månad 2017. Eftersom Islands nationaldag är 17:e juni och både Armann och Jofi har isländskt påbrå fick temat bli Island. Måndagsgänget svarar på frågor ställda av sina patrons. Bli patron på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet och få dom nya när de släpps, bland annat det nysläppta juni 2018-avsnittet med temat festival.



1. Ett blötdjurs intelligensnivå

Avsnitt 1 av din nya favoritpodd MÅNDAG! Jofi pratar om högskoleprovet och det udda radarparet AKB och Tomas Tobé, Petrina fascineras av att Tjetjenien både hatar och förnekar bögar, Armann förklarar varför Island höjer turistskatten, och Anton noterar Lasse Hallströms mystiska fascination för hundar. Dessutom blir det korta nyheter om bland annat en polismans dick pics, samt kropp & knopp-panel. Ett fullsmockat första avsnitt, med andra ord. Mycket nöje!



10. Ariana Grandes världsturné

Jofi pratar om terrorism genom fordonsattacker, Anton tar upp Moderaternas låga opinionssiffror och Petrina djupdyker i den rasistiska äldrevården. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



100. Bada i dambröst

MÅNDAG fyller 100 avsnitt och detta firas med full mansstyrka inför ett fullsatt Globen i Stockholm.

Anton kritiserar en osmaklig rasistisk och sexistisk raplåt som spelades i norsk TV, Petrina presenterar sin lösning på problemet med IS-hemvändare, Armann ger sin syn på försvarets sätt att reagera på incidenten med det ryska militärplanet i veckan och Jofi reder ut om en märklig artikel i en lokal nyhetsblaska från Stockholm är ett skämt eller inte. Allt detta och mycket mer i ett extra långt avsnitt nummer 100 av MÅNDAG.



101. Mjuk landning i snön

Jofi förutspår att vi är inne i reprisomgången av nyheter, vikarie-Krizze har full koll på veckans dopningsavslöjanden, och Anton förklarar vad Empire-skådisen Jussie Smollett gjorde för fel när han fejkade ett hatbrott. Allt detta och lite till i veckans MÅNDAG.



102. Jag frågar åt en kompis

Armann hyllar feminister efter internationella kvinnodagen, Petrina har fått nog av scouter och andra barn som leker och Jofi har lägger fram nya bevis för att alla talar sanning i skandalen kring Eskil Erlandssons som uppdagades i veckan. Allt detta och mycket mer i veckans MÅNDAG.



103. Fuck framtiden – här och nu!

Jofi går utförligt igenom varför han blev så illa berörd av terrordådet på Nya Zeeland, Petrina tar upp ett mycket viktigt och bortglömt perspektiv i klimathysterin och Armann passar på att smyglansera “Armann-metoden” efter den senaste dystra rönet om ägg. Allt detta och mycket mer i veckans MÅNDAG.



104. Under sängen

Armann pratar om att samerna vill ha en ursäkt, Anton hjälper Maddie-utredarna och Petrina har idéer kring mat och slagsmål. Allt detta i veckans avsnitt av MÅNDAG.



105. Välkommen till systerskapet

Pga full hårddisk och otur får vi denna vecka förlita oss på en backupinspelning. Det innebär att du som lyssnar hemma får samma sunk-upplevelse som livepubliken. Avsnittet är lika kul som vanligt! 

Veckans vikarie Markus Johansson berättar hur en framtid med strängare upphovsrättslagar kommer se ut med tanke på senaste upphovsrättsdirektivet EU röstat igenom. 31 mars = International Transgender day of Visibility så Petrina ger transpersoner goda nyheter trots svåra tider och Johannes anar en trend vad gäller remakes av Disneyfilmer. 

Stötta oss på patreon.com/mandag 



106. Utsatt eller sårat

Jofi pratar om att Malmös kriminella är utbrända, Anton har sett familjen Jacksons svar på Leaving Neverland och Petrina skapar ordning och reda i skolan. Allt detta i veckans avsnitt av MÅNDAG.

Vi ber om ursäkt för ekot på rösterna och hoppas att avsnittet är till belåtenhet ändå.



107. Wallah bror

Anton pratar om rödskinnsskandalen på Guldfågeln, Armann börjar berätta om det första fotografiet på ett svart hål men går över till sin New York-resa och Jofi sätter upp en pjäs av ett telefonsamtal från en rånarliga i Linköping. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



108. Rimliga mängder armar

Jofi avslöjar vem som ligger bakom branden i Notre Dame, Armann försöker förena muslimer och katoliker på Sri Lanka och Petrina reder ut röran med svanskjutningen i Malmö. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



109. En bortskämd liten tjej

Petrina är orolig efter att ha kollat på dokumentären Dubaitjejer, Jofi har lyckats hitta ett oväntat samband efter Sri Lanka-bombningarna och Armann har äntligen hittat nåt intressant med Kävlinge. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



11. Fjotolf “Breivik” Hansen

Jofi pratar om Breiviks namnbyte, Petrina spekulerar kring förslaget om toalettmusik och Anton ger sig på alla som skämtade om att Carola var fångad i en stormvind i veckan. Allt detta och korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG.



110. Vita kärringar som styr världen

Jofi har funderingar kring Jan Björklunds och Jimmie Åkessons gemensamma turné, Anton tar reda på hur bra Miljöpartiets förslag om att förbjuda gruppsex egentligen är och Armann har åsikter om en bok om Uganda som han inte läst. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



111. string_lisa_2

P.g.a. teknikstrul kunde detta avsnitt inte spelas in live inför publik på Pizzeria Rex som vanligt, så det fick bli ett studioavsnitt istället. En ny vikarie fick dessutom göra sin debut i Måndag, nämligen Terése Björk (även känd som Tess och Art by Björk).

Armann har berättar om den nya formen av chicken race som 00-talisterna i Sverige ägnar sig åt, Tess reder ut fallet med den 14-åriga dottern som polisanmälde sin mamma för ofredande och Petrina ger sin syn på porrfyndet på Pressbyrån. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



112. Trump får sig en känga

Måndag är tillbaka inför livepublik på Rex Pizzeria efter förra veckans teknikhaveri och fick denna gången äran att gästas av Simon Gärdenfors.

Både Petrina och Simon har funderingar kring abort efter Alabamas nya lagförslag, Anton har efter Sverigedemokraternas valkampanj upptäckt att han varit felinformerad fram till denna veckan och Armann rapporterar från Eurovision Song Contest 2019. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



113. Det är dom eller vi

Anton berättar om senaste tafsskandalen inom SD och hittar paralleller mellan olika svenska politiker och Family Guy-karaktärer, Petrina följer upp svanskjutningen som skakade om Malmö för ett tag sedan och Armann diskuterar Game of Thrones-avslutningen (Spoiler alert!). Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



114. Tumör med keps

Jofi har varit i Berlin och tänker på klimatet. För första gången gästas vi av Lundakomikern Julia Roos som ger sin syn på en vegansk nudistrestaurang i England. Är det ett vinnande koncept? Petrina hjälper Greta Thunberg planera världens miljövänligaste resväg inför hennes stundande tripp till Amerikat. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



115. Skala banan

Jofi ger oss senaste nytt från Österlen och undersöker hur man skalar en banan rätt, Armann varnar för faror med tvättstugor och Petrina gör två uppföljningar på hennes specialområden fågel och bög. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



116. Särskild utlänningskontroll

Armann rapporterar från damfotbolls-VM även känt som “bara VM”, vikarierande Malmö-komikern Angelica Cisalli avslöjar och varnar för pensionärsbebisar och Jofi spekulerar om Säpos utvisningar av imamer. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



117. Säga vad man vill

Petrina pratar om polisens tillslag mot thaimassage-salonger i Södertälje. Veckans vikarie Krisse Jonzon löser problemet med det växande antalet pensionärer i Lund och Johannes bjuder på ett efterlängtat segment. 



118. Äcklig jävla cis-gubbe

Armann pratar om nya progressiva lagar på Island, Jofi analyserar Sveriges misslyckade OS-ansökan, och Petrina har grävt sig djupt ner i stripp-träsket. Dessutom blir det en hel del förtal av en nytillträdd partiledares livspartner. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Måndag.



119. Utslagna sorgliga alkoholister

Avsnitt 119 av MÅNDAG spelades in inför publik i Göteborg och var riktigt gott môs. Jofi läser den lokala blaskan, Petrina ser rökförbudets konsekvenser, Armann ger IKEA i Polen HBTQ-råd, och vår eminenta vikarie Ina Lundström förklarar varför Sverige älskar att häkta amerikaner. Dessutom blir det KORTA NYHETER! Mycket nöje.



12. Allt som gör livet glatt

Armann är tillbaka från sin tripp till Marocko med tankar kring ramadan. Petrina gör en grundlig genomgång av årets sommarpratare i P1, och Jofi spekulerar i om Kaj Linna är oskyldigt dömd eller skyldigt friad. Dessutom korta nyheter om en massa katastrofer runt om i världen. Inte missa!



120. Jimmie Åkessons familj

Armann ger oss senaste Smålandsnytt efter blixtnedslaget på ett kollo i Uppvidinge, Angelica Cisalli är tillbaka som vikarie för att ändra vår negativa bild av tjackpundare och Petrina skänker några välvilliga tips till influencers för att kompensera för allt dumt hon sagt om dem. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



121. Fiskmåssituationen

Armann rapporterar om de senaste fågelvirusen, vikarierande Felicia Jackson har spännande teorier kring den nya gamlingfilterappen som alla snackar om och Jofi har hittat intressanta samband efter den tragiska flygolyckan i Umeå. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



122. Bånke Å Stånke

Måndag besökte kungliga huvudstaden och spelade in ett avsnitt på Bonden bar. Jofi djupdyker i lokala Södermalmsnyheter, Kirsty Armstrong ger oss ett porträtt av Storbritanniens nya premiärminister, Petrina synar Trump angående ASAP Rocky, och Simon Gärdenfors har funderat på en skådis med hebefila böjelser. Dessutom blir det KORTA NYHETER!



123. Det blev förtvivlan

Armann analyserar texten i skandallåten från SVT’s Sommarlov, vikarierande Moa Lundqvist har med största sannolikhet klurat ut sanningen om busschauffören som vägrade släppa på en lättklädd kvinna och Jofi tar upp nyheten om en tågolycka där han själv var med! Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



124. Förtalspodden

En handskadad Armann pratar om Jeffrey Epstein, Jofi bevakar följetongen med busschaffisnyheter, och Petrina synar myten om porrimpotens. Dessutom blir det rejält med förtal. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av Måndag.



125. Rösta med näsan

I avsnitt 125 bjuder veckans vikarie Henrik Mattisson på sina tankar kring den nya satsningen mot narkotika.
Petrina är besviken på hur Malmö fördelar folkets skattepengar. Johannes ger oss vad kidzen gillar inom svensk hiphop och sist men absolut inte minst ber vi invånarna i Södra Sandby och Dalby att hålla ögonen öppna!



126. Lajkraket i Bjuv

Jofi funderar på Donald Trumps önskan att köpa Grönland, Armann är besviken på den annars så tuffa Hanif Bali, och Petrina rapporterar från ett brinnande Amazonas. Allt detta och lite till i senaste avsnittet av MÅNDAG! patreon.com/mandag



127. Ingen i Filipstad kan läsa

I detta avsnittet besöker Måndagsgänget Lund Comedy Festival och gästas av ingen annan än Carl Stanley!

Jofi går som vanligt på annan ort igenom den lokala nyhetsblaskan – i detta fallet festivalprogrammet för Lund Comedy Festival, Petrina reagerar på Stefan Löfvéns uttalanden efter dödsskjutningarna i Malmö och uppåt landet, Carl undrar vad nedläggning av Arbetsförmedlingskontor i skånska landsbygden egentligen kommer ha för betydelse där och Armann ifrågasätter om läget i Filipstad är så illa som Uppdrag Granskning vill få det till. Allt detta och lite till i senaste avsnittet av MÅNDAG! patreon.com/mandag



128. Både lätt och svårt

I veckans avsnitt vikarierar ingen annan än Simon “Chippen” Svensson!

Armann pratar om advokatskjutningen på Kungsholmen, Chippen reagerar på Margot Wallströms uppsägning och Petrina tar oss igenom den stora rymningen från förvaret i Märsta! Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



129. Fastnat i brallspåret

Jofi kollar närmare på 40-talistgubben som gav sin arm till krokodilerna på Skansen, veckans vikarie Tina Bergérus djupdyker i mäns psykiska ohälsa apropå en avliden sångare, och Armann analyserar förslaget om söndagsöppet på Systembolaget. Allt detta och lite till i veckans MÅNDAG.



13. När döden gör fel

Jofi pratar om tennisspelaren Andy Murray som lovade att donera prispengar från en turnering till offrens anhöriga från branden i London, Armann spekulerar kring kinesers närvaro i Afrika och Anton är övertygad om att fel person har dött i veckan. Allt detta och korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG.



130. Små kalsonger

Petrina går på djupet i ämnet blackface efter Justin Trudeaus skandal, Armann gör konstateranden gällande ufon, och Jofi har varit på bio. Allt detta och lite till i senaste avsnittet av MÅNDAG! patreon.com/mandag



131. Fesk i fetta

Petrina analyserar Centerns svängningar om omskärelse, Jofi boktipsar om killen som wallraffade som sexturist i Thailand, och veckans vikarie Eva Solér berättar vad Peter Mangs fyller sina matlådor i finkan med. Allt detta och en hyllning till Arne Weise i ett nytt avsnitt av MÅNDAG. Stötta oss gärna på patreon.com/mandag



132. Rekord i hjärtlöshet

Vi rapporterar från New York, där Jofi berättar att hemlösa har det tufft, Petrina berättar att cyklister har det tufft, Armann berättar att gränspoliser har det tufft, och veckans gäst Simon Gärdenfors berättar att högklassig satir lever och frodas.



133. Vårt 12:e november

Vi fortsätter rapportera från New York, men denna gången med betydligt bättre ljud! Petrina pratar om nyheten att hon provat på olika ”ridiculous” desserter, Simon Gärdenfors har egna tankar om de stora sexförbrytardokumentärerna som alla komiker i New York skämtar om, Jofi berättar om den ovanligt värdefulla hunden ”Chicken” som är bortsprungen och Armann tar upp de omvända gränskontrollerna som Danmark ska införa.



134. Ni här i storstan

Petrina pratar om den historiska rymdpromenaden med bara kvinnor, Jofi följer upp Greta Thunbergs resa på andra sidan Atlanten och Armann funderar lite över en Malmösatsning på ett eventuell Hitman-spel! Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



135. En applåd!

Petrina funderar över vad som kommer hända med nu efter Al Baghdadis tragiska bortgång, Armann berättar vem artisten som jagas för gårdsmordet är, och veckans vikarie Marcus Johansson avslöjar ett stort mörkläggande som ägt rum i svensk media. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



136. Halloween

Tack Daniel Aldenmark för att du hjälpte oss rädda ljudet som i detta avsnitt tyvärr sabbades. 

I veckans avsnitt: Våran kanske nästan mest återkommande gäst Kristoffer Jonzon levererar svar på varför brottsligheten utomhus ökar. Johannes berättar om en mass-skjutning i usa (allt är som vanligt) och Petrina tycker inte att Turkiet ska skicka svenska Is-terrorister till Sverige. 



137. En salomonisk lösning

Armann funderar över varför 15 och 16-åringar är så mycket mer våldsamma och kriminella än på hans tid, veckans vikarie Elinor Svensson har hittat likheter i Berlinmurens fall och sin egen förlossning, och Jofi fördjupar sig i varför det är viktigt att lära sig om bibeln i skolan. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



138. Reggaefestival i Kina

I veckans avsnitt av Måndag avslöjar Johannes sanningen bakom Staffanstorp kommuns reklamfilm. Veckans vikarie Viktor Carlsson förklarar varför Kinas regering är arga på Sverige och Petrina drar en snabb genomgång över vad några av landets kriminella gör idag. 



139. Tidsresenär med mörka motiv

I veckans avsnitt av Måndag. Petrina önskar att Greta Thunberg verkligen är en tidsresenär. Johannes Finnlaugsson kommer med det riktiga scoopet vad gäller Linnea Claesson och veckans vikarie Emma Hansson Löfgren pratar om släktforskning och människans dröm om att ha ett uns exotiskt i sig. Utöver detta bjuds det även på ett public announcement, viktigt för dig som befinner dig i Lerum! Och sist men inte minst en viktig rättelse vad gäller Staffanstorp kommuns reklamfilm. Go Lyssning! 



14. Michael Nyqvists stora förändring

Petrina har besökt våldtäktsfestivalen Bråvalla, Armann ger misshandelsdömda Kent Ekeroth en diagnos, och Jofi berättar om när Rödluvan frågade ut Michael Nyqvist om hans nya look. Dessutom lite om Almedalen samt självklart korta nyheter!



140. Plötslig flygskam

Armann sammanfattar terrorveckan och sätter betyg, Jofi pratar om allt hat Zlatans och framförallt hans staty har fått, och veckans vikarie Eva Solér berättar hur Malmö FF’s beslut om att starta damverksamhet påverkar henne. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



141. Pistolälskande gudakvinnan

Jofi analyserar hur det går när Malou von Sivers pratar med gangsterrappande barn, Dilan berättar om förtrycket mot väluppfostrade tjejer från Kungsholmen, och Petrina har spanat in underliga bröllopstrender i Indien. Allt detta och lite till i ett nytt avsnitt av din enda nyhetskälla.



142. Cecilia och Fredde

Veckans vikarie och juridikexpert Viktor Carlsson går igenom veckans omskrivna domar, Petrina har grävt fram den oberoende journalistens dödsbrev och Jofi har sett lite av Nobelprisgalan och tar oss igenom Peter Handkes tacktal.



143. Jungfru Marias pattar

Veckans avsnitt har ett jultema, och spelades in som första delen i uppesittarpodden som hölls på Nöjesteatern 21 december.

Förutom alla ordinare medlemmar från Måndag så medverkar både Kristoffer Jonzon och Viktor Carlsson.

Petrina tar upp förändringar inom luciafirande och ger sin syn på det, Viktor fokuserar på jultraditioner ur perspektivet tv och film samt går igenom julvärdar från historien och Kristoffer lyckas hitta #metoo-perspektiv på julen. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



144. Pisse-Anton

Veckans avsnitt har ett årskröniketema, och spelades in som andra delen i uppesittarpodden som hölls på Nöjesteatern 21 december.

Förutom alla ordinare medlemmar från Måndag så medverkar Eva Solér, Ola Söderholm och Henrik Mattisson.

Anton sammanfattar Greta Thunberg-året och drar några skämt från hans och Simon Gärdenfors sms-konversation från dagen, Eva sammanfattar ägg-året, Armann sammanfattar det K-G Bergström-fria året, Ola utser årets besvikelse och Henrik som helt och hållet förlorat sitt långtidsminne siar om dåtiden. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



145. Patrik “2,41”

Veckans avsnitt har fokus på hela årtioendet som gick, och spelades in som tredje delen i uppesittarpodden som hölls på Nöjesteatern 21 december.

Förutom alla ordinare medlemmar från Måndag så medverkar Elinor Svensson.

Elinor pratar om att skilja mellan verk och person och Jofi utser årtiondets döda person. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG.



146. Fettsvansad pungmus

MÅNDAG är tillbaka i Rex Pizzerias källare och detta är det första avsnittet av podden som spelas in detta årtiondet.

Petrina kommer fram till vilka dom riktiga offren är i slaverihärvan på Möllans restauranger, Jofi har lyckats hitta negativa aspekter på fina vädret i Australien, och Armann går igenom de väsentliga ändringarna i årets Henleys Passport Index som presenterades i veckan. Allt detta och lite till i det första avsnittet som spelas in detta årtiondet av din enda nyhetskälla MÅNDAG.



147. Vänd mot macka

Petrina har förslag på hur vi ska modernisera kungafamiljer efter avhoppet i brittiska kungahuset, Armann gör antirasistiska statements efter att ha läst en insändare om rasistiska invandrare och Jofi talar å hela Måndags vägnar direkt till Kinas regering efter deras försök att påverka flera svenska mediers rapportering. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av din enda nyhetskälla MÅNDAG.



148. Kortskallarna kaxar sig

Jofi vill höja ett varningens finger för högsta domstolens daltande med ursprungsbefolkning, Armann rapporterar om kriminell verksamhet på Malmös kyrkogårdar och Petrina ger oss positiv statistik efter att samkönade äktenskap blev lagligt och egna lite egna funderingar kring det. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av din enda nyhetskälla MÅNDAG.



149. Mm-mm, kss-kss

Ett specialavsnitt som inte spelades in inför livepublik, utan i en helt vanlig lägenhet med snarkande hundar. Året är 2020, eller MMXX som det heter på romerska, och för att vi inte kan hålla oss så förutspår vi hela året som kommer. Gör det du också i den omåttligt populära tävlingen Mm-mm, kss-kss!



15. It’s cool to hate

Jofi pratar om Stefan Löfvens resa genom Sverige, Petrina spekulerar kring varför japaner slutat ha sex och Anton är övertygad om att näthat är passé. Allt detta och korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG.



150. Ett knapptryck bort

Vi gästas åter av våran mest vikarie Kristoffer Jonzon som pratar om barnombudsmannens överdriva porrkonsumtion. Johannes pratar om Coronaviruset och Petrina går igenom några rubriker vi kunnat läsa under Februari månad. 

Stötta oss på patreon.com/mandag



151. Kramkalas med Peter André

Petrina försöker rädda oss från terrorhotet incels, Jofi önskar sig att en kändis ska få corona, och Eva Solér har åkt Vasaloppet med en imponerande hastighet! Allt detta och lite annat i ett nytt avsnitt av MÅNDAG!



152. You get a skithuspapper!

Denna veckan fick Måndag återigen äran att ha med den svinballa Viktor Carlsson som vikarie!

Jofi har äntligen fått en kändis som blivit ansiktet utåt för coronaviruset, Armann har observerat svenskarnas hamstringsstrategier efter att han själv hamstrat på Willys, och Viktor Carlsson har verkligen försökt att hitta nån nyhet som inte handlar om corona men inte lyckats och därför valt att vara lösningsorienterad. Allt detta och lite annat i veckans coronaorinenterade avsnitt av MÅNDAG!



153. Nio Preben, en Torben

En viss smitta fortsätter att dominera din enda nyhetskälla. Tomas Högblom förklarar sin ovilja att applådera på balkongen, Petrina är oförstående för människors toblerone-vanor i karantän, och Jofi har tittat på gammal-teve för att söka trygghet. Detta och mycket mer i ett nytt avsnitt av Måndag!



154. Demokratiska Folkhälsorepubliken

Ytterligare en vecka där din enda nyhetskälla domineras av ett specifikt virus, och denna veckan har vi alla äran att ha med den svinroliga komikern Filip Andersson som vikarie.

Armann betonar vikten av att peka finger åt specifika samhällsgrupper (i synnerhet en) i kristider, Filip ser ett tänkbart scenario med maktskifte som denna krisen kan leda till, och Petrina försöker föreställa sig en svensk motsvarighet till en oväntad generös donation till sjukvården som skedde i veckan i Storbritannien. Detta och mycket mer i ett nytt avsnitt av Måndag!



155. Biological Nazi Queen Mom

Jofi går igenom vilka 70 plussare vi kan undvara nu med coronakrisen, Armann citerar svenska medier som citerar utländska medier som citerar svenskar och Petrina tar oss igenom olika coronarelaterade nyheter från Sydkorea, Filippinerna och Thailand. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av din enda nyhetskälla MÅNDAG.



156. Det här är helt normalt

Kristoffer Jonzon pratar om påsken, Johannes om hur SD tjänar på Coronavirusets framfart och Petrina ser likheter mellan Tiger King och Malmö-svanmamman. OCH KORTA NYHETER! 



157. Casha in på corona

Armann rapporterar om läget på kvinnojourer nu under coronatider, Jofi ger oss det senaste nytt inom riskgrupper, och veckans vikarie den otroliga Felicia Jackson ifrågasätter skiten ur en 106-åring. Detta och mycket mer i ett nytt avsnitt av din enda nyhetskälla Måndag!



158. Mögahögabögar

I veckans avsnitt går Armann igenom olika länders Coronastatistik och ger svar på varför det ser ut som det gör. Petrina ger oss svar på om Kim Jong Un är död eller levande. Johannes har en teori om Jimmie Åkessons separation.

Stötta oss gärna på patreon.com/mandag!



159. Hur många vildsvin finns det i världen?

Petrina presenterar lösningar på problemet med brist på bärplockare, Jofi pratar om 2020 års trend med kändisars namn som dyker upp inom brottsfall runt om i världen och Armann svamlar om lite olika saker i sin corona-depression. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av din enda nyhetskälla MÅNDAG.

Stötta oss gärna på patreon.com/mandag!



16. Skräpgubbar

Armann pratar om strejkande sopgubbar, Anton ställer sig på Donald Trumps sida och Petrina berättar om sin syn på bostadsfusk. Allt detta och korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG.



160. Shotgun_84

Johannes går igenom veckans bortgångna kändisar, Petrina försöker joina US Zombie Outbreak Response Team och veckans vikarie Eva Solér ger oss svar på hur Malmös berörda myndigheter ställer sig vad gäller smör vs margarin. Stötta oss på Patreon.com/mandag



161. Volta på svanskotan

Jofi använder rena spekulationer för att kasta ljus på det bottenlösa mörker som döljer sig bakom TV4-familjens mysfasad, Petrina ger bort förslag helt gratis för hur man nu ska sälja alla Paolos-produkter och Armann muntrar upp alla med den positiva nyheten med inga studentflak under 2020. Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt av din enda nyhetskälla MÅNDAG.

Stötta oss på patreon.com/mandag!



162. Felicia har hört

Armann presenterar alternativa lösningar för Danmarks bajsvatten samt eventuella hämndaktioner, veckans vikarie den otroliga Felicia Jackson upprörs över hur länder som öppnar upp sina gränser nu kör mobbingliknande utfrysning mot svenskar, Jofi tar upp det konstiga i att tre vitt skilda fastor tar slut samtidigt och Petrina är med! Detta och mycket mer i ett nytt avsnitt av din enda nyhetskälla Måndag!

Stötta denna fantastiska podden på patreon.com/mandag!



163. 1000kr swish

Petrina pratar om händelserna i USA och ger vaga tips på hur man som vit kan visa sitt stöd. Johannes har listat ut Statsepidemiologe Anders Tegnells strategi och veckans vikarie Emma Hansson Löfgren pratar om mors dag. 



164. Fjäder i hatten

Jofi ser fördelarna med att stötta Black Lives Matter med svarta rutor, veckans vikarie Filip Andersson ställer grupp mot grupp efter vekcnas demonstrationer, och Petrina berättar om en man i Belgien som lider av pizzaterror. Och så blir det lite om nationaldagen och Palmemordet samt lite annat. Mycket nöje!



165. Nåt jävla Mora Träsk

Jofi pratar om hur ett nationellt trauma löstes med powerpoint, Petrina ser bara fördelar med nedrivna statyer, och Armann går igenom två twitterskandaler från veckan. Allt detta samt en massa annat ballt i senaste avsnittet av MÅNDAG.



166. Råttor har pluggat landskapsarkitektur

Armann ger de senaste hälsotipsen i hur man undviker och botar Covid-19, Jofi spekulerar kring det stundande maktskiftet på gatorna i Malmö och veckans vikarie den otroliga Felicia Jackson avslöjar Danmarks listiga strategi att splittra Sverige! Detta och mycket mer i ett nytt avsnitt av din enda nyhetskälla Måndag!

Stötta denna fantastiska podden på patreon.com/mandag!



167. Tommy Körbergs isbjörnsamling

Jofi är mycket generös och presenterar lösningar till alla som inte kan besöka och driva nöjesfält i coronatider, veckans svinballa vikarie Eva Solér pratar om den ojämna fördelningen av krispaketspengar till herr- och damfotboll och Armann försöker välja sida i konflikten mellan jordens två folkrikaste länder. Detta och mycket mer i ett nytt avsnitt av din enda nyhetskälla Måndag!

Stötta denna fantastiska podden på patreon.com/mandag!

Obs! Swish-numret som Eva Solér sa i avsnittet var fel. Stötta hennes fotbollsförening AIF Barrikaden genom att swisha en sedel till 0736703702.



168. Uppfödd på råka

Jofi förklarar varför Kanye West är vår tids Oskar Schindler, Petrina spekulerar i hur en olycka kan ske i fängelset, och veckans vikarie Jonatan Unge är oroad över att alla skåningars favorit råka är i farozonen. Allt detta och en bunte annat i senaste MÅNDAG!



169. En chihuahua-blandning

Armann hjälper polisen i Lund med teorier om vilka som ligger bakom stadens skolbränder och varför, veckans vikarie Eva Solér rapporterar det senaste nytt om polska exsoldaten som flydde med sin puma och Petrina har upptäckt en populär husmorskneps-influencer och ger sina egna bästa husmorsknep. Detta och mycket mer i ett nytt avsnitt av din enda nyhetskälla Måndag!

Stötta denna fantastiska podden på patreon.com/mandag!

Vill du stötta Eva Solérs fotbollslag AIF Barrikaden ekonomiskt så swishar du till 0736703702 och skriver “Stödmedlem”.



17. Vad är din hemlighet R. Kelly?

Gänget har varit på turné i veckan och allting har inte riktigt gått som det var tänkt. Jofi pratar om O.J. Simpsons frigivning och Armann berättar om R. Kellys påstådda sexsekt. Allt detta och korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG.



170. Jag köttar kött

Petrina visar omtanke för corona-forskare som inte har några att forska på, Jofi hjälper P1:s sommarpratare att höja sina betyg i recensioner, och veckans vikarie Lisa Dahlin tycker lite grann att poliser får skylla sig själva. Allt detta och en hel del annat i MÅNDAG som du kan stötta på http://patreon.com/mandag



171. Svenska Kennelklubbens beskyddare

Armann rapporterar om en konflikt vid gränsen till Finland, Jofi har följt det senaste filmtipset från Ukraina och Petrina ger det nya saftiga skvallret om hundar i kungafamiljen. Detta och mycket mer i ett nytt avsnitt av din enda nyhetskälla Måndag!

Stötta denna fantastiska podden på patreon.com/mandag!



172. Twerka till Kim Larsen

Petrina berättar vad som händer med barndans-appen TikTok, Jofi rapporterar från ett corona-härjat Danmark, och Armann gör detsamma från ett bajsvatten-härjat Österlen. Allt detta och lite pride, modern matematik och annat ballt. Besök underjord.nu!



173. Direkt från bröstet till flaskan

Första avsnittet från eventet RÖTMÅNDAG som ägde rum den 5:e augusti – där fyra avsnitt spelades in under en och samma kväll tillsammans med en massa svinroliga gäster.

Gäster i detta avsnittet var inga andra än Kalle Lind och Emma Hansson Löfgren!

Kalle Lind oroar sig över utvecklingen i Malmö, Emma Hansson-Löfgren firar internationella amningsveckan, och Jofi noterar att Darin kommit ut som gay. Dessutom pratar vi om bananflugor och en massa annat som hör årstiden till. Lide ballt!

Stötta podden på patreon.com/mandag och köp merch på underjord.nu/merch!



174. Litauer är övermänskliga

Felicia Jackson bjuder på egensnickrade ljudeffekter efter avslutad catchphrase men ger framför allt Jonas Gardell svar på tal efter att han krävt kulturminister Amanda Linds avgång.

Tomas Högblom som älskar sin familj pratar bland annat om hur ordet “bajsvatten” nu tagit sig (nästan) in i finrummet.

Sist men absolut inte minst. Minns ni Ricardas Puisys från Litauen, han vi alla  trodde legat mördad någonstans dom senaste 5 åren? Well, Armann Hreinsson vet exakt vad han haft för sig senaste tiden och den är minst sagt ett udda liv.

Utöver det önskar Petrina Malcolm, 45, fortsatt lycka till med kukarmen, Armann uppdaterar oss om hur det går med bantningen och Johannes har äntligen lyckats få en öl som smakar typ öl på Malmö Brewing. Det och även en del rasbiologi i veckans avsnitt av RÖTMÅNDAG! 



175. I samarbete med belgiska källarbyggen

Tredje avsnittet från eventet RÖTMÅNDAG som ägde rum den 5:e augusti – där fyra avsnitt spelades in under en och samma kväll tillsammans med en massa svinroliga gäster. I detta avsnittet var dessa inga andra än Ola Söderholm och Julia Roos!

Ola Söderholm förklarar vad Zara Larsson gjort för fel i Huawei-dealen, Julia Roos funderar på hur svartvita bilder stöttar systerskapet, och Petrina rapporterar om en restaurang i Malmö med inriktningen rasism. Dessutom en massa annat ballt!

Stötta podden på patreon.com/mandag och köp merch på underjord.nu/merch!



176. Tala sanning jävla hetero

Fjärde och sista avsnittet från eventet RÖTMÅNDAG som ägde rum den 5:e augusti – där fyra avsnitt spelades in under en och samma kväll tillsammans med en massa svinroliga gäster. I detta avsnittet var dessa inga andra än Anton Magnusson och Kristoffer Jonzon.

Anton gräver bredvid där han står, d.v.s. hur generationsskiftet bland spelkonsoller påverkar Anders Breivik och Kristoffer kommenterar kändisarnas stora kommentarstävling på Darins instagram. Dessutom en massa annat ballt tills personalen på Brewing till slut kastar ut alla!

Stötta podden på patreon.com/mandag och köp merch på underjord.nu/merch!



177. Top Model för getter

I detta avsnitt som spelades in på Lund Comedy Festival förklarar Jofi varför danskar bränner koranen och muslimer bränner bråte, Petrina berättar om en getstöld i Degeberga, och Armann klargör hur man bäst löser gängkriminaliteten. Dessutom har vi med gästen Jesper Rönndahl som djupdyker i ett drama på en kaningård!



178. The Blatte Whisperer

MÅNDAG är tillbaka i Rex Pizzerias källare igen och kommer troligtvis vara där ett bra tag framöver.

Armann har sett ett klipp från en en dansk humorgala, Jofi har tittat på den nya komediserien på Netflix om Malmö, och Petrina rapporterar senaste nytt om äggförsäljning i Mölndal kommun. Allt detta plus lite till i din enda nyhetskälla.

Stötta denna fantastiska podden på patreon.com/mandag!

Besök även underjord.nu för den hetaste merchen och dom hetaste biljetterna!



179. Paris Hiltons riktiga röst

Armann har utsatts för twitter-angrepp av simpiga Sverigevänner, Petrina löser problemet med för mycket integration i rikemansområden, och Jofi gläds åt att kändisar kan byta både röst och image precis som Paris Hilton. Dessutom är Felicia Jackson med och tar oss på blandade sidospår.

Stötta podden på www.patreon.com/mandag och köp allt du behöver i livet på www.underjord.nu!



18. Väldigt starka lampor

Jofi pratar om IT-skandalen på Transportstyrelsen, Petrina berättar om ett konstigt byråd i Pakistan och Anton ställer sig frågan om Donald Trumps beteende är värdigt hans ämbete. Allt detta och korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG.



180. Mmip mmip mmiiip-grossisten

Jofi inser att han varit rasistisk när han jobbade på Sveriges Radio, Armann har teorier om varför grindvalar strandar hela jävla tiden, och Petrina har googlat knark. Allt detta och en del till i veckans avsnitt av din enda nyhetskälla MÅNDAG!

Stötta podden på www.patreon.com/mandag och köp allt du behöver i livet på www.underjord.nu!



181. Skulle aldrig ha dyrkat en falsk gud

Armann utser en vinnare mellan Armenien och Azerbajdzjan med hjälp av den berömda ”Fyra jämförelse punkter modellen metoden”, veckans vikarie Elvira Lander har egen erfarenhet av att få sin mens kartlagd som på tyska H&M, och Jofi kollar upp vilka kulturutövare förutom Danny Saucedo som drabbas av corona-restriktionerna. Allt detta och en stor jävla hund i senaste avsnittet av MÅNDAG.

Stötta podden med häftiga amerikanska dollars på patreon.com/mandag och köp allt du nånsin kan behöva på underjord.nu.



182. 1 FAT MORFAR

I dagens avsnitt. Johannes har kartlagt coronafestandet och ser nu en ny trend. Petrina gläds över att SR fått sina twitterkonton hackade och veckans vikarie Eva Solér har inte bara fått ingång sin pod En skånsk klassiker utan också fått ett av sina journalistiska mästerverk om regskyltar upplockat av TT. Omg ni ser ju! 



183. Sjörövarbabben

Jofi skapar en ny frågesport för alla kändisar som blivit makulerade, Armann försöker få ordning på Malmös ekonomiska situation, och Petrina avslöjar vad det egentligen stod i Astrid Lindgrens kladdpapper. Allt detta och en bunte annat i senaste avsnittet av MÅNDAG.

Stötta podden med häftiga amerikanska dollars på www.patreon.com/mandag och köp allt du nånsin kan behöva på http://www.underjord.nu.



184. Bus eller Beirut

MÅNDAG tar sitt ansvar nu under pandemitider och spelar in ett hemma-avsnitt. Vikarie denna veckan är konstnären (och Armanns sambo) Terése ”Tess” Björk.

Tess reder ut vilka dräkter som är lämpliga att bära på halloween och inte, Armann har uppmärksammat nyheter som berör toapauser på jobbet, och Petrina rapporterar senaste taxi-nytt från ett kaotiskt Finland där krav på taxameter slopats. Allt detta och en del annat i senaste avsnittet av MÅNDAG.

Stötta podden med häftiga amerikanska dollars på www.patreon.com/mandag och köp allt du nånsin kan behöva på http://www.underjord.nu.



185. Byns slampigaste labrador

Armann går igenom vem man ska rösta på i det stora presidentvalet på tisdag, Petrina pitchar några fantastiska TV-programidéer med återvändande IS-kvinnor i fokus, och Jofi berättar om märkliga rockader som så kallade ”andra nyhetskällor än Måndag” ägnar sig åt. Allt detta och en del annat i senaste avsnittet av MÅNDAG.

Stötta podden på www.patreon.com/mandag och köp allt du nånsin kan behöva på http://www.underjord.nu.



186. Grattis hemlösa

Jofi analyserar resultatet från det amerikanska presidentvalet, Armann försöker ta reda på vilka som är ”superspridare” av covid-19, och Petrina presenterar lösningen på problemet med talliga kockar och poliser. Allt detta och en del annat i senaste avsnittet av MÅNDAG.

Stötta podden med på www.patreon.com/mandag och köp allt du nånsin kan behöva på http://www.underjord.nu.



187. Nya Hitler måste dö

Jofi reflekterar kring det nya förbudet mot att servera alkohol efter kl. 22, Armann som fortsätter på förbudstemat tar upp regeringens lagförslag om självmordshets , och Petrina ger tips till Italien gällande deras 57 vaggor för övergivna spädbarn. Allt detta och en del annat i senaste avsnittet av MÅNDAG.

Stötta podden med på www.patreon.com/mandag och köp allt du nånsin kan behöva på http://www.underjord.nu.



188. Kung över alla väktare

Petrina förutspår hur hemkörning av alkohol kommer förändra våra liv, veckans vikarie Kristoffer Jonzon rapporterar om missöden med magnetröntgen, och Jofi berättar om både årets julklapp och årets julvärd. Allt detta och lite vinylknaster i senaste MÅNDAG som du stöttar på patreon.com/mandag.



189. Dom sista riktiga runkgubbarna

Petrina singlar slant om vem hon stöttar konflikten mellan samer och skogsavverkare, veckans vikarie Eva Solér ger oss alla de senaste USB-relaterade nyheterna, och Armann kommenterar Ulrika Jonssons kommentarer om J-Lo’s onaturliga kropp.

Allt detta och förvirrad sten sax och påse i senaste MÅNDAG som du kan och bör stötta (snälla) på patreon.com/mandag.



19. Modigt av Anders Borg

Jofi pratar om Anders Borgs fylla, Armann tar upp nyheten om björnen på Orsa Rovdjurpark som dödade en skötare och Anton har funderingar kring stavhopperskan Lisa Gunnarssons fiasko i VM. Allt detta och korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG.



190. Dåliga tider för snarbranschen

Jofi använder nyheten om den instängda 40-nånting-åringen (som inte var instängd) som svepskäl för att smutskasta andra nyhetskällor än MÅNDAG, veckans vikarie Jonatan Unge ger ett värdefullt tips till den ungerska EU-parlamentarikern som blev arresterad på en bordell i Bryssel, och Armann har gjort en egen variant av Aftonbladets årliga horoskopsartikel om hur de olika stjärntecknens sexliv blir nästa år.

Allt detta och massa annat ball i senaste MÅNDAG som du kan och bör stötta på patreon.com/mandag (då får du dessutom andra halvan av Armanns sex-horoskop 2021).



191. Gaya utan gaya

Armann spekulerar om de ”mystiska” monoliterna som dyker upp lite runt om, Petrina ger nyttiga tips till straighta singlar som inte får ligga under pandemin, och Jofi försöker lösa kungafamiljens problem som följt med de senaste restriktionerna. Allt detta och en del annat i veckans avsnitt av din enda nyhetskälla MÅNDAG.

Stötta podden med på www.patreon.com/mandag och köp allt du nånsin kan behöva på http://www.underjord.nu.



192. Vaccinspecial med Farshid

Det sista avsnittet av Måndag innan jul är lite annorlunda – vi har bjudit in mikrobiologen Farshid Jalalvand för att svara på våra och lyssnarnas frågor om pandemin och vaccin. Allt så att du ska kunna fortsätta ha Måndag  som din ENDA nyhetskälla.

Stötta podden www.patreon.com/mandag så kan du lyssna på ett sprillans nytt avsnitt av MÅNAD som också handlar om pandemin på ett mycket roligt sätt, och köp försenade julklappar i form av tröjor och muggar på http://www.underjord.nu.



193. Ett händelselöst år

Armann oss det senaste inom britt-nytt, Petrina levererar sin syn på hederskulturen i Danderyd, och Jofi går igenom facit för den extremt förutseende tävlingen MM-XX! Allt detta och lite till i årets allra sista Måndag.

Stötta podden med på www.patreon.com/mandag och köp allt du nånsin kan behöva på http://www.underjord.nu.



194. Galjonsfigur för fuckupperi

Jofi får en briljant idé efter alla skandaler med ministrar och myndighetschefer som vistas i offentliga miljöer, Armann inspireras av sophanteringsföretaget Think Pink och Petrina ger lugnande besked gällande barn med Downs syndrom. Allt detta och lite till i detta skitårets första avsitt av Måndag.

Stötta gärna podden med på www.patreon.com/mandag och köp allt du nånsin kan behöva på http://www.underjord.nu.



195. Prinskorvar i kalsongerna

Armann pratar om det patetiska försöket till statskupp i FS, veckans vikarie Eva Solér om hur Skåne påverkas av den nya pandemilagen, och Jofi väljer bland massa mysterier vilket som ska bli nya Palmemordet.

Allt detta och lite till i senaste avsnittet av MÅNDAG som du kan och bör stötta (snälla) på patreon.com/mandag och underjord.nu.



196. Boomergubbe med en åsikt

Den ryske aktivisten Aleksej Navalnyj är i poddande stund på ett plan tillbaks till Ryssland. Petrina rapporterar live från soffan. Kommer han förgiftas igen? Ingen vet. 

Jofi gillar den politiska tydlighet som republikanen Lauren Boebert uppvisar.

Armann har högläsning från Mikael Wiehes krönika om antirasistiskt monument 



197. Alla gråtskrattemojis har tagit slut

Jofi kan inte konkurrera med den stora humoristen internet utan redogör istället för veckans sanslöst roliga Bernie-memes, Armann har valt att följa ryska intriger istället för amerikanska, och Petrina har sett tv-serien Tunna blåa linjen och har några önskemål till filmteamet. Dessutom gör vi en snabb gärningsmannaprofil på glasbullbagare och trädmarodörer.



198. Pingmongonas högborg

Armann har en handfull funderingar kring Nordens första dubbla handtransplantation, Jofi berättar om den senaste namnbytestrenden i Malmös undre värld, och Petrina ger sin syn på situationen med det stöldbenägna “Situationer”-kontot. Allt detta och en massa annat roligt i senaste avsnittet av DIN ENDA NYHETSKÄLLA.

Stötta gärna podden på patreon.com/mandag och köp merch, biljetter (så småningom) och Roast Battle-kvällar på http://www.underjord.nu



199. Dubblad av Ulf och Peps

Petrina sammanfattar första delfinalen i Mello, Jofi kollar hur gymmen tar sitt ansvar för att ingen ska vilja gymma och Armann har fått inspiration av att titta på Talang.

Allt detta och en massa annat roligt i senaste avsnittet av DIN ENDA NYHETSKÄLLA.

Stötta gärna podden på patreon.com/mandag och köp merch, biljetter (så småningom) och Roast Battle-kvällar på http://www.underjord.nu



2. Badhuset i Svedala

Avsnitt 2 av podden MÅNDAG! Som präglas en del av ett nyligt terrordåd i huvudstaden. Armann har agerat grävande journalist om vad uzbeker kan ha för motiv att attackera Sverige, Jofi pratar om att USA och Ryssland proxykrigar istället för att spela schack, och Anton går till botten med horbråket mellan Little Jinder och Camilla Läckberg. Och så blir det korta nyheter om det tidigare nämnda terrordådet i huvudstaden. Det mesta är synnerligen opassande.



20. Hyperandrogena kvinnor måste stoppas

Jofi pratar om det eskalerande ordkriget mellan Donald Trump och Kim Jong-Un, Petrina reder ut friidrottens stora problem med varierande testosteronproduktion en gång för alla och Armann forskar i fenomenet elefanter som hatar indier. Allt detta och korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG.



200. En ö gjord av tång

I detta jubileumavsnitt medverkar endast Armann och Jofi, eftersom INGEN ville hoppa in och vikariera för Petrina som är på resande fot. Det gör ingenting visade sig, för när Jofi och Armann firar med bubbel så blir det lide nice i alla fall.

Armann har fokuserat på två lokala nyheter – en som rör fängelsebygget i Trelleborg och en som är ännu mer lokal och rör mer eller mindre bara Armanns hushåll. Jofi spekulerar kring Jimmy Åkessons gåva till Ebba ”bara Busch” Busch. Allt detta och en hel del annat i avsnitt 200 av DIN ENDA NYHETSKÄLLA!

Stötta gärna podden på patreon.com/mandag och köp merch, biljetter (så småningom) och Roast Battle-kvällar på http://www.underjord.nu



201. Fyra blackface & 28 horor

Armann reder ut när det är okej och inte okej att klä ut sig till kärring.

Petrina läser upp ett väldigt ärligt facebookinlägg från fd Borgmästaren av Colorado City i Texas. 

Jofi plaskar runt bland konstfacks vita hav och bruna öar.



202. Zzz… men Gud

Petrina lyssnar på slarviga inläsningar från Myndigheten för tillgängliga medier, Armann listar yrken som kommer att ersättas av AI, och Jofi ser ett mönster i vilka gäster som är med i Carina Bergfeldts talkshow. Besök underjord.nu och stötta podden på patreon.com/mandag



203. När Lidl-äggen kläcks

Armann löser Ebbas och Esbjörns husköpskonflikt, Petrina ser både för och nackdelar med coronavaccin för folk med fillers och Jofi känner hajpen inför påsk och pratar om hemmakläckta ägg och sexiga kaniner.

Allt detta och en massa annat roligt i senaste avsnittet av DIN ENDA NYHETSKÄLLA.

Stötta gärna podden på patreon.com/mandag och köp merch, biljetter (så småningom) och Roast Battle-kvällar på http://www.underjord.nu



204. En droppe midnattssol

Veckans avsnitt fick äran att vikarieras av vår numera hovreporter Dilan Apak som jämför dramatiken i det brittiska kungahuset med sin svenska motsvarighet, Armann ger oss alla spermarelaterade nyheter värda att nämna, och Jofi tar avstamp i adoptivföräldrarna som reklamerade sitt barn för att diskutera konsumentmakt.

Allt detta och massa annat i veckans avsnitt av din enda nyhetsskälla MÅNDAG som du kan och bör stötta på patreon.com/mandag, alternativt köpa merch, biljetter (så småningom) och Roast Battle-kvällar på http://www.underjord.nu



205. Handklaver & bälgaspel

Jofi har besökt en demonstration och oroar sig för sin mentala hälsa inför ministermorddagjämningen, Petrina oroar sig för thailändska barn när resebokningarna går upp, och veckans vikarie Kristoffer Jonzon berättar om en saxofon som forskat i mello-musikens utveckling. Allt detta och en massa annat i senaste MÅNDAG, som du gärna får stötta med några dollar per avsnitt på patreon.com/mandag.



206. Kill your local anglophile

Armann ger sina expertråd sig angående fartyget som fastnat i Suezkanalen, Jofi rapporterar från myanmarornas krig och Petrina ger framtida medborgargarden viktig information så att vi slipper dråpliga förväxlingar.

Allt detta och en massa annat roligt i senaste avsnittet av DIN ENDA NYHETSKÄLLA.

Stötta gärna podden på patreon.com/mandag och köp hundratals kaffemuggar på http://www.underjord.nu



207. Överraskad av babian-bud

Jofi vägrar att förvånas av kändisars troféjakt, Petrina gör ett potpurri av inte så påskiga påsknyheter, och Armann rapporterar om coronatest och linkedin direkt från dödsbädden. Allt detta och en dålig vits i veckans MÅNDAG. Stötta podden på patreon.com/mandag!



208. En lavin av lik

Armann föreslår flera lösningar på det växande problemet med brist på gravplatser, Jofi tipsar om hur du gifter till dig ett halvt kungarike och Petrina spekulerar inför årets tafsardagen som infaller den 15:e april.

Allt detta och en massa annat roligt i senaste avsnittet av DIN ENDA NYHETSKÄLLA.

Stötta gärna podden på patreon.com/mandag och köp tusentals kaffemuggar på http://www.underjord.nu



209. En annan del av Malmö

Petrina hjälper USA förbättra sina sanktioner mot Ryssland, Armann fortsätter på temat med tre olika Rysslandsrelaterade nyheter och veckans vikarie Felicia Jackson ifrågasätter arkeologers antaganden om T-Rex utbredning och tar sen upp sambandet mellan ADHD och snarkning.

Allt detta och en massa annat roligt i ett aningen rörigare avsnitt av DIN ENDA NYHETSKÄLLA.

Stötta gärna podden på patreon.com/mandag och köp tusentals kaffemuggar på http://www.underjord.nu



21. Albino i Tanzania

Anton pratar om de olika terrordåden som hänt i veckan och deras potential att föra samman kulturer, Armann grubblar över de utlovade satsningarna på polisen och Petrina rasar mot Islands krigföring mot Downs syndrom. Allt detta och korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG.



210. Cancelled på taket

Jofi pitchar idéer till fler moderna remakes på Astrid Lindgren-klassiker än bara Saltkråkan, Armann gör bara sitt jobb när han pratar om den kaotiska Covid-situationen i Indien och Petrina tar sitt tjejansvar och rapporterar om en mensnyhet – den om de två tyska männen och den rosa handsken.

Allt detta och en massa annat roligt i det fram till nästa avsnitt senaste avsnittet DIN ENDA NYHETSKÄLLA.

Stötta gärna podden på patreon.com/mandag och köp tusentals kaffemuggar på http://www.underjord.nu



211. Extra utvalda

Armann letar bakomliggande orsaker till den stora mänskliga lavinen i Israel, Petrina berättar om låtsas-funktionsnedsatta bidragsfuskare i Göteborg och veckans vikarie Eva Solér har samlat ihop en hög med nyheter där hon tycker sig se ett förändrat beteende hos folk såhär en bit in i pandemin.

Allt detta och en massa annat roligt i detta avsnitt av DIN ENDA NYHETSKÄLLA.

Stötta sen gärna MÅNDAG på patreon.com/mandag, köp kaffemuggar och kläder på http://www.underjord.nu och gå med i Facebookgruppen som heter “MÅNDAG – en podcast”.



212. Andra vaccin-specialen med Farshid

Det är 20 avsnitt sen mikrobiologen Farshid Jalalvand var med i MÅNDAG och svarade på våra och lyssnarnas frågor om pandemin och vaccin – ett avsnitt som var väldigt uppskattat. Mycket har hänt på vaccin-fronten sen dess, så i detta avsnittet har vi bjudit tillbaka Farshid för att återigen svara på våra och lyssnarnas frågor i ämnet. Allt så att du ska kunna fortsätta ha Måndag som din ENDA nyhetskälla.

Bland annat drar Farshid en liknelse om vårt immunförsvar som innefattar både Spiderman och stridsvagnar. Han svarar även på MÅNDAG-gängets frågor om att slicka på stopp-knappar på bussen och hur vi ska gå tillväga för att skapa en helt ny Malmö-mutation av viruset. Sen svarar han på massa frågor från er lyssnare.

Vill du stötta podden ekonomiskt kan du göra det här www.patreon.com/mandag eller köpa kaffemuggar och annat inne på http://www.underjord.nu.



213. Blandad sås i grundvattnet

Armann bjuder på alternativa åsiktspaket i Israel/Palestina-konflikten, Petrina ger goda råd till Svedalabor som inte vill ha döda muslimer, och Jofi ger en feberyr rapport från efterlivet som han har ena foten i.

Allt detta och massa annat kul i avsnitt 213 av DIN ENDA NYHETSKÄLLA. Stötta podden på patreon.com/mandag så håller du OSS borta från DIN arbetsplats.



214. Barntårar i avloppsvattnet

Jofi läser om en knarkfabrik som äntligen ger honom ett tillfälle att diskutera cannabis seriöst, Armann går igenom nio skånska kommuners självinitierade drogtestning av avloppsvatten och Petrina skriver början på vad som kommer att bli socialstyrelsens kommande broschyr om kusingifte.

Allt detta och lite Eurovision-snack i veckans avsnitt av MÅNDAG som du kan stötta på patreon.com/mandag när du ändå är på internet och checkar in den superfräcka sajten http://www.underjord.nu.



215. Klask, klask, klask

Jofi håller ett brandtal om rasismen som drabbar isländska poddare, Armann rapporterar från Veterandagen till skillnad från gnällrövarna på Bohuslänningen och Petrina pratar om danskan som knullade i radio.

Allt detta och mycket till i veckans avsnitt av MÅNDAG, numera även konstaterad DEN BÄSTA PODDEN, som du kan och bör stötta på patreon.com/mandag. Sen kan du även gå in på http://www.underjord.nu och köpa merch, roast-battles och framförallt hålla koll för att hinna köpa biljetter till världens bästa ståuppklubb UNDER JORD som drar igång igen nu i juni!



216. Atombomben i Sundsvall

Armann försvarar Cissi Wallin mot drevaren Marcus Berggren, Petrina ger er det senaste inom att prata med djur och Jofi skäms över nationaldagen och försöker hitta bättre datum att fira.

Nu masar du din feta Kardashian-röv in på patreon.com/mandag och stöttar podden för att det är vad du vill, och sen går du in på http://www.underjord.nu och bara klickar runt överallt.



217. Poseidon är ful i ansiktet

Jofi känner sympati för kriminella som råkat ut för gryningsräd efter att ha chattat i Anom-appen, Petrina pratar löst om sommarprat, och Armann tolkar statistiken kring göteborgares och övriga svenskars onanivanor under pandemin. Allt detta samt en misslyckad uppkörning och besvikelse över filmande danskar.

Stötta Måndag på patreon.com/mandag och köp ståuppbiljetter och alla kläder du behöver på underjord.nu.



218. Trevlig fika!

Armann gör en egen Aftonbladet plus-lista om hur du blir ett socialt geni efter pandemin, Petrina hjälper försvarsmakten att rekrytera tjejer och Jofi reder ut exakt hur impopulärt förslaget om marknadshyror är.

Stötta podden på patreon.com/mandag och få tillgång till alla avsnitt av den Patreon-exklusiva podden MÅNAD. Gå även in på http://www.underjord.nu och gör allt man kan göra där.



219. Fullmåne och LSD

Armann berättar om hoten, skriken, och misshandeln som ägt rum i en grannfejd i en skånsk by, veckans vikarie Filip Andersson (även känd som Filip J Andersson) rapporterar från Norge och mannen som hotade polis med en orm och Petrina fixar så att kontrollanterna på Pågatågen kan gå på toa under arbetstid.

Allt detta och en massa annat roligt i det senaste avsnittet av DIN ENDA NYHETSKÄLLA. Stötta gärna MÅNDAG på patreon.com/mandag. Sen finns också sajten http://www.underjord.nu där du bland annat kan köpa biljetter till världens bästa ståuppklubb Under Jord.



22. Håkan & hakan

Anton kommenterar veckans jämställdhetsdebatt om skoluniformer, Jofi delar med sig av sina tankar efter McGregor-Mayweather och Petrina gör reklam för den nya spionprogramvaran från Frankrike. Allt detta och korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG.



220. Tipsa om Stenkastar-Göran

Jofi pratar om att Ebba Busch kommit ut som kriminell, veckans vikarie Lovisa Henriksson gör en gärningsmannaprofil på en danskhatande stenkastare, och Petrina levererar sin senaste utskällning av klena idrottstjejer som inte klarar av konkurrens. Allt detta och lite till i senaste MÅNDAG!

Stötta Måndag på patreon.com/mandag! Köp biljetter, merch och roast battles på underjord.nu!



221. Mängder av halvfulla glas

Armann har hamnat i en Facebookgrupp om mäns våld mot kvinnor, veckans legendariska vikarie Kristoffer Jonzon har hamnat i en Facebooktråd där missnöje råder över restriktionslättnader, och Jofi väljer glädjen och hittar mängder av positiva nyheter från hela världen. Allt detta och lite till i senaste MÅNDAG!

Stötta Måndag på patreon.com/mandag! Köp biljetter, merch och roast battles på underjord.nu!



222. Johnny-massage

Armann utreder hur skyldiga svenska influencers är i den senaste tidens anklagelser om sexköp, Petrina konstaterar att världens undergång är här, och veckans fantastiska vikarie Eva Solér tackar det svenska fotbollslandslaget för all glädje de skänkt henne efter uttåget ur EM.

Allt detta och lite till i senaste avsnittet av DIN ENDA NYHETSKÄLLA! Stötta Måndag på patreon.com/mandag så slipper vi bli sponsrade av sexförbrytare! Köp biljetter, merch och roast battles på underjord.nu innan världen går under!



223. Medborgarnas medborgare

Det är den där tiden på året igen – RÖTMÅNDAG är tillbaka. Ett gisslansdrama på en anstalt gör Jofi sugen på kebabpizza, och avsnittets vikarie Tomas Högblom rapporterar om det senaste inom 90-åringar som får padelbanor byggda bredvid sina sommarstugor. Allt detta, karusellsnack, Armann, och Petrina i veckans avsnitt av bästa podden — också känd som din enda nyhetskälla.

Stötta Måndag på patreon.com/mandag och köp allt du behöver på underjord.nu!



224. Skank Ass Ho

RÖTMÅNDAG fortsätter! Armann är orolig över ökningen av farliga föremål på svenska äldreboenden, Petrina ger sin syn på miljardärernas kukmätningar i rymden, veckans nygravida vikarie Felicia Jackson sitter på fakta om varifrån allt bajs i Malmös badvatten kommer, och så är Jofi också med. Allt detta i avsnittet som kommer att spelas upp på ett tårdrypande homobröllop nån gång i framtiden.



225. Hajl Hajtler

RÖTMÅNDAG är inne på sin tredje vecka! Ett bäverbett väcker badrelaterade trauman till liv för veckans gäst Emma Hansson Löfgren, och Petrina Solange rapporterar om konstnärlig porr och porrig konst. Och så är Armann och Jofi också med och snackar om lite blandat smått och gott.


Stötta MÅNDAG på patreon.com/mandag!


Besök världens bästa hemsida underjord.nu!



226. Oh Magd Gad!

RÖTMÅNDAG – kanske det och kanske inte, det är väl inte så noga. Petrina pratar om talibanernas framfart i Afghanistan, veckans vikarie Isak Jansson rapporterar om Messis osensationella övergång, och Jofi tycker att kriminella ska sluta behandlas som vuxna när dom själva beter sig som barn, säger dom alla gemensamt och skrattar gott.


Stötta MÅNDAG på patreon.com/mandag och besök världens bästa hemsida underjord.nu!



227. För vi har tagit Kabul

Jofi förklarar hur talibanerna är som studenter, veckans vikarie och födelsedagsbarn Lovisa Henriksson berättar om blinda som snubblar över elsparkcyklar, och Armann följer upp en OS-snackis som han kopplar till den nya rosa tjejtaxin. Allt detta, toddy-dagen och en massa annat din enda nyhetskälla också känd som bästa podden.

 

Visa att du är en äkta måndawg på patreon.com/mandag!

 

Köp biljetter, roast battles och fet merch på underjord.nu!



228. Sätesmuskelcancer

Armann föreslår efterträdare till Stefan Löfvén.
Petrina uppmanar folk med invandrarbakgrund att söka in till polishögskolan och vetenskapsexperten Marcus Johansson upplyser oss om faran med att sitta.



229. Hologram av hemtjänsten

Ett avsnitt inspelat live inför publik för första gången på evigheter! Vi är på Lund Comedy Festival, där Petrina erbjuder lösningar för när KD förfaras av sexualkunskap, Jofi erbjuder alternativ för att göra ABBA-comebacken mer spännande, och den självutnämnda ersättningsbussen Carl Stanley redogör för de senaste turerna kring kåtservicesajten Onlyfans. Allt detta i ett avsnitt som levereras med dålig hållning.

Stötta oss på patreon.com/mandag så lovar vi att inte klä av oss.

Världens bästa ståuppklubb UNDER JORD drar igång höstsäsongen – köp biljetter på underjord.nu!



23. Maktskifte i sametinget

Jofi förklarar hur det gått inflation i kungabarn, Petrina djupdyker i orkanen Harvey och översvämningar i Indien, och Armann har kollat på Oddasat och rapporterar om senaste nytt från Sapmi. Allt detta och korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG, inspelat på BALUNSEN i lördags.



230. Arga snickesnackaren

Armann ger sig in i debatten mellan Claes Malmberg och orten, Jofi luskar i lundaslagge, TV4-profiler, och moderata riksdagsmän, och veckans vikarie Kristoffer Jonzon tar sig an den stora nyheten att hans byggnad renoveras. Allt detta och lite elfte september i Måndag, din enda nyhetskälla.

 

Stötta Måndag på patreon.com/mandag och köp biljetter till svinball ståupp på underjord.nu!



231. Den interna mörda Stefan-chatten

Jofi går igenom vad Stefan Löfvens avskedsgåvor säger om respektive parti, Armann rpporterar om den begynnande diplomatiska kris som är på väg att splittra västvärlden, och Petrina vet hur kinesiska staten ska göra landets pojkar till riktiga män. Allt detta och en hel del om kyrkovalet i senaste MÅNDAG – din enda nyhetskälla och unisont hyllad som bästa podden.

 

Stötta MÅNDAG på patreon.com/mandag och köp biljetter till allt roligt på underjord.nu.



232. Incel, inmon & inpuss

Petrina har sett Kalla faktas granskning av incels, Armann rapporterar från ett psyksjukt Norge som öppnar upp efter en lång tid av restriktioner, och Jofi ger dig allt du behöver veta om höstmodet så du slipper göra fadäser som Billie Eilish. Allt detta och en bunte annat i bästa podden MÅNDAG.

 

Stötta Måndag på patreon.com/mandag och handla biljetter till svinball ståupp på underjord.nu.



233. Det litauiska köket

Jofi ger credd till folk som hamnat på kant med samhället men åtminstone har rätt i sak, veckans vikarie Eva Solér berättar om en intervju med självaste James Bond, och Armann läser en knasig nyhetsartikel om en balt som ätit osunt många spikar. Allt detta och en massa mer i bästa podden!

Köp biljetter till svinball ståupp på underjord.nu och stötta Måndag på patreon.com/mandag!



234. Skottsäker suspensoar

MÅNDAG är tillbaka LIVE inför PUBLIK i Rex Pizzerias KÄLLARE!!!

Petrina ger sina predictions inför den stora hypade fighten på den kommande stora svenska fightinggalan, Armanns nyfikenhet har väckts efter upptäckten av en nazistpedofil och Jofi tar upp allt som finns att ta upp kring Lars Vilks tragiska olycka eller mord.

Stötta podden ekonomiskt på patreon.com/mandag och köp en massa jävla skit på underjord.nu



235. Hejdå fiskehatten

MÅNDAG är tillbaka LIVE inför PUBLIK i Rex Pizzerias källare IGEN eftersom att det är en podd som är det VARJE VECKA sen två veckor tillbaka.

Armann sammanfattar judeveckan som går mot sitt slut, Petrina pratar om att Greta Thunberg likt alla kändisbarn i den åldern börjar närma sig skandalåren och Jofi upptäcker att pilbågsmannen är en komplex människa.

Stötta podden ekonomiskt på patreon.com/mandag och köp en jävla massa skit på underjord.nu NU!



236. Johan Forssells käklinje

MÅNDAG är tillbaka LIVE inför PUBLIK i Rex Pizzerias källare IGEN vilket inte är jättekonstigt kanske med tanke på att det är det som gäller igen sen tre veckor tillbaka.

Jofi kommer med konkreta förslag på förebyggande åtgärder för att förhindra att barn skjuter ihjäl varandra på riktigt, Petrina kommer med konkreta förslag på hur Ulf Kristersson ska rädda sig själv efter hans korkade uttalanden och Armann reagerar på konstigheter i rapporteringen om gripandet av Colombias knarkkung.

Stötta podden ekonomiskt på patreon.com/mandag och köp en jävla massa skit på underjord.nu NU!



237. Kyskhetsblöjor

MÅNDAG är tillbaka LIVE inför PUBLIK i Rex Pizzerias källare IGEN, inget konstigt med det.

Armann jämför gangsterrap med vit makt-musik efter SD’s senaste förslag, Jofi uppskattar KD:s förslag om missfirmelse mot tjänsteman samt ser fram emot fler förr-i-tiden-lagar och veckans vikarie Lovisa Henriksson har förslag på hur vi ska få användning av gamlingarna i den nya byn i Vellinge.

Stötta podden ekonomiskt på patreon.com/mandag och köp biljetter till Under Jord nu på underjord.nu!



238. Tänder i plural

Jofi delar norska politikers oro över att Greta Thunberg håller på att bli militan. Petrina berättar om besöket på Europa Park och lägger desto mindre tid på nyheten att Dubai satsar på turism. Veckans vikarie Eva Solér sammanfattar fotbollsveckan. Det blir hat över krångliga fotbollsnamn, summering av Barrikadens otroliga säsong med klittsmällar, för små sockiplaststrumpor och hands i straffområde. 



239. Den afghanska drömmen

Denna veckans avsnitt av MÅNDAG är en del av en kulturpoddfestival som arrangeras av Riksteatern efter att någon anställd där klantat sig ordentligt. Temat på den här festivalen är ”älskade skandal” och vi har valt att göra ett helt vanligt avsnitt.

Petrina tar upp att Britney äntligen fått sin efterlängtade frihet, Armann har hittat en dåligt översatt artikel om rockbandsfrontkvinnan som kissade ett fan i munnen och Jofi läser om en vårdskandal i Kabul som visar att jantelagen är värre än sharia.

Stötta podden ekonomiskt på patreon.com/mandag och köp biljetter till Under Jord nu på underjord.nu!



24. Ett pervo till farsa

Petrina “Petra” Solange pratar om Peter Jihdes ilska mot Coop, Jofi analyserar den nya filmen Borg och Anton har funderingar kring en misshandel av en präst. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG!



240. Jag vill styckas när jag dör

Armann summerar årets stora fight som ägde rum i helgen mellan Joakim Lamotte och nån, veckans vikarie Kristoffer Jonzon berättar allt som man vet hittills om den styckmördande politikern och  Petrina ger det senaste nytt om försvunna tennisspelare i Kina. Allt detta till och ett historiskt ögonblick i veckans avsnitt av DIN ENDA NYHETSKÄLLA!

Stötta podden ekonomiskt på patreon.com/mandag och köp biljetter till Under Jord nu på underjord.nu!



241. Solomonöarnas största podd

Jofi har en lösning på Sveriges två stora problem efter karusellen med statsministern i veckan, Armann rapporterar från upploppen i den ”suveräna” staten Solomonöarna och Petrina pratar om Soundstorm-festivalen och Rebecca och Fionas avhopp.

Stötta podden ekonomiskt på patreon.com/mandag och köp biljetter till Under Jord nu på underjord.nu!



242. Störst guns i Afghanistan

Jofi går igenom de nya ministrarnas lik i garderoben, Petrina lägger sig i twitterbråket om huruvida Magda Gad är bög eller inte och Armann rapporterar från skandalen med läraren i Malmö som kallade niondeklassare för fucking jävla 5-åringar.

Stötta podden ekonomiskt på patreon.com/mandag och köp biljetter till Under Jord nu på underjord.nu!



243. Grand Old Lady

Årets första avsnitt av Måndags uppesittarpodd, inspelad på Malmö Brewing Co & Taproom, har det spännande och nyskapande temat “senaste veckan”. Petrina, Jofi och Armann gästas av ingen mindre än Jonatan Unge och snackar knark på tåg, heilande civilministrar, och Sveriges nya grand old lady Barbara Bergström. Du ska lyssna!

 

Stötta Måndag på patreon.com/mandag och köp biljetter till balla grejer på underjord.nu!




244. Kanonlökar (God jul)

Andra avsnittet av Måndags uppesittarpodd, denna gången med temat JUL! Men först: Jofi har lite tillägg på den stora nyheten från förra veckan om the ”Grand old lady” och Armann passar på att prata lite om en bröstcancerrelaterad nyhet som inte hanns med i förra avsnittet. Därefter inleder komikernas komiker och gästernas gäst Tomas Högblom veckans jultema med att prata om högtidens förlorade erotik och Petrina avslutar med att besvara den stora frågan – hur man är tomte i det moderna samhället. Trevlig lyssning!

Stötta podden på patreon.com/mandag och köp biljetter till balla grejer på underjord.nu!



245. En perfekt sadist

Tredje avsnittet av Måndags uppesittarpodd som spelades in på Malmö Brewing Co & Taproom, denna gången med temat ÅRET SOM GÅTT! Kalle Lind informerar oss om att SAOB finns följt av en tung nyhet gällande SAOB, Lovisa Henriksson är tydligen fullblodspsykopat som hatar hundar och Armann har under året förstått att Pride visst det behövs, bara utanför Folkets Park. Allt detta och säkert nåt annat i DIN ENDA NYHETSKÄLLA!

Stötta podden på patreon.com/mandag och köp biljetter till balla grejer på underjord.nu!



246. Sänk volymen

Veckans avsnittsnamn är inte bara en hint till något som sägs utan även en direkt uppmaning till dina öron. Vi är inne på fjärde timmen av uppesittarkvällen och sista gästparet är Eva Solér och Felicia Jackson.

Avsnittets tema är framtiden. Eva Solér ser vad kungahusets 2022-kalender har att erbjuda och Felica Jackson är inte imponerad över Stockholms finanslandstingsråd Iréne Svenonius men framför allt är hon så klart gravid. 

Som alltid i årets upplaga av uppesittarpodden står Krizze för vinjetten LIVE!



247. Smittspårning hos La Camilla

Alla är sjuka, och Jofi sitter hemma och telefonererar folk för att få veta om dom lever. Petrina Solange pratar corona och nicaraguanska städtanter, Eva Solér pratar smittade kungligheter, Ola Söderholm pratar upplopp i Kazakstan, och Simon Gärdenfors pratar om en döing som i sin tur pratar i nattmössan. Stötta Måndag på patreon.com/mandag och håll koll på balla grejer på underjord.nu!



248. Lika goda kålsupare

Podden är tillbaka med full bemanning! Jofi ser bara möjligheter med det ryska hotet mot Gotland, Armann lägger sig i konflikten som blossat upp mellan schimpanser och gorillor i Gabon, och Petrina rapporterar om prins Andrews svettiga situation i Storbritannien. Allt detta och mycket mer i den enda nyhetskällan du behöver.

 

Stötta MÅNDAG på patreon.com/mandag!

 

Besök underjord.nu!



249. Kungen av Nauru

Petrina spekulerar fritt om Knutby-pastorn Helge Fossmos liv efter frigivningen, Jofi levererar den officiella roasten av Turkiets president Erdogan, och Armann tar på sig den tråkiga uppgiften att berätta varför man inte fått kontakt med Tonga efter vulkanutbrottet i veckan. Dessutom snackar vi både bil och bao och säkert en massa annat.

Bli patron för att få höra alla kommande avsnitt av MÅNDAG på patreon.com/mandag!

Köp biljett till världens ballaste ståuppklubb UNDER JORD på underjord.nu!



25. Simma med clowner

Första avsnittet av MÅNDAG som inte spelats in live inför publik och om man lyssnar får man reda på varför.

Petrina pratar om sugarbabes, Anton tar upp senaste terrorattacken i London och Jofi ger sig på sjukhusclowner. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG!



250. Spark-i-huvet-avstånd (Preview)

Detta avsnitt är exklusivt för alla våra Patrons. Tack så mycket för att ni stöttar oss och stort tack till Daniel Aldenmark som räddade ljudfilen från knäpp och knaster! Vill du höra hela? Bli Patron på PATREON.COM/MANDAG

I veckans avsnitt.
Petrina har en något slappare inställning till spökflyg än Greenpeace. Armann ser samband och ger tips efter ett nytt gruppslagsmål med ett 50-tal personer inblandade och Jofi tycker att fler länder ska ta efter Turkiet och byta namn.

Det och mycket, mycket mer i veckans PATREONEXKLUSIVA avsnitt av MÅNDAG! 



251. Tredje specialen med Farshid

Här kommer ett till sånt avvikande specialavsnitt där vi bjudit in den populäre och efterfrågade mikrobiologen Farshid Jalalvand för att svara på lyssnarnas frågor som rör pandemin och vaccinering. Bland annat får vi reda på hur det verkligen ligger till angående myten om att virus alltid muterar till det snällare och Farshids lite lösa men logiska teori om varför de ursprungliga Covid-19-vaccinen är precis lika effektiva som uppdaterade varianter som är anpassade efter de senaste mutationerna. Men också sidospår om varför du aldrig ska dricka kamelpiss och varför det kan vara bättre att gurgla bröstmjölk än att dricka den som vuxen.

Dessutom blir det mer filosofiskt när vi pratar om Farshids kommande bok ”Apan och Filosofen” som du kan läsa mer om samt förbeställa signerad här: https://fritanke.se/bestall-apan-och-filosofen/

Stötta MÅNDAG ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till massa Patreon-exklusivt material som t.ex. förra veckans avsnitt av MÅNDAG och alla avsnitt av den Patreon-exklusiva podden MÅNAD.



252. Isbit är en hallick

Veckans upplaga av MÅNDAG är inspelat i änglarnas stad Los Angeles, där Jofi är på besök tillsammans med Simon Gärdenfors. Vi tar rollen som din enda nyhetskälla på allvar och berättar allt det viktigaste från inrikes, utrikes, nöje och sport — även om precis varenda nyhetskategori ändå bara handlar om att några baggar ska möta några bengaler i nåt som kallas Superbowl.


Stötta MÅNDAG på patreon.com/mandag

 

Köp biljetter till världens ballaste ståuppklubb Under Jord på underjord.nu!

 



253. Från djupet av mitt grishjärta (Preview)

Detta avsnitt är exklusivt för alla våra Patrons. Stort tack till alla er som stöttar podden! Utan alla er hade podden varit nedlagd för länge sen så man kan säga att ert stöd gör denna världen till en bättre plats, eller i varje fall en plats där podcasten Måndag finns!

I veckans avsnitt:

Armann har valt den äckligaste nyheten någonsin som innehåller både hjärtoperation, en äcklig gubbe och djuret gris. Petrina förutspår hur det nya woke Paradise Hotel kommer bli och veckans vikarie och den fantastiska Kristoffer ”fjärde medlemmen” Jonzon berättar om den Allmänna Arvsfondens senaste klättersatsning i Malmö.

Det och mycket, mycket mer i veckans PATREONEXKLUSIVA avsnitt av MÅNDAG! 



254. Trion som inte kan räkna

MÅNDAG är tillbaka i Rex Pizzerias källare inför publik med tanke på att pandemin tog slut IGEN för några veckor sen.

Armann belyser det störiga med krig – att det dyker upp en massa överträffare som dock lyckligtvis kommer överträffas av överträffarnas överträffare, Petrina avslöjar vilka komiker kommer leda Sverige genom nästa krig och Jofi har beskådat hur danska koranbrännare tas emot i Malmö samt hur man blir en legend.

Gå in på patreon.com/mandag och stötta DIN ENDA NYHETSKÄLLA, så kan du dessutom få tillgång till Patreon-exklusiva avsnitt av både MÅNDAG och MÅNAD. Gå sen in på underjord.nu och köp sånt som finns där.



255. Fylla huvet med sand

Jofi har haft ett misstänkt föremål på sin gata men vill ändå inte ha sin mungo med till skyddsrummet, Armann letar febrilt för att försöka hitta en enda positiv nyhet och Petrina lyckas hitta enda positiv nyhet i sportens värld. Allt detta och massa mer i avsnitt 255 av DIN ENDA NYHETSKÄLLA!

Stötta podden på patreon.com/mandag så stöttar du bra kultur samt får tillgång till Patreon-exklusiva avsnitt av både MÅNDAG och MÅNAD. Gå sen in på underjord.nu och köp sånt som finns där.



256. Kretski och pletski (Preview)

Detta avsnitt är exklusivt för alla våra Patrons. Stort tack till alla er som stöttar podden! Utan alla er hade denna podden inte funnits eller hade ni fått utstå reklam för försäkringsbolag och hemorojdsalvor stup i kvarten.

Veckans avsnitt spelades in i Göteborg på Contrast inför en jävla massa härliga göteborgare med feta alkoholproblem.

Armann recenserar Pink Floyds sanktioner mot Ryssland, den fantastiska Niklas Andersson gästar och funderar över Anders Tegnells framtida karriär och Petrina belyser problemet med att dagens barn inte behärskar sin namnteckning.

Det och mycket, mycket mer i veckans PATREONEXKLUSIVA avsnitt av MÅNDAG!

Gå in på patreon.com/mandag och stötta så får du tillgång till hela avsnittet och massa annat, men framförallt så STÖTTAR DU!



257. I samarbete med Tagene-tippen

Detta avsnitt spelades OCKSÅ in i Göteborg på Contrast inför en jävla massa härliga göteborgare med feta alkoholproblem, precis som förra veckans avsnitt (som dock var Patreon-exklusivt).

Petrina har agerat i linje med svensk flyktingpolitik och hjälpt flyktingar från Ukraina. Veckans vikarie Filip Hjelmér tar upp rekommenderad beredskap i Göteborg för eventuell invasion och hur den kan se ut. Jofi spekulerar i om ett fryst embryo i en komedienn kan bli en framtida krigshjälte. Det och mycket, mycket mer i veckans avsnitt av DIN ENDA NYHETSKÄLLA!

Stötta podden på patreon.com/mandag så stöttar du bra kultur samt får tillgång till Patreon-exklusiva avsnitt som t.ex. förra avsnittet av MÅNDAG som också spelades in samma kväll om detta. Gå sen in på underjord.nu och köp bl.a. biljetter till Sveriges fetaste standupklubb.



258. Fiddan på djupet

MÅNDAG är tillbaka i källaren på REX PIZZERIA i Malmö!

Armann avväger för- mot nackdelarna med att byta till sommartid, veckans vikarie Lovisa Henriksson har gjort en lista över vad hon ser mest fram emot med kriget och Jofi uppmärksammar dom som dött i rättan tid.

Stötta podden på patreon.com/mandag så stöttar du bra kultur samt får tillgång till Patreon-exklusiva avsnitt av både MÅNDAG och MÅNAD. Gå sen in på underjord.nu och köp feta grejer som finns där.



259. Gottland – lätt å njuke (Preview)

Detta avsnitt är exklusivt för alla våra Patrons. Stort tack till alla er som stöttar podden! Utan alla er hade denna podden inte funnits eller hade ni fått utstå reklam för nätcasinon och försäkringsbolag som nåt jävla Alex och Sigges.

Petrina pratar om vårens fetaste turné den med Jimmy Åkesson och Jan Emanuel, Armann håller i en lugnande utbildning om kärnvapen efter nya uppgifter om kränkt luftrum och Jofi ser bara möjligheter med att Bruce Willis verkar ha tappat det.

Det och mycket, mycket mer i veckans PATREONEXKLUSIVA avsnitt av MÅNDAG!

Gå in på patreon.com/mandag och stötta så får du tillgång till hela avsnittet och massa annat, men framförallt så STÖTTAR DU!



26. Den isländska Soran Ismail

Armann pratar om en isländsk politikerskandal, Petrina undersöker om homosexualitet går att bota i Brasilien och Anton tar upp nyheten om att stå är det nya röka. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



260. Polarbrödiseringen

Armann spekulerar i vilka konsekvenser vetebristen i Ukraina och Ryssland kommer ha för omvärlden och på sikt Sverige, Petrina har läst expressens grävande reportage om Gudrun Sjödén som verkar ha sagt en del rasistiska saker och Jofi funderar på hur ett upphittat skelett påverkar Malmös ställning som parkernas stad.

Stötta podden på patreon.com/mandag så stöttar du briljant kultur samt får tillgång till Patreon-exklusiva avsnitt av både MÅNDAG och MÅNAD. Gå sen in på underjord.nu och köp tuffa biljetter, muggar, kläder med mera som finns där.



261. Hemsökt biogasbuss

Jofi noterar att liberalerna bytte partiledare enligt tvärtom-principen, Petrina ser både för och nackdelar med hemabort och Armann blir Sveriges andra dödsdoula efter att ha tagit reda på vad det är.

Stötta podden på patreon.com/mandag så bidrar du till poddens fortsatta existens samt får tillgång till Patreon-exklusiva avsnitt av både MÅNDAG och MÅNAD. Gå sen in på underjord.nu och köp biljetter, muggar, kläder med mera som finns där.



262. Sockerfri vadd (Preview)

I veckans avsnitt!
Petrina tycker till skillnad från Ebba Buschs haters att kvinnor och barn inte är så heliga.
Tomas beklagar sig över att verkligheten är full med uttjatade skämt.
Och Jofi funderar på hur kul det egentligen är med djurfria cirkusar.
Det och mer i veckans avsnitt av MÅNDAG – Bästa podden!



263. Bron säsong 5

Petrina kan inte hålla sig från att ännu en gång slänga idrottande cis-brudar under bussen i den eviga “transpersoner inom idrott-debatten”. Nytt för denna rant är att hon i alla fall försöker visa empati med alla inblandade sidor. 

Eva Solér snackar om samhällets nya bomber, feta vågar, och reder ut varför man ska passa sig för Amanda-Sabina.

Armann har kvar fokus på följetången med den danska koranbrännaren och försöker hitta nåt konstruktivt att göra av hans demonstrationer.



264. Dö för Astrid Lindgrens värld

Jofi har en plan för att vända ryska nazistanklagelser mot Astrid Lindgren till militära framgångar, Petrina oroas över att Bono besökt Ukraina och Armann ger sina synpunkter på Nasas beslut att skicka binära nakenbilder till rymden.

Stötta podden på patreon.com/mandag så bidrar du till poddens fortsatta existens samt får tillgång till Patreon-exklusiva avsnitt av både MÅNDAG och MÅNAD, PLUS att du får 50 kr rabatt på biljetter till SOMMARMÅNDAG i några dagar till. Gå sen in på underjord.nu och köp biljetter, muggar, kläder med mera som finns där.



265. Mutta vid första ögonkastet (Preview)

Detta avsnitt är exklusivt för alla våra Patrons. Stort tack till alla er som stöttar podden! Ni är anledningen till att vi fortsätter med podden och kanske att vi aktivt fatta beslut om att fortsätta leva vecka efter vecka.

Armann har lite åsikter efter att ha tittat på helgens Eurovision, Jofi har tittat på Uppdrag Granskning om muslimska mutta-äktenskap och Petrina pratar ÄNTLIGEN om dansk stadsplanering.

Det och mycket, mycket mer i veckans PATREONEXKLUSIVA avsnitt av MÅNDAG!

Gå in på patreon.com/mandag och stötta så får du tillgång till hela avsnittet och massa annat, men framförallt så STÖTTAR DU!



266. Annelies strutsägg

Jofi förmedlar goda råd om hur du undviker apkoppor, Petrina pratar om Mood Managers som är det nya heta jobbet i Stockholm och Armann hjälper Borås att marknadsföra sig till följd av skönhetssalongsbordellen där som förtalsanmälde Johanna Nordström.

Stötta podden på patreon.com/mandag så bidrar du till poddens fortsatta existens samt får tillgång till massa svinroligt Patreon-exklusivt material. Men framförallt gå in på underjord.nu och köp biljetter till SOMMARMÅNDAG som kommer till Stockholm, Göteborg och Malmö!



267. McKlatschy Chipotle

Veckans vikarie Isak Berg pratar om hur pinsamt det börjar bli med Sveriges natoansökan och ger Ann Linde tips på hur hon ska göra med Turkiet. Petrina förstår tillskillnad från Johan Jureskog varför ungdomar inte vill arbeta inom hotell och restaurang och Jofi har nåtts av ett viktigt budskap där man som minst anar det – på fotboll!

Stötta oss på Patreon.com/mandag då får du även lyssna på våran patreonexklusiva podcast MÅNAD. 



268. Barnagarpartiet (Preview)

Detta avsnitt är exklusivt för alla våra Patrons. Stort tack till alla er som stöttar oss på Patreon. Ni ÄR anledningen till att denna podden kan fortsätta finnas, utan er hade vår podd gått i graven för länge sen.

Jofi tipsar SD om hur de kan se positivt på Morgan Johansson efter årets skjutningsrekord, Armann följer upp den avslutade gulligull-relationen mellan partiledarna för S och M och veckans vikarie Kristoffer ”Krizze” Jonzon är bekymrad över sin övervikt

Allt detta och mycket mer – bland annat en snuskig loppis-anekdot som var för snuskig för att släppas för allmänheten – i veckans PATREONEXKLUSIVA avsnitt av MÅNDAG!

Gå in på patreon.com/mandag och stötta så får du tillgång till hela avsnittet och massa annat – till exempel senaste avsnittet av den Patreon-exklsuvia podden MÅNAD om SKÅNE, men framförallt så STÖTTAR DU!



269. Psykvården i Kristianstad

Detta är det första avsnittet av SOMMARMÅNDAG inspelat på Bonden Bar i Stockholm, och vi gästas av Johanna Hurtig Wagrell och Elinor Svensson från podden “Vad blir det för mord?”! Johanna berättar om en sjuksköterska i Kristianstad som tipsar patienter om bitcoin, Elinor har följt rättegången Depp vs Heard och ger råd om hur kvinnor bör bete sig, och Jofi har djupdykt i situationen i Stockholm genom att läsa Situation Stockholm. Och så är Petrina och Armann också med.


Stötta podden på patreon.com/mandag och köp biljetter till balla grejer på underjord.nu!



27. Jag måste flytta på mig

Andra avsnittet av MÅNDAG som inte spelats in live inför publik och om man lyssnar får man som vanligt reda på varför. Dessutom gör den fantastiskt roliga Krisse Jonzon Måndags första vikarieinhopp.

Jofi pratar om Hugh Hefners och Magdalena Ribbings tragiska bortgångar, Krisse kopplar veckans temadagar till tiggeriförbudet i Vellinge och Armann barnsex-wallraffar loss på Malmö Stadion. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG!

 



270. Golspade i bakhuvet

Detta är det andra avsnittet av SOMMARMÅNDAG inspelat på Bonden Bar i Stockholm, och vi gästas av Albin Olsson och Simon Gärdenfors från podden “Specialisterna”! Albin fascineras av hur mycket Patrik Sjöberg hatar pedofiler, Simon följer med in i ladan där en politiker går på en väldigt äcklig toalett, och Armann har läst om en taxichaufför som upplevt både det ena och det andra. Och så är Petrina och Jofi också med.


Stötta podden på patreon.com/mandag och köp biljetter till balla grejer på underjord.nu!



271. Standardisera mera! (Preview)

Detta är det tredje avsnittet av SOMMARMÅNDAG inspelat på Bonden Bar i Stockholm, och är EXKLUSIVT för alla våra patrons! Tack som fan till alla som stöttar podden på patreon.com/måndag, ni är bäst.



Vi gästas denna vecka av Magnus Betnér, känd från allt möjligt! Jofi har läst om sensuella papperkorgar, Magnus rapporterar om att kraven på poliser bara sjunker och sjunker, Petrina är närmast i extas över EU:s beslut att standardisera mobilsladdar, och Armann delar med sig av lebiska tips till straighta män.


Vill du höra allt detta, och det vill du, så behöver du gå in på patreon.com/måndag och skänka några dollars. Gör det omedelbart! Du bör också gå in och köpa merch, roast battles, och biljetter till balla grejer på underjord.nu!


Tack och varsågod!



272. Onkel Vanjas gamla piplåda

Detta är det fjärde avsnittet av SOMMARMÅNDAG inspelat på Bonden Bar i Stockholm, och vi gästas av K Svensson och Josefin Johansson från podden “Crazy Town”! Josefinito berättar om hur norrmän helgar helg, K försöker förgäves förstå ryssars inställning till McDonalds, och så gissar Jofi, Armann och Petrina vad som händer i världen exakt nu.


Stötta podden på patreon.com/mandag och köp biljetter till balla grejer på underjord.nu!




273. Plastikkirurgernas Picasso

Detta är det första avsnittet av SOMMARMÅNDAG inspelat på Brewing Co i Malmö, och vi gästas av de roliga komikerna och quizmästarna Kristoffer Jonzon och Lisa Dahlin.

Armann ger sin nyanserade bild av de strejkande skithögarna till piloter som “jobbar” på SAS, Lisa ger sitt medhåll till den avundsjuke rektorn på en kristen skola och Kristoffer varnar för en plastikkirurg i Landskrona (alternativt tipsar om beroende på vad man är ute efter). Allt detta och ännu en bomb på Jofis gata i avsnitt 273 av DIN ENDA NYHETSKÄLLA!

Gå in på patreon.com/mandag för att stötta podden ekonomiskt och ta del av massa svinroligt Patreon-exklusivt material.



274. Bögigheten är stark (Preview)

Detta avsnitt är exklusivt för alla våra Patrons. Vill du höra hela avsnittet får du gå in och bli patron på patreon.com/mandag, annars får du nöja dig med denna preview med lite introsnack.

Detta avsnittet är det andra av SOMMARMÅNDAG som spelades in på Brewing Co i Malmö i början av juli 2022, och vi gästas av de roliga komikerna Lovisa Henriksson och Isak Berg. Petrina ger det senaste nytt om församlingen som botar homosexualitet, Isak pratar om den nya resetrenden att ”stanna på marken” (resa med tåg) och Lovisa har gjort en valkompass så att du vet vad du ska rösta på i höst.

Allt detta och pyttelite mer i avsnitt 274 av DIN ENDA NYHETSKÄLLA!



275. Gud vaskar själar

Detta avsnittet är det tredje av SOMMARMÅNDAG som spelades in på Brewing Co i Malmö i början av juli 2022, och vi gästas av de roliga Emma Hansson Löfgren och Kim ”Hyper” Malmqvist.

Emma har en hel del att berätta för oss om sommarkillar efter att hon fått insyn i singelkväninnors Tindrande och Kim ger oss allt man behöver veta om själens intåg i foster i samband med sommarens heta abortdiskussioner. Ett riktigt sommaravsnitt med andra ord! Allt detta och en hel del snack om den mycket populära sommarfrisyren ”tunnhårig” i avsnitt 275 av MÅNDAG!

Gå in på patreon.com/mandag för att stötta podden ekonomiskt och ta del av massa svinroligt Patreon-exklusivt material, och gå in på http://www.underjord.nu för att köpa biljetter till Sveriges bästa ståuppklubb och även SOMMARMÅNDAG som äger rum i Göteborg 7 augusti.



276. Frysis och Isis

Detta är det fjärde och sista avsnittet av SOMMARMÅNDAG som spelades in på Brewing Co i Malmö i början av juli 2022, och vi gästas av ingen annan än Baba ”Färska Prinzen” Kango. Fyllenivån är på topp som alltid när det kommer till det sista avsnittet på våra uppesittarkvällar. Baba behöver inte förbereda ämnen och Armann tar upp det kommande maktskiftet inom turism nu när klimatförändringarna gör halva Europa obebolig och behoven förändras. Allt detta och en jävla massa annat i avsnitt 276 av MÅNDAG!

Gå in på patreon.com/mandag för att stötta podden ekonomiskt och ta del av massa svinroligt Patreon-exklusivt material, och gå in på http://www.underjord.nu för att köpa biljetter till Sveriges bästa ståuppklubb och även SOMMARMÅNDAG som äger rum i Göteborg 7 augusti.



277. Bada från Älvsborgsbron (Prewiev)

Första avsnittet av SOMMARMÅNDAG live från Contrast Public House i Göteborg.

Vi gästas av Carl Stanley som slår ett slag för alla badkrukor. Petrina hatar att Gävle kommun satsar på digitala lekplatser och Armann pratar om att de politiska partiernas information till intellektuellt funktionsnedsatta inför valet varierar i kvalitet

Detta avsnitt är mycket slarvigare mastrat pga glömda hörlurar och att det klipptes i bullrig krogmiljö, men jag vill redan nu glädja dig med att resterande avsnitt från göteborg kommer mastras ordentligt! Mvh Petrina



278. Rätt in i fissetunneln

SOMMARMÅNDAG live från Göteborg. 

I detta avsnitt bjuder Filip Hjelmér på en otrolig sommarkrönika med långt titel och hög igenkänningsfaktor, Evelyn Mok undrar vafan grejen med polyamorösa är och Jofi pratar om dataingenjören på Google som fick för sig att företagets AI blivit självmedveten.  Det och mycmet mer i veckans avsnitt av MÅNDAG. Stötta oss på Patreon.com/mandag



279. Joelbitar lever

Sommarmåndag live från Göteborg! 
Petrina tycker att indier ska skärpa sig online om dom vill att deras nation ska tas på allvar. Veckans gäst Ina Lundström pratar om Batgirlfilmen och känner igen sig i att ge allt i produktioner som inte blir av. Jofi ger svar på det vi alla undrat i alla år. Joelbitar, vad gör han idag? 
Armann programleder. Stötta oss på PATREON.COM/MANDAG 



28. Väska med arabisk text

Anton tar upp det riktiga problemet med turbulensen i Katalonien och skjutningen i Las Vegas, Jofi går igenom samtliga nyheter som är aktuella i Göteborg och Armann rapporterar från veckan vars tema varit att upmräksama flock. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



280. Så skaffar du höstkroppen (Preview)

Det har blivit dags för sista avsnittet av SOMMARMÅNDAG. Vi är kvar i Göteborg och denna vecka gästas vi av Albin Olsson som delar sina tankar om en händelse på Sthlm Pride och Matilda Wildmark som ger tips på hur du får den perfekta höstkroppen. Armann pratar om att bajstricket kommit till Malmö och Petrina programleder. 

Stötta oss på PATREON.COM/MANDAG



281. Världens sorgligaste indier

Vi är tillbaka på hemmaplan med ett hemmaavsnitt av MÅNDAG. Jofi berörs av en sorgesam historia om den enda barnfru-fria indiska restaurangen på Möllan. Petrina tycker att djur är mer att lita på än bottar inför valet. Och så förutspår vi vilka politiker som kommer göra sig bäst på onlyfans och ger förslag på hur blandad sås löser problemen med spermabrist. Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt av MÅNDAG.

Stötta podden på på patreon.com/mandag så får du en massa extramaterial! Besök underjord.nu för att köpa biljetter till Under Jord och kolla på roast battles! Och gå med i facebookgruppen Måndag -en podcast så får du vara med i en facebookgrupp!




282. Lär er rösta

Måndag är tillbaka med ännu ett studioavsnitt eftersom vi glömt boka Rex källare, denna gången med den eminenta Felicia Jackson som vikarie. 

Petrina stör sig på folk som inte vet hur man röstar, Felicia reder ut vem som får och inte får gnälla efter valet och Armann berättar om mordet som skakade Island dagarna innan han åkte dit.

Stötta podden på https://www.patreon.com/mandag och köp biljett till Under Jords säsongspremiär på http://www.underjord.nu Och om du bor i eller nära Göteborg, köp biljett till Ståuppklubben där både Armann och Felicia ståuppar nu på onsdag: https://secure.tickster.com/sv/fw7kvukfl8xr1r2/2ze9g0kgp9vc043/products



283. Muslimska barn hos Bingo Rimér (Preview)

283. Muslimska barn hos Bingo Rimér
MÅNDAG A.K.A bästa podden A.K.A din ENDA nyhetskälla är tillbaka med ett studioavsnitt därför ATT! Dessutom är det ett PATREON-EXKLUSIVT avsnitt!

Jofi avslöjar varför han bröt mönstret och inte röstade på Partiet Nyans i kommunvalet, Armann reflekterar över det lämpliga i att klä ut barn till horor och Petrina löser problematiken med knarkande ungdomar. Hör avsnittet i sin helhet på patreon.com/mandag



284. Braskamin ville annat

Jofi ger dig tips för att klara elkrisen, Armann försöker lösa fallet med den mystiska explosionen i Sorsele, och veckans vikarie Kristoffer Jonzon berättar om att schackvärlden drabbats av en buttplug-skandal. Allt detta och mycket mer i din enda nyhetskälla MÅNDAG.

 

Stötta podden på patreon.com/mandag och få tillgång till en massa extra podd!


Köp biljett till svinbra ståupp och kolla på överfeta roast battles på underjord.nu!


Gå med i eftersnacksgruppen Måndag – en podcast på facebook!



285. Pattar vi inte minns

Armann berättar för en ICA-handlare hur han ska minska på självscannings-fusket, Petrina uppmärksammar bröstcancer eller åtminstone bröst samt föreslår nya galor, och Jofi funderar på om allt är vad det verkar när en författare lär sig svordomar av tolvåringar. Allt detta och en massa annat i din enda nyhetskälla, bästa podden MÅNDAG.


Stötta podden på patreon.com/mandag!


Kolla roast battles och köp biljetter till balla grejer på underjord.nu!

 



286. Suga Ris (Preview)

MÅNDAG  är tillbaka med ett Patreon-exklusivt avsnitt. Se till att bli patron om du inte redan är det för att få tillgång till DIN ENDA NYHETSKÄLLA även denna vecka! Armann presenterar sin teori om varför Ryssland tar in en tungviktsboxare i armén, veckans vikarie Tomas Högblom ger lite välförtjänt pepp till svenskarna i gröt-VM och Petrina coachar svenska politiker i hur de ska bete sig på statsbesök i länder med andra seder. Hör avsnittet i sin helhet på patreon.com/mandag 



287. Limma fast dig med nutella

Vikarien Eva Solér tar sig an Anne Frank-gate, Jofi tycker att ett attentat mot en oljemålning bör ge inspireration till nya dåd, och Armann spekulerar kring datorspel med dofter som utvecklas på låtsas-universitet i Stockholm och Malmö. Allt detta och mycket mer i din enda nyhetskälla också känd som bästa podden.

 

Stötta oss på patreon.com/mandag så blir vi superglada och du får tillgång till en massa extra podd!

 

Köp biljett till svinball ståupp och överfeta roastbattles på underjord.nu!



288. Andedräktsvärmd kassler

Armann hittar lösningar på hur skansens förrymda orm ska fångas in, Jofi jämför stämningen mellan svenska och brittiska politiker och Petrina tycker att alla skolelever i Lycksele är bortskämda och får skylla sig själva.

Stötta podden ekonomiskt på patreon.com/mandag så får du tillgång till nice extramaterial såsom vart tredje avsnitt som är patreon-exklusivt och vår patreon-exklusiva bonus-podd MÅNAD.

Köp sen biljetter till världens bästa ståuppklubb Under Jord på underjord.nu!



289. Definitionen av slebba (preview)

Detta är ett kort smakprov av veckans avsnitt som du kan höra i sin helhet om du stöttar oss på patreon.com/mandag. Det bör du göra omedelbart!


Jofi funderar på vad “slebba” i frasen Ebba Slebba (som en TV4-reporter klottrade i ett anteckningsblock) egentligen betyder, Armann har synat Kanye Wests egentliga avsikter med sina antisemitiska uttalanden, och Petrina hittar alternativa lösningar för att slippa jobbiga oskuldsoperationer. Allt detta och mycket mer i bästa podden och din enda nyhetskälla.


Hela avsnittet hör du på patreon.com/mandag! Senaste upplagan av UNDER JORDS ROAST BATTLE och biljetter till framtida balla Under Jord-kvällar hittar du på underjord.nu!




29. En olydig hondjävul

Petrina hyllar Malmös egna vardagliga Oceans 11-stöt, Armann avslöjar hemligheten bakom Islands fotbollsframgångar och Anton ger klarhet i vilka halloween-utklädnader som är okej och inte okej att sälja till barn. Allt detta och korta nyheter (plus en extra specialrunda av korta nyheter) i veckans MÅNDAG.



290. Avskedsbrev från en A-traktor

Petrina har blivit utskälld av en trillande tant och ser fram emot fotbolls-VM i Qatar, veckans vikarie Marcus Ander Andersson har ett norrländsk perspektiv på a-traktorer, och Jofi uppskattar danska politikers tydlighet i vart dom väljer att fly. Allt detta, lite Margeaux Dietz och en del annat i ännu ett avsnitt av bästa podden. Ursäkta förseningen.

 

Stötta Måndag på patreon.com/måndag så får du tillgång till en massa extra podd!

 

Besök underjord.nu och köp roast battles och biljetter till kommande balla grejer på Under Jord!



291. Viveka i morgonrock

Armann får hjälp att utreda vad som hände med mumien i Göteborg, Petrina fastställer att folk har helt rätt i att dom är fula, och Jofi berättar om när SJ:s hemsida förvandlades till en rutten pumpa vid midnatt. Allt detta, ICA-porr, sorgestund för Sven-Bertil och lite annat hör du i bästa podden och din enda nyhetskälla MÅNDAG.

 

Stötta oss på patreon.com/mandag så får du tillgång till en massa extra podd!


Boka biljett till ball ståupp och kolla roast battles på underjord.nu nu nu!



292. Olika CP-knastar (Preview)

Detta avsnittet är Patreon-exklusivt, så det du hör här är ett smakprov. Vill du höra hela avsnittet, samt massa annat roligt Patreon-exklusivt samtidigt som du stöttar vår kulturella gärning så går du in på patreon.com/mandag och PLEDGAR. Detta gör du nu omedelbart!

Veckans vikarie Kristoffer “Krizze” Jonzon har synat Börje Salming för den bluff han är, Jofi kommenterar på Elon Musk samt det kaotiska läget på twitter och Armann är trött på psykfall som inte kan bete sig.

Allt detta, skitsnack om Jonatan Unge och nya säsongen av På Spåret, sorgestund för Hédi Fried och lite annat hör du i bästa podden och din enda nyhetskälla MÅNDAG.

Stötta oss på patreon.com/mandag så får du tillgång till en massa extra podd! NU!



293. Utbrända spioner

Petrina pratar om det helvete ryska spioner tvingas genomlida i Sverige, veckans vikarie Felicia Jackson ber EU dra åt helvete efter deras senaste övertramp mot svenskar, och Armann försvarar den hetlevrade peruanska läkarstudenten som skördade mexikanska organ.

Allt detta och bögar i Qatar hör du i avsnitt 293 av bästa podden och din enda nyhetskälla MÅNDAG.



294. Hédi Frieds brutna löftben

294. Hédi Frieds brutna löftben

Petrina varnar iranska regimen för riskerna med deras senaste löfte, Armann hjälper Göteborg med deras nya miljöproblem, och Jofi föreslår nytänk vad gäller slagträn i debatter i samband med statsministerns brutna löften.

Allt detta och Jofis Santa Monica-vistelse i avsnitt 294 av bästa podden och din enda nyhetskälla MÅNDAG.

Stötta podden på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till samtliga patreon-exklusiva avnsnitt samtidigt som du håller denna podden vid liv!



295. Stjäla sopor från utlandet (Preview)

Detta avsnittet är Patreon-exklusivt, så det du hör här är ett smakprov. Vill du höra hela avsnittet, samt massa annat roligt Patreon-exklusivt samtidigt som du stöttar vår kulturella gärning så går du in på patreon.com/mandag och PLEDGAR. Detta gör du nu omedelbart!

Denna veckan är det ett decimerat Måndags-gäng som gör avsnittet då Petrina drabbats av nåt av alla virus som florerar runt just nu. Våra tankar finns hos henne.

Armann löser elkrisen via en annan energikälla än dom våra politiska partier förespråkat och Jofi har svårt att skilja mellan feberdrömmar och knasiga nyheter. Allt detta och högt uppsatta svenska politikers användande av “jävla fitta” som skällsord i detta avsnitt 295 av din ENDA podd.

 



296. Kast med liten kalv

Jofi imponeras av en apa som kan tänka i flera led till skillnad från Furuviksparkens personal.

Petrina slår fast att alla djur inte är lika värda inför nyårshelgen och att hundägare måste ta sitt ansvar och Armann har betalat en hel krona i onödan för en artikel om Skaras tredje värsta persons dotter.

Allt detta och mer i senaste avsnittet av MÅNDAG. För tillgång till alla avsnitt stötta oss på patreon.com/mandag. 



297. Daimtårta i vinylhandske

Årets sista avsnitt är här och det är ett slappt mellandagsavsnitt som ni alla suktat efter! Armanns sambo och baby momma Terése ”Tess” Björk gästar.

Tess spekulerar i vad som egentligen hänt i samband med den senaste Almondy-skandalen, Armann har slutsatser att dra efter att Gävlebocken INTE brunnit ner, och Petrina konstaterar att USA är nya Australien.

Allt detta och snack om året 2022 samt isländsk och angolansk julmat i din enda nyhetskälla MÅNDAG. Stötta podden på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till samtliga patreon-exklusiva avnsnitt samtidigt som du håller denna podden vid liv!



298. Konduktör Dredd (Preview)

Detta avsnittet är Patreon-exklusivt, så det du hör här är ett smakprov. Vill du höra hela avsnittet, samt massa annat roligt Patreon-exklusivt samtidigt som du stöttar vår kulturella gärning så går du in på patreon.com/mandag och PLEDGAR. Utöver de första 20 gratis-minuterna så får du som patron ytterligare en timmes podd i detta avsnittet.

Årets första avsnitt är här och det är ännu ett slappe-avsnitt – ett slappt tvåmanna-avsnitt denna gången!

Jofi bjuder på tre anekdoter från mellandagarna – om kriminalitet, maktmissbruk och döden och Armann rapporterar om kriget mellan handbajsägare och fyrverkeriförsäljaren. Sen förutser Armann att Greta Thunberg kommer bli uppäten av tigrar och Jofi tar oss igenom topp 30 like:ade tweetsen.

Allt detta och blidkande men också bestraffning av folk på spektrat, i årets första avsnitt av DIN ENDA NYHETSKÄLLA



299. Black Messiah Hallberg

Armann har en positiv nyhet från USA där en skolskjutning inte var en masskjutning, Petrina förbättrar regeringskansliets undermåliga Spotify-lista, och Jofi tycker att snaskigheter från prins Harrys nya bok bara påminner om att Prinskorv Filip är en besvikelse.

Stötta podden på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till samtliga patreon-exklusiva avnsnitt samtidigt som du håller denna podden vid liv!



3. Kuk i peruk

Avsnitt 3 av podden MÅNDAG! Där det snackas lite påsk och terrordåd innan vi går in på väsentligheter. Armann berättar om läkaren som slängdes av ett flygplan, Jofi provoceras av vädret, Anton ger tips till tjejer som är ihop med facebookmördare, och Petrina trendspanar om trenden könskorrigering. Och så inslaget korta nyheter, eller vad fan det nu heter.



30. Amber Alert

Jofi pratar om vem som är bör misstänkliggöras i #metoo gate, Petrina pratar om att vi bör förena sport och politik och Anton berättar vad vi kan lära av Amber Alert. Allt detta och inga korta nyheter i veckans MÅNDAG.



300. Blomkålspanna

Armann är besviken på regeringen som inte är så tuff som de påstod sig vara, Petrina har kommit på att vem som helst har makt att avgöra om Sverige går med i Nato eller inte och veckans svinballa vikarie Kristoffer “Krizze” Jonzon berättar om liken som hittats i nya centerledaren Murres garderob.

Stötta podden på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till ALLA avsnitt av MÅNDAG och även den Patreon-exklusiva podden MÅNAD, men framförallt så har DU ett högre människovärde än andra.



301. En staty av Bojan Djordjic (Preview)

Detta är ett kort smakprov av veckans avsnitt som du kan höra i sin helhet om du stöttar oss på patreon.com/mandag. Det bör du göra omedelbart!


Jofi vet vad Stockholm har att vänta nu när det skjuts och sprängs en massa, Armann har synpunkter på hur vi bättre kan hantera flaggbrännarturkarna som är arga på koranbrännardansken, och Petrina tycker det är fel av läkemedelsindustrin att vända tjockisar och diabetes-typ-2-isar mot varandra. Allt detta samt hostiga ungjävlar, Mark & Jonas, Promoes skägg och en massa annat.


Hela avsnittet hör du på patreon.com/mandag! Du bör också titta in på underjord.nu vid tillfälle!



302. Den svenska grammofon-exporten

Petrina konstaterar att det blir enkelt för den muslimska världen att bojkotta Sverige, och Jofi tycker att platserna där det skjuts i Stockholm låter så sagolika att det är dumt att inte nyttja det för att uppfostra kidsen. Och så snackar vi lite om hemligstämplat elstöd och Guldbaggegalan och annat trams.

 

Stötta podden på patreon.com/mandag och köp biljetter och spana in svinball ståupp på underjord.nu!



303. När Biden sköt ner Gud

Jofi rapporterar från uppdraget att göra Marcus Birro arg, Armann berättar om spionballongen som gjort spänningen mellan USA och Kina mer spänd och Petrina förutspår hur Spotify-grundarens nya vårdsatsning kommer bli.

Allt detta och den creepy busschauffören, direkt från STUDIO MAJS! Stötta podden på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till samtliga patreon-exklusiva avnsnitt samtidigt som du håller denna podden vid liv!

OCH köp biljeter till västvärldens bästa ståuppklubb Under Jord genom att gå in på http://www.underjord.nu



304. Semmel-Hitler (Preview)

Detta är ett kort smakprov av veckans avsnitt som du kan höra i sin helhet om du stöttar oss på patreon.com/mandag, vilket du BÖR göra omedelbart för detta avsnittet är så roligt att vi skrattade så vi grät under det.

Petrina ifrågasätter nyhetsvärdet i att nån lokalpolitiker blev kuppad ut av kriminella i Botkyrka, favoritvikarien Kristoffer ”Krizze” Jonzon går igenom de nya villkoren för att få komma med i Mello och Armann betygsätter alla bageriers semlor i Falkenberg efter att dom försökt begränsa tryckfriheten.

Allt detta och ett snaskigt smakprov från Horpodden i slutet av detta Patreon-exklusiva avsnittet av BÄSTA PODDEN.



305. Gräva upp macheten

Petrina reder en gång för alla ut om Fröken Snusks låt “Homofil” är homofobisk eller inte
och hakar som vanligt upp sig på petitesser. 
Jofi tycker att det vanligaste argumentet för att legalisera cannabis också är det sämsta och Krizze tar upp ett roligt slap-stick slagsmål som ägde rum i Malmö förra året.

Det och mycket mer i veckans avsnitt av MÅNDAG. Stötta oss på Patreon.com/mandag så blir vi glada!



306. Mikropenisar & lasersvärd

Jofi ger marknadsföringstips till rörelsen ”Återställ våtmarker”, Armann fick en idé på förhandlingsstrategi efter Säpos senaste PKK-uttalande och veckans vikarie Eva Solér ger en gratis kurs  för att berika vokabulären hos 60-plussarna som sitter som domare i Halmstads hovrätt.

Allt detta och mycket mer i senaste avsnittet av MÅNDAG – även känd som podden du lyssnar på just nu (förutsatt att du lyssnar på den just då).

Stötta podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag och köp biljetter till världens bästa ståuppklubb Under Jord inne på http://www.underjord.nu



307. Nu vill jag stjälpa andra (Preview)

Detta är ett kort smakprov av veckans avsnitt som du kan höra i sin helhet om du stöttar oss på patreon.com/mandag, vilket du BÖR göra.

Petrina berättar om den senaste trenden i Rysslands armé – d.v.s. vilken grupp man nu skickar in i kriget, Armann har genomskådat bluffen bakom höjda matpriser och den ständiga vikarien Kristoffer ”Krizze” Jonzon har observerat en trend att vilja hjälpa andra – framförallt bland kändisar men också bland icke-kändisar.

Allt detta och HÅRT SEX i senaste avsnittet av MÅNDAG, din ENDA NYHETSKÄLLA!



308. Offentlig toalett i Oxie

Först och främst skedde ett litet fel som gör att långa och korta vinjetter kan spelas hejvilt till höger och vänster under tiden som det pratas i avsnittet – så nu är du förvarnad!

Armann tycker synd om sprängkunskapsläraren som suttit oskyldigt fängslad, Petrina har genomskådat den danska kuk-konstnären Uwe Max Jensen och veckans fantastiska vikarie Eva Solér tipsar om sajten Malmöinitiativet och olika förslag man kan ge tummen upp till där. Allt detta och en massa Mello-snack i senaste avsnittet av MÅNDAG!

Stötta podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag och köp biljetter till världens bästa ståuppklubb Under Jord inne på http://www.underjord.nu



309. Den kåde i KD

Jofi berättar om hur ett halvdant valresultat i Europaparlamentet ledde till dekadens i KD, Armann reder ut vem som gjort fel i när en lärare i Göteborg gav ALLA elever A i betyg och Petrina pratar om Putins besök i Mariupol.

Allt detta och snack om SM i bög och Jonathan Unges tappade röst – i avsnitt 309 av DIN ENDA NYHETSKÄLLA!

Stötta gärna podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag och köp biljetter till Sveriges bästa ståuppklubb Under Jord på http://www.underjord.nu. 



31. Du sitter där i din livbåt!

Petrina uppdaterar oss om allt som hänt i samband med #metoo-rörelsen, Armann försöker hitta en lösning på just #metoo-problemet och Jofi avslöjar att han blivit spastisk i tiden och förklarar hur detta är kopplat till en rad olika nyheter. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



310. För lata för att andas (Preview)

Detta är ett kort smakprov av veckans avsnitt som du kan höra i sin helhet om du stöttar oss på patreon.com/mandag, vilket du BÖR göra.

Armann går igenom alla egentliga orsaker kring demonstrationerna i Frankrike mot pensionsreformen, Jofi har full förståelse för Zlatans roll som diktatur-maskot och Petrina är fruktansvärt trött på wallraffande matbud.

Allt detta och massa konstiga upplevelser i butikskön såsom störiga tyskar, jack pot i myntmaskinen och konstigt hustle från ungar – i det Patreon-exklusiva avsnitt 310 av BÄSTA PODDEN!



311. Dansande stomipåsar

Veckans vikarie Simon ”Chippen” Svensson sågar exakt allt med Janne och Bojans försoning vid fotknölarna, Armann ifrågasätter faran med Tiktok och Jofi granskar detaljerna kring de nedstängda frisörsalongerna på Möllan.

Allt detta och lim-relaterade ordvitsar för den som lyssnar hela vägen till slutet, i det extra långa avsnitt 311 av BÄSTA PODDEN.



312. Willy Wonka och Vipeholmsanstalten

Petrina ger tilps på hur Mjölby kommun kan marknadsföra sig utan att visa upp en falsk bild.
Jofi är inte förvånad över att robotjournalisterna tar över och Tomas Högblom pratar om socker och varför svenskar tycker att gott är äckligt. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Måndag! 

Full tillgång till allt material finns på Patreon.com/mandag 



313. Toalettvagnen på Öresundstågen (Preview)

I veckans avsnitt av MÅNDAG lanserar Armann sin teori om framgång efter tungsugar-gate.
Petrina har läst Johan Phersons tweet om förarbrist och arbetslösa och passar även på att påminna om dom oskrivna regler som gäller på Öresundståg inför sommarens resor. 
Jofi berättar om för- och nackdelar med att bo i en grotta i 500 dagar. Hela avsnittet finns på Patreon.com/mandag

Stötta oss på PATREON.COM/MANDAG



314. Boffa badkrokodil

Jofi upptäcker att Youtube-kändisar funkar för att uppmärksamma krigshärdar, Petrina pratar om den ”vilda” tågstrejken i Stockholm och Armann spekulerar kring den nya drogen som skickat fem rusa-firande norska ungdomar till sjukhuset.

Allt detta och Ulf Olssons oskuld i avsnitt 314 av BÄSTA PODDEN och DIN ENDA NYHETSKÄLLA!

Stötta podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag så kan vi fortsätta stå emot påverkanskampanjer från främmande makt såsom Sveriges regering, och köp biljetter till säsongens sista ståuppkväll på Sveriges bästa ståuppklubb Under Jord h:är http://www.underjord.nu.



315. Delägare i våningssäng

Armann reder ut vad alla svenskar enigt ska tycka angående majblomme-killen, Petrina inser fördelarna med äldre världsledare och Jofi berättar om den moderata lösningen på alla dina problem: Våningssäng!

Allt detta och psykisk sjukdom i avsnitt 315 av BÄSTA PODDEN och DIN ENDA NYHETSKÄLLA!

Stötta podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag så kan vi fortsätta stå emot att sälja ut till den mäktiga våningssängslobbyn, och köp biljetter till säsongens sista ståuppkväll på Sveriges bästa ståuppklubb Under Jord h:är http://www.underjord.nu.



316. Riva ner Isak Bergs affischer (Preview)

Detta är ett kort smakprov av veckans avsnitt som du kan höra i sin helhet om du stöttar oss på patreon.com/mandag, vilket du BÖR göra.

Jofi tycker att det brittiska kungahuset äntligen känns modernt i och med kröningen av Kung Charles den fule, veckans vikarie Christoffer Nyqvist låter Gui Minhai svara på Dawit Isaaks AI-genererade text i Expressen och Armann vill använda nya regler om nedskräpningsavgifter för att jävlas med företag.

Allt detta och pasta i skogen, i avsnitt 316 av MÅNDAG.



317. Kontaminerade poppers

Armann ser en självklar stor ledare över landet Sverige efter framgångarna i Eurovision, Jofi ser bara fördelar med de kriminella gängens expansion till Norrland och Petrina tycker precis som moderaten Fredrik Kärrholm att klädval påverkar livet.
 
Allt detta och missionärer som tar kontakt i skrift i senaste avsnittet av MÅNDAG, din ENDA nyhetskälla.
 
Stötta podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag så kan vi fortsätta stå emot att sälja ut till den mäktiga våningssängslobbyn, och köp biljetter till säsongens sista ståuppkväll på Sveriges bästa ståuppklubb Under Jord h:är http://www.underjord.nu.



318. Dampbarnen på skeppet

Petrina ser inget problem med att Beyonce tyckte att Sverige hade sämst publik, veckans fördomsfria vikarie Felicia Jackson vill backa bandet och ta skolan tillbaka till hur det var på hennes tid och Armann stresstestar den självmordshetsande AI-chattbotpsykologen Eliza efter att en belgisk tagit livet av sig.

Allt detta och en hel del kärlek till vietnameser (samt rasism mot andra asiater) i veckans avsnitt av MÅNDAG, din ENDA NYHETSKÄLLA.

Stötta gärna podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag och gör  http://www.underjord.nu till din startsida.



319. Kasta buss-terapi (Preview)

Jofi har sett svtserien Persona non grata och tar oss igenom avsnitten om Gudrun Sjödén och Fredrik Federley. Petrina väljer sida i Marabou vs. Ukraina och Armann längtar tills vi inför AfterLife Pay i Sverige. Det och mycket mer i senaste avsnittet av MÅNDAG. 

Om du vill ha tillgång till alla avsnitt (exempelvis DETTA som är Patreon-exklusivt) ska du bli patron på Patreon.com/mandag. Finns också som app! 



32. Vi manar till besinning

Armann manar till besinning i Allra-härvan, Jofi redovisar sitt skolarbete om Uzbekistan och Petrina rapporterar kring den stora toaskandalen i USA. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



320. AI: Autistisk Idiot

Petrina gläder sig över att vargarna rör sig söderut, Armann känner sig uppgiven efter att ha blivit censurerad och Jofi har sett en film om en sjöjungfru och ger Disney tips om hur de kan vara både woke och o-woke.

Allt detta och stammande prostituerade i veckans avsnitt av MÅNDAG, din ENDA NYHETSKÄLLA. Stötta gärna podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag och gör  http://www.underjord.nu till din startsida.



321. Diarréhinken

Välkommen till 2023’s upplaga av Sommarmåndag som inleds med detta avsnittet! Eller ”Mystiska Måndag” som är den alternativa benämningen då ingen vet vad varje avsnitt kommer ha för koncept. Kanske blir det samma koncept som vanligt, kanske nåt sommartema om glass, kanske nån gästpodd som gör ett inhopp en vecka eller en längre period, kanske bara väldigt slappt snack om vad som helst. Ingen vet förrän avsnittet dyker upp.

Klart är i varje fall att detta avsnittet är ett gästinhopp av Måndagsgängets andra mer oregelbundna podd Jorden Går Under – standupbranschens branschigaste branschpodd.

I detta avsnittet går Armann och Petrina genom alla nystartade standupklubbar i Malmö och även några i övriga Skåne. Armann ältar sedan sitt dåliga gigg i Lund och går till personpåhopp på folk från publiken där. Petrina pratar om sitt problem med aggression på scen.

Allt detta och dödsmetall i parken och aggressiva fiskmåssäsongen i detta avsnitt av ”Måndag; Sommarmåndag; Jorden Går Under”.

Stötta gärna podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag och gör http://www.underjord.nu till din startsida.



322. Klippt och skuren

Sommarmåndag innebär även denna vecka en upplaga av Jorden Går Under, branschens branschigaste branschpodd om branschen ståupp i synnerhet och humor i allmänhet. Jofi och Petrina pratar Patti Smith, att ståuppa på buss och båt, och det kommande roastbattle-programmet Rostmacka. Bland mycket annat som vi inte minns så noga just när detta skrivs.

Håll koll på framtida roligheter på http://underjord.nu.

Stötta podden på http://patreon.com/mandag



323. Aschberg i titthålet (Preview)

Patreonexklusivt avsnitt som endast de genetiskt överlägsna som stöttar podden på Patreon får höra i sin helhet. Tillhör du inte de genetiskt överlägsna kan du enkelt börja göra det genom att bli patron på https://www.patreon.com/mandag , då kan du även höra alla tidigare patreonexklsiva avsnitt av MÅNDAG och systerpodden MÅNAD.

Denna veckans Sommarmåndag blir ett undantag i undantaget med fokus på inget mindre än – aktuella nyheter som hänt under veckan! Detta p.g.a. att det var flera saker som hände som var såpass omfattande och dramatiska.

Jofi och Armann sitter i studio ”Luktar fortfarande färg trots att det var fyra månader sen väggarna målades” på Norra Grängesbergsgatan och diskuterar ubåten som imploderade som en ölburk och även nästan inbördeskriget i Ryssland. Det och midsommar.



324. Amelia-podden

Välkommen till ännu ett Sommarmåndag, podden som fortfarande är Måndag men vi valt att kalla det nåt annat för att det kan bli lite vad som helst när det är Sommarmåndag. Denna veckan sitter Armann och Petrina tillsammans med Måndags egna relationsexpert Terése Björk, även känd som Art By Björk och Armanns hundars matte, och de svarar på inskickade frågor som rör relationer, kärleksproblem, sex och annat. Frågorna är alltså inte inskickade till denna podden av denna poddens lyssnare. Men de är inskickade på andra ställen. Orsaken till att Amelia-podden uppstår nu är nyhetstorkan som leder till att sånt här skit blir nyheter.

Bland annat diskuteras gränslösa grannar, gränslösa mammor, sura partners, Linda Skugges sexuella peak och sexköp som lösning. Allt detta och en galen kärring på Coop i premiären av Sommarmåndag; Amelia-podden. Dessutom, läser nån ens avsnittsbeskrivningar? Om inte: Free Josef Fritzl!

Stötta gärna podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag och gör  http://www.underjord.nu till din startsida.



325. Seggs & zucchini

Sommarmåndag består denna vecka av Jofi & Petrina och är till största delen ännu ett avsnitt av Jorden Går Under, i och med att vi snackar fritt om ståuppgrejer. Närmare bestämt hur sommarståupp gör grova skämt klurigare och de sjuka uppoffringarna man måste göra när man textar klipp för sociala medier, bland annat. Men också om att adoptera måsungar, att avmaskera Hooja, och lite smått om Gröna Lund. Mycket nöje.


Stötta podden på http://patreon.com/mandag och besök http://underjord.nu så fort du har minsta tid över.




326. Pattedyr og røvedyr (Preview)

Här kommer ett patreon-exklusivt avsnitt av SOMMARMÅNDAG som endast alla dom lite finare och bättre lyssnarna av denna podden får höra i sin helhet (resterande nollor får bara höra en preview).

Denna veckan sitter Jofi och Armann i Studio Brinnande Bildäck och ger heta restips nu när hettan är för het för att vara het.

Vill du höra hela avsnittet, bli då månadsgivare på https://www.patreon.com/mandag

 



327. Världens mest hatade land

Sommarmåndag är tillbaka med Amelia-podden-konstellationen för tre avsnitt sen – d.v.s. Petrina Solange, Armann Hreinsson och Terése ”Art by Tess” Björk.

Denna gången blev det dock ingen Amelia-podden, utan först ett långt introsnack om en nästan lemlästning, en årsdag och Björn Skifs-galna fans. Sen blev det mest om den stora snackisen koranbränningar och att alla hatar Sverige mest av allt nu, men också lite om Britney och Will.I.Ams kommande singel, Rhodos-bränderna och säkert nåt annat.

Stötta gärna podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till alla avsnitt vi nånsin gjort, inklusive den svinballa bonuspodden MÅNAD som det finns säkert 20+ avsnitt av. Kontakta sen Tess via https://www.artbybjork.se/ och köp lite konst!



328. Slipsfittan Guld

I denna upplagan av Sommarmåndag sitter Jofi & Petrina i en bunker och lägger grundplåten för det revolutionerande konceptet komikermärken. Som simmärken, fast för komiker. Som detta antyder så är det alltså ännu ett avsnitt i formatet Jorden Går Under, branschens branschigaste branschpodd. Lyssna enbart om du bryr dig det minsta om ståupp.


Stötta podden på http://patreon.com/mandag och besök http://underjord.nu så fort du har minsta tid över!



329. Grovmalen donoteat-krydda (PREVIEW)

För att höra hela detta avsnittet behöver du vara patron till MÅNDAG! Det blir du på patreon.com/mandag och det blir du idag! För då får du höra ett avsnitt av Sommarmåndag där Armann och Jofi som pratar om en stundande resa till Utalien, nära döden-upplevelser med asiatisk krydda, Barbie vs Oppenheimer, och en massa annat smått och gott som är svårt att minnas nu när man ska skriva en avsnittsbeskrivning. I alla fall, det är ett lide ballt avsnitt och du vill höra det i sin helhet!

Stötta podden på patreon.com/mandag och se till att besöka underjord.nu så fort du har tid!




33. Vi ska inte ha nåt

Petrina firar fars dag med pappaskämt, Armann avslöjar vad som pågått bakom kulisserna i #metoo och Anton har forskat i italienarnas mesighet när det kommer till fotboll. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



330. Förenta Vöst-staterna

Sommar-Måndag är tillbaka med samma konstellation som från den kritikerrosade Amelia-podden, d.v.s. Petrina, Armann och Terése ”Tess” Björk. Detta avsnittet blir till största delen en resedagbok där Petrina får berätta alla sina fördomar om Litauen och så bekräftar eller dementerar Armann och Tess det efter deras resa dit i veckan. Petrina berättar även om upplevelser från sitt turnerande.

Du som vill stötta podden gör det bäst via https://www.patreon.com/mandag



331. Snyggare än Linda Skugge

För att höra hela detta avsnittet behöver du vara patron till MÅNDAG! Det blir du på patreon.com/mandag! Sommarmåndag består denna vecka av Jofi och Petrina som är extra vaksamma, precis som vi är tillsagda att vara av farbror staten. Vi håller ögonen öppna för godistjuvar, busschaufförer, onlyfans-debatter, och annat hotfullt från veckan. Om du ser nåt, säg nåt!

Du hör hela avsnittet på http://patreon.com/mandag! Du bör också vara extra vaksam på http://underjord.nu för det vankas höstsäsong av Under Jord och du vill köpa biljetter så fort dom släpps!



332. Klibbigt barn-hasch

Måndagsommar är tillbaka med Armann och Jofi som sitter i Studio Störande ljud utifrån eller nåt sånt. Det diskuteras främst Prigozins olyckliga död, swishlistan på Sundsvalls alla knarkare och nya lagstiftningen som ska få bort barnknark. Men även högljudda CP:n och tågkonduktörer och massa annat skit.

Stötta podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag och få tillgång till massa exklusivt material. Gå sen in på http://www.underjord.nu och säkra dina biljetter till höstsäsongen av världens bästa och Malmös nästnästa ståuppklubb Under Jord!



333. Röva sig fram

Petrina och Johannes har varit på Lund Comedyfestival och bland annat sett Henrik Mattissons mamma göra stand up-debut och Kirsty Armstrong riva sönder Lundias källare. Utöver att ha sjungit karaoke, hängt på John Bull och upplevt Thomanders sishem har dom även upptäckt en återkommande trend bland festivalshower. 

Stötta oss på patreon.com/mandag. 



334. Gangbang i gympasalen

Måndag är tillbaka med ett SENSOMMARMÅNDAG där Armann och Petrina inledningsvis sitter och pratar dels en fantastisk norrlandsresa men också utebliven barnaktivitet p.g.a. att dagens ungdomar är alkisar och horor. Sen dras det igenom nyhetssvepet om bland annat folk som ligger länge döda i sina bostäder, unga människor som bara får cancer hela tiden och öronsnibbar som opereras bort men fylls också igen. Det konstateras även att det är årsdag för 9/11 och senaste ministermordet i Sverige och sen avslutas det med sport där Janne Anderssons röv får sig några väl placerade kängor.

Stötta podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till alla Patreon-exklusiva avsnitt också, och köp sen biljetter till Sveriges bästa ståuppklubb Under Jord via https://underjord.nu innan det är för sent!



335. Runkburk i draknästet (Prewiev)

I detta patreonexklusiva avsnitt av MÅNDAG rapporterar Armann om eventuellt olaglig försäljning av sperma i stängda Facebook-grupper, Petrina har ett och annat att säga om relationsexpert Eva Rusz nedlåtande kommentarer om inte Zinat som person men om uppdraget och Johannes ger oss det senaste om komiker Russell Brand och har dessutom blivit frågad om han gillar Liverpool. 

Lyssna på hela avsnittet på PATREON.COM/MANDAG



336. Kraftulla sugvibbar

I Veckans avsnitt är det full mansstyrka i Studio Onamngiven på Norra Gränges. Armann vill hjälpa Dalarna med deras krematorieproblem, Jofi rapporterar vad världen tycker om Jimmy Carrs nya special och Petrina har INTE halshuggna horor i sitt Twitter-flöde. Allt detta och Bruce-festival samt Job Tenstas perverterade besatthet av barnäktenskap i avsnitt 336 av DIN ENDA NYHETSKÄLLA.

Stötta podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till alla Patreon-exklusiva avsnitt också, och köp sen biljetter till Sveriges bästa ståuppklubb Under Jord via https://underjord.nu innan det är för sent!



337. Renaste råttorna i stan

Detta avsnitt av MÅNDAG rapporterar direkt från översvämningsdrabbade Brooklyn, där Jofi befinner sig med komikern, poddaren, och den då och då återkommande måndagsinhopparen Simon Gärdenfors. Förutom syndafloden som orsakade förödelse så som vattenpölar och dyrare uber, så behandlas även sånt som kyckling serverad direkt från nakna kroppar, standup, och att man gripit en snubbe som kallas Keffe för mordet på Tupac.


Stötta podden på http://patreon.com/mandag!


Köp biljett till svinball ståupp på http://underjord.nu!



338. Ge Jan Björklund en fet smäll (Preview)

I detta patreonexklusiva avsnitt av MÅNDAG rapporterar Armann om sommarens stora händelse i Staffanstorp, veckans vikarie Viktor Carlsson presenterar sitt åtgärdsprogram mot gängvåldet och Petrina är lack för hon har blivit lurad på flera hundra kronor av ett oseriöst pisseföretag.

Lyssna på hela avsnittet genom att bli patron på https://www.patreon.com/mandag



339. Döda katter i Österrike

Armann konstaterar att Österrike-bilden inte förbättrats trots strategisk gullig forskning, Petrina inför nya bastu-regler i Sverige med anledning av bastubråket i Östersund och pratar om den obskyra nyheten att det är krig i regionen Israel och/eller Palestina.

Stötta podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till alla Patreon-exklusiva avsnitt också, och köp sen biljetter till Sveriges bästa ståuppklubb Under Jord via https://underjord.nu innan det är för sent!



34. Årets Hässleholmare 2017

Anton går in på djupet i fittgate, Armann diskuterar veckans stora prisutdelning och Jofi hjälper KD förbättra deras misslyckade förslag. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



340. Misär & korsord

Petrina dividerar kring hur det skulle bli med förslaget om sänkt straffmyndighetsålder, Armann jämför de båda sidorna i den senastge konflikten Israels mot Greta och Jofi rapporterar från hyresrättsvärlden som han är en del av. Allt detta och kniv i slidan i senaste avsnittet av BÄSTA PODDEN.

Stötta podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till alla Patreon-exklusiva avsnitt också, och köp sen biljetter till Sveriges bästa ståuppklubb Under Jord via https://underjord.nu innan det är för sent!



341. Kulla mig hårt (Preview)

I detta patreonexklusiva avsnitt av MÅNDAG tycker Armann att vi borde lära oss nåt av tillslagen mot venezualanska fängelser, Jofi delar Aftonbladets chock över att muslimska länder är muslimska, och Petrina rapporterar om en välorganiserad Fight Club bland barn i Staffanstorp. Och så pratar vi om några kändisar som döden dött samt om familjen Wahlgrens normalisering av sexköp.

För att höra hela avsnittet ska du bli patron på patreon.com/mandag! Förutom att du får mer fet podd i dina öron så stöttar du oss också på ett sätt som gör oss glada.

Sedan ska du FÖRSTÅS köpa biljetter till kommande kvällar av världens kanske bästa ståuppklubb Under Jord. Det gör du på underjord.nu!

En annan adress du kan testa är http://niclaswahlgrenshappyending.se.



342. Alla ska hamna i koma

Jofi ser en framtid där inte bara arabiska AI-bottar stjäl våra partiledares jobb, Petrina tycker inte att det är helt fel med klassresor till  terrororganisationer och Armann förlorar varför väst-öststater har börjat svika Ukraina. Allt detta och karnevalsstämning på perrong 11 på Göteborg C i senaste avsnittet av podden som heter den dag som den också bara råkar spelas in och släppas på.

Stötta podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till alla Patreon-exklusiva avsnitt också, och köp sen biljetter till Sveriges bästa ståuppklubb Under Jord via https://underjord.nu innan det är för sent!



343. Förnedringsråna Ronald McDonald

Armann konstaterar att brottslighet gått för långt nu när den drabbar näringsliv, Jofi har upptäckt vem man ska hålla på i Israel och/eller Palestina-konflikten – druserna, och veckans vikarie Viktor Carlsson täcker upp allt annat som hänt i ett så kallat ”Goda och dåliga nyhets”-svep. Allt detta och evakueringar p.g.a bränder och magma i DIN ENDA NYHETSKÄLLA.

Stötta podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till alla Patreon-exklusiva avsnitt också, och köp sen biljetter till Sveriges bästa ståuppklubb Under Jord via https://underjord.nu innan det är för sent! 

Man kan också köpa biljetter till Jofis föreställning Året är 2023 här http://niclaswahlgrenshappyending.se eller Armanns föreställning Håll käften ungjävel här https://linktr.ee/armannh.



344. Lurad av en skylt (Preview)

Välkommen till MÅNDAG som denna veckan är Patreon-exklusivt!

Jofi pratar om upplevd otrygghet som ökat enligt en undersökning, veckans vikarie Simon ”Chippen” Svensson guidar oss genom black week och Armann har ett enande budskap efter en apattack i Indien. Allt detta och Argentinas nya president i senaste avsnittet av DIN ENDA NYHETSKÄLLA.

För att höra hela avsnittet ska du bli patron på patreon.com/mandag! Förutom att du får mer fet podd i dina öron så stöttar du oss också på ett sätt som gör oss glada.

Sedan ska du FÖRSTÅS köpa biljetter till kommande kvällar av världens kanske bästa ståuppklubb Under Jord. Det gör du på underjord.nu!

Köp sen biljetter till:



345. Jihad El-Fteseptemberkapare

Jofi analyserar Maggan och Uffes episka felsägningar i veckan, veckans vikarie Eva Solér berättar om en dansk politikers kärleksaffär med en liden pige, och Armann ger äntligen svar på alla fladdermuspenis-frågor som är på allas läppar. Allt detta och en massa annat skoj i ett rykande färskt avsnitt av BÄSTA PODDEN.

Stötta podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag och besök toppensajten http://underjord.nu!

Köp biljett till “ÅRET ÄR 2023” med Johannes Finnlaugsson på http://niclaswahlgrenshappyending.se och till “HÅLL KÄFTEN UNGJÄVEL” med Armann Hreinsson på https://linktr.ee/armannh!



346. Kassler och vaselin

Armann lägger fram alternativa teorier om vad som hände i Norrbotten när sperma-doktorn blev pappa till minst sju barn, veckans vikarie Kristoffer ”Krizze” Jonzon ställer sig frågan om Sydsvenskans journalister är AI-robotar och Jofi listar årets olika julgrejer från klapp och kalender till bock och låt. Allt detta och en massa annat skoj i ett rykande färskt avsnitt av DEN MEST PÅLITLIGA PODDEN.

Stötta podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag och besök toppensajten http://underjord.nu!

Köp biljett till “ÅRET ÄR 2023” med Johannes Finnlaugsson på http://niclaswahlgrenshappyending.se och till “HÅLL KÄFTEN UNGJÄVEL” med Armann Hreinsson på https://linktr.ee/armannh!



347. Hota en kallskänka (Preview)

Välkommen till MÅNDAG som denna veckan är Patreon-exklusivt!

Armann har lagt märke till att hot mot olika yrkesgrupper ökat väldigt mycket under en lång tid, Jofi går igenom de vanligaste googlingarna 2023 där han noterar ett stort intresse för Marcus & Martinus. och Petrina är inte alls besviken på svenska elevers resultat i senaste Pisaundersökningen.

Allt detta plus flygplatssnack, Petrinas jorden runt-resa, standup-snack och MFF’s senaste nyförvärv i senaste avsnittet av DIN ENDA NYHETSKÄLLA.

För att höra hela avsnittet ska du bli patron på patreon.com/mandag! Förutom att du får mer fet podd i dina öron så stöttar du oss också på ett sätt som gör oss glada.

Skynda dig sedan med att köpa biljetter till Johannes föreställning Året är 2023 (i synnerhet Halmstads-föreställningen som är IMORGON 12/12). Detta gör du enklast på underjord.nu!



348. Hur många ben har ett ljus?

Petrina har hört om en kräkepidemi på en skola i Robertsfors och har starka åsikter om snus, Jofi ser fördelarna med att Musikhjälpen var ett Filip Dikmen-fritt tv-program, och Armann har kanske lösningen på den ökande psykiska ohälsan efter att ha sett SVT:s dokumentär om svenskar i Ukraina. Allt detta och lite mer i MÅNDAG – din enda nyhetskälla.

Stötta podden på http://patreon.com/mandag så får du dessutom tillgång till allt du önskar i livet.

Köp biljett till svinball ståupp, till exempel ÅRET ÄR 2023 med Johannes Finnlaugsson i Växjö på torsdag, på http://underjord.nu nu nu.




349. Tjorven och griseknoen strippar

Armann har hittat en nyhet om styvsyskon som inte kunde motstå varandra, Petrina löser konflikten mellan Rädda Djurgården och Gröna Lund och Jofi tycker att gamlingar som klagar över stereotyper är för jävla stereotypiska. Allt detta och lite julsnack i detta mellandagsavsnitt av sin favoritpodd TISDAG.

Stötta podden på patreon.com/mandag om du inte redan gör det, och köp sedan biljetter till bra standup på underjord.nu och inaochpetrina.se!



35. En massa jävla indianer

Jofi pratar om det nya stjärnskottet inom SD, Petrina diskuterar Black Friday och Anton rapporterar från miraklet i Östersund. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



350. Nytt år, nya grajjor (Preview)

Gott nytt år önskar vi med detta Patreon-exklusiva avsnitt!

Jofi gräver mer i mysteriet kring glasbullarna i Malmö, Armann presenterar lösningar på Kirunas bostadsbrist och Petrina sammanfattar matåret 2024. Allt detta och stoppet på E22, Epstein-listan och mycket annat i årets första avsnitt av ”nån dag”.

För att höra hela avsnittet ska du bli patron på patreon.com/mandag! Förutom att du får mer fet podd i dina öron så stöttar du oss också på ett sätt som gör oss glada.



351. Ball kong på balkong

Jofi tar oss fördomsfritt igenom det ceremoniella danska tronskiftet, Petrina har förslag på hur vi gör EU-valet mer intressant och Armann har högläsning och lösningar gällande köttstölder. Allt detta plus inställd Fröken Snusk-konsert, ännu ett vulkanutbrott på Island och Guldbaggegalan i senaste avsnittet av podcasten MÅNDAG som ALDRIG hetat nåt annat.

Stötta podden på patreon.com/mandag om du inte redan gör det, och köp sedan biljetter till vårsäsongen av Schengen-ländernas bästa ståupp-klubb via hemsidan underjord.nu! Köp ännu fler biljetter till ännu mer briljant standup via hemsidan inaochpetrina.se!



352. Den excentriske kött-regissören

Veckans avsnitt av MÅNDAG är drabbat av manfall men är ändå fullsmockat med bra grejor. Viktor Carlsson gör en uppföljning på köttstölderna och berättar om en ambitiös regissör som tappat tron på systemet. Jofi tar oss igenom turerna med Sara Skyttedal och Alice Teodorescu och alla berg med kokain som hittats på olika partiers toaletter. Och så delar vi med oss av våra erfarenheter inom skådespeleriets ädla konst.


Stötta podden på patreon.com/mandag och köp biljetter till västvärldens bästa ståupp-klubb Under Jord på underjord.nu! Och så kan ni följa Viktor på @therealviktorcarlsson_2 och Jofi på @johabbed



353. Alla fransmän bär trosor (Preview)

För att höra hela detta avsnittet behöver du vara patron av Måndag. Bli det på http://patreon.com/mandag så får du höra när Armann sätter diagnos på Frankrike som befinner sig i normaltillståndet galenskap, Petrina ser fram emot fler seriösa reportage om AI-dejting, och Jofi går igenom konsekvenserna av att Casino Cosmopol stänger i Malmö och Göteborg. Och så lanserar vi ännu en teori om hundbullarna och får höra vad Oxford-studenter anser om att födas på en krogtoalett.

Det är säsongspremiär på Under Jord på onsdag! Köp din biljett på http://underjord.nu nu nu!

Nu finns ståuppshowen ÅRET ÄR 2023 med Johannes Finnlaugsson att köpa för en ynka hundralapp! In och kolla på https://underproduktion.se/jofistandup up up! 



354. Toaborsten Ulf Kristersson

Armann har börjat prenumerera på ekuriren efter att Eskilstuna kommit med på en lista över världens lyckligaste städer, Jofi ser hur Sverige låter sig inspirereras av världens coolaste diktator, och veckans vikarie Eva Solér rapporterar från lokalnyheternas deppigaste vrå – en skola i Hörby. Dessutom pratar vi om osynliggörandet av islänningar i IFS, A-Teens återförening, och Arne Hegerfors vurm för att bli ihågkommen för en rassig ordvits. Fullsmockat avsnitt!


Köp biljett till världens ballaste ståuppklubb Under Jord på http://underjord.nu!


Köp en dryg timme svinball ståupp om allt som hände år 2023 på https://underproduktion.se/jofistandup!


Köp Armanns lägenhet på http://hemnet.se/armannslagenhet!


Köp lycka och välgång i livet genom att stötta Måndag på http://patreon.com/mandag ELLER http://patreon.com/måndag!



355. Fnisspaus för “slida”

Armann följer upp sin Eskilstuna-månad med en 18-årig svärdsman från Strängnäs, Jofi följer i sin tur upp Sveriges kommande sista val med att utse olika partiers diktator-kandidater och Petrina tror inte på Rysslands satsningar på bostadsmarknaden i  Mariupol.

Allt detta och den bokstavligt talat rykande färska nyheten om brinnande badhus i Göteborg, Jonatan Unges stalker och Armanns mycket fina lägenhet som du kan och bör köpa nu i senaste avsnittet av DIN ENDA NYHETSKÄLLA.

Du kan och bör stötta denna podden ekonomiskt på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till samtliga avsnitt som är patreon-exklusiva. Du kan och bör även köpa biljetter till kommande Under Jord-kvällar via https://underjord.nu och till Ina och Petrinas föreställning via https://inaochpetrina.se. Du kan och bör även lyssna på Jofis nya podd Komikernas Komiker som du kan stötta ekonomiskt här https://www.patreon.com/komikernaskomiker. Sist men inte minst kan du och bör även köpa Armanns lägenhet här https://www.hemnet.se/bostad/lagenhet-3rum-nobeltorget-malmo-kommun-baskemollegatan-14b-21269827



356. Novitjok eller kidney pie? (Preview)

Denna veckan är det dags för Patreon-exklusivt avsnitt, så här kan du som inte är patron bara höra intro-snacket. Vill du hra hela avsnittet och alla andra avsnitt vi nånsin släppt och kommer släppa går du in på https://www.patreon.com/mandag och blir patron.

Då kommer du få höra hur Armann hedrar Navalnyjs minne med ett särskilt award, Jofi berättar om M-politikern som fick avgå p.g.a. buskis och Petrina har gjort bin-bricka inför TV4’s nya polis-realityserie. Allt detta och bögiga ponnys i Ryssland, samt kebab-wunderbaum och mycket annat.

 



357. Det skånska språgarådet



358. Lyftkran runt hörnet

Måndag är tillbaka med Ameliapodden-gänget, d.v.s. Petrina, Armann och vikarien Terése ”Tess” Björk. Det pratas en hel del om förskoleproblem såsom lågaffektivt bemötande och skabb. Sen ger Petrina oss ett effektivt nyhetssvep med bl.a. Dumpen Qatar och dynamiska priser på Wendys. Och så mynnar det självklart ut i det klassiska formatet Amelia-podden där Tess och Armann läser upp läsarbrev till Amelia och så får Måndag-lyssnarna mycket bra tips i denna podden.

Stötta gärna podden på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till massa Patreon-exklusivt material men framförallt stöttar du en rolig podd. Köp sen biljetter till Under Jord på https://underjord.nu/. Sen bör du passa på att köpa biljett till detta innan det är slut: https://www.inaochpetrina.se/



359. Bankeryds gruppboende (preview)

I detta Patreon-exklusiva avsnitt går Petrina igenom senaste Förtroendebarometern, Jofi tycker det är dags att sälja av allt i Sverige och Armann röjer vår samtids största konstnärs identitet. Allt detta och Jofis möte med en bög i avsnitt 359 av DIN ENDA VÄN I LIVET.

Detta är som sagt ett Patreon-exklusivt avsnitt. Vill du höra hela måste du gå in på patreon.com/mandag och stötta podden ekonomiskt. Vill du stötta ännu mer och få mer fet valuta för pengarna dessutom bör du gå in på www.underjord.nu  och köpa biljetter där. Även inaochpetrina.se har biljetter som är mycket köpvärda.



36. Modebloggare dör först

Jofi förvärrar paniken på bostadsrättsmarknaden, Armann snackar Rysslandskopplingar och Petrina ger klarhet i hur det ligger till efter Victoria Secret-skandalen. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



360. Marcus och Martinus Behring Breivik

Armann är besviken på ryska folket efter helgens presidentval, veckans vikarie Lisa Dahlin avslöjar politiska budskap i svenska melodifestivalen och Jofi har storslagna idéer om en underjordisk fighting-turnéring i Malmö. Allt detta och plastgänget i Jönköping i DIN ENDA NYHETSSKÄLLA.

Stötta gärna podden på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till massa Patreon-exklusivt material, men framförallt stöttar du en bra podd och det leder till att både du och vi blir glada. Köp sen biljetter till Under Jord på https://underjord.nu/. Sen bör du passa på att köpa biljett till detta innan det är slut: https://www.inaochpetrina.se/



361. ISIS, cancer och jag

Armann är orolig över det rekordlåga barnafödandet i Sverige, Petrina har hittat en mycket påskig nyhet från Angola och Jofi oroar sig över vems sida han står på efter veckans tragiska händelser. Allt detta och Swedish Dart Festival i senaste avsnittet av DIN ENDA NYHETSSKÄLLA.

Stötta podden på https://www.patreon.com/mandag så får du tillgång till massa Patreon-exklusivt material, men framförallt stöttar du en bra podd vilket leder till att både du och vi blir glada. Köp sen biljetter till denna veckans Under Jord som kommer bli fruktansvärt roligt på https://underjord.nu/. Sen bör du gå in på https://www.inaochpetrina.se/ och köpa biljetter i DIN STAD.



37. Nån form av bukakke-jul

Anton diskuterar SVT:s val av julvärdar, Jofi kollat på SVT och fått lära sig om nåt som kallas podcasts och Petrina reflekterar kring årets tema i Musikhjälpen. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



38. Pojken med skinkbyxorna

Armann hittar en lösning på konflikten i Mellanöstern, Anton adresserar problemet med föräldrar som förstör luciafirandet och Jofi listar vinnarna respektive förlorarna i veckans virala video om mobbing. Allt detta och inga korta nyheter i veckans MÅNDAG.



39. Annars kommer tomtemördaren

Armann pratar om det stora tomtekrigets utgång, Anton ger en nyanserad bild av Postnord och Jofi gör politisk satir med tema julen. Allt detta och lite till i veckans MÅNDAG.



4. Fifty Shades of Häst

Avsnitt 4 av podden MÅNDAG! Som Petrina missar för att hon gjort en kräk-Eva, men där Armann förespråkar lotteri för att bekämpa struktuell orättvisa, Jofi tycker det är upp till bevis för liberala ungdomsförbundet, och Anton belyser terrorhotet danska tonårsflickor. Och så korta nyheter om bland annat bussolyckor, abortfartyg och korzband. Mycket nöje!



40. Hänt Extra… förlåt förlåt förlåt

Petrina föreslår nytt system för åldersgränser efter att TV4’s tittare rasat, Armann pratar om de senaste forskningsrönen inom hänthet och Anton ger sin syn på dubbla måttstockar i stans största hora-gate. Allt detta och julklappssnack i veckans MÅNDAG.



41. Russian brides will kill your school

Armann berättar sanningen om Islands påstådda lagstiftning om lika lön för könen, Jofi rapporterar om hot och hyss från Malmö och Petrina ger det senaste nytt inom hälsa. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



42. Bojkotta Sven Jerring på Emmaboda

Anton går till botten i H&M-gate, Petrina ger sin personliga aspekt på den nya graviditetsappen och Jofi gör ett avslöjande som rör det finaste priset vi har inom idrott. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



43. Lös puck från mittcirkeln

Jofi går in på hur en svensk militärinsats mot brottslighet skulle bli i praktiken, Anton berättar om bölandet som blev idrottsgalans stora snackis och Armann löser ännu en komplex väpnad konflikt. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



44. Je Suis Hot Daddy

Jofi pratar om Ingvar Kamprads bortgång, Armann vill ta bort skammen från SVT-programledaren och Petrina tar upp kopplingarna mellan fritidsgårdar och kriminalitet. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



45. 80 väldigt goda alkoholfria öl

Petrina pratar om regeringens nejsägande i surrogatfrågan, Anton tar upp Arbogakvinnans nästa karriärsdrag som rehabiliteringsprogram och Armann spekulerar i effekterna kring Spice Girls återförening. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



46. Män i storstäder är bögar

Armann spekulerar kring ett terrordåd som ska ha ägt rum i Stockholm, Anton ställer sig kritisk till vinter-OS och Petrina ger sin syn på allmän screening. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



47. Kom och kriga Österrike

Johannes berättar om den nya Stockholmstrenden som drabbat Värmland och Dalarna hårt, Anton tar upp den allt mer utbredda rädslan för alarmism och Armann tar Sveriges parti efter en svenskfientlig debattartikel. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.

Vi ber om ursäkt för att det blev dålig ljudkvalitet denna gång och tackar för ert tålamod.



48. Zumba zumba, mango mango!

Andra avsnittet av Måndag som gästas av en vikarie, denna gång den fantastiska Clara Kristiansen. Dessutom gör bra ljudkvalitet comeback!

Jofi berättar om veckans anklagelser mot Elisabeth Massi Fritz, Clara pratar om kommunalpolitiker i Malmö som är down with the kids och Petrina ger sin syn på pannkaksstadens pannkaksförbud. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



49. Pekka Heino, ta av dig tröjan

Jofi tar upp en riktigt dansk nyhet från Danmark, Anton hjälper oss tolka Ebba Busch Tors uppmaning om ansträngning till invandrare och Petrina guidar oss genom om den senaste forskningen som kan ha löst gåtan med homosexualitet. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



5. Förgrömmade Saudi!

Avsnitt 5 av podden MÅNDAG! Där Jofi funderar på Saudiarabien i FN:s kvinnokommission, Petrina tipsar om ett kosttillskott för tjejer, Armann hjälper vänstern hitta tillbaka till arbetarklassen, och Anton tycker att Per Gessle alltid varit personlig. Allt detta och korta nyheter! Mycket nöje.



50. Jag hade lätt kunnat sitta i fängelse

Armann pratar om världens och Sveriges ledare, Petrina berättar det nyaste om Arbogakvinnan och Anton tar oss igenom kopplingen mellan Vänner och verkligheten. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



51. Käppar i hjulet

Jofi tar upp veckans stora kändisdödsfall, Armann rapporterar från vinter-Paralympics och Petrina utreder ett unikt fall av fönsteronani. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



52. Det är leg man ska ägga

Den fantastiska Kristoffer “Krisse” Jonzon gör sitt andra vikarieinhopp i Måndag!

Armann ger tips till djur efter att trubbnoshörningen dog ut, Krisse ger klarhet i terrorsituationen efter DN’s notifikationsmissöde och Jofi presenterar potentiella utvecklingar kring förarlösa bilar. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



53. Det är aldrig okej att tjata sig till sex

Petrina pratar om 1 april, Jofi berättar vad han känner för Zlatan och Anton ger sig på samtyckeslagen. Allt detta och inga korta nyheter veckans MÅNDAG.



54. Dra en Benny

Kristoffer Jonzon vikarierar äntligen igen efter ett helt avsnitts inte vikarierande!

Armann pratar om krisen i Svenska Akademien, Kristoffer berättar om TV-hallåan som blev utbränd av alla adrenalinpåslag och Anton har i sitt sörjande av Lill-Babs hittat ett väldigt skumt samband mellan bortgångar i år. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



55. Det har brunnit i Norrland

Jofi gräver allt djupare i den allt djupare krisen hos Svenska Akademien, Armann spekulerar i vilken inverkan Facebooks eventuella ersättare kan ha på politiken och Petrina ger tips till Kronofogden efter branden i Norrland. Allt detta och inga korta nyheter veckans MÅNDAG.



56. Varför kastar den tavlan sten?

Armann försöker hitta en skyldig till Aviciis bortgång, Jofi spekulerar i eventuella räddningar för fyraprocentspartierna och Petrina presenterar en lösning på Malmö kommuns senaste dilemma gällande nya konstmuseet. Allt detta och korta nyheter veckans MÅNDAG.



57. Får man näsblod idag så är man körd

Jofi pratar om offren i en eventuell fred i Korea, Armann utbildar Donald Trump om Iran och Anton berättar om the Golden State Killer. Allt detta och korta nyheter veckans MÅNDAG.



58. Traffickingoffer från Degeberga

Anton analyserar Stefan Löfvens första maj-tal, Petrina pratar om fattigpensionärer och Jofi djupdyker i skandalen kring Donald Trump och Stormy Daniels. Allt detta och inga korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG.



59. Det har inget i Eurovision att göra

Armann försöker tolka den vinnande låten i Eurovision, Petrina tipsar om hur man kan se om en kvinna är äkta eller inte och Anton spekulerar kring Adeles skandalfest. Allt detta och inga korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG.



6. Balle-Bosses bombskämt

Avsnitt 6 av podden MÅNDAG! Anton berättar om svensken som skulle skoja till det på ett flygplan, Jofi om högerextremisten som låtsades vara islamist, och Petrina om hur kroppsaktivister snott förkortningen MFF. Allt detta samt korta nyheter och fågelroast i podden som är statsministerns personliga favorit.

 



60. Kunglig hovleverantör av Daim

Jofi pratar om det så kallade sagobröllopet, Clara propagerar för brottslighet i Malmö och Petrina snöar in på ämnet manshoror. Allt detta och inga korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG.



61. Vi har ännu en gång löst Palmemordet

Jofi pratar om tidningen Filters påstådda lösning på Palmemordet, Anton spekulerar kring nyheten att paret Obama signat kontrakt med Netflix och Armann pratar om oron i Staffanstorp. Allt detta och inga korta nyheter i veckans MÅNDAG.



62. Sven Otto Littorin-försvaret

Jofi pratar om Uppdrag Gransknings program om Fredrik Virtanen och Cissi Wallin, Armann funderar kring Danmarks “slöjförbud” och Petrina har tänkt på om kriget kommer. Allt detta och kanske korta nyheter i veckans MÅNDAG.



63. I sorg och vredesmod

Armann pratar om skogsbränder, Anton ger sin syn på näthat efter statsminister Löfvens tal på nationaldagen och Petrina säger sanningen om veckans hatstorm mot Ben & Jerry’s. Allt detta och inga korta nyheter i veckans MÅNDAG.



64. I Will Always Akilov You

Jofi berättar om hur Sommar i P1 infiltrerats av mordpoddar, Petrina förklarar vad den colombianska polisen gör i Småland, och Krizze tar sig an ämnet regnbågsfärgade skosnören i fotbolls-VM. Allt detta och inga korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG.



65. Lider av våtrygg

Johannes informerar allmänheten om vad man bör se upp med efter veckans dödsskjutningar i Malmö, Anton reder ut den påstådda hatstormen mot Hanna Marklund och Armann gör detsamma med debatten som uppstått efter de rasistiska påhoppen på Jimmy Durmaz. Allt detta och inga korta nyheter i veckans MÅNDAG.



66. Sveriges objektivt sett sämsta komiker

En måndag mitt i ett drev. Förutom en hel del om detta så presenterar Jofi HELA LISTAN på musik som måste förbjudas, Krizze tipsar riksdagspartier om hur de ska nå SD:s framgångar, och Petrina berättar om det tragiska ödet för två undulater. Allt detta och den storstilade återkomsten av korta nyheter i veckans MÅNDAG.



67. Folkmordsgiraffen

Armann ger sitt objektiva utifrånperspektiv på drevet mot Mr Cool, Petrina berättar om det thailändska pojkfotbollslaget som fastnade i en grotta och Jofi ger oss det senaste nytt från nya Almedalen. Allt detta och inga korta nyheter i veckans MÅNDAG.



68. Kugakingen

Armann ger oss senaste nytt om radikalisering och reflekterar kring sommarvädret. Petrina ger marknadsföringstips till Thailand och berättar om den senaste hjältenyheten från QX. Allt detta och inga korta nyheter i veckans MÅNDAG.



69. Den första Mr Cool

Anton tar upp det oacceptabla språkbruket i Pernilla Wahlgrens och Soffipropps podd, Jofi ger ett sött ansikte till brändernas offer och Armann pratar om hjälp Sverige får och inte får från andra länder att släcka bränderna. Allt detta dessutom en sprillans ny garnvänlig låt i veckans MÅNDAG.



7. Fallet bandy

Avsnitt 7 av podden MÅNDAG! Anton ifrågasätter huruvida Eurovision verkligen är en lika inkluderande tävling som den vill ge sken av. Petrina pratar om E-sport ur ett genusperspektiv och Armann undrar om gatunamn kanske har mer att berätta än vad vi tror. Allt detta samt korta nyheter i ännu ett fullspäckat avsnitt av MÅNDAG.



70. Jag heter Mark

Jofi pratar om Priderörelsens relevans i framtiden, Anton analyserar Facebooks börsras och Petrina tar upp nyheten om zebra-åsnan. Allt detta och inga korta nyheter i veckans MÅNDAG.



71. Terrorgruppen Glada Hudik

Jofi tar upp polisens tragiska dödsskjutning i veckan, Armann har tittat på dokumentärfilmen om Socialdemokraternas bruna historia och Petrina har ett och annat att säga till alla inblandade i gnället på Bo01. Allt detta och inga korta nyheter i veckans MÅNDAG.



72. Gangbang med sjuklövern

Armann kommenterar på forskarnas domedagsprofetior, Jofi gör en studie i blocköverskridande kärlek och Anton pratar om att det blir allt vanligare bland kristna att tatuera sig. Allt detta och ett bonusinhopp av ingen annan än Petrina i något låg volym i veckans MÅNDAG.



73. Gör en piruett som en man

Armann pratar om veckans bilbränder, Anton tar upp homofobin inom idrotten och Petrina funderar kring överviktiga munkar. Allt detta och inga korta nyheter i veckans MÅNDAG.



74. Fröken Morot

Jofi pratar om JAS-planet som kraschade, Petrina undrar vilket parti hon ska rösta på, vår gäst Albin funderar över Marc Dutrouxs brev till sina offer och Anton tar upp ryktena kring nya James Bond-filmen. Allt detta och inga korta nyheter i veckans MÅNDAG.



75. Ann-Britt Ryd-Pettersson

Jofi går detaljerat igenom Jimmie Åkesson raseri mot P3 i veckan, Armann agerar valkompass till alla osäkra väljare och Anton diskuterar Kristallen-vinnarna. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



76. Var rädd med stil

Jofi lägger fram olika teorier om vem som ligger bakom hoten mot Jimmie Åkesson, Petrina riktar några väl valda ord till folk som uttrycker en fruktan för valets utgång och Armann hjälper oss reda ut en gång för alla vem som är snyggast av Annie Lööf och Ebba Busch Thor. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



77. Det kommer aldrig bli bättre

Armann ger tips till unga killar med potensproblem, Petrina pratar om perversa läkare och Anton reder ut barnsligheten i världens största hiphopbeef. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



78. Danska posten

Petrina pratar om Kamratpostens undersökning om vem barn helst vill prata med om sina problem, Anton tar upp kramförbudet i Danmark, Elinor funderar på diplomatkrisen med Kina och Jofi har hittat en norsk dudebro. Allt detta och inga korta nyheter i veckans MÅNDAG!



79. Jag gillar öl

Jofi analyserar Brett Kavanaughs svar i utfrågningen om de sexuella övergrepp han anklagats för, Anton har tagit fram förslag för hur Sverige kan be om ursäkt till Kina och Armann har lite tankar kring den ryska aktivisten som bekämpade manspreading. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



8. Pamela & Julian

Vi följer upp Fallet Kevin. Jofi pratar om mutskandalen i allsvenskan, Petrina synar visselblåsaren Chelsea Manning och Anton ställer sig frågan om SVT kanske har blivit lite för moderna. Allt detta plus korta nyheter i veckans avsnitt av MÅNDAG.



80. Missing Missing People People

Petrina reagerar på reportaget om hipsterbordellen i Tyskland, Jofi har observerat lite diktaturers diktaturande och Armann har tankar kring den stora UFC-fighten. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



81. Välkomna till Malmö, motherfuckers

Petrina har en del funderingar kring årsdagen av #metoo, Armann berättar om ett slagsmål i publiken på en symfonikonsert och Jofi spinner vidare på nyheten om att Kanada i dagarna legaliserar cannabis. Allt detta och inga korta nyheter i veckans MÅNDAG.



82. R.I.P Jamiroquai

Armann ger tips till forskare som utsätts för hatkampanjer, Petrina gör det samma till apotekare som utsätts för rasistiska utspel i sitt arbete och Anton tar upp det stora TV-bråket mellan Anna Anka och nån annan svensk Hollywoodfru. Allt detta och inga korta nyheter i veckans MÅNDAG.



83. Punktlig, förvirrad och hatisk

Petrina porträtterar personen bakom smeknamnet “the MAGA bomber”, Jofi tar upp den skolstrejkande 15-åriga klimatradikalen med Aspergers och Armann ger tips till Skolverket om hur man blir mer inkluderande mot barn med lågutbildade föräldrar. Allt detta och korta nyheter i veckans MÅNDAG.



84. Inte så punk

Johannes går igenom några av årets kontroversiella Halloween-utklädnader. Veckans vikarie Marcus Johansson ser punkens framtid och Petrina försöker förstå intervjun Nyheter 24 gjorde med dansbandskungen Bert Karlsson.



85. The Holländsk Gubbjävel

Armann pratar om det mystiska föremålet som synts till i vårt solsystem, vikarien Dilan upplyser oss om den obehagliga utvecklingen i militärdiktaturen Thailand och Jofi berättar om det nyaste inom identitetspolitik i Holland. Allt detta och inga korta nyheter i veckans MÅNDAG.



86. En bordell som passar just mig

Armann har en lösning på SSU-problemet, Petrina recenserar i sedvanlig ordning ett nytt bordellkoncept i Finland och Jofi pratar om den nya folksjukdomen Snapchat-dysmorfofobi. Allt detta och lite till i veckans MÅNDAG.



87. Äckliga incelbord

Petrina pratar om amerikanen som blev mördad av en isolerad ursprungsbefolkning på en indisk ö, veckans vikarie Jonatan Unge genomskådar vilka töntar Uppsala Tingsrätt är och Armann har tittat på ett nyhetsinslag om skånska sopor. Allt detta och ett ovanligt långt och innehållsrikt eftersnack i veckans MÅNDAG.



88. Upp till bevis

Johannes avundas kriminella ungdomar som fått lyxlägenheter av Malmö Stad. Petrina ger tips på vad man bör tänka på innan man nominerar kandidater till Qxgalan 2019 och kanske kommer framtidens föräldralösa barn kunna brevväxla med sina bortgångna föräldrar tack vare Antons smarta idè. Allt det och lite till men inga korta nyheter i detta avsnitt av MÅNDAG!



89. Lika värd för Oscarsgalan

Armann går till botten med dramatiken kring de gula västarna i Frankrike, Jofi rapporterar om rabalderna kring värden av Oscarsgalan och Anton tar oss igenom the rise and fall of ski crossens power couple. Allt detta och lite till i veckans MÅNDAG.



9. Till världens sämsta mamma

Jofi pratar om Cirkus Maximums hantering av sociala medier, Armann riktar blicken mot muslimska turister på Island och Anton korar världens sämsta mamma. Förutom allt detta tar vi också upp terrorattentatet i Manchester. Som vanligt blir det även korta nyheter såklart.



90. Legorövkillen

Armann föreslår alternativa lösningar i statsministerfrågan, Anton tar upp de stora snackisarna från Nobelfesten och Petrina totalsågar den senaste undersökningen om svenskars sexliv. Allt detta och lite till i veckans MÅNDAG.



91. Incestparet i Paradise Hotel

Petrina pratar om trendbrottet med sos-samtal under Kalle Anka på julafton, Armann rapporterar om de stora kändisarnas julfirande via ett quiz och Jofi berättar om handlingskraftiga forskare och säkerhetsansvariga på Lunds Universitet. Allt detta och lite till i detta julavsnitt av MÅNDAG. God jul och glad mellandagsrea!



92. Timon säljer surikat-röv

Hela måndagsgänget samlas, dock utan publik, för att ta farväl av 2018 med en ganska slapp årskrönika. Vi pratar om året som gått, svarar på lyssnarfrågor, och kommer in på en jävla massa sidospår innan avsnittet övergår till ett regelrätt MÅNAD för de måndawgs som hittat in på patreon.com/mandag. Gott nytt år, hörs 2019!



93. Innerstadens gurka

Petrina har läst en artikel om nån misshandel i Malmö på nyårsafton, Armann rapporterar om den misslyckade metoo-kampanjen för svenska myndigheter och Jofi tar upp Kevin Spaceys märkliga kortfilm från julafton. Allt detta och lite till i veckans MÅNDAG.



94. Professor Åderpåle Harrison

Johannes tar oss igenom Sara Skyttedals senaste utspel på Twitter. Anton pratar om Bosse Hanssons misslyckade USA-resa och Petrina har sett dokumentären Surviving R.Kelly. Spoiler. Han är sig lik. Det och lite till i veckans avsnitt av MÅNDAG. 

 

Tack alla som stöttar oss på patreon.com/mandag

För information om liveinspelningar gå med i våran facebookgrupp Måndag – En podcast.



95. Gasolina gratisa

Petrina har lite tankar kring Marvels nya icke-binära superhjälte, Anton utreder anklegelserna mot Michael Jackson efter ett uttalande från Macaulay Culkin i en podd och Armann försöker hitta nåt positivt med mexikaner efter veckans bränslestöld som slutade olyckligt. Allt detta och lite till i veckans MÅNDAG.



96. Ångrar sig djupt

Jofi har lite tankar kring ministerfrisyren alla pratat om i veckan, Armann rapporterar från länderna vid Afrikas horn där man är lite efter och Anton har börjat kolla på den nya dokumentärserien om seriemördaren Ted Bundy. Allt detta och lite till i veckans MÅNDAG.



97. Som en dröm

Petrina och Jofi är i Los Angeles tillsammans med veckans vikarie Simon Gärdenfors. Simon berättar vad veckans tunnelbane-incident har att göra med Martin Luther King, Petrina förklarar skillnaden mellan bönder och bönner, och Jofi rapporterar om vilka lokala nyheter alla snackar om i USA. Allt detta och mycket mer i veckans MÅNDAG.



98. Det é la nordpolen

Armann pratar om sexdockans utveckling, Elvira har funderat på varför nordpolen rör sig och Anton synar melodifestivalen. Allt detta och lite till i veckan MÅNDAG.



99. Kärlekens stad

Marcus Johansson pratar om att NASA vill skicka komiker ut i rymden, Anton utser kärlekens stad och Armann rapporterar om Dolly styles fiasko i Melodifestivalen. Allt detta och mycket mer i veckans MÅNDAG.



MÅNAD: April 2018 – Tema skämt och humor (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det elfte avsnittet av podden och släpptes i april månad 2018.

Eftersom april associeras med skämt så blev ämnet just skämt och humor. Vi svarade som vanligt på frågor på ämnet ställda av våra patrons.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps.



MÅNAD: Augusti 2017 – Tema skolgång (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva podden MÅNAD. Det var det fjärde avsnittet av podden och släpptes i augusti månad 2017.

Eftersom augusti är främst känd som den månad då skolan drar igång fick temat bli skolgång och vi svarar på frågor på ämnet ställda av våra patrons.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps.



MÅNAD: Februari 2018 – Tema Kärlek, sex & relationer (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det tionde avsnittet av podden och släpptes i februari månad 2018.

Eftersom Alla Hjärtans Dag infaller i februari fick ämnet bli kärlek, sex och relationer. Vi svarade som vanligt på frågor på ämnet ställda av våra patrons.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps.



MÅNAD: Januari 2018 – Tema alkohol och fylla (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det sjunde avsnittet av podden och släpptes i januari månad 2018.

Eftersom januari är en månad där man precis supit väldigt mycket, kanske har en vit period efter ett naivt nyårslöfte och är allmänt deprimerad vilket får en att supa lite extra fick ämnet bli alkohol och fylla. Vi svarade som vanligt på frågor på ämnet ställda av våra patrons.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps.



MÅNAD: Juli 2017 – Tema HBTQ (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva podden MÅNAD. Det var det tredje avsnittet av podden och släpptes i juli månad 2017. Eftersom juli är den bögigaste månaden, med Pride-festivaler och grejer, så blev temat HBTQ och vi svarar på frågor på ämnet ställda av våra patrons. Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps.



MÅNAD: Juli 2018 – Tema film (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det fjortonde avsnittet av podden och släpptes i juni månad 2018.

Ämnet denna gång var FILM. Vi svarade som vanligt på frågor ställda av våra patrons och det blev lide ballt.



MÅNAD: Juni 2018 – Tema festivaler (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det trettonde avsnittet av podden och släpptes i juni månad 2018.

Ämnet denna gång var festivaler och allt som hör därtill. Vi svarade som vanligt på frågor ställda av våra patrons och det blev lide ballt.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps.

 



MÅNAD: Maj 2017 – Tema Jobb (Teaser)

Gänget bakom Måndag bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva podden Månad. Detta är det allra första avsnittet av podden och släpptes i maj månad 2017. Eftersom 1 maj är arbetarnas dag fick temat för detta avsnitt vara jobb och utbildning, och Måndagsgänget pratar om sina egna erfarenheter av detta. Bli patron på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet och få dom nya när dom släpps.



MÅNAD: Maj 2018 – Tema Norden (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det tolfte avsnittet av podden och släpptes i maj månad 2018.

Av någon högst oklar anledning som säkert kändes logisk just då så var temat Norden. Vi svarade som vanligt på frågor på ämnet ställda av våra patrons och det blev lide ballt.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps.



MÅNAD: Mars 2018 – Tema mat och godis (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det elfte avsnittet av podden och släpptes i mars månad 2018.

Eftersom påsken står för dörren och då äter man sig tjuck som en gris fick ämnet bli mat och godis. Vi svarade som vanligt på frågor på ämnet ställda av våra patrons.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps. Bland annat Månad för mars 2019 om att skriva för TV med Jofi i fokus som släpps på Patreon imorgon 21/3.



MÅNAD: November 2017 – Tema #metoo (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det sjunde avsnittet av podden och släpptes i november månad 2017.

Eftersom november 2017 var en månad som helt kantades av #metoo-rörelsen fick ämnet bli just det, och vi svarade på frågor på ämnet ställda av våra patrons.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps.



MÅNAD: Oktober 2017 – Tema Halloween (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det sjätte avsnittet av podden och släpptes i oktober månad 2017.

Eftersom oktober är månaden då man gör ond bråd död till en festlighet så blev temat halloween och skräckfilm, och vi svarar på frågor på ämnet ställda av våra patrons.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps.



MÅNAD: September 2017 – Tema terrorism (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva podden MÅNAD. Det var det femte avsnittet av podden och släpptes i september månad 2017.

Eftersom september innehåller datumet den elfte och därmed är en känd terror-månad fick temat bli just terrorism, och vi svarar på frågor på ämnet ställda av våra patrons.

Bli patron aka MÅNDAWG på patreon.com/mandag för att höra hela avsnittet, få tillgång till en massa fler avsnitt, och för att avnjuta dom nya så fort de släpps.



MÅNAD: augusti 2018 – Tema brott & knark (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det femtonde avsnittet av podden och släpptes i augusti månad 2018.

Ämnet denna gång var BROTT & KNARK. Vi svarade som vanligt på frågor ställda av våra patrons och det blev lide ballt.



MÅNAD: februari 2019 – tema HUSDJUR (teaser)

För att stilla abstinensen under Måndags februari-paus bjuds du härmed på ännu ett urklipp av MÅNAD. Jofi, Petrina och Anton svarar på lyssnarfrågor om husdjur, det är grejer det!



MÅNAD: januari 2019 – tema MUSIK (teaser)

För att stilla abstinensen under Måndags februari-paus bjuds du härmed på ett urklipp av MÅNAD. Armann, Petrina och Anton svarar på lyssnarfrågor om musik, det är grejer det!



MÅNAD: oktober 2018 – Tema tv-spel (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det sjuttonde avsnittet av podden och släpptes i oktober månad 2018.

Ämnet denna gång var TV-SPEL. Vi svarade som vanligt på frågor ställda av våra patrons och det blev lide ballt.



MÅNAD: september 2018 – Tema depression (Teaser)

Gänget bakom MÅNDAG bjuder nu på ett smakprov från den Patreon-exklusiva bonuspodden MÅNAD. Det var det sextonde avsnittet av podden och släpptes i september månad 2018.

Ämnet denna gång var det peppiga ämnet DEPRESSION. Vi svarade som vanligt på frågor ställda av våra patrons och det blev lide ballt.

KÖP BILJETT TILL UNDER JORD & “MALMÖ” (en ståuppföreställning) PÅ https://billetto.se/users/under-jord–bca1cbd4-08dc-4193-8638-8b0e9b2ba472



Scooby Doo-roast # 1: Niclas, Mattias, Tobias & Mio

Vi roastar fyra av våra måndawgs, närmare bestämt de som skänker 10 dollar per avsnitt på patreon och därmed förärats titeln Scooby Doo. Niclas Dahlström, Mattias Svärd, Tobias Nilsson och Mio Geire får sina fiskar varma.



Scooby Doo-roast # 2: Mattias, Simon, Erik & Emil

Vi roastar fyra av våra måndawgs, närmare bestämt de som skänker 10 dollar per avsnitt på patreon och därmed förärats titeln Scooby Doo. Mattias Risslén, Simon Brorson, Erik Nilsson och Emil Kieri får sin släng av sleven.



Tjockskallig fittdvärg-special [crossover med Specialisterna]

För att stilla abstinensen i väntan på nya Måndag-avsnitt så publicerar vi ett avsnitt av Specialisterna även i denna podd-feed. Jofi är på semester i USA med Simon Gärdenfors och analyserar låten som gav oss frasen “tjockskallig fittdvärg”.  Ta på dig dom gamla brillorna du hade och fortsätt se ut som en fucking hare, och håll till godo.