Get Podcast

Entreprenörspodden

Gör din företagsresa tillsammans med oss. Vi pratar om erfarenheter, möjligheter, frågor och tankar som vi stöter på och upplever under vår egna företagsresa. Säkert har vi mycket gemensamt. Vi väntar inte på att inspirationen ska knacka på dörren, vi skapar den. Häng på, så kör vi!

#18 Små steg framåt är fortfarande framsteg

Var hittar du din energi och var finns inspirationen? Tar du ditt ansvar för att du och ditt företag ska röra er framåt? Även små steg framåt är framsteg. Våga ställa frågor och sluta hitta på din egna sanning. 



#10 Vårstäda ditt inre

I det här avsnittet reflekterar vi på vart vi står och vad vi känner just nu. Vi har båda under den senaste tiden insett värdet i att fokusera på rätt sak och hur värdefull tiden är. Vi vårstädar vårat inre och konstaterar att man inte ska vara rädd att plocka bort det som tar för mycket energi. 



#34 Välkäftig käftsmäll

Var roadtrippen påväg att bli en katastrof innan den ens börjat? Var Emma G bakfull som ett svin? Vi ventilerar våra känslor om varandra, både ris och ros. Vad var knepet hos säljaren som gjorde att vi inte kunde sluta köpa bullar och rekommendera fiket vidare som galningar?



#26 Stör litegrann

Vänta här nu, är det vi själva som sätter onödig stress på oss själva? Borde de svenska folket slappna av mer? Visa mer hänsyn? Och till och med våga störa litegrann? 



#50 65000 tankar och ingen stress

Hur är din stressnivå just nu? Och hur hanterar du stressiga situationer? Julen knackar på dörren, är det räddaren i nöden eller tar julen din stress till en ny nivå? I det här avsnittet så får ni bekanta er med två nya personer.



#42 Korridorsnack

Hur förbereder man sig bäst när man är lite nervös inför ett möte? Har du de egenskaper som krävs enligt vissa för att vara entreprenör? Sluta fråga barn om vad de ska bli när de blir stora… rätt eller fel?



Sommarsnack Uppsala – Leffe Lindh “Älgmannen”

När Leffe berättade för människor att han skulle starta en älgpark, sa alla att han var galen. Men det gav honom ännu mer gnista, han hade bestämt sig, för han trodde på sig själv och sin vision. Och resultatet av Leffes beslut är en framgångssaga. 

Entreprenören driver Gårdsjö Älgpark utanför Heby. Han var den första i världen att simma med en älg. Han är en riktig djurvän och ibland låter han någon av älgarna komma in på besök hemma i köket



#58 Tankar kring sociala medier

Sociala medier är idag närvarande i princip alla människors liv. Och det är i ofta en viktig komponent när du driver eget företag. Hur anpassar sig algoritmerna till den tid vi lever idag? Vi går in och skrapar på ytan på denna heta potatis.



Sommarsnack Uppsala – Lars Skarke

Lars Skarke är entreprenören som startat och drivit ett flertal framgångsrika företag. Han byggde upp klädmärket Björn Borg, och det var han som tog 3D glasögonen till Sverige. Han var också med och ändrade flygfrakten med sitt företag Envirotainer, vilket i sin tur räddade liv. Han har också skrivit boken ”Lars skurke? Sanningen om mina år med Björn Borg”. Emma & Emma besökte Lars för att höra vad som driver Lars och mer om hans historia.



Sommarsnack Uppsala – Charlotte Wall

Charlotte Wall är entreprenören som grundade Sturebadet i Stockholm. Hon har bott i Tokyo under en tid och drivit bolag i New York. Hon är vice ordförande i Företagarnas riksstyrelse och ordförande i Företagarna i Heby kommun. Hon har ett brinnande intresse och engagemang för näringslivet. 



Sommarsnack Uppsala – Maria Mattson Mähl

Vad tänker du när du hör ordet makt? Det här sommarsnacket sätter Maria ord på så mycket som många tar för givet. Lyssna och ta del av hennes kloka tankar.

Maria Mattsson Mähl fick sitt första vd-jobb som 23-åring. Hon har jobbat it-, förlags- och utbildningsbranschen. 2012 grundade hon AlphaCE med visionen att ”alla har en plats på arbetsmarknaden. Hon är en flitig debattör i arbetsmarknadsfrågor och sitter i partistyrelsen för Liberalerna.



Sommarsnack Uppsala – Thomas Sonesson

Thomas Sonesson var bondgrabben som blev entreprenör och byggde Gallerix-kedjan i Sverige och Finland. Efter Gallerix så arbetar Thomas med mentorskap och affärsutveckling och är delägare i ett antal spännande bolag och startups. Han älskar Ung Företagsamhet och hur skolan kan bli bättre på att lära ungdomar om entreprenörskap samt kämpar för hur Uppsala Kommun kan bli en bättre kommun att driva företag i.



Sommarsnack Uppsala – Hanna Malmström

Ett inspirerande sommarsnack för dig som går i tankarna att starta företag men behöver en sista knuff på vägen. Hanna Malmström är entreprenören som driver företaget Clicko, pedagogiska leksaker, spel och läromedel för barn. Hon vågade trots sina rädslor och tvivel starta eget företag.



#2 Vad är framgång och vad är egentligen ett misslyckande?

Här kommer ett rykande färskt avsnitt där vi går djupare i på att våga. Hur Emma G hittade kärleken och sin passion för företag på andra sidan Atlanten. Hur vände Emma L sitt största misslyckande till något positivt? Och hur modiga är vi egentligen?



#121 Det här önskade vi att vi visste när vi startade företag

Självklart finns det ingen handbok i världen som har alla svaren på just din företagsresa. Du lär dig längs vägen, både av motgångar och medgångar. Men det finns  saker som kan vara riktigt bra att ha med i ryggsäcken på din resa. 

Efter ett mindre podduppehåll så berättar vi om våra nya insikter och lärdomar. Och har vi efter två år med Entreprenörspodden fortfarande saker att säga? Yes det har vi, så nu kör vi! 

”Detta avsnitt är finansierat via Smart Tillväxt, ett affärsutvecklingsprojekt för hållbar tillväxt i små och medelstora företag i Östra Mellansverige. Med stöd från Almi, Region Uppsala och Europeiska Unionens Regionala Utvecklingsfond.”



#62 Därför ska du skriva avtal, del 1

Vad händer med bolaget om någon av oss skulle dö? Hur förbereder man för en långtidssjukskrivning, föräldrarledighet eller om någon av oss vill sälja sin del av företaget? Vi får svar på många frågor av vår gäst Karing Berggren som är chefsjurist på Företagarna. Lyssna och ta del av verktygen till hur du kan skriva ett aktieägaravtal.



#120 The bitch is back

Tänk så mycket en veckas semester kan göra, man får lite distans och sen känns allt så mycket lättare. Emma G är tillbaka och ligger nu mer i hundkojan bredvid pitbullen Emma L. Vi diskuterar alltifrån hur man ger varandra mer energi till förhållandet till robotar. 

 



#54 Bygg ett varumärke

Man vill ha ett tydligt varumärke. Så tydligt att kunden tänker samma sak som du när han/hon tittar på ditt företag. Enkelt? Lyssna hur vi ser på det och framför allt ta inspiration från det vi har lärt oss, vissa gånger den hårda vägen. 



#119 Aha-upplevelse

Det är känt att man på olika sätt kan påverka människor att handla produkter och tjänster men Emma L blev oväntat påverkad av Emma G i veckan. Kan man applicera torrschampoometoden på annat? Lyssna så kanske du får någon ny idé.



#46 Nå framgång med ditt företag

Ett avsnitt fyllt med tips på hur du tar din business till nästa nivå då Benny Törnqvist gästar oss. Frilanscoachen som har hjälpt företag med affärsutveckling i hela 27 år. Lyssna och få svaren på bland annat dessa frågor:

• Hur jobbar du bäst med sociala medier?

• Hur presenterar du dig för att väcka intresse?

• Kan du göra små ändringar för att göra ett bättre resultat?

 



#118 En livsförändring med plusmeny, tack

Kan en föreläsning förändra ens liv? Vad är egentligen syftet med att hålla en kurs eller föreläsning? Kanske kan man iallafall få verktygen att göra någon förändring. Går det alltid att välja glädje eller känns det ibland bättre om man aktivt väljer att vara sur?



#38 Ta första steget – starta

Man vill att allt ska vara perfekt och ha kolla på allt, men det kommer du aldrig att ha. Vi pratar med Therese Nielsen som är verksamhetsledare och rådgivare på Nyföretagarcentrum. Hur går hennes tankar och vad är hennes bästa tips till dig? Hur ser verkligheten ut idag och hur långt har vi kommit med jämställdhet mellan kvinnor och män?



#117 Entreprenörshjärnor

Är du en av dem som startade hösten som en hungrig pitbull eller har du hamnat ur gängorna? Vi hamnat i osynk med varandra. Emma L älskar att göra planer för att sedan göra om dem och Emma G får panik av tanken att kalendern ska fyllas upp igen. En sak är säker iallafall – det är på tiden att vi kör igång med podden så att vi varje vecka får analysera och reflektera allt som pågår i våra entreprenörshjärnor.



#30 Företagarens verklighet

Vi är mitt uppe i våran roadtrip och tack vare de människor som vi har mött så snurrar tankarna mer än någonsin. Vilka intryck och vilka insikter har vi kommit fram till? Vi får också ta del av Melinda Ackerängs tankar. En grym entreprenör med många bollar i luften.



#116 Knepen att få semester

Det är inte alltid lätt att njuta av semestern som företagare. Du är själv ytterst ansvarig och många soloföretagare har ingen att lämna över ansvaret till när semestern stundar. Men måste man lämna över ansvaret för att kunna koppla av? Inte i vårat fall, vi trivs med kontrollen men självklart så har vi våra knep för att kunna koppla av och njuta till fullo av sommaren.



#22 Hur långt från normen vågar du gå?

Några ger upp, andra kämpar på och andra tänker helt om. Corona har slagit väldigt olika på olika brancher och företag, Men oavsett så är det kanske bara du som företag som kan rädda ditt företag. Du måste kanske till och med fråga dig frågan, är mitt företag värt att rädda? Eller är det dags att tänka om och göra succé med något annat?



#115 Inluencer Marketing med Donna Dobrinic

Här får du 40 minuter med massa bra tips till dig som är intresserad av influencer marketing. Både till dig som vill lära dig mer om det för att själv influera men också till företagare. 

Donna är proffs på Instagram och dess uppbyggnad. Hon berättar bland annat om hur hon byggt upp sitt konto och vad man ska tänka på som företagare när man vill göra ett samarbete.



#14 Vilka är vi egentligen?

Vilka är Emma & Emma? Varför är vi bästa vänner och varför ska vi blanda in affären mitt upp i allting? De sidorna som inte vill att andra ska se – kan de vara en styrka som du gömmer?



#114 Tänk utanför boxen

Skulle du kunna öka dina intäkter genom att fundera på några frågor? Emma L ska på semester och har tokjobbat i två veckor för att ännu mer kunna njuta av den. Är det viktigt att man är ledig lika mycket när man driver företag tilsammans? Vi hinner med mycket i detta avsnitt och glöm inte att prenumerera… Men vänta, vad betyder det egentligen?



#6 Våga misslyckas för att lyckas

Mycket prat om fredagens gala men också om att möta människor. Kan man nätverka på bussen eller på sitt gamla dagis? Vad gör det om man gör ett misstag? Och hur blir man sitt optimala jag?



#113 Analysera eller Reflektera?

Vi är experter på att överanalysera saker. Men med vårt nya tankesätt kanske dessa dagar är förbi. Vi pratar också om nätverkande som alltid är ett hett och aktuellt ämne. Vi har själva varit ute på nätverk och fått nya lärdommar och insikter.



#64 Ögontjänare och totalförnekelse

Vårstädningen av våra inre blir mer till en analys av varandras beteende. Hur fungerar vi under stress och hur hanterar vi den?



#112 Icebreaker

Vi har varit på nätverk och som vanligt har vi nya reflektioner och tankar. 

Och visst är det så att kunden alltid ska vara nöjd, men är det inte också viktigt att du är nöjd med kunden? Har man en känsla av att man inte kommer kunna göra kunden nöjd eller att ett samarbete inte kommer fungera så kanske man ska överväga om det är värt pengarna.



#60 Public relations

Det gäller att ha en balans mellan PR och marknadsföring. Ju klarare bild du har på vad du vill förmedla och en plan på hur du gör det, desto mer kan du påverka det. Men vad är egentligen skillnaden? Och hur skapar du den bästa symbiosen?



#111 Hur bra är du på att sälja?

Vi pratar försäljning och vad vi själva behöver jobba på. Konsten att vända ett vanligt, trevligt samtal till ett säljsamtal kan vara svårt. Är man född till att vara säljare eller är det en färskvara som vi ständigt behöver jobba på? In och lyssna på våra tankar kring sälj och fundera kring dina egna brister och styrkor.



#56 Gör bajs till nice

När vi är peppade och på G så är vi så jäkla starka, då är energin på topp och inget kan stoppa oss. Men hur fullföljer man den planen de dagar som man vaknar och allt känns skit? Vi är männsikor, inte robotar. Vilka knep kan vi ta till för att prestera på topp alla dagar, oavsett form?



#110 Våga ta kontakt

Skulle du kunna fråga en person du ser upp till yrkesmässigt om ni kan ses på en kopp kaffe? Du beundrar personens prestationer och skulle gärna få chansen att få prata med personen. Vi säger kör, våga fråga! Vi pratar också om Elon Musk och hur du kan lura dig själv till rätt sinnesstämning.



#52 Början på allt

Sista poddavsnittet för i år och vi pratar om det vi lärt oss, vas vi tar med oss och det vi vill lära oss mer om. Nya insikter och nya tankar och en enorm tacksamhet till varenda en av er som lyssnar. Hoppas att ni fortsätter att följa vår resa samtidigt som ni går igenom Er egna 2021.



#109 Säg ifrån

Vi förbereder oss så att vi inte behöver tänka: åh nej, jag hade kunnat sagt så där istället. Är det oproffisionellt att använda sig av emoijis i mail? Och hur håller man tungan rätt i mun?



#48 Låt skalman visa vägen

Kan vi ha hittat den som har svaret på hur man finner balans i vardagen? Och med så enkla medel som en klocka?

Vi har hittat ett smart att stötta den lokala handeln, gör det du också på det enklaste sättet, hur? Lyssna och häng på du också!



#108 Bjud inte din oro på fika

Nu är det dags för den årliga vårstädningen av oss själva. Har vi vuxit något sen sist och vad behöver vi jobba vidare med? Vi pratar också om oro och hur vi arbetar med den typen av känslor. Häng med och möt våren i avsnitt 108.



#44 Dags att sälja

Vår företagsresa fortsätter och just nu är vi verkligen inne i en säljperiod. Vår produkt ska nu marknadföras och allt vi ser runt omkring oss just nu är sälj, på jobbet, i hemmet ja överallt. Vi avslöjar även Starbucks stora marknadsföringsknep.



#107 Keep it simple

Prata inte över huvudet på andra för att verka smartare. Att du är duktig och kan nischade termer inom din branch är bra, men använd de mot rätt målgrupp. Vi pratar också om hur olika vi är som konsumenter, hur är du själv som konsument? Lyssna och se om du känner igen dig. 



#40 Identitetskris

Krissamtal, personlig utveckling och förvirring. Ja, avsnitt 40 innehåller både toppar och dalar. Men framför allt så pratar om vikten av att gå bakåt ibland för att kunna fortsätta framåt.



#106 Kvinnor som banar vägen

Vad hade du gjort om du var en ung kvinna idag om det var i början av 1900-talet? Hur lockar man till sig möjliga kunder som besöker din stad i arbetet? Som vanligt diskuterar vi högt och lågt i Entreprenörspodden.



#36 Back off

Hur skulle du reagera om du mötte Lordi på förskolan som den nya fröken? Och hur skulle det vara att uppfostra dina barn till att tro att du och omgivningen ser ut som orcher? Emma L kommer med en ny affärsidé som är så tokig att den rent av kan vara genialisk. Och vad sa Emma Gs gammelmormor till henne genom ett medium?



#105 Så lyckas du med ditt bolag – med Thomas Sonesson

Det är inte alltid de bästa företagsidéerna som går bäst utan det är människorna bakom som avgör om det lyckas. Med rätt människor och engagemang kan det bli succé. Entreprenören Thomas Sonesson ger oss massa råd om hur man gör för att driva ett framgångsrikt bolag.



#32 Så klarar du coronakrisen

Jennifer klev in genom dörren på Örebro Slott och vi blev tagna av hennes energifyllda personlighet. En kvinna som väljer att se det positiva och att finna lösningar. När hon och hennes man köpte ett hotell i Fagersta så kom pandemin kort däreftert. Nu kom hennes bakgrund och inställning väl till användning. När de inte längre kunde ha buffè på restaurangen så fixade hon en drive in över en dag, snacka om snabbtänkt.



#104 Släpp prestigen och nå framgång

Tänk om du kunde se ditt företag med helt nya ögon? När är det dags att faktiskt inse att man kan inte göra allt själv och borde ta hjälp? Släpp prestigen att du måste sitta på alla svaren bara för det är ditt företag och kanske ditt expertområde. Våga ta in nytt blod, nya ögon. Kanske är det just det som tar sitt företag till nästa nivå. 



#28 Leffe Lindh – Älgmannen

Hur lyckas man med en idé som ingen tror på? Vi har träffat mannen som klarade det. Inspireras av hur han nådde sin dröm, stod på sig mot de som tvivlade oavsett om det var myndigheter, bankmän eller privatpersoner. Det här är Leffe Lindh – Älgmannen.



#103 Vilken personlighetstyp är du?

Vilken personlighetstyp är du och hur kan du dra nytta av det? Idag pratar vi om personlighetstyperna röd, blå, gul och grön. Att vara medveten om sina styrkor och brister ger dig en större förståelse för dig själv men också större förståelse för andra personer. Vilken färg är vi och och framförallt, vilken färg är du? 



#24 Den perfekta instagrambilden

Finns det ett foto som är perfekt och syns det verkligen då att det är du på bilden? Vi testar vad som går hem på instagram med ett nystartat konto. Emma G är rädd att Emma L ska ge henne gråa hårstrån. Vem har fått den dominerande rollen och vem av oss underkastar sig?



#102 Sociala medier 2022

Det kommer ständigt nyheter och trender inom sociala medier. Vad väntas under 2022 och hur kan man tänka för att lyckas bättre med sina kanaler? Vi pratar också om Emma Ls ångestladdade dröm om Emma G. Och vad är egentligen en hisspitch? 



#20 Supersäljaren

Är det nugonsin okej att ha ett dåligt bemötande när man jobbar med ett serviceyrke? Absolut inte! Vi pratar om friktionen och irritationen som funnits mellan oss i veckan. Hur hanterar vi det när vi är båda är vänner och affärspartners? Vi ger tips som är guld värda till telefonförsäljare.



#101 Lite mer framgångsrika

Nytt år, nya möjligheter, peppen är på topp och nu jäklar ska det bli mitt år. Känner du igen dig? Oavsett om det handlar om business, träning, kost eller personliga mål så ser många det nya året som ett vitt ark, en ny chans att skriva sin historia, en historia som denna gång kommer bli helt fantastisk. Men… Verkligheten, vardagen, stressen, hormonerna kommer till slut mellan dig och den där superenergin du kände i början på året. Tyvärr ser väldigt många det här som ett misslyckande och ger upp sina mål. Så i första avsnittet av Entreprenörspodden 2022 ska prata om just detta, för vi ska inte ge upp våra mål 2022 och det ska inte du heller, Nu kör vi!



#16 Entreprenören – Pär Svärdson

Entreprenörernas entreprenör, grundaren och ägaren av Apotea. Hur lyckas man att bygga upp ett miljardföretag? Vilka egenskaper måste man besitta? Vad gör han som vi andra har missat?



#100 Entreprenörspodden på Uppsala slotts tak – med Jonathan Tigrar

Kan man utveckla sitt företag genom att överkomma en rädsla? Går det att omvandla ett inlärt beteende?

Det känns helt fantastiskt att spelat in avsnitt 100 tillsammans med Jonathan Tigrar uppe på Uppsala slotts tak. Det här är andra gången som han gästar vår podd då det är så inspirerande att få ta del av hans synsätt kring entreprenörsskap och rädslor. 

 



#12 Hur sover du?

Som entreprenörer så vill vi ju prestera så bra som möjligt och då är sömnen viktig. Christian Benedict som vi kallar för sömnexperten gästar oss för att ge oss massa bra tips och kunskap gällande just sömn. 

Christian är docent i neurovetenskap och har skrivit boken “sömn, sömn, sömn” 

Lyssna och sov bättre du också!



#99 Tillbakablicksavsnitt

Vi blickar tillbaka i arkivet och ser tillbaka på åren som gått med Entreprenörspodden. 



#8 Jag är en entreprenör

Vad betyder egentligen ordet entreprenör? Finns det kriterier som man måste uppfylla för att få ha det som titel? Krävs slips och kostym? Vi startar ett drev #jagärenentreprenör på instagram, häng på du också!



#98 Stressa inte nu, njut

I december tycks det dyka upp fler måsten än vanligt samtidigt som kalendern fylls upp. I takt med att deadlines kommer närmre så vill du ju inte heller missa att gå på julmarknad, njuta av att slå in paket osv. Fast egentligen hur mycket av dessa saker lägger du på dig själv? Är det rätt tid nu att tex marknadsföra din vara eller tjänst och hur mottaglig är din målgrupp för just det?

 

 



#4 Nätverka

Vissa älskar det andra hatar det män som entreprenör är det något som du ofta ställs inför – att nätverka. Emma G berättar om hur hennes svaghet blev till hennes styrka. Och hur Emma L ser säljmöten som en match. 



#97 Panik i julplånboken?

Vi får experthjälp av ekonomiexperterna på Sala Sparbank. Linda och Victor kommer med många bra tips om hur du kan tänka på som gör att du får mer pengar på kontot. Kan det här avnittet faktiskt göra att du blir lite rikare? 



#122 Så kommer du igång med en hemsida

Har du funderat på om du behöver en hemsida för ditt företag? I så fall är det här avnittet av Entreprenörspodden ett måste! Vi besvarar alla dina frågor om vad det innebär att ha en hemsida, vad det kostar och hur du faktiskt skapar en.

Att ha en närvaro på internet är idag avgörande för företagens framgång. Men det kan vara svårt att navigera i djungeln av tekniska termer som domän och webbhotell. Lyckligtvis hjälper vi dig genom processen med vår podcast, där vi bryter ner de grundläggande koncepten och ger dig konkreta råd.

Oavsett om du är helt ny inom webbutveckling eller har tidigare erfarenhet, kommer du att få nytta av vår expertis och insikter. Vi ger dig inte bara verktygen för att skapa en imponerande hemsida, utan också strategier för hur du kan marknadsföra den effektivt.

Missade inte chansen att lära dig grunden du behöver veta om hemsidor. Klicka nu och ta steget mot en framgångsrik online-närvaro!



#96 När det är dags att säga upp sig



#63 Därför ska du skriva avtal, del 2

Fler frågor återstår att få svar på. Vad händer om någon av oss skulle skada bolaget? Avsiktligt eller oavsiktligt. Vad menas egentligen med det? Vi träffar åter igen Karin Bergren som är chefsjurist hos Företagarna. Få all information du behöver för att skriva bara ditt aktieägaravtal.



#95 Entreprenörspodden når nya höjder

Emmorna är i osynk. Var befinner sig Giggi och Helga och varför startar inte Gigis vespa? Hur presenterar man sig när man har många järn i elden? Men framförallt, hur ska vi fira avsnitt 100 som är runt hörnet? Som vanligt så har vi mycket att grotta ner oss i. 



#61 Att sätta pris

Vad är dina vara eller tjänst värd och hur sätter man det rätta priset? Vi djupdyker i ämnet och försöker oss på att förenkla det genom att diskutera det med varandra.



#94 Nu kommer det spenderas pengar

Vi svenskar verkar vara redo för högtider som aldrig förr så var redo för julbonanzan och förbered dig på sälj. Vad har Idol-Birkirs sätt att ta sig an publiken med ditt företagande och göra? 



#59 Milstolpen

Är det någon typ av milstolpe som vi nått? Börjar man se vad det stora pusslet ska bli nu när tillräckligt många bitar fallit på plats? Om ni tittar på erat egna pussel, kan ni se tillbaka och se att inget val/steg var förgäves, utan att alla bitar behövs i ett pussel. Vi pratar också om Emma & Emma AB samt den nya hypen – Clubhouse, har du gått med?



#93 Organiserad powerkvinna

Emma G har satt sig in i ett system som bokstavligt talat kan ha förändrat hennes liv. Hon känns gladare och mer effektiv än någonsin. Emma L levererar som vanligt och gör det extra bra när det väl gäller. Trelloeran är här.



#57 Håll käften… eller?

Storytelling är ett ord som är på mångas läppar just nu. Fler inser vikten av det, både vid personliga möten och i sociala medier. Vi snöar in oss på ämnet. Och det gick inte att låta bli att prata om Sveriges stora snackis just nu, anar ni vad det kan vara?



#92 Hur hälsar man nu?

Emma L har varit på gala i stadshuset i Stockholm, görs det ens så pampiga platser längre och varför namnger vi inte salar som förr i tiden? Är det okej att ta i hand nu när man hälsar och kan man säga hej på olika vis? 



#55 Lär dig kommunicera rätt med Kjell Dahlin

Visste du att endast hålla 2% av allt man kommunicerar ut när fram till mottagaren? Vad kan du göra för att nå fram med det du vill säga? Vad är knepen du ska tänka på när du ska tala inför många människor? Och hur ska du tänka inför ett säljmöte för att skapa bästa möjliga förutsättningar? KOMMUNIKATION är så viktigt i många lägen, i det här avsnittet får vi många handfasta tips av Retorikern Kjell Dahlin



#91 Egoist javisst

Vilka är de största misstagen som du kan göra på en nätverksträff? Emma L ska på företagargala och Emma G är orolig att hon blivit en egoist. Dansar och sjunger du ut i bilen även fast du sitter och väntar vid ett rödljus? Som vanligt har vi massvis att gå igenom.



#53 Ofrivillig rådgivning

Säsong 2 är äntligen här och gissa om vi är pepp?!Är vi till och med för taggade på det nya året, kan man bli det? Vi pratar om hur och varför du ska göra en affärsplan och helt ärligt, har Emma G tappat det… igen?



#90 Socialnätverksångest

Som företagare så gäller det att ligga steget före och planera högtidernas försäljning. Kan du göra något extra vid advent som lockar kunderna till köp? Vad gjorde ICA i Heby för briljant som inte bara sparade in på arbetsmoment utan också ökade försäljningen? Och du har väl inte missat att det finns massa nätverksträffar att gå på nu? 



#51 Se upp för zombies

Ett avsnitt med allt från att ånga på som ett tåg till Leif “Loket” Olsson. Emma G har storhetsvansinne igen och Emma L har lärt känna sig själv ännu lite bättre. Du får också höra företagsidéerna som du inte trodde fanns men som lyckats.



#89 Misstag som många nya företagare gör

Går du på känsla eller analyserar du mycket innan du tar beslut i ditt företagande? Om du gör exakt lika som dina konkurenter, varför ska kunden välja just dig? Och vad har Backstreet Boys med företagsidéer att göra? 



#49 Peppkalas

Den här skitcoronan är tuff för många, på flera olika sätt. Men vi kan komma långt genom att peppa varandra. Kanske kan vi hjälpa till att se saker ur ett annat perspektiv.



#88 Floskler och klyschor

Vad menar vi egentligen när vi tar till floskler? Är det bra att använda oss av klyschor? Som vanligt grottar vi ner oss i ämnet. 



#47 Nätkärlek

Varför är det så jäkla svårt att ta tag i saker ibland ?! Man vill ju men man får inte tummen ur. Men vet ni, kanske lägger vi på oss saker som ska göras men som kanske egentligen inte hjälper oss till målet. Hitta rutiner för att få RÄTT saker gjorda. Och i ett samhälle med mycket näthat, kan det egentligen bli för mycket nätkärlek?



#87 Mål och stora visioner – med Lifecoachpodden

Tänk om man bara kunde bestämma vilka tankar som skulle få plats i ens huvud. Och att kunna ta bort negativa tankar som leder till att du tvivlar på dig själv och din egna förmåga. Vet du? Det går faktiskt!

Det här poddavsnittet är inspelat tillsammans med entreprenören Anna Wallner som arbetar som livscoach och som driver Lifecoachpodden. En pratstund som gav oss nya insikter och vektyg som hjälper oss att hantera våra tankar för att kunna lägga fokus på rätt saker.



#45 Emma for president

Ingen självkännedom, kalla blickar, energitjuvar, presidentvalet. Dagens avsnitt är högt och lågt och Emma L funderar om Emma G har tappat det? Häng med!



#86 Från pepp till depp

Man vill vara pepp, man vill vara glad, man vet att man har mycket att glädjas åt men va fan … tårarna kommer ändå och vissa dagar känner man sig toalt dränerad. Män vet du vad? Ta ett gott gråt, så tar vi nya tag sen …



#43 Hjärnspöken

Vad är det här? Vi ser oroväckande siffror kring kvinnors entreprenörskap. Varför drabbas kvinnor i större utstäckning av hjärnspöken och vilka är de vanligaste problemen som gör att man inte startar företag? Vi har båda läst en fantastisk bok som hjälper oss med många av dessa frågor.



#85 Höstpepp

Hösten är här vare sig du vill eller inte, så varför inte ligga före och möta den på bästa sätt? Vi går igenom tipsen som gör att du får en kanonstart med ditt företag.



#41 En balans mellan storhetsvansinne och brister

Emma L tar tag i sitt skrivproblem och Emma Gs ögonbryn hamnar i skottlinjen minst sagt. Vi kör också igång poddens nya segment “The observation of the week” vilket är zoomskräck. Vad är egentligen grejen med nummer 5? och 3 och 12,13 och 14?



#84 Ett avslut är bara en början

Man slutar på ett jobb, man flyttar eller kanske klipper man av sitt långa hår. Allt det är avslut på något som varit och absolut kan det kännas läskigt. Man lämnar något bekant och startar något nytt utan facit. Men se det inte som en slut utan fokusera mer på att det är en början på något nytt. Du väljer själv vart du lägger din fokus.



#39 Hur lyckades dom?

Var ska vi börja? Intrycken som vi fick i Dalarna golvade oss. Vi pratar om Moraandan, om restaurangen med det perfekta sorlet, om att inte låta kunden få för många valmöjligheter. Och vem var puckot som placerade kondomerna framme vid kassan? 



#83 Höst eller inte, nu kör vi!

Energin och peppen är på topp! Företagsidéena haglar, känn bara på tamagotchi/iphone fusion… välj och vraka av emma & emmas idésmörgåsbord. Var Clubhouse endast en fluga och är det bra att ta till härskarteknik ibland?

 

 



#37 Avundsjuk kärring, nej tack

Vad sa Emma G i förra avsnittet som rört upp känslor? Vi pratar om att vilja mycket men inte vet hur man ska omvandla all energi, vilja och drömmar till faktiska resultat. Vi kommer också fram till att det är upp till en själv att se till att inte bli som en gammal avundsjuk kärring.



#82 Så startar du en podcast

Är du sugen på att starta en podcast? Lyssna på detta avsnitt där vi förklarar hur vi gjorde. Vi ger tips på saker som är bra att ha men vi listar också upp de saker du måste ha. 



#35 Att göra ett första möte

Hur ser man en bra första möte? Du får ju bara en chans att göra ett första intryck och vad är det värsta som skulle kunda hända? Vi har haft vårat första möte gällande våran nya produkt, lyssna hur det gick.



#81 Bäst på fest

Vad är viktigt att tänka på när man anordnar en fest och vad har man för skyldigheter som gäst? Vi bjuder två nära vänner på poddfest i Emma Gs trädgård, lyssna och var med du också.



#33 Lyckas som entreprenör i en ny kultur

Att starta ett företag är inte svårt att driva ett företag kan vara och rätt utmaning. Och ännu svårare om du ska göra det i ett land där kulturer är främmande för dig. Richard Kennett har gjort den resan och kommit vinnande din stolt många tuffa år i Sverige. Inspireras av hans sätt att tänka och hur han ser på saker. 



#80 The big no no

Som företagare är det inte alltid en självklarhet att du kan vara helt ledig på din semester. Vi pratar om hur vi gör för att få njuta och koppla av under vår ledighet, med målet att komma tillbaka inspirerade och laddade. Vad var det egentligen som gjorde att Emma G var redo att kavla upp ärmarna och säga till på skarpen?



#31 Författaren – Carl-Johan Forssén Ehrlin

Han kände ett starkt kall att hjälpa människor världen över, men vägen dit har inte varit lätt. Trots det gav Carl-Johan Forssén Ehrlin inte upp och tack vare hans starka tro på sin bok “Kaninen som så gärna ville sova” så har den idag översatts till över 40 språk och sålt miljhoner exemplar. Han skrev även boken “Skapa din framtid” om personlig utveckling och om att lyckas innan han själv gjorde det. 



#79 TramsFrans VS. Influencers

Vissa influensers håller på med mat, andra mode, vissa kanske öppnar upp sig om livet eller erfarenheter som människor känner samhörighet med. Är inte det då fantastiskt att denna röst kan komma från någon som i vissa människors ögon ”inte besitter någon rätt talang” som tycker att det har varit mer ok om personer sjöng eller var en elitidrottare?

Vem bestämmer vad som är ett godkänt yrke och vad som inte är?

Vi diskuterar ämnet och veckans observation som Emma G har …



#29 Få ditt företag att växa

Hur pitchar man sin idé på bästa sätt? Och hur ska man tänka när man ska ta in investerare? I det här avsnittet får ni träffa en entreprenör som gasar och får sitt bolag att växa snabbt.



#78 Hybris

Hybrisen kickar in när vi kommer med idé efter idé. Emma G blir upprymd av nya möten och att restriktionerna lättat. Ska vi börja tuta mer i Sverige för att hitta mer passion i vardagen? Och hur farligt är det att köa när man handlar mat?



#27 Den nya produkten

Äntligen kan vi berätta om produkt vi arbetar med i hemlighet. Det är långt ifrån klar män nu visar vi det är dags att ni får hänga med på den resan. Självklart så kommer ju också in på våran Roadtrip som är om mindre än 2 veckor. Nu kör vi!



#77 Powerkvinna

Vilket är ditt favorit citat från Astrid Lindgren? Emma G får feeling när hon sitter på sin vind som har en Tant Berg känsla. Vad är det Emma L har gjort för första gången på flera år som hon tycker att alla arbetsplatser ska införa?



#25 Det här med onlineshop

Nu är det dags att sluta vela, upp med din onlineshop nu! Vänta inte på att saker ska bli perfekt, för det kommer det aldrig att bli… eller jo, kanske Emmas hy med hennes nya magiska ansiktsolja. Och till er som alltid undrat: Tandfen är också ledig på helgen.



#76 Kämpa för din vision

Vem bestämmer om du har lyckats eller inte? Vad lockar med Marholmen? Och vem vill inte besöka ÖLLAND och GOTTLAND i sommar? Vi ger tips på några caféer i Sverige men vet du var Helga Bertas Stenungsbageri ligger så MÅSTE du höra av dig till oss! 



#23 Jonathan Tigrar – Möt din rädsla

Jonathan Tigrar är entreprenör, föreläsare och på grund av sitt sätt att tänka utanför boxen så ser vi honom som en stor inspiratör. Hur kan du bli bättre på att möta dina rädslor? Vad händer i kroppen när känslan kommer att du behöver fly för ditt liv? Hur viktigt är det att ha ett bra avtal? Du får också massa bra tips på marknadsföring.



#75 Boosta självförtroendet

Vad kan man göra för att boosta up självförtrondet? Enkla smarta knep att börja med redan idag.



#21 Dressed for success

Hur stor roll spelar kläder egentligen? Använder du din klädsel för att förstärka ditt varumärke eller tycker du att det är svårt att hitta rätt? Och i slutet av dagen, tar du hand om dig själv för att kunna vara ditt bästa du?



#74 Keep it simple stupid

Hur ofta gör vi inte saker och ting mer komplicerade än vad de faktiskt kan vara? Att göra det enkelt kan ibland vara det svåra…



#19 Så lyckas du på banken

Vad krävs för att få till ett lyckat möte på banken? Hur säljer du in din idé på bästa sätt? Så gör du den bästa affärsplanen och det här kan banken hjälpa dig med.  Företagsrådgivaren Åsa på Sala Sparbank ger oss massa bra tips, detta vill du inte missa! 



#73 Turn it off

Emma G har gjort en egen lista med 5 tips som kan vara bra när man behöver koppla av. Hon har redan tagit några av sina egna råd och andra sparar hon till semestern. Och vad har ferrarigodisbilarna gjort för att hamna på veckans observation? 



#17 Karantänkaraktär

Emma L har träffat Beyonce. VA?!! Vilka avtryck gjorde Pär Svärdson på oss? Hur föddes vår entreprenörsanda? Har den alltid funnits där? 



#72 Lär dig hålla fokus

Har du svårt att hålla fokus emellanåt? Du är inte ensam! Emma L kommer med 5 tips på hur du tränar upp att hålla fokus. 



#15 Fuck prestige

Tiden är nu inne för att tala med stora bokstäver. Vi lever i en tid där prestige och stolthet inte hör hemma. För att företaget ska överleva och pengar rulla in så måste vi göra det som krävs.



#71 Snabba cash

Hur fångar man en potentiell ny kunds intresse över telefon? När blir en kalv en ko? Hur pratar de egentligen hemma hos Emma L nu? Heter det vattpass eller vattenpass? Lyssna och lär.



#13 När företaget faller

Har Anettes biskvier lagt ner sin produktion? Vad var det som hände? Hur hårt har vi egentligen drabbats av den kris som vi just nu går igenom? Vi ringer upp vår ekonom för att ta reda på vad man ska göra när det kommer nya krispaket var och varannan dag.



#70 Ringar på vattnet

Känns det som att du jobbar i uppförsbacke, att du inte får betalt för det jobbet som du lägger ner och du frågar dig själv om det är värt det? Vi vet precis hur det känns och nu äntligen så känns det som att vi lämnat vilda musen och fått tagit plats i pariserhjulet … låter det konstigt? Lyssna så får du hur hon hur Emma L liknar arbetslivet som en dag på Gröna Lund och mycket annat. 



#11 Vad är det som händer?

Vad gör vi när det känns som att allt är pausat? Hur tänker vi med våra företag och vad gör vi för att våra företag ska överleva? Vi går igenom våra tankar och rädslor kring den rådande coronakrisen. 



#69 The It-factor

Varför vill folk hellrre läsa om dåliga och tråkiga nyheter än om positiva och roliga? Vad har Carola och Bianca Ingrosso gemensamt? Och kan du köpa ett nytt hus för endast 10kr?! Som ni hör, vi ska gå igenom mycket i dagens avsnitt…



#9 Marknadsföring

Hur kommer man ut i den digitala världen som vi lever i idag där man så lätt försvinner i myllret? Vilken marknadsföring är rätt för bara ditt företag? Vi pratar också om hur vi tänker kring påverkan marknadsföring, samt hur tid är pengar.



#68 Skapa Engagemang

Vad blir alla motiverade av olika saker. Det är till stor fördel att veta vad som gör andra engagerade men också vad som driver en själv. Så vad säger du? What floats your boat? What rocks your ship?



#7 Entreprenören Linnea Seidel (Linneas skafferi)

Vad är receptet på en framgångsrik blogg och instagram? Hur började hennes företagsresa? Och är det så flott som det verkar?

Vi har träffat entreprenören Linnea Seidel som arbetar som matkreatör, bloggare och influencer. De flesta känner igen henne som “Linneas skafferi”



#67 Bli proffs på digitala möten

Om man inte gjorde digitala möten inom Corona har många av oss fått erfarenhet av det nu. Är du en av dem som begår de vanliga misstagen? Lyssna och ta reda på det och få massa bra tips på hur du kan bli en fena på digitala möten.



#5 Välmående

Komplicerar vi till saker för mycket? Sitter Emmas 6 åriga son innehar svar på hennes nästa affärsrörelse? Bjuder Emma G alltid på knäckebröd när hon får besök? Här är ett avsnitt om självförtroende, prestationsångest och välmående.



#66 När dåliga idéer blir succé

Energin är på topp och vi kan inte låta bli att tjuvstarta på nästa kurs – ledarskap. Vi djupdyker ner i naturgodispåsen och är det till och med så att det finns en koppling mellan tråkiga utfyllnadsbitar och bra idéer? Emma L kommer också med tips om hur du gör kvittohanteringen lite roligare.



#3 Tänk på allt du önskat dig som du nu har

Vad origin vi egentligen om varandras fokus? Och vad är det som får Emma L att använda ordet hata? Ett avsnitt om fokus och målsättning men också om vikten över att känna tacksamhet.



#65 Fem sätt att tjäna pengar snabbt

Vem har inte känt att man skulle vilja få ihop lite snabba pengar ibland? Vi haar hittat listan med tipsen att göra det. Och just när vi är utanför boxen och spånar, vad händer? Nya idéer föds.



#1 Emma & Emma – så jäkla framgångsrika… snart

Är det rimligt eller hybris att starta en podd när man är okänd? Allstå vi kommer ju att bli framgångsrika … snart. Så varför vänta på att våra företag blir stora och vi blir ännu mer upptagna? Nej, vi börjar i den här änden istället, så får ni vara med redan nu.

Vi väntar inte på att inspirera ska komma och knackar på dörren, vi skapar den. Lyssna och ta del av den och låt engagemanget sprida sig. Nu kör vi!

 



#123 Största misstagen när du nätverkar

Letar du efter inspiration och tips för att bli en bättre nätverkare? Då är det här avsnittet perfekt för dig. Du får inte bara lära dig knepen för att nätverka framgångsrikt, utan också höra om misstagen som du bör undvika. Dessutom delar vi användbara tips om hur du kan skapa en positiv och energifylld atmosfär när du håller i ett event. Ge dig själv fördelen att bygga starka och meningsfulla band som kan hjälpa dig att nå dina affärsmål. Missa inte chansen att lyssna på entreprenörspodden och ta kontroll över ditt nätverkande!