Get Podcast

Sisterhood Podden

Podcast by Hillsong Sweden Sisterhood

61. Evighetens vågskål och frysta bullar

2020.09.02



62. Träningskompisar och offerkoftor

2020.09.17



63. FOMO och otillräcklighet

2020.10.01



64. Kardborrar och vapen mot rädsla

2020.10.14



65. Nystarter & vardagstjat

20201029



66. Naturliga styrkor och fientliga tankar

2020.11.12



67. Ruskväder och bortglömda bönesvar

26.11.20



68. Nyårslöften och borttappade dagböcker

7/1-2021



69. Fabulösa Februari

04.02.21



Aldrig Framme

05.08.21



Andrum

2021.07.08



Avslut och nya möjligheter

06.01.22



Den Perfekta Kroppen

“Skönhetsbranschen omsätter enorma pengar – på bekostnad av vår osäkerhet och känsla av otillräcklighet” Hur älskar man sin kropp? Lina Nielsen tar upp det svåra men otroligt viktiga ämnet – vår syn på kroppen. Vi får träffa Rebecka Blomstrand som har haft både anorexia och ortorexia, som är en fixering vid att leva hälsosamt. “Jag blev manisk, kunde gå mer än 2 mil per dag – utan problem”. Hör Lina Nielsens råd om hur du lär dig älska din kropp. Förhoppningsvis kan detta avsnitt bli både till hjälp och en ögonöppnare, för du är unik och skapad med ett syfte och en mening. “För att vi ska må bra behöver alla delar av oss må bra.”



Det var ju det jag sa!

9.12.21



Dödvikt

02.09.21



Fabulösa Februari Fortsätter

18.02.21



Girl Boss

”Jag omringar mig med människor som jag vet vill mitt bästa.” Vad krävs för att vara en GIRL BOSS? I veckans avsnitt av Sisterhood podden möter vi Silvia Kakembo som jobbar som politisk sakkunnig hos finansministern Magdalena Andersson. Hör Silvias tips kring hur du lyckas som ledare och hur du når dina mål. Och missa inte Lina Nielsens kloka tips kring hur du når din fulla potential som ledare!



Guldsmedsmästaren- 99% hårt arbete

10.06.21



Han skadar mig

”Det första slaget kommer som en chock.” Vad gör man om man lever i en relation som präglas av psykiskt eller fysiskt våld? Hur ska man göra om man misstänker att en vän lever i en destruktiv relation? Och när ska man lämna sin partner som behandlar en illa? Våld kan se olika ut. Det kan handla om både psykiskt och fysiskt våld, om sexuellt våld, materiellt våld, ekonomiskt våld eller försummelse. När bör man lämna relationen? Och hur lämnar man? Lina Nielsen tar upp ämnet våld i nära relationer och ger värdefulla råd till både dig som är utsatt eller till dig som har en närstående som blir utsatt för olika typer av våld. I avsnittet träffar Lina även polisen Ellen som har arbetat med våld i nära relationer under 7 år. Hör henne berätta om ämnet och om den hjälp som finns för den som är utsatt. ”Rädda dig själv och dina barn.” Kvinnofridslinjen har öppet dygnet runt 020-50 50 50



Hur hamnade vi här?

13.05.21



Högt & lågt

14.10.21



Isberget

15.09.21



KARIN- INÅT, UTÅT, FRAMÅT, UPPÅT.

22.07.21



Kärleken och döden

Vad händer i kroppen när man sörjer någon som gått bort? Hur tar man sig framåt? Hur kan man hjälpa någon som sörjer?  I veckans avsnitt av Sisterhoodpodden tar Lina Nielsen upp ämnet som berör oss alla, döden. Vi får höra Helena Swärd berättelse om när hon förlorade sin man Anders i en olycka, en resa i sorg och förtvivlan men också i kärlek och hopp. Mitt i död och sorg finns det hopp. Bortom döden finns livet.



Lina Nielsen Träffar Anna Andermo

En dramatisk kärlekshistoria, ett cancerbesked och en halvlyckad konfirmation, det är en del av innehållet i dagens podd. Idag träffar Lina Nielsen Anna Andermo i ett hjärtligt samtal om livets toppar och dalar och om en Gud som håller genom allt.



Lina Nielsen Träffar Marianne Henriksson Holmström

Lina Nielsen Träffar Marianne Henriksson Holmström by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Adele Hellgren

Den här veckan har Lina träffat Adele Hellgren. Efter sjutton års äktenskap såg det ut som Adele och hennes man Magnus skulle behöva skilja sig, men mot alla mänskliga odds är de fortfarande gifta och har ett mer hälsosamt äktenskap än någonsin. Hur var det möjligt? Är allt möjligt? Välkommen till ett ärligt och äkta samtal om att våga be om hjälp, att våga släppa stolthet och att våga tro.



Lina Nielsen träffar Anna Fant Misic

Idag träffar Lina Nielsen samtalsterapeuten Anna Fant Misic. De pratar bland annat om balansen mellan att ha fokus och inte ta allt så allvarligt, om psykisk hälsa och ohälsa och vad man ska göra om en vän mår dåligt.



Lina Nielsen träffar Anwar El Kerdy

Lina Nielsen träffar Anwar El Kerdy by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Balsan

Hon var muslim men fann Jesus, något som förändrade allt. Mitt i misshandel, dödshot och flykt fann hon en översvallande glädje. I dagens avsnitt av Sisterhood Podden får vi lyssna till Lina Nielsens samtal med Balsan.



Lina Nielsen träffar Beatrice Evermyr

Lina Nielsen träffar Beatrice Evermyr by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Camilla Olsson

Idag träffar Lina Nielsen Camilla Olsson som är campuspastor i Hillsong Göteborg. Ni får höra ett glatt, allvarligt & ärligt samtal om föredömen ensamhet, ledarskap & rädslor.



Lina Nielsen träffar Camille White

Lina Nielsen träffar Camille White by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Carolina Rindefors

Lina Nielsen träffar Carolina Rindefors by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Cassandra Langton

Idag tar vi med er till en liveinspelning, en tidig torsdagsmorgon i Sthlm city. Lina pratar med Cassandra Langton – Hillsong Church globala worship och creative pastor. Är det möjligt att vara genuin och jordnära samtidigt som man är en högpresterande ledare? Vad gör man när man vill ge upp? Hur återfår man energi? Det får ni bl.a. lyssna till i denna podd!



Lina Nielsen träffar Claudia Agirman

Idag träffar Lina Nielsen Claudia Agirman, utbildad till PT. Vad är hälsosamt? Vad är ohälsosamt? Kan man träna för mycket? Claudia berättar om sin egen resa mot hälsa och välmående, en resa som inte är helt okomplicerad.



Lina Nielsen träffar Damsy Mich

Lina Nielsen träffar Damsy Mich by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Debbie Van Der Kolk

Lina Nielsen träffar Debbie Van Der Kolk by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Diana Atieno

Lina Nielsen träffar Diana Atieno by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Ebba Busch Thor

I veckans avsnitt av Sisterhood Podden träffar vår Pastor Lina Nielsen KD:s partiledare Ebba Busch Thor. Det blir ett hjärtligt samtal om förväntningar, klädkriser, livspussel och om vad som är viktigt i livet.



Lina Nielsen träffar Emma Blom

Lina Nielsen träffar Emma Blom som berättar hur det är att bli gravid som sjuttonåring, att studera och ha en liten son på samma gång, men också om Guds trofasthet och omsorg. Något som andra såg som ett misstag var en fantastisk gåva.



Lina Nielsen träffar Emma Rosman

Lina Nielsen träffar Emma Rosman



Lina Nielsen träffar Emmi Moses

Emmi Moses, en vacker ung tjej från Tel Aviv, Israel. I dagens avsnitt får ni höra en hel del om ångest, en ärlig story om livet – en resa från Israel till Sverige.



Lina Nielsen träffar Erica Neumann

I dagens avsnitt av Sisterhood  Podden träffar Lina Nielsen Erica Neumann i ett ärligt och inspirerande samtal. Det blir prat om stora frågor som döden och livet, smärta, gravstenar och köttfärssås och spagetti.



Lina Nielsen träffar Evelina Gard

Idag träffar vår Pastor Lina Nielsen sångerskan, sångpedagogen, körledaren och egenföretagaren Evelina Gard för ett energifyllt samtal som piggar upp i höstmörkret.



Lina Nielsen träffar Evelina Strand

I denna veckas Sisterhood podd träffar vår pastor Lina Nielsen Evelina Strand. Det blir ett samtal om adoption, om att inte passa in, om sorg & tuffa säsonger.



Lina Nielsen träffar Frida Rindefors

I årets första Sisterhood-podd har vår Pastor @linamnielsen, träffat Frida Rindefors som berättar hur det var att växa upp med en pappa som var ”periodare”. Det blir ett samtal om kärlek, smärta, glädje, förväntan, sorg, omsorg och empati men också om hur hon längs resan blev introducerad för kyrkan och fick möta Gud.



Lina Nielsen träffar Helen Burns

Idag träffar Lina Helen Burns från Vancouver, Kanada. De pratar bland annat om hur det kan vara att gifta sig som tonåring, klara av att fortsätta vara gift genom alla säsonger, om kvinnosyn förr och nu och hur man lär sig att tycka om att bli äldre.



Lina Nielsen träffar Helena Liljero

Lina Nielsen träffar Helena Liljero by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Ida Möller

Lina Nielsen träffar Ida Möller by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Jael Smedman Brandström

Idag träffar Lina Nielsen Jael Smedman Brandström. Det blir lite prat om giftemål, drömmar och framtid; men framför allt berättar Jael om hur det var när hon som 14-åring förlorade sin pappa i cancer. Hur balanserar man omgivningens reaktioner med sin egen sorg? Hur kan man vara ett stöd för nån som sörjer? Och vilken roll spelar Gud i allt som händer?



Lina Nielsen träffar Jennifer Brandt

Lina Nielsen träffar Jennifer Brandt by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Jenny Axene

Den här veckan har Lina träffat Jenny Axene, grundare till föreningen Invisible friend som arbetar för att uppmuntra mammor och barn som sitter i fängelse. De pratar om allt ifrån om hur det är för mammor i fängelser till konsten att balansera trebarnslivet och hur det är då ens make blir allvarligt sjuk.



Lina Nielsen träffar Johanna Nielsen

Lina Nielsen träffar Johanna Nielsen by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Josefin Cummings

Lina Nielsen träffar Josefin Cummings by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Josefin Frendin

Idag träffar vår Pastor Lina Nielsen Josefin Frendin som arbetar med människor som räddats ur människohandel. Vi får höra om Josefins resa och hur hennes hjärta fångades av just det här ämnet, och också om varför hon lyfter skrot.



Lina Nielsen träffar Julia Brandt

Idag träffar Lina Nielsen Julia Brandt. Vad gör man när man är mitt i processen, på vägen innan miraklet? Hur lär man sig att njuta av livet som det är när det inte är som man vill?



Lina Nielsen träffar Karin Strand

Lina Nielsen träffar Karin Strand by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Katherine Hansen

Lina Nielsen träffar Katherine Hansen by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Louise Björkenfors

Lina Nielsen träffar Louise Björkenfors by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Marie Berg

Idag har Lina Nielsen träffat Marie Berg, som är professor i reproduktiv och perinatal hälsa på Göteborgs Universitet. Det blir ett samtal om att göra skillnad och om att i stort sett anpassa hela livet för att kunna hjälpa människor. Går det att handla allt man behöver för 6 månader framöver? Hur syr man en suspensoar? Hur är det att lämna bort sina barn på internat? Är en dröm alltid bekväm?



Lina Nielsen träffar Marlene Agemo

Lina Nielsen träffar Marlene Agemo by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Mary Kibirige

En visionär, en företagsledare som inspirerar genom att investera i andra människor. Där drivet är att praktiskt vara med att göra skillnad. Ett inspirerande samtal med Mary Kibirige som brinner för att göra något för någon annan.



Lina Nielsen träffar Paril Khajadorian

Varför inte lyssna på dagens podd när du tar en promenad i solen eller lyssna på flyget till Colour!! I dagens podd träffar Lina Nielsen Paril Khajadorian. En podd som handlar om allt ifrån självbild till att ha fem olika språk hemma.



Lina Nielsen träffar Paulina Sjöström Klang

Lina Nielsen träffar Paulina Sjöström Klang by Hillsong Sweden Sisterhood



Lina Nielsen träffar Rebecca Boström

I dagens avsnitt är Lina Nielsen hemma hos Rebecca Boström. När Rebecca och hennes man Nils för några år sedan ville ha barn, sa läkarna att chansen för det var 4 %. Det blev starten på en resa genom hopp och förtvivlan, smärta och tro. Gå in på podcast-appen eller hillsong.se/sisterhood för att få höra hela Rebeccas familjs story och mirakel.



Lina Nielsen träffar Rebecca Levin Svenson

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Det fick Rebecka Levin erfara när hon plötsligt fick reda på att hennes man varit otrogen. I ett öppenhjärtligt samtal får vi möta Rebecka Levin som är ensamstående med två barn. Hör henne berätta om en brokig uppväxt, om de tuffa utmaningarna kring att vara ensamstående, men också om varför hon valt att plantera sig och sina barn i kyrkan. Och hur hon där har fått den familj hon en gång drömde om, en familj som finns där när hon själv inte känner att hon räcker till.



Lina Nielsen träffar Sara Lahti

Idag träffar Lina Nielsen Sara Lahti, som för några år sedan tillsammans med en vän startade ett HVB-Hem för unga tjejer. Det blir en podd som andas mod, kärlek, entreprenörsskap och skinn på näsan.



Lina Nielsen träffar Sussie Pettersson

Lina Nielsen träffar Sussie Pettersson. Vad gör man när det inte blir som man tänkt ? Hur hanterar man liv & död ? Hur möter man någon som är i kris ? Denna podd handlar om kärlek ansvar, smärta, trötthet, hopp & frid.



Lina Nielsen träffar Vanessa Moreno

Idag har Lina Nielsen träffat 21-åriga Vanessa Moreno. De har ett samtal om hur en relation till Jesus kan se ut, om press att vara alla till lags och hur det kan vara när föräldrarna väljer att skilja sig.



Lina Nielsen träffar Zandra Cotton

Lina Nielsen träffar Zandra Cotton by Hillsong Sweden Sisterhood



Lovisa Njord Johansson

Idag får ni äntligen ta del av Lina Nielsens samtal med Lovisa Njord Johansson under Sisterhood morning. Ni får följa ett samtal om alltifrån när hon drömde om att åka till Indien & jobba med barn till hur hon sa upp sig från sitt jobb, lämnade tryggheten och åkte till Australien och klev ut i något som blev ett fantastiskt äventyr runt om i världen. Ett äventyr som till slut landade i Norge!



Lögner, luftslott och ledarskap

27.05.21



MAMMACHOCKEN DEL 1

Att bli mamma innebär stora förändringar och nya erfarenheter. Tillsammans med Lina möter vi Ebba Barkenbom, mamma till Ingrid, 9 månader och Nemmis Liljemark, mamma till Edward, 4 månader. I ”Mammachocken 1” i Sisterhodpodden delar de med sig av sina erfarenheter inför, under och efter förlossningen. Lina träffar också Marie Berg, som varit barnmorska i 38. Hör henne berätta om vad som händer i kroppen när man är gravid och varför.



MAMMACHOCKEN DEL 2

“Man är mamma men fortfarande one of a kind”. Att bli mamma kan bli en stor chock. Hela livet förändras och blir kanske något helt annat än man trott. Men hur ska man tänka när både relationen till sin kropp och sin partner förändras? Lina Nielsen träffar nyblivna mammorna Ebba Barkenbom och Nemmis Liljemark. Dessutom träffar Lina barnmorskan Marie Berg som ger sina kloka råd kring baby blues, amning och förlossning. Hör också Lina Nielsens kloka råd som kan hjälpa dig i din resa som mamma. “Lär dig att värdesätta dig för den du är, inte för det du gör eller hur du ser ut “.



Madeleine- Från andra till första plats

30.09.21



Marie Nylén Utbult

Marie Nylén Utbult by Hillsong Sweden Sisterhood



Måndagar & regniga dagar

28.10.21



Möt Lina Nielsen

” visst är livet ibland på liv och död, men vi måste ha kul under tiden, annars överlever vi inte.” Vem är Sisterhoodpoddens initiativtagare Lina Nielsen egentligen och hur ser hennes liv ut? Hur var det att växa upp som missionärsbarn? Går det att ha vänner när man är pastor och ledare för många människor? Vad bråkar hon och Andreas om och vad säger hon till sina barn varje kväll? I detta avsnitt får vi lyssna till Lina Nielsen som blir intervjuad av Vanessa Moreno om uppväxten i Kongo & Burundi, ledarskap, vänskap, framtidsdrömmar, livet med Andreas – ja, allt det vi undrar om henne!



Nyårsspecial

2017- vad har vi lärt oss? Vad vill vi ta med till nästa år och vad vill vi lämna? I årets sista podd har vår Pastor Lina Nielsen pratat med några av sina kollegor, Fran, Elin, Fanny, Nathalie och Sofia: där de reflekterar över året och drömmer om vad som ligger framför.



Om jag bara hade tid

25.11.21



PSYKISK HÄLSA

PSYKISK HÄLSA by Hillsong Sweden Sisterhood



SEX

Vad är bra sex? Hur ofta ska man ha det? Vad gör man om bara den ena parten vill och den andra inte har lust? Och hur ska man göra när dagar blir till veckor och veckor blir till månader, och sexlivet inte är sådär härligt och roligt som det en gång var? I ett ärligt samtal tar Lina Nielsen upp de svåra men spännande frågorna om sex. Tillsammans med Marlene Agemo och Zandra Cotton reder hon ut en hel del frågetecken och ger ett och annat matnyttigt tips!



Silvia- Att passa in i kostymen

19.08.21



Sisterhood Podden Introduktion

Sisterhood Podden Introduktion by Hillsong Sweden Sisterhood



Sisterhood United Night: Försnacket

2023.05.29



True or False

24.06.21



Vänskap i ledarskap

11.11.21