Get Podcast

Fördomspodden

Tog Peter Settman fondue till Sverige? Säger Zara Larsson “texta” snarare än “messa” för att visa hur amerikaniserad hon råkat bli? Vet Thorsten Flinck verkligen vem Steve Jobs är? Har Alice Bah Kuhnke betalat för en lap dance i sitt liv? Lyssna och lär i Fördomspodden, podcasten där kända svenskar bemöter de många fördomar Emil Persson har om dom.

#10 Använder Ebba Busch Thor sovmask?

Ebba Busch Thor om svensk abortlagstiftning, om att hantera prestationsångesten som en gång fick henne att krascha, om pappan i Sjunde Himlen och om hon behövt googla “demagog”.  



#100 Tål Emil Persson sin egen medicin?

I det hundrade avsnittet får alla gamla gäster äntligen utkräva revansch på Emil Persson genom att dra sina egna fördomar om podcastens skapare och mastermind. Detta sker under ledning av skådespelaren Erik “Jerka” Johansson.

 



#101 Blir Peter Magnusson osäker av att prova skinnjacka i butik?

Tar komikern och skådespelaren Peter Magnusson med sig dejter till asiatiska restauranger bara för att få säga “de har väldigt god kimchi här”? Är han uppe i över tio panikångestattacker? Och har han blivit avsugen i en skidlift och blickat ner genom en orangetintad skidglasögonlins?

 



#102 Gör Emma Molin ett stort nummer av att sova med t-shirt när hon är sur?

Vill skådespelaren och komikern Emma Molin inte höra en enda fryntlig kuplett till i sitt liv? Var hon bäst i klassen på bröstsim? Och tycker hon att scouternas motto “Alltid redo” har en Viagrask våldtäktskänsla runt sig?

 



#103 Luktar Björn Hellbergs andedräkt brysselkål?

Brukar författaren Björn Hellberg börja stirra på ett gökur redan två minuter i hel eftersom han mår så otroligt bra av att se den snidade lilla gynnaren rycka ut? Kan han förstå vad artiklarna om Ingvar Oldsbergs skräckvälde springer ur? Och har han egentligen aldrig slutat komma redan under förspelet?

 



#104 Har Thomas Bodström slagit sig ned i skoputstronen på en flygplats?

Brukar juristen och exministern Thomas Bodström stånka “Jag känner mig så… himla… stel” när han får massage vid skrivbordet av sin sekreterare? Fnissar han inombords varje gång han tar orden “det parlamentariska läget” i sin mun? Och finns det bonsaiträd som är sämre ansade än hans könsbehåring?

 



#105 Har Anna Hedenmo aldrig haft gåshud?

Brukar programledaren Anna Hedenmo tänka att hon hade blivit en riktigt bra och värdig änka? Tyckte hon att Pirate Bay-männen såg jävligt ofräscha ut under rättegången? Och är omskurna män en liten favorit?

 



#106 Luktar Tomas Ledins svett inte svett?

Brukar artisten Tomas Ledin alltid äta ett äpple när han pratar med sin bokningsagent eftersom han tror att det får honom att framstå som mer intressant? Somnar hans ben ofta när han sitter på toa? Och är han, kanske mer än något annat, lika hopplöst nakenbastande nu som då?

 



#107 Tänker Sissela Kyle inte ge något jävla blod?

Har komikern och skådespelaren Sissela Kyle en (bildlig) trofévägg av utbrända och uppstoppade assistenthuvuden hemma? Tror hon att frisparksvarianter fortfarade är vanligt i fotboll? Och anser hon att varje kvinna, vid en viss ålder, har rätt att sluta rida i sängen?

 



#108 Har Anders “Ankan” Johansson aldrig slutat dricka saft?

Anser komikern och skådespelaren Anders “Ankan” Johansson att det inte finns några genvägar till den perfekta lönnäsan? Förstår han inte när det är okej att sluta klappa med på konsert? Och har han misslyckats så kapitalt med att knäppa upp en bh att han på något sätt knäppte den ÄNNU hårdare och än i dag inte riktigt förstår hur det gick till?

 



#109 Har Malin Åkerman träffat sultanen av Brunei?

Anser skådespelaren Malin Åkerman att det är en “cool vibe” i Afrika? Är hon förstås tacksam över kärleken hon får från svenska folket men tycker samtidigt att det är lite, tja, pinsamt att vi claimar henne så mycket när hon knappt bott här? Och nog har hon väl förtjusat utbrustit “that’s so typical Dwayne” om något The Rock gjort?

 



#11 Vet Henrik Schyffert sin kroppsfettprocent?

Har Henrik Schyffert jagat med kungen? Får han höra att han pratar för mycket på sina barns utvecklingssamtal, har han gått ur svenska kyrkan och har han döpt sitt kön?  



#110 Tar Stefan Sauk strypgrepp på en cyklist i veckan?

Händer det att skådespelaren Stefan Sauk, tre öl in, ensamheilar lite hemma på kammaren? Älskar han myten om att grävlingar biter en människa tills de hör att något knakar? Och är den enda feministiska förgrening han verkligen kan uppskatta “free the nipple”-rörelsen?

 



#111 Anser Thomas Di Leva att sex är ett maraton och inte en sprint?

Har artisten Thomas Di Leva en riktigt stor kanin? Tror han att det skulle skada hans image att bli sedd när han bär en hämtpizzakartong med tillhörande sorglig burk pizzasallad balanserande ovanpå? Och har han legat naken som en spreadande snöängel och blivit överöst av mångalna kvinnor?

 



#112 Använder Sarah Dawn Finer lite men desto mer dubbelvikt toapapper?

Har artisten och programledaren Sarah Dawn Finer skrivit “sleep tight, don’t let the bedbugs bite” i en chatt? Anser hon att det är goals att, Mariah Carey-stil, ankomma till en intervju med nio stylister i släptåg? Och tar hon fenomenet vinballe personligt trots att det nästan alltid är hundra procent alkoholdrivet?

 



#113 Har Lars Lerin aldrig hållit i en badboll?

Vågar konstnären och tv-profilen Lars Lerin aldrig plinga i ringklockan i en obemannad reception? Anser han att hoppet är ute för killar som säger “brudar” om tjejer? Och brukade han, under sina dryckes- och pillertrillardagar, däcka framför riktigt grov hårdporr vilket fick konsekvensen att han ofta vaknade med skrumpen stump i hand?

 



#114 Sover Carl Jan Granqvist i en gigantisk vagga?

Har matprofilen Carl Jan Granqvist befunnit sig i ett sammanhang där han omringats av magdansöser? Satt han på pottan upp i väldigt hög ålder? Och har han haft matsex innehållande gåslever?

 



#115 Har Josefin Johansson haft sex med en buktalare?

Har komikern och programledaren Josefin Johansson sytt om en vaxduk till en klänning? Skriver hon de tre fördömda orden “säg något kul” när hon blir uttråkad i sms-konversationer? Och tycker hon att 69:an är oergonomisk, slafsig och alldelles… alldeles underbar?

 



#116 Luktar Jonas Wahlström sömn?

Kände Skansenchefen och tv-profilen Jonas Wahlström till begreppet “flockimmunitet” innan det blev coolt? Brukar han, när han är i stånd att äta en finsk pinne, först stryka den längs med näsan, som vissa män gör med cigarrer? Och har han haft aprollspel i sängen med tillhörande apljud och apkrafs i den egna armhålan?

 



#117 Har Karin Magnusson ofta hållit upp håret på tjejkompisar som spytt?

Är programledaren Karin Magnusson rädd att hon gått i nyhetskvinnepagefällan? Är det viktigt för henne att vara en person som blandar en elak Amaretto Sour? Och har hon legat med alldeles för många killar som gillat regissören David Lynch alldeles för mycket?

 



#118 Säger Anders Lundin att det är “lite mañana, mañana” i Sydeuropa?

Har programledaren Anders Lundin en ovanligt dinglig penis? Kan han snurra en basketboll på pekfingret? Och har han, efter att ha insett att den egna bristen på mörker är något mörkt i sig för vissa, försökt konstruera ett mörker genom att påstå att han hatar julen?

 



#119 Fick Viktor Frisk betyget G i musik?

Har influencern och artisten Viktor Frisk flera gånger infiltrerat andra studentflak än sitt eget eftersom han känner att han verkligen kan vara sig själv där? Misslyckas han med att klicka i alla rutor som innehåller en lyktstolpe för att bevisa att han inte är en robot? Och räknas hans trekanter i tiotal?

 



#12 Fick Patrick Ekwall för lite uppmärksamhet som barn?

Hade tv-journalisten Patrick Ekwall en sinnessjukt lukrativ deal med TV4, är han kompis med E-type och har han lagt till c:et i sitt namn?  



#120 Har Pontus Gårdinger burits fram på ett dansgolv?

Tror programledaren Pontus Gårdinger att människor som röker vattenpipa på offentliga barer har dålig intimhygien? Brukar han låta en tandpetare bara ligga oklart och osympatiskt i munnen? Och har han inte bränt sig i solen på 30 år utan går raka vägen till gyllenbrun utan att passera orutinerat grisskär?

 



#121 Tycker Amelia Adamo att det är smutsigt och jävligt i Indien?

Har tidningsmakaren och medieprofilen Amelia Adamo installerat en bidé i sitt hem? Får hon stammisrabatt på sitt lokala sexleksakshak? Och känner hon milda rasism bubbla upp inom sig när hon betänker att hela världen nu går på knäna bara för att en kines typ bet huvudet av en fladdermus?

 



#122 Gör Dr Alban en mic drop med schampoflaskan i duschen?

Har artisten Dr Alban löst ut Björn Borg ur två–tre häkten? VAR han aldrig tandläkare? Och har han lagt armen runt en kompis som oavsiktligt gjort en tjej gravid och utbrustit “them boys can swim”?

 



#123 Betraktar Annika Lantz redan sin lårbenshals som bruten?

Knycklar radioprofilen Annika Lantz ihop ansiktet mycket när hon kikar ut genom ytterdörrens titthål? Vaknar hon ofta på natten och sätter sig upp i en snabb och fjongig rörelse eftersom hon tror att det är inbrott? Och är Bridget Jones-trosor bara trosor för henne?



#124 Vill Björn Ranelid titta på en ungmö som badar naken i ett vattenfall?

Har dumplings en tendens att glida författaren Björn Ranelid ur ätpinnarna? Blir han illa till mods när han kommer in i sitt hotellrum och noterar att toapapperet inte är sprillans nytt utan att det han har att göra med i själva verket är den förra gästens rester som försökt övertäckas och friseras med en liten vikning på det yttersta bladet? Och har han aldrig gjort helikoptern?



#125 Vill Mikael Tornving dö ensam i en gungstol framför text-tv?

Skramlar komikern och skådespelaren Mikael Tornving mycket med bältesspännet när han knäpper gylfen? Fanns det en idolplansch föreställande Hugin och Munin på pojkrumsväggen när han växte upp? Och har han onanerat i ett jakttorn?



#126 Har Ola Rapace tänt av på Leos Lekland?

Är det alltid blod i skådespelaren Ola Rapaces tandkräm när han spottar ut den? Anser han att hans superkraft är att t-shirts på något magiskt sätt får en urtvättad look redan vid första tvätten? Och är han innerst inne bara sjukt osäker?



#127 Puffar Nyamko Sabuni inte upp sina kuddar?

Har partiledaren Nyamko Sabuni börjat tvivla på om hon är rätt person att rädda det sjunkande liberala skeppet? Luktar hennes händer fränt av massageolja? Och tycker hon att det är något tragikomiskt med det praktstånd inrikesminister Mikael Damberg upplever när han får kliva in i restriktionsdebatten och beröva svenska folket på något de gillar?



#128 Har Nike Nylander blivit avmålad på ett loft i Paris?

Är “Aktuellt”-ankaret Nike Nylander rädd att framstå som stel och trist i den här intervjun? Anser hon att danska män är lika delar störiga och sexiga? Och har hon gjort sig skyldig till manövern där nyhetsuppläsare drar ett sista självgratulerande “a job well done”-streck över manuskortet när sändningen är avklarad och belysningen i studion dimmas?



#129 Köper Nassim Al Fakir skit han inte behöver bara för bubbelplasten?

Har programledaren Nassim Al Fakir skrivit “ställa frågor till henne” med bläck i handflatan innan en dejt? Är covid-feberpistolerna det coolaste han sett på flera år? Och betraktar han varje slickat kuvert som en chans att öva?



#13 Har Jan Guillou ätit zebra?

Sover Jan Guillou i pyjamas? Äger han en drinkvagn? Kan han få fram ett meddelande till Vladimir Putin på mellan 3–5 arbetsdagar? Och har han haft sex i Östberlin?  



#130 Har Glenn Strömberg burit en likkista iklädd solglasögon?

Har fotbollsexperten Glenn Strömberg haft sex på en vespa? Är det över 30 år sedan han senast röstade i ett riksdagsval? Och vet han exakt vilka Bergamo-tavernor han skenbart planlöst ska strolla förbi när ett svenskt tv-team flyger ner för att porträttera hur satans älskad han är i staden?



#131 Bajsar Eric Saade snabbt och smärtfritt?

Har artisten Eric Saade varit på en hemmafest med sociala medier-förbud i år? Kan han inte hjälpa att han dirty talkar på engelska? Och utkämpar han ett aldrig uttalat men ändå ständigt pågående kallt käkbenskrig med Danny Saucedo om vem som har det mest utmejslade ansiktet?



#132 Ger Emma Frans sina barn skolbetygsbaserad veckopeng?

Vill forskaren och epidemiologen Emma Frans att det ska bli fullsmockat på IVA i Norge? Utvecklade hon, under sina singelår, ett rigoröst system för att inte fastna i urinvägsinfektionsträsket? Och blir det allt svårare för henne att uttrycka sina innersta tankar om monarkin nu när hon tackat ja till att ta emot medalj av kungen?



#133 Har Lasse Kronér sett en kvinna bära frukt på huvudet live?

Rakade artisten och programledaren Lasse Kronér av sig de små hårmolnen runt öronen för att han tröttnade på att vara ett komiskt contentknull? Dubbeldippar han till den milda grad att han inte en enda gång i livet enkeldippat? Och var han seriöst suicidal under Metoo-hösten?

Lyssnarnas favoritavsnitt hittar du på https://www.fördomspodden.se



#134 Börjar ett spädbarn gallskrika om Nisse Hallberg håller i det?

Har komikern Nisse Hallberg gjort en Downs syndrom-utredning? Förvarar han sina antidepp i en Pez-dispenser? Och kände han ”mama, I made it!” efter att han haft sex i sin loge första gången?



#135 Är rymden inget Casper Janebrink tänker på?

Finns det ett gymnasieskolfoto där artisten Casper Janebrink ser ut som någon man inte bör lämna sin drink obevakad i närheten av? Har han aldrig gått i terapi utan tar bara en dusch om han är lite nere? Och blir han hård på en millisekund, till den milda grad att erektionen i praktiken går att räkna in med ett en-två-tre-fyr?



#136 Har Magdalena Graaf svårt att inte filma en flamberande kypare?

Brukar bloggaren och influencern Magdalena Graaf stjäla blommor från andras rabatter och placera i köksvasar? Pratar hon gärna och länge om att det är de spontana utgångarna som är de bästa? Och har hon någon gång gått in i sovrummet och överrumplats av att barnen leker med hennes sexleksaker?



#137 Åt Miss Li kritor som barn?

Vaknar artisten Miss Li med en ny bukett blåmärken efter varje utekväll? Dog en av hennes första pojkvänner senare i en GHB-överdos? Och missar hon sällan en chans att berätta för andra att delfiner faktiskt gruppvåldtar?



#138 Har Tareq Taylor sett Phil Collins live?

Är kocken och tv-personligheten Tareq Taylor redan klar som julvärd 2021? Räcker det med att han ser en tom ölburk på ett tunnelbanesäte för att han inte ska förstå att det ”finns sådan ondska i världen”? Och har han varsamt böjt en kvinna över en gärdesgård och älskat så att morgondaggen stänkte runt hans nakna smalben?



#139 Har Molly Sandén fallit för en kille som memorerade en av hennes leverfläckar?

Utvärderar artisten Molly Sandén alla som intervjuer henne utifrån hur snabbt de för in samtalet på hennes kända ex? Tar hon varje chans att berätta att hon precis fick en nickokick när hon precis fått en nickokick? Och vet hennes bakiskåthet inga gränser, nej, men på riktigt alltså, hon blir typ rädd för sig själv?



#14 Dricker Kalle Zackari Wahlström mjölk direkt ur paketet?

Blir träningsprofilen Kalle Zackari Wahlström approachad av swingers? Sätter han upp alla inköp av träningsredskap på företaget, tycker han att han rappar helt okej och har han feministiska klistermärken på sin MacBook Air ?  



#140 Måste Gert Wingårdh få suga på kvinnors fingrar?

Har tv-arkitekten Gert Wingårdh ett ögonbrynshår som ballat ur och börjat veckla ut sig likt ett spindelben över resten av ansiktet? Kommer han att bli en riktigt glad dement? Och orkar morgonståndet inte riktigt upp hela vägen längre utan hissar bara flaggan på halv stång ett par minuter innan det dåsigt lägger sig ner och somnar om?



#141 Dricker Louise Epstein flaskvatten med tvåhandsfattning?

Kommer radioprogramledaren Louise Epstein från en lång släktlinje av hörapparatbärare? Vet hon inte om att en gräddsifon även kan fyllas med lustgas? Och anser hon att bakifrånsex är något bara vildar håller på med?



#142 Är det enda förspel Petter behöver en burk Nocco?

Har artisten Petter beskrivit sig själv som ”street smart”, inte en, inte två, utan sisådär 85 000 gånger? Bär han kostym och keps på bröllop? Och har det faktum att hans restaurangkedja Käk lanserat en ”håll käften”-burgare fått märkliga bieffekter på så vis att en kvinna han en gång låg med, i utpustandets kranka blekhet, sa att han hade en ”håll käften”-kuk?



#143 Levde Mauri Hermundsson sitt liv i the friend zone före kändisskapet?

Har programledaren och Youtubestjärnan Mauri Hermundsson tagit med sin mamma som +1 på en röd matta? Är de människor som idoliserar honom inte de människor han vill ska idolisera honom? Och när han kommer hem full från krogen är det väl ändå bögporr som åker på? 



#144 Leder Mona Sahlins morgontrötthet ofta till kluttig mascara?

Känner sig Mona Sahlin ibland som en vissen blomma? Anser hon att en selfie med Bruce Springsteen säger mer om ens värdegrund än tusen ord i Almedalen? Och har hon onanerat till liberalernas opinionssiffror?



#145 Gråter Jan Emanuel bara när en schäfer dör?

Tycker entreprenören Jan Emanuel Johansson att det är bögigt med falsettsång? Rider han på drakar i sina drömmar? Och har han försökt skita ut ett virus ur kroppen?



#146 Har Oscar Zia moonwalkat ut ur ett Seven Eleven?

Handlade hundra procent av artisten Oscar Zias utvecklingssamtal om att han hade koncentrationssvårigheter? Tror han att ”När lammen tystnar” är en dokumentär om köttindustrin? Och anser han att kändisskapet har gjort det mycket svårare för honom att utöva sin favoritaktivitet: sprida kukbilder omkring sig på Grindr?



#147 Säger Zara Larsson ”texta” snarare än ”messa” för att visa hur amerikaniserad hon råkat bli?

Har artisten Zara Larsson sett kokain den senaste månaden? Är trycksvärtan på hennes kvitton mer upplöst än Kalmarunionen? Och hatar hon att vakna i skeden och känna ett morgonstånd som hoppfullt xylofonspelar mot ryggslutet?



#148 Har Anne Lundberg åkt motorcykel med sina armar runt en medioker mans midja?

Vägrar Anne Lundberg skaffa larm till huset eftersom hon anser att grannsamverkan räcker gott och väl? Skulle hon ljuga om hon sa att alla programledarskandaler på TV4 inte roade henne kungligt? Och onanerade hon med falukorv långt innan ”Fäbodjäntan” ens introducerade resten av världen för tanken?



#149 Upplever Kristoffer Appelquist att hans tarmar presterar bättre på handikapptoaletter?

Har komikern och programledaren Kristoffer Appelquist rättat en annan människas uttal av ”Nietzsche” den senaste månaden? Är han ätstörd? Och tycker han att ”Parlamentet” som underhållningsform betraktad borde skickats till gaskammaren för flera decennier sedan men också att man som komiker i Sverige ändå MÅSTE använda den exponeringsytan och därmed fortsätta bli deepthroatad av tips från denna satans coach till man kvävs och dör?



#15 Tror Malou von Sivers att månen påverkar hennes sömn?

Känner tv-profilen Malou von Sivers sig mer sydeuropeisk än svensk? Utesluter hon inte elallergi och äger hon en bok om Kama Sutra?  



#150 Kan Dominika Peczynski slå knut på en körsbärsstjälk med tungan?

Har pr-konsulten och den liberala riksdagskandidaten Dominika Peczynski varit på Jeffrey Epstein-ön? Förvarar hon sina antidepressiva i en dyr glasskål på drinkvagnen? Och har hon fattat ett aktivt beslut om att aldrig någonsin säga ett enda publikt ord om maken Anders Borgs skärgårdsäventyr?  



#151 Har Johar Bendjelloul gett en tv-intervju framför bokhyllan i sitt hem?

Är journalisten Johar Bendjelloul noga med att alltid bära keps och solglasögon när han ska sicksacka mellan olika Amnesty-inkastare på stan? Var han tidig med att veta att den libanesiska persiljesalladen heter ”tabbouleh”? Och har han onanerat till sin egen tiopoängsdragning i ”På spåret”?



#152 Hade Johanna Nordström en hård kväll i går?

Har komikern Johanna Nordström haft en så genuint obehaglig stalkerupplevelse att hon inte ens kunnat göra skrattigt innehåll av den? Låg Zlatans självbiografi på nattygsbordet bredvid sängen där hon förlorade oskulden? Och minns hon tydligt hur viktig hon kände sig när hon fick markera sig som säker på Facebook i samband med terrordådet i Stockholm så när det nu sker ett terrordåd någon annanstans är första känslan inte sympati utan avundsjuka gentemot människorna som får markera sig som säkra på Facebook?



#153 Tog Peter Settman fondue till Sverige?

Sov programledaren och affärsmannen Peter Settman inte en blund natten före Panamadokumenten publicerades? Har han redan haft ett förutsättningslöst möte med en ”Squid game”-producent? Och slickar han kungafamiljsröv så omsorgsfullt att det i praktiken inte är kungafamiljsröv han slickar utan kungafamiljs-g-punkt?



#154 Vet inte ens Anders Holmbergs eller Holmgrens fru om han heter Holmberg eller Holmgren?

Är SVT-programledaren Anders Holmberg övertygad om att han kan nödlanda ett flygplan? Lyser rövhåret med sin frånvaro? Och älskar han att gå runt med lite vit intorkad grundfärg på händerna eftersom han tycker att lite vit intorkad grundfärg på händerna fångar hans manlighet på ett rättvisande sätt?



#155 Använder ”Keyyo” fortfarande Bamsetandkräm?

Är ett av programledaren och komikern Kristina ”Keyyo” Petrushinas favoritsamtalsämnen att de bästa utgångarna är de som sker helt spontant? Tycker hon att ”någon med mig skämtar aprillo” är en otroligt bra svensk-italienifiering av krögaren Tonys språkdräkt i ”Lady & Lufsen”? Och finns det inget som roar henne och de andra svenska powerkvinnorna mer än en festligt svajande löskuk? 




#156 Uttalar Anders Jansson ”chanukka” med ett väldigt överspelat sje-ljud?

Pratar komikern Anders Jansson gärna om att Burger King har Heinzketchup på fat? Har han blivit raggad på i Quizkampenchatten? Och älskade han ”Anders slaskar, julen braskar”-pisset i skolan eftersom det alltid gav honom lite extra slask/brask-uppmärksamhet?



#157 Går Messiah Hallberg inte en meter utan sitt andedräktsspray?

Nickar lokalbefolkningen alltid bara igenkännande när komikern Messiah Hallberg ankommer till Transsylvanien? Är hans penis smal och hot dog-liknande? Och hatar han inte det milt motreaktionsfeministiska i att han är gift med en tio år äldre kvinna och sättet det får honom att framstå?



#158 Färdas Anis Don Demina ofta i bilar där basen hörs över hela kvarteret?

Måste artisten Anis Don Demina göra bomben i hundra procent av alla pooler han kommer i kontakt med? Ser han inga som helst problem med servitörer som frågar ”samma lika?” när de plockar hans ölglas? Och har doften av riktigt tjejigt tjejbalsam rent av domkraftsliknande effekter på hans penis?



#159 Har Björn Ferry slagit en stämgaffel mot sina magmuskler?

Blev ex-skidskytten och tv-experten Björn Ferry utslängd från profylaxkursen för att han ville imponera på alla blivande mödrar med sina andningsskills? Hatar han att norrskenet horar runt över hela landet numera? Och tror han att han kan avgöra exakt var en kvinna befinner sig i sin menscykel bara genom att sniffa på henne?



#16 Kopierade Filip Hammar andras anteckningar på högstadiet?

Har Filip Hammar pushat andra människor att ta beslut för att de skänker innehåll till hans eget liv? Köper han Sven Melanders feminism? Har han fantiserat om att bli avsugen av en man? Och var 2016 det jobbigaste året i Filip Hammars liv? Det och mycket mer får du reda på i veckans avsnitt av Fördomspodden.  



#160 Har Amie Bramme Sey aldrig använt ordet ”formidabel”?

Pratar medieprofilen Amie Bramme Sey med sin femåriga dotter om vikten av att referera till Museum of Modern Art som MoMA? Tillhörde hon den allra första skocken influencers som deporterades till Ellery Beach House den där ödesmättade smygöppningshelgen? Och har hon legat med en kille som tidigare samma kväll beatboxat för henne?



#161 Känner Tom Sjöstedt sig som en riktigt god make när han lägger tamponger i kundkorgen?

Har stjärnkrögaren och ”Sveriges mästerkock”-domaren Tom Sjöstedt ingen som helst aning om hur många år han varit gift? Ställer han sig i givakt varje gång han hör den i hög utsträckning bedrövliga hot shot-ramsan? Och klickar han på Aftonbladetartiklar i stil med ”Åtta saker alla kvinnor älskar i sängen” i tron om att han slutligen ska lära sig något?



#162 Sjunger Linnea Wikblad ”Carglass repair, Carglass replace” i duschen?

Har radioprofilen Linnea Wikblad ringt en elektriker för att kolla om det går att installera fler dioder eller whatever i värmefilten? Är det hon inte vet om gula Forex-kuvert inte värt att veta? Och har hon rullat över en inte hundraprocentigt återförsluten räkosttub när hon haft sex i ett tält på festival?



#163 Gråter Nina Persson ofattbart tyst?

Är artisten Nina Persson rädd att stöta på sitt eget ansikte när hon scrollar förbi ”Så gick det sen”-rubriker? Består hennes enda (motvilliga) raggningsmanöver av intensiv ögonkontakt tätt följt av ett litet bett i den egna underläppen? Och jublar hon varje gång Esbjörn langar in en ny förvirrad överklagan eftersom hustvisten håller på att utveckla sig till en härva som till och med uthärvar Tambourinehärvan?



#164 Tänker Edvin Törnblom ”detta är verkligen bara vad vidriga lilla jag förtjänar” när han blir magsjuk?

Förstår medieprofilen Edvin Törnblom inte varför vi fortfarande debatterar meningen med livet när det alldeles uppenbart är möjligheten att säga ”ta det med min agent”? Funderar han på om det är typ oetiskt att skicka Nocco-flak och annan svårförvarad sponsskit till Ukraina? Och har han en gång under akten sagt ”ploga mig” och sen direkt efteråt tänkt ”sa jag… ’ploga mig’”?



#165 Har Linnea Henriksson sett “Kvinnaböske” sova sittande?

Vet artisten Linnea Henriksson exakt hur mycket skorpmjöl som finns kvar i skafferiet på sitt lantställe? Tror hon att frisparksvarianter fortfarande är vanligt förekommande inom fotboll? Och förlorade hon oskulden i ett pojkrum där häftmassaavtrycken från en hastigt nedriven Pamela Anderson-plansch inte ens hade hunnit kallna på väggen?



#166 Blir Daniel Nannskog glad om en östeuropeisk kvinna heter Svetlana?

Är det viktigt för fotbollsexperten Daniel Nannskog att vara en person som hånar folk som beställer köttet well done? Får han energi av att missa en rondellutfart eftersom det innebär ett extra varv i rondellen? Och har han donerat rikligt till olika spermabanker eftersom tanken på att olika kvinnor går runt och är befruktade av honom gör att han sover extra gott om natten?



#167 Donerar Eva Röse pengar till forskningen kring manliga p-piller?

Är det med stor sorg skådespelaren Eva Röse tvingats konstatera att vi inte pratar lika mycket om hummus längre? Har hon proaktivt mejlat Guldbaggegalan och bifogat den egna pressbild hon vill ska användas i ”in memoriam”-kollaget? Och refererar hon mer ofta än inte till manliga ryggar som ”klösbrädor”?



#168 Förvarar Claes Malmberg sin deklaration i handskfacket?

Sover komikern och skådespelaren Claes Malmberg med händerna knäppta över magen? Vet han inte om han har en egen officiell hemsida? Och har han blivit jagad ur socknen av män som ville rulla honom i tjära och fjädrar efter att han legat med en gift kvinna under ett turnéstopp i Munkfors?



#169 Har Dogge Doggelito nyligen bett att få skriva ut något på en kompis skrivare?

Har artisten och medieprofilen Dogge Doggelito förfalskat ett grönt kort för att kunna delta i kändisgolf? Får han papegojor att säga obscena saker? Och skickar han varje dag ett mejl till de andra i Latin Kings där det står ”Återförening???” i ämnesraden och bara ”Skickat från min iPhone” inne i själva mejlet?



#17 Har Kakan Hermansson ägt en minigris?

Har Kakan Hermansson varit på Öland Roots? Är hon vänsterhänt? “Fixade hon in” sin pappa i På Spåret? Är hon bra på att löneförhandla? Har hon ägt en minigris? Och har hon rökt mycket gräs på Möllan?  



#170 Skriker Marianne Mörck ”ring polisen” i sömnen?

Och har män rent historiskt uppvisat en tendens att vilja utsätta henne för ”motorbåten”, det vill säga att huvudet förs ner mellan brösten och ett slags salivigt och barnsligt brummande tar vid?



#171 Har Carolina Gynning gått troslös i en kyrka nära Medelhavet?

Är medieprofilen och konstnären Carolina Gynnings jurist vältränad? Testade hon att föda ett av sina barn utan bedövning? Och tänker hon verkligen inte låta sakerna som kommit fram om Hugh Hefner förstöra hennes goda minnen av Playboy Mansion?



#172 Har Plura steriliserat sig på en brits utanför Teatergrillen?

Önskar artisten Plura Jonsson att han kunde tacka nej till kokain med samma indignerade lätthet som han tackar nej till ”Biggest loser VIP”? Har han aldrig varit inne på Eldkvarns hemsida? Och dricker han sammantaget ett halvt glas vatten i veckan vilket ger färgen på hans urin en väldigt hög och Bravojuiceprunkande opacitet?



#173 Har Niklas Strömstedt placerat en Noblesse på en utsträckt kvinnotunga?

Känner artisten Niklas Strömstedt sig som en duktig medelålders vit man när han älskar filmen ”Call me by your name”? Ljuger han om att han var i Thailand under tsunamin? Och sitter han på information som skulle kunna kortsluta halva VM 1994-truppens äktenskap?



#174 Säger Ulf Brunnberg ”jappsare” om japaner?

Har skådespelaren Ulf Brunnberg sträckt baksidan av låret när han jagat graffitimålande ungdomar? Drömmer han inte om nätterna? Och förfogar han över ett svindyrt larmsystem med tillhörande övervakningskameror där kamera 5 är vinklad på ett sådant sätt att han även får en glimt av den del av granntomten där grannens tonårsdotter ibland ligger och solar topless?




#175 Har Tony Irving stått utanför en lägenhetsport med en nalle i handen?

Anser ”Let’s dance”-profilen Tony Irving att gud, på den första dagen, skapade apelsinchoklad? Sitter han hemma iklädd svart polo och klappar en vit katt som är så avslappnad och utkavlad i hans knä att den ser död ut? Och rollspelar han med glädje ”naughty Santa” varje julafton?



#176 Har Katia Mosally en ”GRL PWR”-tatuering?

Grät ”Idol”-jurymedlemmen Katia Mosally av lycka när hon fick sin verified-plupp på Instagram? Känner hon sig som en kvinna mitt i karriären när hon sitter på Arlanda med en spicy tuna sandwich från Joe & The Juice i handen? Och är hennes catch phrase i sängen ett mycket inlevelsefullt och liksom småskrattande ”FUCK YEAH”?



#177 Handlade Marcus Berggrens utvecklingssamtal till 99 procent om koncentrationssvårigheter?

Är komikern Marcus Berggrens ”hemlös hipster”-stil bara en uttänkt strategi som ska ta fokus från det faktum att han egentligen har ganska gott utseendesjälvförtroende? Tror Claes Malmberg att han heter Mats? Och får han sällan en ”ren” skinkträff när han ger sig i kast med spanking vilket gör att själva klatschet uteblir till förmån för en dämpad köttpuka?



#178 Har Hedda Stiernstedt aldrig fått en kritisk fråga från QX?

Förstod skådespelaren Hedda Stiernstedt redan allra första gången hon åt burrata att det var en rätt hon skulle komma att prata mycket om de närmaste åren? Älskar hon att kalla sin kille för ”baby”? Och har hon, i takt med att kändisskapet tilltagit i styrka, blivit alltmer paranoid inför situationen där hon ringer kundtjänst och möts av en automatiserad röst som säger att samtalet kan komma att spelas in i utbildningssyfte?



#179 Tycker Steffo Törnquist att sängarna är lite dåliga på Tidö slott?

Skulle programledaren Steffo Törnquist kunna resa långt för att se vapnet som dödade Usama bin Laden? Hatar han Triss-segmentet i ”Nyhetsmorgon” eftersom det saboterar allt det hårda och målmedvetna arbete han lagt ner för att aldrig någonsin behöva beblanda sig med verklighetens folk? Och har han blivit avsugen på Capri?



#18 Har Glenn Hysén däckat på Camp Sweden?

Använder Glenn Hysén uteslutande Dubbeldusch? Gör han en poäng av att veta att det lokala grekiska ölet heter Mythos? Fotograferar han med sin iPad?Har han problematiserat att glassen heter Nogger? Nyser han högt och ymnigt? Och är hans krönikor spökskrivna?  



#180 Äter Ernst Billgren Aladdinchoklad med sked?

Blev konstnären Ernst Billgrens mössa ofta snodd och kastad mellan olika klasskompisar på skolgården? Tycker han att turkost havsvatten är oerhört banalt? Och googlar han ibland bara ordet ”idéhistoria” och tokonanerar när han i realtid ser artikelträffarna radas upp framför honom? 




#181 Tycker Nooshi Dadgostar det är småborgerligt att vid en middagsbjudning gratinera och servera potatisgratäng i små individuella formar?

Har partiledaren Nooshi Dadgostar inte gått över till lightläsk utan idkar en nolltolerans mot zero-produkter? Är soppnazisten i ”Seinfeld” den enda nazist hon erkänner? Och brukade hon i tonåren straffknulla MUF:are och med läppstift skriva ”krossa kapitalismen” på badrumsspegeln innan hon smög hem tidigt på morgonen?



#182 Har Brita Zackaris vatten gått på ett väldigt övertydligt och bondmorigt vis?

Lajkar medieprofilen Brita Zackari alla Britney Spears märkliga nakenbilder på Instagram utan att egentligen förstå varför? Säger hon alltid att hon ”håller på straffar” om hon ser en slutspelsmästerskapsmatch där Sverige inte medverkar? Och dog en av hennes första pojkvänner senare i en GHB-överdos?



#183 Tror Anders Svensson att Basshunter sjunger om en båt?

Håller fotbollslegendaren Anders Svensson alltid upp telefonen mot himlen när han får dålig mottagning? Har han ätit hamburgare på Hard Rock Cafe vid Times Square i New York? Och är han övertygad om att när tjejer hemmafestar tillsammans så slutar det i åtminstone 80 procent av fallen med att de har kuddkrig i underkläderna?



#184 Är det viktigt för Ruben Östlund att knappt veta vem Tareq Taylor är?

Vill regissören Ruben Östlund INTE ha sitt namn på en spårvagn eftersom han då skulle bli en del av det han anser vara “det otänkande Göteborg”? Kan han inte låta bli att notera att han börjat avfärda alla ljumma recensioner han får i Sverige som avundsjuka? Och blir han när han porrsurfar så fascinerad av beslutsfattandet och händelsekedjan som tar honom från ett klipp till ett annat att ståndet fullständigt mojnar och han sätter sig och börjar skriva sociologiska analyser av människans sexualitet i stället?



#185 Börjar Ola Söderholm stamma när ett butiksbiträde genom provrumsdraperiet frågar om han har alla storlekar han behöver?

Minns komikern och poddaren Ola Söderholm exakt var han befann sig när han hörde att Pluto fråntagits sin planetstatus? Är han jordnötsallergiker? Och kan inget – trots att situationen är ganska grundpinsam för de allra flesta – mäta sig med den världsrekordpinsamma stämning som infann sig i det söderholmska familjehemmet när han kollade på Hollywoodfilm med sina föräldrar och det plötsligt uppstod en sexscen?



#186 Består halva Daniela Rathanas kamerarulle av krogtoaselfies?

Tycker artisten Daniela Rathana att det är äckligt när sprillans nyblivna pappor tar av sig i bar överkropp och bäddar ner sig i BB-sängen med bebisen? Har hon stoppat sedlar innanför strippande tjejers troslinningar? Och fick hon inget betalt när hon gästade Håkan Hellström på Ullevi eftersom Håkans folk sålde in det till henne som en ”unik karriärmöjlighet”?



#187 Har Gusten Dahlin varit dyngrak vid förintelsemonumentet i Berlin?

Var fotbollspoddaren och programledaren Gusten Dahlins sexdebut också hans tjatsexdebut? Refererar han till sin private banker som sin “PB”? Och vill han ge all makt åt ”Entourage”-karaktären Ari Gold, vår befriare?



#188 Har Erik Haag hållit en gethand medan geten dragit sitt sista andetag?

Har programledaren Erik Haag aldrig sagt “oh my god”? Går han igenom en yrkesmässig livskris där han undrar om folk liksom historieförätit sig på honom som tv-profil? Och känner han sig lite som en timmerman när han under brinnande samlag skyfflar runt sin kvinna för att gå från missionären till bakifrånsex?



#189 Står det en balansbräda i Magdalena Anderssons garderob?

Älskar partiledaren Magdalena Andersson att ta ordet ”farmacia” i sin mun när hon är i Spanien? Är hon beredd att vända på varje sten för att hålla Runar inlåst? Och lämnade hon medvetet kvar en bajsrest på toalettporslinet i Sagerska åt Ulf Kristersson eftersom hon ansåg att en sådan chans att fullt ut bejaka talesättet ”skit ska skit ha” får man bara en gång i livet?



#19 Tycker Katrin Zytomierska att Donald Trump har något?

Har Katrin Zytomierska kort attention span? Vet hon vad Brexit är? Tycker hon att pengar är sexigt? Började hon röka i sexan? Har hon lasrat bort en taggtrådstatuering? Har hon klippt sönder en killes garderob? Och är Katrin Zytomierska för barnaga?  



#190 Tänker Dregen snuskiga tankar när tre körsbär snurrar fram på en enarmad bandit?

Har artisten Dregen brutit sig in i en Röda Korset-container i jakt på scenkläder? Gör han korstecknet när han firar ett mål i strandfotboll? Och blir han alltid rastlös när han besöker en släktings gravsten och landar ganska snabbt i en känsla av ”ja, nu kan man väl det här”?



#191 Tror Johan Pehrson att dirigenten inte behövs?

Är det tryggaste partiledaren Johan Pehrson vet när det vankas avec på exempelvis en bröllopsfest och männen då väljer whisky medan kvinnorna väljer Baileys? Har han skadat sig tämligen allvarligt när han gått fram till en fyrverkeripjäs som dittills inte exploderat? Och blev han lite besviken första gången han såg en bild på epadunkstjärnan Fröken Snusk – av artistnamnet att döma hade han hoppats bli kåtare?



#192 Söp Molly Hammar sig igenom pandemin på smockfulla hemmafester med fotoförbud?

Ringer artisten Molly Hammar även kundtjänstsamtal på FaceTime? Känner hon sig som en väldigt jordnära kändis när hon och hennes kändisvänner glider raka vägen från Ellegalan till McDonald’s för att äta cheeseburgare i Ellegalanoutfits? Och har Zac Efron onanerats till?




#193 Finns det en knögglig karta nikotintuggummi i Micke Leijnegards jeansficka?

Fick programledaren Micke Leijnegard avslag från Skatteverket när han ville döpa sin son till Hagelbrakare? Håller han på vargen i sagan om Rödluvan? Och utför han petting för hårt i den mån han utför petting?




#194 Drömmer Anna Mannheimer ofta att hon föder ett dött barn?

Har Anna Mannheimer fortfarande lite lock kvar i öronen från senaste gången hon flög? Funderar hon dagligen på varför det engelska ordet ”racoon” fått så stort genomslag? Och känner hon någon som känner någon som fått klamydia av någon i Augustifamiljen?




#195 Har Edvin Ryding nyligen köpt en välplanerad etta i Vasastan?

Är skådespelaren Edvin Ryding bara en hårsmån från tonade brillor inomhus? Håller han på Djurgården? Och har hans agent gjort det mycket tydligt för honom att han måste ringa alla sina kompisar och förklara att han under inga omständigheter får bli ägd av Danny Saucedo just nu eftersom det inte skulle skicka rätt karriärmässiga signaler?




#196 Har Isabella Löwengrip fått solsting i närheten av Burj Khalifa?

Tycker entreprenören och influencern Isabella Löwengrip att Sanna Marins skinnjacka kan fara åt helvete? Förutsätter hon att tv-programmet ”Världens sämsta indier” åsyftar samtliga indier? Och har hon åtminstone periodvis entertainat tanken på att låta alla hon har sex med skriva på ett tystnadsavtal?




#197 Är Malin Persson Giolitos telefonsvar inspelat i bullrig krogmiljö?

Sitter författaren och juristen Malin Persson Giolito på hemligstämplad information om Putins eventuella cancer? Tänker hon att hon garanterat har syskon hon inte vet existerar? Och brukar hon rollspela änka och begravningsentreprenör med sin man?




#198 Har brandkåren hämtat Henrik Nyblom i ett träd?

Räcker det med att en frusen tjej säger ”burr” för att komikern Henrik Nyblom ska bli kär? Känner han sig hotad av killen som imiterade fågelläten i ”Nyhetsmorgon”? Och onanerade han i skolans materielrum?




#199 Var Patrik Arves första ord ”morsan”?

Har artisten Patrik Arve tagit valium framför ”Den stora älgvandringen”? Vill han begravas med sin BMX? Och tänker han alltid att Anna Books ”ABC” måste handla om hans hepatitorgel?




#2 Är Veronica Maggio alltid den som dumpar?

Veronica Maggio om att vägra swish, att äta middag med Håkan Hellström, och om att få antidepressiva utskrivet.  



#20 Äter Jesper Rönndahl i kollektivtrafiken?

Kan komikern Jesper Rönndahl cykla enhjuling? Bär han raggsockor året runt? Refererar han lite för ofta till skeenden som ”orwellska”? Och förlorade han oskulden till en tjej med fruntimmerveckanskt namn – sannolikt Kerstin eller Magdalena?  



#200 Inser Alex Schulman att han bidragit till spridningen av cringecancer när hans fans för undan ölen för att komma åt whiskyn?

Minns författaren Alex Schulman exakt var han befann sig när han nåddes av nyheten att Tom Hanks äntligen lämnat Sverige? Köpte han sig till förtur i passexpeditionskön under pandemin? Och har han anonymt mejlat Charlie Hebdo-gärningsmännen och tipsat om svenska tidningsredaktionen Kvartal?




#201 Har Johan Rabaeus lagt gruyère i en råttfälla?

Tror skådespelaren Johan Rabaeus att ”Masked singer” heter ”Mask singer”? Plockar han svamp med griptång? Och greppar han, när han tar febern i munnen, termometern med pek- och långfinger vilket får konsekvensen att det ser ut som att han röker febertermometern?




#202 Brukar Nanne Grönvall kalla Gladys del Pilar för ”Gladdan”?

Överanvänder artisten Nanne Grönvall den rosa emojiblomman när hon skickar sms? Böjer hon sig ofta över restaurangbordet och kör ner en samtyckeslös gaffel i sin mans mat? Och har hon blivit gravid i ett värdshus?




#203 Fick Christopher Garplinds rullgardin stanna nere i dag också?

Har programledaren Christopher Garplind mött upp sin mamma på lördagslunch efter att han dygnat? Är han märkligt nog alltid på väg in i en tunnel när hans PT ringer? Och OM t-shirten ens åker av under sex så åker den väl av först när bakifrånposition har intagits och han därmed är utom partnerns synfält?



#204 Har ”Carbonaraparet” sett Brynolf & Ljung live?

Anser det så kallade ”Carbonaraparet” från ”Gift vid första ögonkastet”, Ida och Arvid Stark, att inte mycket är sannare än sägningen ”happiness is the best revenge”? Längtar de efter vintern så att de kan förenas i spaningen om hur jobbigt det måste vara för butikspersonal att höra samma jullåtar om och om igen? Och brukar de dirty talka från olika rum genom sina babyvakt-walkie talkies?



#205 Får Bosse Anderssons toalettborste vila när hans fru är out of town?

Anser Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att man ändå ”måste ge” Hitler att han byggde Autobahn? Begrep han inte allt jidder om att smittspridningen nått en platå under pandemin eftersom en platå ju innehåller skaldjur? Och blir han alltid lite kåt när han åker taxi vid Medelhavet och ser på taxistereons display att det är radiokanalen Kiss FM som spelas?



#206 Kollar Bingo Rimér på ”Babblarna” även utan barnen?

Har fotografen och influencern Bingo Rimér ett vagt minne av att Ulf Kristersson skakade hand med någon tant och att det inte blev bra? Är ”Top Gun: Maverick” den bästa film han sett? Och fick han sin sons fotbollslag att hålla en tyst minut när Hugh Hefner dött?



#207 Äger Emma Knyckare en svart plaststekspade från Ikea som hon plockar kattbajs ur kattlådan med?

Har komikern och poddaren Emma Knyckare sjungit ”vem är du, vem är jag, levande charader” på tillkämpad finlandssvenska? Är hon Åhlénsmedlem? Och minns hon alla göteborgska tjackballar och hur de brukade slakna inuti henne?



#208 Fikar Shima Niavarani fortfarande med de osynliga vänner hon lärde känna som barn?

Har skådespelaren och artisten Shima Niavarani svartvittrutigt golv i köket? Känner hon en frisör som klipper lik? Och minns hon exakt var hon befann sig första gången hon nåddes av grafen som visar att Leonardo DiCaprio alltid dumpar sina tjejer när de fyllt 25?



#209 Har Dragomir Mrsic lyft upp en levande mus i svansen?

Vägrar skådespelaren och programledaren Dragomir Mrsic att bli Coopmedlem eftersom han inte vill finnas i några register? Anser han att det är fjolligt med rotfruktschips? Och har han bekostat fyra av varandra oberoende analblekningar?



#21 Rymde Gustaf Norén med en cirkus när han var liten?

Tror sångaren Gustaf Norén på tidigare liv? Har han någonsin kallat charkuterier för ”charkisar”? Blir han glad snarare än provocerad när han ser ett kafé med den inte oeffektsökande skylten ”No, we don’t have wifi – talk to each other”? Och har han snortat kokain från manken på en dalahäst?  



#210 Har Torkel Petersson halsat ur en spritflaska framför en gravsten?

Låser skådespelaren Torkel Petersson in sig in sin lägenhet och barrikaderar dörren för att skydda sig mot AI? Begrep han aldrig hur han skulle montera en tvådelad blockflöjt i lågstadiet? Och har han haft sex med en kvinna som amputerat en kroppsdel?



#211 Har Krister Henriksson sträckt ryggen när han plockat upp tidningen Connoisseur från dörrmattan?

Säger skådespelaren Krister Henriksson fortfarande ”hispan” om det han fortfarande tror heter mentalsjukhus? Ömmar han för de fåraktiga idioter som vallfärdar till Wallandermuseet i Ystad snarare än till Guggenheimmuseet i Bilbao? Och har han känt sig hotad av en sexleksak?



#212 Har Jennifer Kücükaslan aldrig sagt ”kss kss kss” till en katt?

Blir journalisten och programledaren Jennifer Kücukaslan oerhört självmedveten och således paralyserad när hon förväntas kasta risgryn på brudpar? Vill hon inte möta några som helst blickar när hon bär på en hämtpizza? Och har hon nekat en kille hon följt med hem sex för att hans digitala ugnsklocka inte varit rättprogrammerad?



#213 Är det viktigt för Maja Nilsson Lindelöf att veta vad andra har på sin taco?

Har influencern Maja Nilsson Lindelöf lagt sitt huvud mot mormors axel när ”I denna ljuva sommartid” sjungits i en kyrka? Kände hon sig under en lyckligtvis extremt kort period sur över att ingen tillfrågat henne om #vikräver-listan? Och anser hon att inga skämt är mer perfekt burn-iga än de som handlar om att killar inte kan hitta klitoris?



#214 Har Valter Skarsgård en killkompis som internt och på brasilianskt fotbollsspelarvis kallas sitt förnamn plus ”inho”?

Ligger det en bleknad drinkbiljett i skådespelaren Valter Skarsgårds jackficka? Rör han sig sakta men inte desto mindre säkert mot tre ringar per hand? Och har han fått en könssjukdom av ett syskon via ett dött ting såsom nässpray, fjärrkontroll eller dylikt?



#215 Tycker Måns Möller att det är ”lite trashigt” med en tatuerad tjej i brudklänning?

Har komikern Måns Möller sagt ”tja kingen!” till Andreas Weise? Tillbringade han sina första timmar i kuvös? Och kommer han aldrig att sluta roas av det spanska ordet för ”timme”?



#216 Är Thomas Ravellis frikort Jill Johnson?

Älskar Thomas Ravelli att besöka den lokala pizzeria som ramat in bilden där han poserar tillsammans med bagaren? Säger hans fru ”ett ögonlock” snarare än ”ett ögonblick”? Och unnade han sig en tillfällig Viagrapaus under sin ”Let’s dance”-medverkan?



#217 Har Johan Jureskog hållit sin hand på en flickväns rumpa under en hel konsert?

Anser kocken och tv-profilen Johan Jureskog att det bara är svaga människor som får en vagel? Levde han sina första år i en stia? Och är det så att han ungefär var tredje år ser om hela ”Baywatch” från början till slut?



#218 Måste Anders Tegnell alltid fråga sin fru om hur mycket han ska dricksa?

Är ex-statsepidemiologen Anders Tegnells standardpizzabeställning Al Tonno? Använder han med glädje ordet ”påta” i betydelsen ”påta i trädgården”? Och har han aldrig sett stringtrosor live?



#219 Har Sofia Daléns familj en gruppchatt som heter ”La familia”?

Anser programledaren och influencern Sofia Dalén att det inte finns någon anledning att säga ”för helvete” på svenska när man lika gärna kan säga det på danska? Minns hon var hon befann sig första gången hon såg en t-shirt med trycket ”Girls just want to have fundamental rights”? Och var det viktigt för henne att utse Brian snarare än den djupt banale Nick till sitt Backstreet Boys-crush eftersom hon tänkte att det skulle göra henne lite alternativ?



#22 Rapar Miriam Bryant bland folk?

Krossar artisten Miriam Bryant sin mobildisplay en gång i halvåret? Har hon absolut gehör? Älskar hon att referera till sig själv som ”HSP”? Och är det absolut osexigaste hon vet en man (eller, som hon själv skulle säga, en karl) som blir handfallen inför dekonstruktionen av ett skaldjur?  



#220 Stänger Henrik Dorsin alltid av datorn efter användning?

Är komikern och skådespelaren Henrik Dorsins största naturupplevelse att åka bil över Lidingöbron? Deltar han mer än gärna i samtal om hur gräsligt det kommer att se ut på våra äldreboenden när all rynkig hud dessutom är tatuerad? Och har han ”Saltburn”-knullat Povel Ramels grav?



#221 Är Niklas Holmgrens favorittavla den där byggnadsarbetare lunchar på hög höjd i New York?

Kan sportkommentatorn Niklas Holmgren rekommendera en schyst fyllecell i Manchester? Är hans favoritskådis Harrison Ford? Och har han varggrinat glatt, sträckt fram handen och sagt ”här har du hummern” till en begagnad bil-försäljare?



#222 Tror Christine Meltzer alltid att ljudet av poppande popcorn är en gängskjutning?

Gör komikern och skådespelaren Christine Meltzer ett stort och uppmärksamhetstörstande nummer av att på sommaren riva upp kylskåpsdörren för att svalka sig? Anser hon att man inte hittar bättre städmusik än ”Walking on sunshine” med Kathrina & The Waves? Och har hon mitt under brinnande samlag med en amerikan skrikit ”HOLY FUCK”?



#223 Har Peter Apelgren bjudit hela ”Återställ våtmarker”-gänget på gulasch?

Är komikern Peter Apelgren på jakt efter en ny weedkran nu när hans mångårige supplier Mads funnit gud och flyttat hem till Fyn? Har han förstört många av sina skjortor genom att ha läckande bläckpennor i bröstfickan? Och saknar han inte morgonståndet förrän båset är tomt?



#224 Känner Marie-Louise Ekman någon som fick klamydia på Woodstock?

Har konstnären Marie-Louise Ekman döpt ett husdjur till Idéhistoria? Vet hon inte vem Janne Andersson är? Och anser hon att det aldrig blir tråkigt att artikulera f:et när man uttalar ”Eva & Efva”?



#225 Älskar Anders Kraft att fråga vem i bilen som släppt sig när han kör förbi ett pappersbruk?

Bestod nyhetsankaret Anders Krafts barndom i hög utsträckning av barkbåtar? Kan han så här i efterhand förstå att inköpet av en kettlebell var ögonblicket då krisen övergick i en allvarligare fas? Och har han onanerat i slottet där Rolling Stones spelade in ”Exile on Main St”



#226 Har Fritte Fritzson skickat en fylledickpic i en Quizkampenchatt?

Involverade komikern och ”På spåret”-vinnaren Fritte Fritzsons svensexa ett stopp på Science Fiction-bokhandeln? Blir han alltid förvirrad när hobbykockar pratar om att ”fritta” saker eftersom att ”fritta” något i hans värld betyder att skalla en dörrvakt? Och har han bjudit hem en tjej på dejt till Earth Hour så att han dels ska få visa sig woke och dels få släcka ljuset och hoppas på det bästa redan vid 20:30?



#227 Har Carina Berg haft en romans med någon ur Naprapatlandslaget?

Pratar programledaren Carina Berg mer än gärna om den underliggande sexismen i uttrycket ”happy wife, happy life”? Skålar hon över skrivborden med sin revisor för det avdragsgilla fullkomliga PARADIS som är renoverings-tv? Och har hon lagt huvudet mot sin man Eriks axel, blickat ut över spegelblankt vatten och lyssnat på Håkan Hellström i allmänhet och textraderna ”Jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än” i synnerhet?



#23 Vägrar Magnus Betnér att prata bebisspråk?

Tycker komikern Magnus Betnér att salt & vinegar är den godaste chipssmaken? Hatar han kubb? Undviker han gråtskrattemojin? Nog är hans bröstvårtor lite strutiga och visst händer det att han har ytterjackan på sig i barmiljöer?  



#24 Är Jessika Gedin trött på att liknas vid ett penntroll?

Använder programledaren Jessika Gedin semikolon i sms? Får hon inside om Nobels litteraturpris? Skulle hon ta med sitt eget engelska uttal till en öde ö? Och har hon haft sex i en hage i en sekvens som också inkluderade en gärdesgård, ett bondmorigt kjollyft och sedermera slokande hundkex?  



#25 Har Jan Björklund slipsen i pannan på fest?

Vilar det en tv-bilaga på Jan Björklunds soffbord? Älskar han Bellmanhistorier? Är hans pappadagar mer inbrunna än somliga kremerade? Och identifierade partiledaren kuken i Liberalernas logotype innan den lanserades men tänkte att ”om ingen annan i beslutskedjan reagerat på det här hittills är det väl bara jag som har ett lite lätt perverst mind” och fick på så vis tji?  



#26 Har Camilla Läckberg tagit en kurs i pole dancing?

Tror författaren Camilla Läckberg inte på gud utan snarare på ”något”? Känner hon sig aldrig mer kvinnlig än när hennes partner hjälper henne med dragkedjan på klänningryggen? Inte en chans att hon sett bilden på Lenny Kravitz i en för stor scarf – men visst ÄR det så att hon slevar Ben & Jerry’s-glass direkt ur förpackningen i tider då hon mår piss?  



#27 Lägger Anders Öfvergård till “som flickan sa” i slutet av meningar?

Fyller tv-snickaren Anders Öfvergård salladsfatet med fefferoni i händelse av bricklunch? Äger han en tjockplånbok? Har han hytt med näven till coverbandet Rydell & Quicks version av “Highway to hell” och visst FAN är han försiktigt skeptisk till ordet “hen”?  



#28 Har Icona Pop hållit händer på en amerikansk rullskridskobana?

Brukar popduon Icona Pop ankomma till fester med engångskameror? Har de medlemskort på matvarukedjan Whole Foods? Börjar de ruttna på att superhiten “I love it” fortfarande överskuggar en del av den övriga diskografin? Och tycker de att “epic split”-reklamkampanjen med Jean-Claude Van Damme är, som de själva skulle säga, hilarious?  



#29 Gick Jesper Börjesson påskkärring upp i alldeles för hög ålder?

Är programledaren Jesper Börjesson ”mammas pojke” till den så mild grad att det är rätt att tala om ett ordentligt oidipuskomplex? Tänker han aktivt på att inte manspreada i tunnelbanan? Sörjde han New York-rockklubben CBGB:s nedläggning utan att ens ha varit där? Och har han på ett ”Nyhetsmorgon”-redaktionsmöte någon gång höjt handen och – apropå filmrecensent Svensson – sagt ”vi måste prata om Ronny”?  



#3 Vet Thorsten Flinck vem Steve Jobs är?

Skådespelaren Thorsten Flinck om varför han inte kan hantera betalkort, om att Micke Persbrandt hoppar runt som en liten mupp, om hur han smiter före kön på Systembolaget och om “porrens Ingmar Bergman”.  



#30 Sitter Johanna Frändén på fönsterkarmar i Paris och röker gräs?

Vet (fotbolls)journalisten Johanna Frändén inte riktigt om hon vill skaffa barn? Har hon fått nog av den närmast exempellösa hajpen kring det Lars Winnerbäck-myntade begreppet “tandläkarväder”? Läste hon Naomi Kleins samhällskritiska bok “No logo” inom det första utgivningsåret? Och har hon tänkt svinmörka tankar om sin expertkollega Daniel Nannskog när han tagit intergalaktiskt stor plats – för all del fysiskt men primärt verbalt – i direktsändning?  



#31 Tycker Calle Schulman att stockholmare är smartare än lantisar?

Anser mediepersonligheten och entreprenören Calle Schulman att utförsäkrade borde ta sig samman? Är han rent principiellt av åsikten att man, i händelse av skilsmässa, återgår till det efternamn man hade innan äktenskapet? Har han svårt att begripa varför det inte längre anses okej att gilla ”Entourage” – och hoppas han att filmatiseringen av ”Tårtgeneralen” floppar eller hur fan ÄR det?  



#32 Har Edward Blom halkat på ett bananskal?

Står det en 100-procentigt oanvänd balansplatta i den älskvärde mat-tv-profilen Edward Bloms förråd? Älskade han att leka “mamma, pappa, barn” – OCH med dockskåp – som liten? Känner han inget moraliskt skav kring djurparker och har inga problem med att se en zebra i Borås eftersom en zebra i Borås också förtjänar att känna sig sedd? Och fick han etta i idrott?  



#33 Har Johan Renck frusit ner säd?

Har regissören Johan Renck raljerat om ”this thing we have in Sweden called ’jantelagen’” för sina amerikanska vänner? Dricker han tequila utan salt och citron? Refererar han ofta till alla möjliga olika saker som ”postmoderna”? Och inte en jävla chans att han vet vilket reglage på dammsugarmunstycket som är för mattan – väl?  



#34 Har Fredrik Skavlan en smitningsolycka på sitt samvete?

Spelar programledaren Fredrik Skavlan squash? Kände han sig luddigt hotad av Jens Stoltenbergs popularitetsuppsving efter Utøya? Har han en kompis som är pilot? Och ger han sin ständige och monumentalt flygande reporter Niklas Källner råd om att leda SVT-program som verkar rätt risiga så att Källner även fortsättningsvis vet sin plats och inte blir en Kristallenkandidat in his own right?  



#35 Måste Anna Book fokusera på sig själv just nu?

Tror artisten Anna Book att uttrycket heter ”dra alla över en kant”? HATAR hon koriander? ÄLSKAR hon ”Grey’s anatomy” (och är således ”McDreamy” med Patrick Dempsey)? Och visst måste det stå utom allt rimligt tvivel att hon driver med kinakrogsservitörernas eventuella fonetiska utmaningar och beställer ”lis” snarare än ris?  



#36 Tycker Patrik Sjöberg att Nicolas Cage är en riktigt bra skådis?

Har förre höjdhopparen Patrik Sjöberg ätit en tveksam plankstek på ett tveksamt etablissemang på Drottninggatan i Stockholm? Använder han begreppet ”konung” för att beskriva människor som utmärker sig positivt? Har han tagit kokain i OS-byn? Och är det möjligen så att han under sin livstid ägt en förhållandevis urtvättad t-shirt med Pamela Anderson-tryck?  



#37 Begår Jessica Almenäs rosépremiär?

Har programledaren Jessica Almenäs gett penispasta till en kompis som fyllt år (eller åtminstone befunnit sig i penispastaorienterade födelsedagsfestsammanhang)? Tar hon kulor för John Mayers version av ”Free fallin’”? Har hon fått utstå vidriga kuskklappar på stjärt – möjligen av MINST en Goop – under sina år som travreporter? Och tog det flera, flera, flera, flera, flera år för henne att lära sig hur man uttalar ”daiquiri”?

 



#38 Kan Dolph Lundgren sova genom rejäl turbulens?

Drar skådespelaren Dolph Lundgren skämtsamt Karate Kid-referensen ”wax on, wax off” till människan som vaxar hans bröst? Använder han speedos? Är han numera ENORMT trött på att man som prominent USA-svensk förväntas uttrycka vettiga åsikter om Donald Trump så fort man så mycket som visar sig på hemmaplan? Och har han dragit upp en miljon i näsan?

 



#39 Tror Gunilla Persson att Metallica är satanister?

Är tv-profilen och Hollywoodfrun Gunilla Persson inte kittlig? Känner hon sig försiktigt skeptisk till att långdistansflyga bredvid en man iklädd turban? GÖR fullmånen saker med henne? Och äter hon vindruvor genom att tilta huvud bakåt, låta klasen hovra över huvudet och picka i sig en åt gången?  



#4 Har Alice Bah Kuhnke betalat för en lap dance?

Kulturminister Alice Bah Kuhnke om att kissa på sig av skratt, Gustav Fridolins förbannade kolbit, om hon haft positiva drogupplevelser och om att vara sjuksköterska på Halloween.  



#40 Betraktar David Lagercrantz kvinnokroppen som ett mirakel?

Har författaren David Lagercrantz aldrig ätit en flintastek? Anser han att textraden “Jag tycker om dina bröst i morgonljuset” är Per Gessles i särklass största stund? Stängde han verkligen av spisen? Och är han en usel bilförare – och eventuellt även en fara för allmänheten – eftersom han trots körkortsinnehav sannolikt inte vet högerregelns innebörd?

 



#41 Tar Sigge Eklund kulor för potatisgratäng?

Ber författaren och podcastaren Sigge Eklund en stilla bön om att slippa motfrågor när han anger Miles Davis som sin favoritartist? Kan han känna att han överanvänder ordet “glödbädd”? Får han svar på ett av fem sms han skickar till Håkan Hellström? Och valde han (tillsammans med sin fru) att förnya sina bröllopslöften i somras primärt för att paret har betydligt mer prominenta vänner nu än för tio år sedan?

 



#42 Brukar Bianca Ingrosso referera till killar som “störiga”?

Brukar bloggaren och tv-profilen Bianca Ingrosso upplysa sina möjligen mindre beresta vänner om att amerikanska butiksbiträden inte förväntar sig något svar när de kvittrar: “How are you?” Vet hon inte alltid vad hon ska prata med sin terapeut om? Har hon tillbringat tid ovanpå en rosa och uppblåsbar poolflamingo det senaste året? Och säger hon “Diet Coke” om läskedrycken Coca-Cola light?

 



#43 Anser Ken Ring att lustgas är en fånig vit medelklassdrog?

Händer det ofta att partyhattrådar snappar och sprängs under artisten Ken Rings haka? Lider han av fönsterkuvertfobi? Tycker han att uttrycket “hakuna matata” från “Lejonkungen” är ett problematiskt fundament i svenskens exotifiering och Disneyfiering av den afrikanska kontinentens struggles? Och låt oss alla gemensamt i denna podcastapp nu bara konstatera att han har Fredrik Strage inlagd som “Vanilla Ice” i sin kontaktlista.

 



#44 Dumpar Jens Lapidus kvinnor som hyvlar skidbacke på osten?

Rycktes författaren Jens Lapidus med och blev en Andrea Pirlo-man under fotbolls-VM 2014? Besitter han onödigt mycket kunskap om flygplan? Var han ALLTID stjärngosse i barndomens Luciatåg eftersom han tidigt insåg att tomtenisse- eller pepparkaksgubbetjänstgöring kunde bli en inkörsport till ett lodigt liv? Och, förstås, avstår han från att säga något om Hasse Aros kvinnosyn?

 



#45 Samlar First Aid Kit bär och pinnar inför vintern?

Älskar artistduon First Aid Kit att gå på fester med “Ugly Christmas sweater”-klädkod? Pratar de ofta om hur extremt ytlig hippiefieringen av festivalen Coachella är eftersom deras klädstil under en flerårsperiod (i tur och ordning) annekterats och slaktats av “platta lifestyleluder”? Har de aldrig varit ihop med en kille som inte spelar minst ett instrument? Och säger de ofta samma saker samtidigt och därtill fortfarande ordet “smurf” när de säger samma saker samtidigt?

 



#46 JULSPECIAL: Scenerna, de borttagna

Den tredje säsongen går i mål med ett kryddnejlikespetsat specialavsnitt bestående av bortklippta fördomar från några av de mest populära episoderna! Julhälsningar kommer från – i tur och ordning – Glenn Hysén, Miriam Bryant, Calle Schulman, Jan Guillou, Katrin Zytomierska och David Lagercrantz. En gång blott om året så, en fördomsfull jul vi få.

 



#47 Hoppas Amanda Schulman att Oprah blir president 2020?

Gör podcastaren och entreprenören Amanda Schulman en poäng av att aldrig lära sig offsideregeln i fotboll eftersom hon tycker att det är lite härligt på det där harmlöst genusstereotypa sättet? Har hon halvlångt gångna planer på en privatchaufför? Kan hon inte riktigt sätta fingret på vad det är hon inte gillar med Angela Merkel (men misstänker att ogillandet vid dagens obönhörliga slut ändå bottnar i Merkels “så SATANS oglammiga uppsyn”)? Och vet hon inte vad Berghain är?

 



#48 Har Olof Lundh med glädje deltagit i fågeldansen?

Har den prisbelönte och Svenska Fotbollsförbundet-granskande journalisten Olof Lundh, inför en hastigt uppkommen dejt, hittat ett parfymsample i ett magasin och desperat gnuggat tidningssidan mot halsen? Jobbar han ofta sent hemma med laptopen som enda ljuskälla? Och låt oss bara slå fast att han aldrig mått så yrkesmässigt PRIMA som när rubrikerna om hans presskonferensbråk med Zlatan toppade svenska nyhetssidor.

 



#49 Tror Regina Lund att den vita älgen kom från en annan dimension?

Anser skådespelaren och artisten Regina Lund att lyckokakar urvattnar österländsk religion? Är hennes favoritspindelart svarta änkan och hennes FAVORITGORGON Medusa? Åt hon moderkakan? Och ligger hon i startblocken för att lansera en serie Regina Lund-rökelser som “äntligen ska få aromatiska oljor att slå på bred front i Sverige”?

 



#5 Har Erik Niva varit i Auschwitz?

Hade sportjournalisten Erik Niva en alldeles exceptionellt bylsig studentkostym? Kan han minst fyra decimaler av pi, har han sagt att han älskar sina föräldrar och har han ätit på en Michelinkrog?  



#50 Säger Väder-Nils fortfarande “Petter-Niklas” om det manliga könsorganet?

Brukar den omåttligt populäre SVT-meteorologen Nils “Väder-Nils” Holmqvist ofta påpeka att olika saker är “meta” bara för att visa att han vet vad meta betyder (även om han själv inte fattar att det är därför han gör det)? Fredagsmyser han? Och brukar han besvara frågan om vem han var i skolan med de tre problematiska orden “lite klassens clown”?

 



#51 Har Mark Levengood tappat kontakten med alla sina fadderbarn?

Äger medieprofilen och programledaren Mark Levengood en gagball? Brukar han beskriva sitt eget utseende som “näpet”? Och skulle han trots allt kunna tänka sig att leva vidare i ett arrangerat äktenskap om kärleken till maken Jonas Gardell – gud förbjude – en dag tog slut?

 



#52 Har Jerka Johansson ångest över sitt förmodligen väldigt pappiga cum face?

Har skådespelaren Erik “Jerka” Johansson börjat förvänta sig kändissärbehandling när han stegar in på fullbokade restauranger – och hatar sig själv för det? Kan hans fotsvett döda ett mindre djur? Och är vänskapen med killarna i bandet Hoffmaestro inget han exakt skryter med på Stockholmsklubben Häktet när en vänstervriden medietjej hänger runt hans hals och tycker att han är insiktsfull?

 



#53 Tycker Laila Bagge att det är imponerande hur fort Dubai växer?

Brukar medieprofilen och numera realitystjärnan Laila Bagge säga till sin pojkvän Korosh att han “har mycket att lära av Simon Sköld”? Går hon fortfarande på Los Angeles-krogen The Ivy i tron om att den fortfarande är lika hipp som för tio år sedan? Och kan hon fortfarande hjula?

 



#54 Har Janne Andersson ett oklart företagsnamn tryckt på sin isskrapa?

Tror den svenske förbundskaptenen Janne Andersson att Kevin Costner fortfarande är en stor filmstjärna? Brukade han, när barnen var små, försöka roa dem genom att göra fisljudet som uppstår när man klämmer fast handflatan i armhålan med en hastig manöver? Och är han morbror?

 



#55 Tycker Ulf Kristersson att folk som reser till Indien för att “upptäcka sig själva” inte behöver återvända?

Kan Moderaternas partiledare Ulf Kristersson uppleva ett ryck i sädesledaren när han ser ett riktigt mustigt OCR-nummer? Har han tagit av sig vigselringen på konferens? Och blir han aldrig så beklämd som när han kommer in i en lunchrestaurang och ser en kroppsarbetare i blåkläder sitta vid en Jack Vegas-maskin och flasha sitt asscrack?

 



#56 Tror Mia Parnevik att yin och yang är en grogg?

Äger tv-personligheten Mia Parnevik fortfarande en rektal febertermometer? Får hon ofta något så otidsenligt som munsår och försöker tämja besten med överdimensionerad ceratklick på läppen? Och har hon tagit en dagfylla under någon av sina UNICEF-resor?

 



#57 Är Marcus Birro övertygad om att han utsätts för broöppning oftare än andra?

Har författaren Marcus Birro varit nykter i tre veckor? Är det i själva verket så att han primärt försörjer sig genom att ha ett “vanligt jobb” i det fördolda? Och har han nätdejtat en tjej som haft en grafisk liten Sverigeflagga i sin profilbild?

 



#58 Anser Clara Henry att Zlatan är ett alfahannigt as?

Brukar youtubern och programledaren Clara Henry beskriva sig själv som “frisk som en nötkärna”? Förstår hennes pappa inte vad hon jobbar med? Och var det ett epokgörande och empowering ögonblick i hennes liv när hon bestämde sig för att aldrig mer fejka en orgasm?

 



#59 LIVE: Alex Schulman & Laila Bagge

Den 23 maj ägde den första riktiga liveversionen av Fördomspodden rum på Nalen i Stockholm. Två av de mest populära gästerna – författaren Alex Schulman och tv-profilen Laila Bagge – återvände för att både motta och själva ställa fler fördomar om alla inblandade. Detta är en nerklippt version av samtalet.

 



#6 Har Lotta Lundgren bankat över 100 timmar terapi?

Röker Lotta Lundgren under fläkten? Tänker hon på att skjuta Leif GW Persson och är hon vansinnigt nöjd med sitt namn? Det och mycket annat i avsnitt 6 av Fördomspodden!  



#60 Säger Martin Björk “klamman” om klamydia?

Nog är det så att programledaren Martin Björk upplevt en UFC-match i Stockholm från en mycket, mycket sorglig vip? Har han, alltsedan han insåg att han har låg självkänsla, börjat prata väldigt mycket om det faktum att han har låg självkänsla? Och vet Marie Serneholt att han inte skulle tacka nej?

 



#61 Anar Markus Krunegård omedelbar mörk energi hos Joe Labero?

Drömmer artisten Markus Krunegård ibland om att lämna sin familj och bara dra? Anser han att det är klassförakt att hata isbergssallad? Och träffar han ibland inte rent när han ska försöka spanka varpå det stora klatschet uteblir och ersätts av ett milt antiklimax?

 



#62 Brukade Jenny Strömstedt väsa “jag kan faktiskt inte koncentrera mig” till de snackiga killarna i klassen?

Har programledaren Jenny Strömstedt rationaliserat bort alla vänner som inte är kända? Tänker hon “great, här kommer rekvisitarevyn igen” varje gång Marcus Oscarsson gör entré i Nyhetsmorgon-studion? Och har hon gjort botox mot sin “hemska spänningshuvudvärk”?

 



#63 Fräser Jonas Gardell föraktfullt åt sin egen spegelbild?

Kan den store komikern och författaren Jonas Gardell inte blanda en kortlek? Har han tillbringat minst en månad effektiv tid i olika dark rooms? Och lider han av dåligt morgonhumör som inte sällan tar med sig både lunch- och kvällshumöret i fallet?

 



#64 Tror Anna Anka att månlandningen inte hänt?

Älskar Anna Anka att skrika “COMPRENDE?” till sin mexikanska hemhjälp? Anser hon att Donald Trump alltid betett sig gentlemannamässigt mot henne? Och har hon någon gång knäppt upp gylfen på en man och mötts av inget mindre än en blöja?

 



#65 Testade Fredrik Strage sin mammas kläder som barn?

Anser författaren och popkulturjournalisten Fredrik Strage att alla som gillar sport är kompletta idioter? Besökte han självmordsskogen i Japan innan det blev cool? Och accepterar han rollen som husdjursweirdo i “Nyhetsmorgon” för att han innerst inne vet att det är han som är normal och mysfascisterna i programledarsoffan som är de konstiga?

 



#66 Håller Agneta Sjödin “blodmånen” som sommarens höjdpunkt?

Har programledaren Agneta Sjödin en tavla med trycket “No dancing – except on tables” hemma? Låter hon sand rinna mellan fingrarna varje gång hon är på stranden? Och drömmer hon om att ha sex med en tiger?

 



#67 Roas Mårten Andersson kungligt av kukformade pepparkakor?

Använder komikern Mårten Andersson armhålesvettdödaren Absolut Torr? Tycker han det är lite svårt att få grepp om vilken typ av tjejselfies det är okej att lajka nu när han är i en relation? Och har han nyligen upptäckt begreppet “cringe”?

 



#68 Drar Rickard Olsson alltid upp gylfen i en mycket hastig rörelse?

Har programledaren Rickard Olsson haft sex med (minst) en “Wild kids”-unges mamma? Köper han alltid med sig exakt samma fikabröd när han hälsar på sin mamma i Gävle? Och kan han busvissla?

 



#69 Har Hannah Widell skällt ut sin terapeut?

Blev företagsledaren Hannah Widell könsmogen tidigt? Ser hon ingen omedelbar problematik med titeln “key account manager”? Och har hon någon gång fått höra att hon besitter “dominatrix-kvaliteter”?

 



#7 Sitter Fredrik Wikingsson på info som kan spräcka 30 äktenskap?

Tycker tv-profilen Fredrik Wikingsson att han är snyggare än någonsin? Har han haft problem med trång förhud? Ömmar han för Erik och Mackan?  



#70 Har Tommy Körberg aldrig tagit två trappsteg i ett kliv?

Har artisten Tommy Körberg nyligen uttalat frasen “i dessa Metoo-tider”? Går han gärna på olivoljeprovning? Och har han, i händelse av bakifrånsex, helt slutat jucka för att i stället låta kvinnan studsa mot hans höfter eftersom han över tid kommit att verkligen uppskatta bekvämligheten i detta?

 



#71 Skulle Ebba von Sydow hellre dö än fisa inför sin partner?

Valdes Ebba von Sydow till Lucia i högstadiet och gjorde sedan ett stort nummer av att oroa sig för huruvida hon skulle svimma under ceremonin? Har hon aldrig fått en dickpic? Och vågar hon aldrig riktigt erkänna för sig själv att hon blir besviken på klassiska sevärdheter av Sfinxensnitt eftersom det är viktigt för henne att vid varje givet tillfälle välja glädjen?

 



#72 Petar Hasse Aro öronen med sin bilnyckel?

Har programledaren Hasse Aro läst tiotusentals förundersökningar bakfull? Släcker han stearinljus genom att mosa lågan mellan tumme och pekfinger? Och säger han “Bon Jåvi” om Bon Jovi?

 



#73 Skrek Benjamin Ingrosso “färdig” från toaletten ända upp i tonåren?

Tycker artisten Benjamin Ingrosso att bartenders som spexar med spritflaskor är del av lösningen snarare än problemet? Vet att han inte vem “Granen” är? Och tror han att “American idiot” var Green Days debutalbum?

 



#74 Presenterar Alexander Pärleros sig som “Mr Pearl Rose” i USA?

Brukar podcaststjärnan Alexander Pärleros (Framgångspodden) öva på att äta ostron hemma så att det ska se naturligt och världsvant ut på krogen? Respekterar han verkligen Dr Bombays entreprenörskap? Och anser han att det är helt jävla okej att säga “vi är gravida” eftersom familjebildande vid dagens slut är ett lagarbete?

 



#75 Har Camilla Henemark snattat det senaste året?

Krossar artisten Camilla Henemark ofta grova mängder porslin under relationsbråk? Har hon vid minst ett tillfälle klivit upp ur en väldigt stor tårta? Och gillar hon ormgropar – bildligt OCH bokstavligt?

 



#76 Har Alexander Kronlund varit hög som djävulen i Miami Beach?

Anser låtskrivaren och “Idol”-mannen Alexander Kronlund att jurykollegan Kishtis catch phrase “hallelujah moment” börjar bli så kallad grov cringe? Har han tillsammans med sin golfkompis Justin Timberlake diskuterat hur underbara svenska kvinnor är? Och transplanterar han hår?

 



#77 Har Adam Lundgren nästan bara dejtat vegetarianer?

Säger skådespelaren Adam Lundgren “folle” om folköl? Är han orolig över att han redan blivit för mainstreambrännmärkt för att någonsin castas i en Ruben Östlund-film? Och har han varit på en efterfest som Henrik Berggren somnat på?

 



#78 Har Kalle Moraeus druckit mjölk direkt ur spenen?

Misslyckas artisten och programledaren Kalle Moraeus alltid när han ska blåsa i en kalastuta så att missljud uppstår och den lilla pappersremsan inte vill veckla ut sig ordentligt? Syns ägget knappt under all kaviar? Och säger han “pillesnoppen” om det manliga könsorganet?

 



#79 Älskar Pär Lernström att hamburgare heter ”hamburguesa” på spanska?

Har programledaren Pär Lernström en milt insjunken bröstkorg med en ö av hår i mitten? Ger han blod? Och kommer han aldrig att förlåta sig själv för att han inte problematiserade ”Entourage” i realtid?

 



#8 Köper Little Jinder kläder av hemlösa?

Provoceras popfenomenet Little Jinder av alla som tar mat på allvar? Har hon dragit ”min pappa är polis”-kortet efter att ha åkt fast för snatteri, har hon gjort fler än en abort – och säger hon streck i stället för lina?  



#80 Säger Jill Johnson “barbecue” om grillfest?

Kan artisten Jill Johnson önska att hon besatt ett större mörker? Säger hon om varje nytt album att det “visar en ny sida” av henne? Och hade hon legat med fete Elvis?

 



#81 Anser “Soldoktorn” att det är ett svaghetstecken att be om hjälp på Rusta?

Älskar tv-profilen Mikael “Soldoktorn” Sandström att lägga iskallt stetoskopstål mot späda kvinnliga ryggtavlor? Har han varit reseledare? Och låter han inte barn vinna i minigolf – inte ens om det är hans egna?

 



#82 Är Babben Larssons tårar väldigt kulformade?

Hemsöks komikern Babben Larsson av återkommande mardrömmar om att hon föder ett dött barn? Har hon råkat fisa ljudligt under ett yogapass? Och nog värker väl hennes händer?

 



#83 Är det viktigt för Özz Nûjen att kunna knäppa upp en bh med en hand?

Har komikern Özz Nûjen snott med sig GB-gubben hem till en hotellefterfest i mellanstor svensk stad? Bälgar han i sig antidepp? Och har han döpt, eller åtminstone spelat i, ett Korpenlag som heter “Samlaget”?

 



#84 Har Camilla Kvartoft rört sig problematiskt till “Walking on sunshine”?

Har programledaren Camilla Kvartoft nyligen upptäckt begreppet “cringe”? Gillar hon att sitta på manliga ansikten? Och är det så att hon anser att det sista självgratulerande “a job well done”-strecket som nyhetsuppläsare drar över sitt manuskort när sändningen är avklarad och studiobelysningen dimmas inte riktigt behövs men att hon ändå låter dem hållas?

 



#85 Har Hanna Hellquist åkt på festival och tänkt att boende löser sig på plats?

Har radioprofilen Hanna Hellquist haft mul- och klövsjukan? Vill hon begå skolskjutning när hon ser unga kamerakåta killar som står och hoppar i bakgrunden under en intervju i ett nyhetsinslag? Och var hon genuint orolig för att bli Metoo-anklagad?

 



#86 DELVIS LIVE: Markus Krunegård

Ett specialavsnitt där artisten Markus Krunegård återvänder för att lyssna på och recensera sin egen insats i Fördomspodden Live på Fotografiska i Stockholm den 23 mars i år.

 



#87 Har Åsa Linderborg aldrig joggat?

Bälgar författaren och kulturchefen Åsa Linderborg i sig återställare på tåget hem från bokmässan? Förstår hon inte varför hon kritar biljardkön? Och har hon stått ute i regnet och skrikit åt en man med tårar rinnande nedför kinderna?

 



#88 Skriver Janne Josefsson in varje sms-bokstav manuellt?

Blir programledaren Janne Josefsson alltid lite obekväm när han måste bära en brassestol mellan bilen och stranden? Har han aldrig haft på sig en hoodie? Och pausar han alltid “Basic instinct”-vhs:en i scenen där Sharon Stone visar sina genitalier?

 



#89 Säger Martin Melin “bar über” om bar överkropp?

Anser polisen och tv-profilen Martin Melin att han är som allra snyggast när den nyvakna luggen dinglar ner framför ögonen och tillsammans med skäggstubben ger ansiktet en moget hunkig inramning med viss busfaktor? Har han svartvita foton av New York på väggen? Och är Håkan Hellström-textraden “Om du vill ha en idiot lägg din hand i min” den bästa poesi han hört sedan typ Boye eller något?

 



#9 Sitter Robert Aschberg ner och kissar?

Har tv-mannen Robert Aschberg fortfarande parabolantenn? Känner han välbehag när han kollar prostatan, säger han ”Amex” om American Express – och har han besökt Christer Petterssons grav?  



#90 Har Carolina Neurath aldrig spolat stopp i en toalett?

Har författaren och programledaren Carolina Neurath fångat en brudbukett på ett bröllop? Kommer hon aldrig tycka att Justin Timberlake är attraktiv eftersom hon vet att den gula nudelmanen vilar latent i hans hårsäckar? Och får Sweden Rock vara hur våldtäktsfri den vill – den KÄNNS ändå som den farligaste festivalen?

 



#91 Säger Bengt Frithiofsson “tjofaderittan” när han kommer?

Har den legendariske vinexperten Bengt Frithiofsson viskat “je t’aime” i främmande fransyskors öron vid stimmiga parisiska bardiskar? Vet han inte vem Greta Thunberg är? Och nog har han varit salongsberusad under en förlossning?

 



#92 Har David Sundin sommarjobbat som Kling eller Klang på Astrid Lindgrens Värld?

Vågar komikern och programledaren David Sundin inte göra ett rejält anti-SD-statement av rädsla att förlora 20 procent av sina potentiella fans? Har norr om 50 gram kokain virvlat upp i hans näsa? Och är det viktigt för honom att vara en person som kan slänga ihop huevos rancheros?

 



#93 Vet Alexandra Pascalidou hur länge Dawit Isaak suttit fängslad?

Anser författaren och programledaren Alexandra Pascalidou att det aldrig är okej att skämta om pedofili? Har hon krävt omslag för att ställa upp på en intervju i tidningen Kupé? Och upplever hon att ingen kille någonsin tillfredsställt henne bättre än vad hon kan själv?

 



#94 Har Jonatan Unge betalningsanmärkningar från biblioteket?

Svimmar komikern Jonatan Unge vid åsynen av blod? Hat han noterat att fotbollskommentatorer älskar att säga “ivorianen” om en spelare från Elfenbenskusten eftersom det får dem att känna sig bildade? Och anser han att dragläget är det enda som är mer svåråtkomligt än psykisk hälsa?

 



#95 Lämnades Markoolio bort i korg som bebis?

Har artisten Marko “Markoolio” Lehtosalo kissat i ett fräsande bastuaggregat? Anser han att torshammaren som symbol betraktad har något? Och sörjer han att han missade “tala ut om sin ADHD”-tåget på den tiden det fortfarande ansågs addera ett lager till en person?

 



#96 Ljuger Kikki Danielsson om att hon inte tagit något från minibaren?

Känner artisten Kikki Danielsson sig otrygg om det inte ligger en inknölad toapappersrulle i bilens handskfack? Återfinns det en titanskruv någonstans i hennes kropp? Och har hon haft sex i en spilta och dessutom unnat sig ett spilttypiskt gnägg vid tillfället?

 



#97 Kan E-Type bli kåt av horisonten?

Måste artisten E-Type sänka tre enheter innan han anländer till backstageområdet på “Vi som älskar 90-talet”-turnéerna eftersom han får dödsångest av att vara tjenis med Scooter? Äger han ett par asless chaps? Och skulle valet falla på sabeltandad tiger om han bara fick återuppliva en enda utrotad djurart?

 



#98 Hade Gry Forssell en gympalärare som gick in i tjejernas omklädningsrum “av misstag”?

Ifrågasätter programledaren Gry Forssell aldrig “Sköljd och färdig att äta”-blaffan på salladspåsen eftersom lite skit RENSAR magen? Har hon klappat en uggla? Och nog blir det aldrig tråkigt att den cypriotiske röstbudbäraren i Eurovision heter Klitos Klitou?

 



#99 Har Suzanne Axell klätt en aubergine i dockkläder?

Står det en burk med Del Montes inlagda aprikoser i “Fråga doktorn”-programledaren Suzanne Axells skafferi? Har hon Heimlichmanövrerat sig själv? Och drömmer hon om en trekant med de så kallade “Gott gotti gott gott”-bröderna?

 



Best of 2021

Fördomspodden tar ett litet uppehåll och är tillbaka igen den femte maj med en ny säsong. Har du inte redan hört avsnitten hos PodMe kommer här en klassisk Best of där vi har samlat guldkornen från säsongen. Alla avsnitt kan du lyssna på i sin helhet exklusivt och utan reklam hos PodMe. 

https://podme.com/se/fordomspodden



Fördomspodden – Ny säsong 28 oktober

Äntligen är Fördomspodden tillbaka med en ny säsong! Emil Persson ställer den svenska kändiseliten mot väggen med sin arsenal av fördomar. Premiär hos PodMe 28/10.

https://podme.com/se/fordomspodden



PREMIÄR 14 SEPTEMBER: Fördomspodden med Emil Persson

Ammades Alex Schulman länge? Vet Thorsten Flinck verkligen vem Steve Jobs är? Har Alice Bah Kuhnke betalat för en lap dance i sitt liv? Vi är kanske inte först – men vi är garanterat fördomsfullast. Nu släpps Cafés första podcast: Fördomspodden med Emil Persson! Konceptet går ut på att Emil Persson testar sina förutfattade meningar om en känd person – på den kända personen i fråga. Missa inte de fem första avsnitten med Alex Schulman, Veronica Maggio, Thorsten Flinck, Alice Bah Kuhnke och Erik Niva.  



S01E01: Ammades Alex Schulman länge?

Alex Schulman om sin passion för patiens, killars patetiska svassande för Henrik Schyffert, avundsjukan på Fredrik Wikingssons och Sigge Eklunds bromance, hans sämsta bok och breven för att bevara en grusväg på Gotland. Av och med Cafés nöjesredaktör Emil Persson.  



SPECIALAVSNITT: Skulle Lo Kauppi anmäla sin son till polisen?

Avsnittet är i samarbete med Netflix.
I det här specialavsnittet snackar vi moraliska dilemman. Hade skådespelaren Lo Kauppi berättat för Dan Ekborg om han hade luktat illa? Hade hon anmält sin son till polisen efter en hit and run? Och skulle hon erkänna att det var hon om hon hade fisit på en konsert?



Säsongspremiär 24 februari!

PodMe har ännu fler avsnitt av Fördomspodden! Annika Lantz! Björn Ranelid! Nassim Al Fakir! Nyamko Sabuni! Mikael Tornving! Nike Nylander!

Teckna en prenumeration på www.podme.com – Första månaden är gratis!



Säsongspremiär 5 maj!

PodMe har ännu fler avsnitt av Fördomspodden! Magdalena Graaf! Emma Frans! Lasse Kronér! Nisse Hallberg! Glenn Strömberg!

Teckna en prenumeration på www.podme.com – Första månaden är gratis!



TRAILER: Podcasttombolan med Amanda Schulman och Emil Persson

Podcasttombolan är showen där allt kan hända – och också gör det! Två helt oförberedda gäster får svara på frågor från andra poddar, frågor som tombolan väljer. Var vi hamnar? Det vet bara tombolan! Programledare: Johan Dahlberg

I premiären av Podcasttombolan gästas Johan Dahlberg av Amanda Schulman och Emil Persson! Har de skrivit testamente? Fjärtar de mycket på plan? Sover de över efter ett misslyckat one-night stand? Tombolan spottar ur sig frågor om högt och lågt och Emil och Amanda gör sitt bästa för att svara. Döm själva hur väl de lyckas!

Avsnittet kostar bara 25 kr och för att köpa det klickar ni på den här länken https://sesa.my/j0w8ew och följer sedan instruktionerna. Lyssnar du på Spotify trycker du på det lilla hänglåset för att sedan följa vidare instruktioner.

https://sesa.my/j0w8ew