Get Podcast

Motionsklubben – med systrarna Kallur

Systrarna Kallur är tvillingarna Jenny och Sanna som har gått från elitidrottare till nybörjarmotionärer. I jakten på ett långsiktigt och roligt motionerande testar Jenny och Sanna nya motionsformer varje vecka och pratar med experter inom träning och hälsa.

#88 Måndagsexemplaret och hon med tävlingstid på milen

Äntligen testar vi (Jenny) Charlotte Karlssons favoritlöppass – ett rekordartat sådant med intervaller från fem minuter ner till 15 sekunder. Sedan träffar vi (Jenny) naprapaten Björn Sverre Hjellödegård som tipsar om hur vi kan ta oss igenom Ultravasan 45 utan att tappa alla tånaglar. Vad bidrar Sanna med i veckans avsnitt? Eftersom hon åkt på halsfluss, hjärtklappning och har testats för Corona – så glider vi in på den stora frågan: är hon ett måndagsexemplar? 



#96 Hello Michael Johnson!

Som friidrottare minns vi hösten som en period av grundträning; intervaller, längre löprundor och cirkelträning. I ett försök att få inspiration bläddrar vi igenom gamla träningsprogram och hittar bland annat ett manus för det där samtalet som ingen av oss ville ta på gymnasiet. Vi pratar om missar i kommunikationen, nertrillade polletter och tappad muskelmassa. Vi hittar också embryot till det träningspass vi kör: styrkelöp! 100 meters intervaller med styrkeövningar som “paus”. Häng med oss ut! 



#92 Spikpistola fast träningen i vardagen

Blixten slår ner, djungeltrumman går i byn och vi minns “torrknall’n”. När vi hämtat oss och tänt stearinljusen pratar vi om vår längtan efter vardagsrutiner, och att det kanske är bäst att strunta i motivationen om man ska få träningen gjord. Ny forskning görs på träning under graviditet och Sanna rasar efter att ha läst en rubrik – kan vem som helst bli bäst i världen på 5000-30 000 timmar eller har Usain Bolt och Ian Phelps nåt som vi andra saknar? 



#60 Vinterbad och att överleva november

Vinterbad sägs vara både uppiggande och hälsobringande. Vi pratar med yogainstruktören, inspiratören och året-runt-badaren Johanna Hector om fenomenet. Självklart badar vi också. Det tregradiga vattnet sköljer bort alla filter – vi låter som kalvande kossor när vi försöker hantera smärtan. Dessutom – våra bästa knep för att överleva novemberrusket. Och de spänner över teman som inomhusmys, verklighetsflykt och hålla-sig-frisk-brygder till en mer djärv ta-tjuren-vid-hornen-inställning till NOvember.



#52 Hemmaträningstips, helvetesförkylning och handboll

Mittnia! Eller gruffig linjespelare? Kan det vara en motionsform för Sanna? Vi drar till Borlänge och provar med ett gäng skarpskjutande handbollsmotionärer. Vi pratar också om det rekordstora träningssuget när man är förkyld, att jobba sig ur en rigor mortis på morgonkvisten och tacksamheten för det man K A N göra. Sedan svarar vi på lyssnarfrågan “hur konditionstränar man hemma & inne?” 



#76 “Nu blir det mycket killgissningar”

Vårens följetång i motionsväg är spikad: Jenny har anmält motionsklubben till seriespel i padel och försöker nu lugna Sanna som aldrig spelat. Vi tittar in i vabbandets förlovade värld, pratar om hur vi karantränat sista veckan, och Sanna har fått en insikt i hur hon kan ta sig an sin trotsande tvååring, babybossen Stellan. Också på motionsklubbens agenda: balkongmaraton, betongelefanten IOK och ett uppskjutet OS.



#68 Simskola med Jennie Johansson

Tidernas sämsta och skrattigaste inledning följs av en tur till Hedemora och bygdens stolthet Jennie Johansson. Vi får oss en pratstund om simning och den nya tillvaron som motionär. Sedan hoppar vi i vattnet och får världsmästarcoaching från Jennie i den ädla konsten att crawla (och andas). Dessutom peppar vi upp oss själva inför vasaloppsveckan denna snöfattiga vinter och försöker reda ut vad vi tror är formeln till att ha kul även när något går emot en. 



#141 Tårar och asgarv

Vi är tillbaka efter höstlovet (hostlovet?) och det blir ett avsnitt med både tårar och asvgarv.  Behövs mera mental motion om man känner sig lite snarstucken? Det behövs iaf mindre surkuk i livet! Lite yoga. Och kanske en andlig bok eller två. Vi pratar också gips-sandaler, att bli tvagad på indiskt retreat och annat mysigt. På med öppenhetsglasögonen, nu åker vi! 



#140 Pappor med mitsar

Jenny fattar ingenting under senaste tennispasset och Sanna skäms lite när hon boxar på pappor med mitsar. Jenny firar 10 år som motionär och Sanna kräver både lärdomar och insikter. Jenny bjuder därför på sina bästa tips. Och några insikter från statistik av massor av motionärer. Också: hur man skapar den optimala fredagsambiancen!



#143 fjälluft i lungorna

Vi tar våra priviligierade lungor till fjälls och andas tills det svider. Vi gör säsongspremiär på längdskidor i Bruksvallarna med en tur på 8 kilometer. Pfff! kanske någon säger. Be our guest! säger vi och gläds åt varje stavtag vi får till. Sånt vi snackar om i spåret: den årliga frysnervositeten, att hålla en gubbrygg och längtan till vintern. Häng med oss ut på snö!



#142 Ytligt och djupt i obyggden

Häng med ut på vägarna i obyggden. Vi pratar om Sannas tvångsmässiga och blixtsnabba “ja!” på frågan om någon kan katan, och vänder det till en bra grej att visa barnen att det är OK att misslyckas. Jenny har tappat det (tennisen) och har svårt att förstå övningarna och så längtar vi till en stuga i skogen. Precis som när Jenny var gravid och närde en stark gubbilska. Och så dagdrömmer vi lite om tantkollektivet också. 



#144 Unleash löptekniks-furyn!

Sanna unleashar den stora “löptekniks”-furyn, tycker om att vara lite tjenis på ortopeden, och så ser jenny det plötsliga ljuset i tennistunneln: kanske, kanske, kanske finns det en möjlighet att kunna lära sig att serva? Också goda men oroväckande nyheter för sjuans växel i skidspåret: den dyker oväntat upp i skate teknik-sammanhang! 



#145 Att hitta sitt kiai

Graderingen närmar sig vilket fått Sanna att behöva hitta sitt kiai (“ljudet” man gör i vissa slag i karate). Vi inspireras av kraftljud från tennis, kulstötning och får en liten skiss på en tidig version av Sannas kiai. Vi pratar också om den befriande känslan att vara hundra procent här och nu i text en karatespark, ett kulkast eller styrkelyft (då spelar det ingen roll hur man ser ut eller låter). Sedan berättar vi en nyhet. Tack för att du lyssnar!



#146 Pandemikroppen och nya skidmål

Kroppsdel för kroppsdel (nåja) går vi igenom vad som kan ha hänt våra kroppar under pandemin. Men vi kommer också med förslag på lösningar. Sanna har varit sjuk och osäkerheten inför graderingen ökar. Dessutom – den lågintensiva skidpeppen och så berättar vi om vinterns flingsalt: Vasaloppet 45! 



#84 Surfa på gamla muskelminnen

Kan man jobba hårt en period och sedan surfa på det med lite underhållande träning ett tag? Nyckeln är nog att aldrig ta speciellt långa uppehåll iallafall. Sanna gör sitt bästa under 10 intensiva jobbdagar i Åre och Jenny harvar på med lite träning och mycket ihopsamlat jobb efter vabb. Kan André Pops och hans omtalade superkropp lära oss någonting? Vi gör också ett bokslut över padelserien som slutat (ej i motionsklubbens favör kan man konstatera). Men kul var det!

 



#139 Sökes: nya motionsformer!

Nu efterlyser vi nya motionsformer och motionärer som vill visa oss sina favoritsätt att röra på sig. För post-pandemi (eller post restriktioner) vill vi ju inget hellre än att starta igång motionsklubbens utforskande avdelning igen. Komplett med haltande betygssystem och allt. Sanna lättar hjärtat om sitt fotbollstrauma och Jenny förolämpar en liten by i norra Dalarna. Lyssna och hör av dig på mail@motionsklubben.se! 



#80 Titta på boll’n!

Fore! Motionsklubben möter upp pappa Anders på golfbanan för nio premiärhål en strålande vårdag. Sett till antalet slag blir det mycket pang för pengarna, Sanna påminner om den där gången Jennys golfhumör ballade ur och pappa njuter av friluftsdagen. Vi ger ett riktigt dåligt betyg till något vi kommer hålla på med tills pensionen. Dessutom pratar vi om vår senaste match i padelserien och SJÄLVKLART: ett rejält eftersnack om Mästarnas Mästare där Sannas fortsatta avancemang gled henne ur händerna likt stavarna i nattduellen.  



#138 Googlar Taikyoko shodan

Sanna ligger vaken om nätterna och googlar den första katan. Sitter den? Håller det för den gradering som lurar någonstans där i framtiden? Jenny luras runt tennisplanen och mår illa av mjölksyran. Vi är inne i ett skönt träningsflow – och bjuder in dig som lyssnar att hänga med i tre öppna livepass på getvibes.se i nästa vecka! Och så pratar vi om det befriande i att gå in i gräsänklingsmode: överlevnad. 



#72 Vasaloppet 45

Sanna är nervös och frågar alla hon möter vilka vantar hon ska köra med och vi håller på att missa starten – men loppet är ju långt den här gången. Häng med oss ut i fäders spår, från Evertsberg och ända in under målportalen i Mora. Det bjuds på positiva målbilder i Lundbäcksbackarna, skönsång i Oxberg och lätta panikkänslor inför slutspurten. Självklart fläskar vi till med en rejäl debrief efteråt. Kanske man ska ta och bli ett sånt där vindpinat gammelskinn som blåser förbi i vänsterspår ändå?



#137 Trappa upp!

I veckans avsnitt drar vi till hoppbackarna på Lugnet och kör ett trapp-pass! Eftersom vi är ringrostiga kör vi ett lopp mindre och en paus mer än vad vi brukar. För det viktigaste av allt är ju mellansnacket. Vi snackar mellanmjölksår, kontraster och att äntligen kunna resa!



#64 Vasaloppstrippel 45 och årets längsta skidtur

Motionsklubben är tillbaka! I årets första avsnitt pratar vi om motionsutmaningen som ligger framför oss: en Vasaloppstrippel! Alltså att skida, cykla och “springa” 45 km i Vasaloppsspåren under 2020. Första loppet på skidor är ju redan i februari…därför blir veckans motion ett långpass på skidorna. Det avhandlas också gubbdroppar, inbillade djur och att besegra mörkret med pannlampa.  



#136 Fördomar, frisyrer och att föra bok

Har fd idrottare jobbat upp disciplin och träningsflit för resten av livet? Är fotbollsspelare extra noga med frisyren? Gillar långdistanslöpare excel (och att ha koll på hur mycket vatten de dricker varje dag)? Vi öppnar lådan med fördomar om utövare i olika idrotter. Häng med och bidra med dina egna fördomar, bekräfta eller dementera våra på vårt instagramkonto @motionsklubben



#56 Kallurs vs Kipchoge

Eliud Kipchoge sprang nyligen ett marathon under drömgränsen två timmar. Hur länge orkar två motionärer med sprintbakgrund hålla samma tempo (2.50 min/kilometer eller 68 sekunder/400 meter)? Vi ställde in löpbandet och testade. Är detta påhitt ångestfyllt, en krydda i motionslivet eller något vi båda ångrade innan bandet började rulla? Kanske lite av varje. Vi pratar också kul motion just nu och att inte ha några mål med sin träning. 



#135 Lagom är bäst

Sanna är lyrisk efter “karateolyckans” efterföljande behandlingar; HUR kan hon ha klarat sig utan massage så länge? Key take aways: vet du vad du mår bra av? Gör det bara! Men vi pratar också om att man behöver välja bland allt man vill göra. Man kanske inte kan få allt? Utan att gå in i väggen alltså. Älskar du också schweizernöt? Köp en innan du börjar lyssna. 



#147 Sista avsnittet

I ett mustigt sista avsnitt kommer vi fram till att vi åtminstone kommit en bra bit på vägen när det gäller motionsklubbens uppdrag: att ta reda på hur man motionerar. Hållbar, kul, långsiktig motion. Som blir av. Vi tittar tillbaka på både våra egna och våra lyssnares favoritögonblick från drygt tre års poddande. Det blir en blandning av gapskratt och allvar. Men mest gapskratt. TACK till dig som lyssnat. 



#134 När det blir helt svart i kroppen

Sanna har drabbats av sin första karateskada! Höga kickar! Dramatik! Det svartnar! Sedan gör podden en utflykt i skogen, med målet: varsin kopp kokkaffe tillredd över öppen eld. HÄR UTFÄRDAR VI EN VARNING FÖR OTROLIGA LJUD! Eld sprakar, vatten porlar och kaffe kokar medan vi pratar om livsnjutarhelgen i Sälen, suget att vara ute, en spännande basturitual och att springa i backe eller trappor. MYSIGT är det!



#94 En kiosk och en avdankad sprinter på ultrautflykt

Häng med på hemmavasan mellan Falun och Västgärde i Rättvik och de 45 kilometrarna vi färdades till fots, och kioskcykel. I Grycksbo konstaterar vi att den gamla skräcken för längre distanser kanske inte står sig så länge till. I Sågmyra kommer asfalt in i bilden, precis som en rejälare trötthet. Och när 200 meter återstår vill man bara stanna. Och gråta en skvätt. Och ska vi aldrig lära oss att man inte äter så mycket matsäck under dessa 45-kilometers utmaningar? 



#133 Bröd, smör och flingsalts-träningen

Karate! Sanna sparkar med “ljud”. Tennis! Jenny är lyrisk över att ha teknik att gnugga. Dessutom: den nya matrisen över hur en kan bygga en optimal motionsvardag (och fest!) – med bröd, smör och flingsaltsträning. Lyssna så kommer du säkert både förstå och nicka medhållande. 



#90 Sommarträningen

Vi utvärderar vårterminen med Motionsklubben, baserat på de tre käpphästarna i betygssystemet – rolighet, träningseffekt och tillgänglighet. Vi pratar om bästa sommarträningen, och att Coronapandemin som påverkat valet av motionsformer i vår kommer göra det in i sommaren också. Träning via World Wide Web (tack Nick Borgen för melodin som för evigt hänger md de tre orden), kanske blir årets grej? Dessutom cykelskor, praktvurpor och skrattsalvor. 



#132 Vi rasar!

Vi kastar in två vedträn i rasar-brasan som vi tuttar på denna vecka. Vedträ 1: debatten om psykisk ohälsa inom idrotten samt Naomi Osaka och presskonferenserna som exempel på hur skevt hela systemet är. Här glider vi också in på konsten att tacka NEJ – hur ska vi bemästra den? Vedträ nr 2: hur snabbt får en kvinna springa? Och vem räknas som kvinna? Internationella friidrottsförbundet har portat kvinnor med (naturligt förekommande) höga testosteron-nivåer från vissa löpdistanser. 



#86 En friluftsdag

Semestern närmar sig och det kommer ju bli en hemmavariant i år. Vi börjar med att testa kanot. Vi sätter kurs på paddlandet, landstiger på en kanadagås-ö och gör mat på primusköket. Vi ser en fisk! Är bävrar fredliga? Var och hur skulle man simma om man blev av med kanoten? Känslan är att vi fått in en full friluftsdag på en lunchrast. Sanna berättar om sitt pionjärskap inom nätdejting, hon och hennes man Klas träffades ju på den tiden man ringde upp internet.  



#131 HT 21: Bring it on!

Nu är vi tillbaka efter ett långt podd-sommarlov! Vi summerar sommarens motion (och ickemotion), pratar om Sannas besatthet av att ha koll på stegen, Jennys “skräckskada” och erkänner vad som hände med sensommarens motionsutmaning. Motionsklubben går in i hösten med en tydlig terminskänsla då vi tänker ge oss i kast med varsin aktivitet att köra hela vägen fram till jul. Japp, Jenny ska gå på tennis. Och Sanna karate. Häng med! 



#82 Vi trappar upp!

På Sannas altan, mellan sippar av Galdona (eller var det Dalgona?)-kaffe, pratar vi om den viktiga dötiden, mellanrummen eller “tid för reflektion” i lite nödigare termer. Hur som helst; tid att hitta hem till sig själv. Sedan river vi av ett träningspass vi ofta återkommer till, men som inte testats i podden, trappträning! 2×5 lopp i hoppbackens läktare med obligatoriskt skitsnack i seriepausen. 



#130 Karantän och sommarträning

På Corona-nojigt säkerhetsavstånd snackar vi ner Jennys “covid-resa” och familjens karantänkaos. Motionsstatusen avhandlas och vi pratar om drivkrafter till träning och hur de utnyttjas av träningsbranschen. Tantkollektivet skänks såklart några tankar liksom sommarens motionsplaner och utmaningarna som väntar i augusti: hemmavasan 45 km på både cykel och “löpning”. Det här är sista avsnittet för säsongen. Vi hörs i augusti!



#78 Gem: en kollektion poäng

Häng med på padelseriepremiär (i den ordinarie laguppställningen) och bevittna nybörjarskapet i lag Motionsklubben. Det blir olagliga servar, lårkaka och tudelat fotarbete, men också våldsamt roligt. Vi pratar om att uppskatta det lilla och nära, odling (eller djupt begravda fröer) och sommarens planer. Vandringssuget är stort – kanske är sommarens 45 km i vasaloppsspåret bara spurten på en längre strapats? 



#129 Cykelpremiär med skräckblandad förtjusning

En solig dag. Två premiärcyklande systrar. Ja, premiär för året alltså. Jenny har det lite kämpigt med konceptet “sko som sitter fast i pedal” och paniken kantar denna premiärrunda som innehåller både vurpor, en “fika”, kaninpuls och en flowig hemväg. 



#74 Blåmärken, näsblod och konflikter

Moa Hjelmer är något så uppfriskande som en idrottsstjärna som har koll på läget och mod att förändra. Vi har ringt upp och fått en pratstund om kroppsideal, kommentarerna efter EM-guldet och att tävla med mammakroppen. Vi har också varit på föreläsning med vår favoritprofessor Michail Tonkonogi och delar med oss av tankar som väckts på temat barn och fysisk aktivitet. Veckans träning då? Vi utnyttjar allmänhetens åkning och kör lunchskridsko – en friluftsdag på 30 minuter med korta intervaller, stoppsladdar och linjedomarkänsla. OBS – avsnittet spelades in innan corona-restriktioner (om någon reagerar på att Sanna lite småförkyld rör sig ute bland folk). 



#128 Dags att blomstra!

I veckans avsnitt pratar vi om saker vi gör för att må bra. Eller saker vi glömt bort att göra för att må bra. Sanna berättar om den snitslade bana hon jobbat fram för att hamna i den perfekta sinnesstämningen för att prestera på träning och tävling (back in the day alltså). Vad gör vi nu? Inte mycket! Vi spånar stenar, andliga böcker, matlagning, musik i bil på hög volym, kanske med tillhörande näve i luften och så lägger vi microvane-filtret på det hela. Vi ska ju blomstra och må bra! 



#70 “Genrepet”

…som inte riktigt blev ett genrep. Vi lägger korten på bordet med hur l i t e skidor det blivit denna snöfattiga och förkylnings- och vabbrika vinter. Vad kan man göra så här veckan innan Vasaloppsveckan för att polera den bajskorv till form man har? Sanna har fått råd av vasaloppscoachen Rikard Tynell inför våran start på Vasaloppet45. Jenny aka den mänskliga kälken satsar däremot allt på fartställningen, som finjusterats under veckan i alperna. 



#127 (o)hälsa och (o)rutin

Vi pratar om hur det står till med hälsan, och ohälsan, så här efter ett år med pandemin. Tar man tillfället i akt och hittar ny tid för motion? Jobbar man mer än innan? Eller lockar skafferiet från kontoret på köksbordet? Också: 800-ingar i tävlingsfart, att få vatten i näsan, maxa björnen och fruktan att bli ett värddjur. 



#66 [baʁ]

Fem, sex, sju och ått: ut med bröstet och spänn skinkorna! Veckans motion är nämligen barre. Graciös styrketräning vid balettstång. Vi gör också ett besök hos professor Michail Tonkonogi som berättar om sitt förslag att lagstadga fysisk aktivitet för barn, på samma sätt som vi har skolplikt. Dessutom pratar vi om varför vi tränar och skummar igenom träningstrenderna för 2020.



#126 TEMA Björnlufs

Eftersom vi har fått många frågor som rör Björnlufsen, tar vi nu ett rejält grepp om denna “träningsform”. Hur kom den till, och varför? Hur ser en Björnlufs ut? Vad skiljer Björnlufsen från löpning eller jogg? Ja ALLA tänkbara frågor om Björnlufsen besvaras i detta fullmatade tema-avsnitt. Självklart kommer det till dig direkt från skogen. 



#62 Yoga med Emma Green

På ett hotellrum i Hultsfred, i sällskap av Sahara Hotnights (eller var det Hotpants?), snackar vi om Sannas rockfrisyr, Aleppo-tvålen och självklart veckans insikter från vardagen som motionär. Denna vecka kryddar vi med ett besök i Emma Greens lilla wellness-studio. Hon bjuder på ett skräddarsytt yogapass och kloka tankar om livet efter friidrottskarriären, tävlingsinstinkten och vägen in i yogan. 



#125 Längtan till Koppången

Vi vill ju se vart skejtskidor kan ta en och ger oss därför ut på en liten roadtrip. Med matsäcksryggsäck, lite för varma kläder och PMS skejtar vi ut ut på Koppångens berömda vår-skare och vill aldrig vända åter. Allt om vår friluftsdag, men också svar på frågor om Jennys löpträningsprogram och björnlufsen. 



#58 Ge kroppen vad den vill ha!

Att lyssna på kroppen…ja, det är lättare sagt än gjort. Vi ifrågasätter idrottens glorifiering av att det ska göra lite ont och spånar kring hur vi påverkats av det. Vi ger kroppen det härliga i att få tokmaxa på en endaste kort liten sekund. På programmet står nämligen tyngdlyftning med Gerda Sundström. Vem av oss får upp mest i en stöt? Och hur skulle det kännas att slå världsrekord och skita på sig samtidigt? Sedan pratar vi med Cecilia Gustafsson, som i brist på  holistiska träningsformer själv skapade dem (bla Soma Move). 



#124 En “magic” mile

Pep-rapporten har kommit och vi skummar igenom resultaten av årets siffror (över svenska barns hälsa). Vi dammar av våra bästa knep för att få barnen att äta mer grönt. Och så ger vi oss ut i löpspåret! Jenny ska genomföra en “time trial” som den olympiske löparen i klockan uttrycker sig. Sanna (och podden såklart) hänger på och peppar. Också: längtan till tantkollektivet! 



#54 På hal is

Som titeln skvallrar om har Jenny provat hockey…och ja, det betyder att man ska åka skridskor och hantera klubba och puck samtidigt. Häng med på ett skakigt träningspass med maskotvibbar, passningsmottagningar baklänges och fiskande på blå. Blev det en assist i protokollet för Jenny? Sanna bjuder på nyheter om smärt-experimentet som går över förväntan. Sedan frågar vi oss om det var trappan eller bullen som lockade så många till vårt öppna pass i Falun häromveckan? 



#123 En Olympic Runner!

Jenny har uppgraderat sitt löpnings-game med trådlösa örsnäckor (visst heter det så) och ett träningsprogram. En Olympic Runner kommer nu med förslag på intervallpass och farter. Sanna är inte helt såld på idén. Vi känner en gnutta tacksamhet av att vara friska och förvånas (japp, igen) över att träning kan vara lösningen. Dessutom bearscooting, en LA-träningsspaning och att skulptera sin kropp. 



#50 Två spån och en timbersportsmästare

Vi tittar in i familjen Svans garage där nordiske mästaren Ferry inrett en timbersports-lokal. Vi utmanas att såga av en stock på tid. Sedan ringer vi upp Maria Pietilä-Holmner som tillsammans med tre lagkompisar äventyrsrejsat 700 km, från Åre till Ålesund, på en vecka (vi avhandlar microsömn, tredje ögat och att klara mer än vad man tror). Dessutom: det är bevisat! Musik är träningens bästa vän. 



#122 Säsongslimbo

I veckans podd pratar vi om årstidens träning och det säsongslimbo man kan hamna i, vi pratar träningssug vid sjukdom, vårträningsdrömmar och planer. Dessutom avhandlas omställningen från att alltid duscha eftermiddag/kväll (efter träningspass) till att bli en sån som duschar på morgonen och att det ev krävt ”några smutsiga år”. 



#97 Livsviktig styrketräning

Cirkelträning med bara kroppen är den träning som blivit av när det har varit förkylt på sina håll. Vi pratar om den livsviktiga styrketräningen (så att man inte fastnar i en buske på äldre dar) som kanske hamnat i skuggan av de där 150 rekommenderade minuterna med pulshöjande aktiviteter. Också: all träning är bra träning (inte bara den som är nedskriven i ett program eller som pekar mot något mål), någon har nallat nutella, och Sannas hår har fått smaka på aleppotvålen igen. 



#121 Dra åt skogen (vid förkylning eller närhelst)!

Utomhus och på avstånd beklagar vi oss över våra förkylningar. När man inte kan träna, andra planer får pausas och jobbets deadlines känns lite smått stressande –  gör vi också något vi kan göra. Drar till skogs! Med frisk luft, en lugn promenad, kaffe – och vabb-sockerkaka till – känns livet lite bättre. Vi skrattar åt övertaggade motionärer, spånar på kommande utmaningar och pratar lite för mycket engelska. 



#95 En Affogato för själen

Vi följer impulsen att stanna i skogen och tar ett “skogsbad”. På en filt i solen pratar vi om sakerna som gör gott för själen. Vi bjuder på bekännelser från förr i form av våra bästa knep för både fysisk och mental återhämtning. Har Jenny fått behandling med en delfinformad massagepinne? Beställde Sanna en efterrätt på väg till veckans viktigaste häckpass på landslagslägret? Och har dessa någon relevans idag? Svaret är JAPP. Det ska vara balans mellan törrt och gött!



#120 Nattvasan 45 – på ångorna av några muggar sportdryck

Häng med oss ut i natten, skidandes i fri stil mellan Evertsberg och Mora. Och nog blir den fria stilen rätt så fritt tolkad… Växlarna sitter inte helt, och mot slutet känns det som att vi går på tomgång, eller i bästa fall på ångorna av några muggar sportdryck. Vi blickar tillbaka på natten och försöker besvara frågan: var det ett genidrag eller vansinne att skejta 45 kilometer med bara ett par tekniklektioner i ryggen?



#93 När Vasaloppsporten kom till byn

Det har varit Vasaloppscirkus i byn. Portal, kransmas, landslagscyklister och tv-team baxades in i Sannas trädgård. Men vi fick minsann slita för vasaloppsbullarna, som vi bakade i direktsändning. 45 kilometer på MTB avverkades tillsammans med Daniel Tynell, trefaldig vasaloppsvinnare på skidor. Vilken dag! Vi gör också en touchdown i verkligheten och pratar om det galopperande hjärtat, vägval inför ultravasan 45/kioskvasan och den stora blåbärsstressen.  



#119 Tabata & allt inför vasaåket

Tabata! Träningsmetoden är uppkallad efter den japanske vetenskapsmannen som tror sig hittat den optimala träningsmetoden. Vi har testat den “live on camera” och berättar om vår upplevelse här i podden. Dessutom: reflektioner från vår andra skidkurs i skate och allt inför vasaåket natt 45. 



#91 Augustipeppen

I höstens första avsnitt gör vi en debrief på sommaren, semestern och träningen. Hur fantastiskt är djurlivet i havet på västkusten? Har friluftsprylarna luftats under hemestern? Statusen inför Hemmavasan – augustiveckan då vi ska både cykla och “springa” 45 kilometer för att fullfölja Vasaloppstrippeln – är sådär. Sanna har nämligen också levt upp till smeknamnet Måndagsexemplaret i sommar med en spricka i foten som följd och tanken på en kioskvasa väcks. 



#118 Skejtkurs (med armar och ben i otakt)

En grej vi velat göra länge, och som vi äntligen satt i verket (triggat av startplatserna till vasaloppstrippeln 45 – som startas med vasaåket natt 45) är att lära oss skejta på längdskidor. Vi går på kurs, och det blir nog både passgång, tvärtom och för många staktag i förhållande till skidskär. Men också snabba framsteg. Också pratar vi om känslan i kroppen när man använder den och inte bara funderar på hur den ser ut.



#89 ‘Sup ladies

Sommaren har börjat lovande på bad och värmefronten… så vi passar på att testa SUP – stand up paddleboarding. Och nog står vi upp! Men vi styr allt annat än rakt, får kaninpuls när någon nämner ordet “syskonkamp” och utmanas i just en sådan av våra instruktörer bröderna Backéus. Vi pratar om en lunchkut när jenny badade med iglar, den härliga känslan viss sorts träning (och bad) kan ge och att det inte är så dumt att pyssla med lite selfcare av typen rörlighet. 



#117 Natten, skaten, rädslan!

Två fyrtioplussare snackar ner den stora dagen, och fastnar vid en present som stack ut. En ny vasaloppstrippel 45 – med start om ett par veckor (Vasaåket 45 NATT). Det skrämmer, men har också triggat oss att ta steget att boka in oss på skatekurs. Ja, vi snackar längdskidor. Sanna (och hennes man) har testat brun utan sol med varierande resultat. Bokstavligen. 



#87 Nu ökar vi tempot!

Den här veckan testar vi något som vi aldrig trodde vi skulle sluta med (men ändå har gjort?). Tempolopp. 10 hundringar med gångvila. En sprinters variant på “lite uthållighet”. Men långt från björnlufs! Dessutom kvistar vi över till Sannas granne Fredrik Sand och ställer frågan: hur har hans 10 (av 16) weeks of hell varit? Sedan pratar vi om Vasaloppets nyhet hemmavasan och hur vi kommer kunna gå i mål på vår trippel 45 i augusti. 



#116 FYRTIO!

Det är oundvikligt. Och ganska kul ändå. Vi fyller fyrtio! Vi planerar dagen, pratar om åldern, kroppen och vad som finns på ens bucketlist. Dessutom funderar vi på vilka kryddade historier som kommer att dras i gungstolen (i tantkollektivet). Japp – vi är ju snart där. 



#85 Risig cykelpremiär (alt snårigt läge)

Jenny kommer ut som kakmonster! Är det Corona eller bara gammal hederlig brist på karaktär? Roligt har vi iallafall. Och så pratar vi om grejen med att utmana sig själv lite grann. Göra nåt som känns läskigt och komma ut lite livsgladare på andra sidan (exempel hämtas från Sannas programlederi). Och så pumpar vi hojarna och sticker ut på årets premiärrunda. Häng med! 



#115 Pandemin – som att lyssna på en treåring på flöjt

Vi pratar om att träna utomhus under vintern, att köra träningspass eller inte med sina barn (jo vi är 100% för att barn ska röra på sig), och att man ibland inte vill gaska upp sig och känna sig bättre – man vill bara ta en dag i pyjamas. Och så berättar Jenny om en stor nyhet i livet! Allt detta till tonerna av Stellans flöjtande, hamrande och fixande. Japp – det nödpoddades en dag i vabbruari. 



#83 Snel hest

Vi drar till stallet och mockar, kratsar, bubbar och bär. Sanna kastar sig upp på hästryggen för balansövningar i både skritt och trav. Sedan berättar Sanna om strategin för att kunna leverera på nya jobbet – programleda “Sveriges starkaste familj” tillsammans med André “superkroppen” Pops. Och så snackar vi mental träning, visualisering (av häck-grenslingar) och affirmationer (jag är ett hoppsasteg!). Vad har idrotten lärt oss och vilka verktyg använder vi oss av nu?



#114 Att gå till doktorn med träningsvärk

Sanna har haft ont i ryggen och sökt läkarvård på jouren. Ja, vi har att göra med måndagsexemplaret igen. Vi tar oss till Borlänge för att skrinna på en 1,5 kilometer lång isbana och blir uppfyllda av grejen med stadsnära slingrande isbanor. Upplevelseskridsko, någon? Eller transportskridsko på spolade cykelvägar? Och så en update på vår lilla februariutmaning #kaffemedstretch. Har det blivit en microvana än?



#81 En idiotisk challenge

Istället för någon sansad och vettig motionsform testar vi the standup challenge… och tankarna om vår egen akrobatiska förmåga, balans och styrka tas snabbt ner till jorden igen. På det mer jordnära spåret går vårt snack om hur det går med träningen just nu, vad vi gör och varför. Dessutom pratar vi om Frida Hansdotters fantastiska jägarvila och andra alternativa utmaningar med sanslösa rekord. 



#113 Microvanor

Den här veckan har Jenny läst något och Sanna hört något. Vi eldar igång oss kring ämnen som microvanor, tidig specialisering och myten om barngeniet. Vi hinner också avhandla gentlemannaskapet Roger Federer, att ha ont i ryggen som tolvåring och att ta en go stretch till kaffet. För ni hänger väl med på en månads utmaning?  



#79 Ögonplopp, Gundekramp och peprapport

Yogiskt eller akrobatiskt uppochner? Sanna styr upp en handståendeskola och Jenny får både kramp i magen och en bra historia som innehåller Gunde Svan. Sedan ringer vi upp vår friidrottskompis Carolina Klüft, verksamhetschef på GenPep, och får veta det viktigaste ur peprapporten 2020, alltså hur det står till med barn och ungas hälsa just nu. Ett, två, på händerna stå! 



#112 Sökte: motion, fann: magi!

Sanna tror sig ha hittat ett bra knep för att piska upp pulsen och motionera ännu effektivare. Men natur’n där vi skidar bjuder upp på ett sådant sätt att vi bara kan skrida fram och ta in allt det vackra. Förutom längdskidtur i sagolandskap blir det också: mens (bland annat på Lobuche Peak), PMS och att ta alla jämställdhets-strider. 



#77 Träning som terapi

Häng med ut på hajk! Vi pratar om premiären i padelserien och ringer upp Charlotte Karlsson, löpcoach och långdistansare med SM-guld i marathon på meritlistan. Hur motiverar man sig inför en löparvår utan lopp i kalendern? Och när världen ser ut som den gör? Sedan bjuder Jenny på en liten historielektion om Gunder Hägg, som under sina bästa år aldrig fick chansen i globala mästerskap pga andra världskriget. Självklart är kaffetermosen med, den sociala distansen iakttagen och djur-radarn påslagen. 



#111 Ta rygg på ett träningslok

Visst är det skönt att kunna växeldra med någon när det gäller träningsinitiativen? Att ta rygg på ett träningslok och bara hänga med. Jenny hittade ett sånt under jullovet och Sanna försökte hänga med ett annat lok, som inte alls förstod björnlufsen. Vi pratar också om spikraka skottade snökanter, barndomens OTROLIGA tomtar och att prioritera sömnen. Vi är inte jätteutvilade men ack så peppade på vardag (eller “till fots 2021!”). 



#75 Karanträna

På grund av *anledning* frångår vi vår vanliga rutin i podden med att prova en ny motionsform och/eller gör en intervju. Istället blir det ett snack om vad vi kan göra i motionsväg under den här prövande tiden av mer eller mindre karantän och isolering. Jenny har vabbat och gått med ett för stort barn i vagn. Sanna frossar i digitala träningspass och äter sig ur krisen. Vi kanske kan karanträna tillsammans i vår?



#110 En torktumlare till vecka

Det har varit intensiva jobbveckor och vi poddar på golvet i vår nya lokal. Vibes har lanserats och det har känts lite som att kliva in i en torktumlare. Eftersom motionen har fått stå tillbaka frågar vi oss: vilken tid på dygnet blir träningen säkrast av? Massor av kloka svar från instagram kom in och vi spånar vidare eftersom kropparna inte är i sina bästa skick. God jul och gott nytt år önskar Motionsklubben som återkommer 7 januari 2021.

 

Christmas Is Coming by MaxKoMusic | https://maxkomusic.com/  Music promoted by https://www.free-stock-music.com Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported
https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en_US 



#73 Återhämtning

Vad har hänt efter Vasaloppet 45? Inte mycket! Därför viker vi veckans podd åt återhämtning. Vad funkar och vad funkar inte? Kan man påskynda det? Vi gräver i erfarenhetsbanken och minns allt från elektroterapi i handväska, till isbad med gladpackade tår och spinnande katter. Den här veckan har Jenny provat yinyoga “på distans” (Holistic Trainings videocast) och Sanna har bokat in en timme hos sin massör. Dessutom: allt om första avsnittet av Mästarnas Mästare! 



#109 Kom med nåt nytt, nåt glatt, nåt piggt!

Häng med oss på en liten sväng runt Falun, medan vi pratar om träningstrender 2021, tävlingshumör och hur män och kvinnors beteenden runt tävlingsarenan bedöms olika. Vi svarar också på en lyssnarfråga: har träningen ingen vits om man inte följer en tydlig plan och struktur? 



#71 Livet på en pinne?

Poledance! Hur motionerar man på en stång? Tja, Jenny får testa på att snurra runt, klättra upp och glida nerför stången med huvudet först. Låren gnisslar och rörelsemönstret pendlar mellan halvelegant och skogshuggarlikt. Sedan minns vi tillbaka och benar ut vår relation till tävlingskroppen. I de små tävlingskläderna. Och det idiotiska i att grusa sitt sinne med tankar på hur kroppen ser ut. Avslutningsvis matar vi oss själva med POSITIVA BILDER NU inför Vasaloppet 45. 



#108 Det lockande livet i tantkollektivet

Stretching är fint, inte minst för att inte bli ett vinkeljärn på ålderns höst. Och apropå den där hösten – den kanske inte blir så dum trots allt – i en stugby för kvinnor som utlevt sina partners? Sanna är i det unika läget “in between houses” och har såklart en del känslor som behöver pysa ut. Vi pyser också ut lite hemligheter som ni måste lova att hålla för er själva 🙂



#69 Hårdrocksfys

Att musik och träning hänger ihop har vi pratat om förr – men det tål att upprepas. Uthållighetsträning görs bäst till musik med högt tempo lär vi oss via en ny studie – men hur funkar hårdrock och fysträning som en kombo? Mattias “Limpan” Lindmark, upphovsmannen till just hårdrocksfys bjuder oss på ett pass vi sent ska glömma. Vi plockar ciggfimpar, duttar med bingopennor och älgkickar oss sopslut. Klassiskt fredagsmys för hårdrockare helt enkelt.



#107 Att sätta mål och det jävla julklappshelvetet

Ett mål som kittlar – det är grejen. Vi dammar av en gammal skill nämligen att sätta mål som funkar som rättesnören i det vardagliga och att vara flexibel på vägen dit. Vi pratar också om att föreläsa för en knäpptyst och ansiktslös zoom-publik, oron att vara Sveriges radio-tanten när det kommer till tekniken “Hallå hörs jag nu?” och så vädrar vi våra tankar inför corona-julen. Utomhus? Eldar? Och tomtar som får problem mellan husen? 



#67 Skidteknik och livets träningspass

Vi preppar inför Vasaloppet 45 med att dra till Mora, träffa vasaloppscoachen Rikard Tynell och träna på skidtekniken. Vi får beröm och blir snudd på kaxiga. Tills Rikard slänger fram några trixiga lekar och benen går ut i split åt fel håll. Dessutom pratar vi om det som för många upplevs som livets träningspass. En förlossning. Vi bjuder på våra egna erfarenheter från utmaningen som förändrar livet. 



#106 Tro inte på känslorna innan träningen!

Häpp! På allmän begäran plockar vi fram våra bästa motivationsknep för att ta sig ut i det mörker vi går igenom nu (tro inte på känslorna innan träningen! Det kan snart kännas som ett dansgolv på småtimmarna! Lär av Pavlovs hundar och använd belöningstricket!). Vi pratar också om vår egen relation, som tvillingsystrar, och så bjuder Sanna på en liten spaning: kan nedstängningar och restriktioner medföra att man börjar titta inåt efter träningsresultat istället för hur det ser ut i gymspegeln? 



#65 Med en fot på jättetutten och blicken mot kardemummabullen

Nytt år och vi pratar om det här med att sätta igång, starta upp, börja om. Blir man någonsin klar eller kommer till en punkt där man “behärskar” motionerandet? När vintern känns som en enda lång november kan det vara gött att göra något inomhus. Klättring till exempel! Motionsklubben har provat och fick en fin utmaning i form av jättetuttar, vulkaner, skrov och kardemummabullar. Dessutom: d-dropparna – föräldraskapets skuldkänslor på flaska. 



#105 Häckstyrka och hobbitgym

Häng med oss till friidrottshallen (som tagit på sig en stor hatt – Välkommen till Falun!) och en träningsform som vi rekommenderar med varm hand: häckstyrka. Vi går, studsar och kryper över och under häckar tills skinkorna växer. Sedan snackar vi stora livsförändringar, som också spiller över på träningen, nya hemmagym med halvdan takhöjd, en hektisk jobbmånad och sömn. Eller snarare bristen på den. 



#63 Expeditionen, kroppslig balans och sömn

Många har bett om att få veta mer om Expeditionen, och Motionsklubben har lyssnat. I veckans avsnitt grottar vi ner oss i hur det var när Sanna nådde toppen. Sedan besöker vi vår f.d häckkollega Robert Kronberg. Men istället för en omgång veteranfriidrott fick vi prova övningar och sätt att hitta våra starka och svaga länkar. Allt för att skapa kroppslig balans. Dessutom pratar vi sömn tillsammans med Minna Tunberger, som skrivit boken “Sömn, sömn, sömn”. 



#104 Vandrande skruvar och annat på fel plats

Sanna drömmer om nya motionsformer post-Corona, karate kanske? Jenny ställer in siktet på skytte. Ögonen däremot, har det lite svårare att få något på kornet. Vi pratar också om fel saker på fel plats, till exempel inopererade men vandrande skruvar i en fot, nycklar i en motorhuv, att bära en oversized pikétröja på cocktailmingel. Ett så pass engagerande tema att Sanna en gång ringde in till radio och delade en historia (?). 



#61 Björnlufs möter Barrys bootcamp

Vi har varit på resande fot och passar på att hitta nya träningsformer. I Göteborg provade vi Barrys bootcamp, ett amerikanskt träningskoncept med löpband + styrka i nattklubbsinspirerad miljö. Det är mörkt, hög musik och mjölksyrestinna asses and abs. Vi fick också en pratstund med Charlotte Malmberg, platschef på Barrys i Göteborg. Dessutom berättar vi om vår dag på Gen Pep Forum i Stockholm. 



#103 Hoppas nån tittar nu (på snö i oktober)

Motionsklubben gör rekordtidig skidpremiär och vi undrar vad det betyder för “säsongen 20/21”. Eventuellt ingenting. Men skidsuget är det inget fel på. Vi tar oss hela 3 kilometer innan fikasuget tar över. Vi är nyfikna på att lära oss att åka skate och pratar om avgrundsgapet mellan hur det ser ut och vad man tror att man kan. Hybris! Sedan gläntar vi på locket och berättar mer om vad vi jobbat på under hösten. 



#59 Kallas pyramidintervaller

Skidpeppen är total såhär års (vilka är vi!?). Vi ringer upp vår skiddrottning Charlotte Kalla och snackar skidträning och får dessutom ett av hennes favoritpass. Intervaller i pyramidform! Vi blir såklart nyfikna och testar på en gång. Det regnar småspik, men proffsiga uppvärmningsgrejer och ett effektivt litet pass med mjölksyratouch får oss ändå att le i novemberrusket. Dessutom pratar vi om skidåkningens mentala hälsoeffekter och dör lite av skratt åt bristerna i motionsklubbens betygssystem. 



#102 Motionsklubben vs Myren

Vad är grejen med myrlöpning? Vi ger oss ut på myren (eller ja – precis i kanten eftersom den visar sig vara väldigt blöt) för att testa. Det klivs, klafsar och skvätter i våra korta intervaller. Kallt men kul. Vi ringer upp och pratar med LG Skoog – löpcoachen, fystränaren och idrottsläraren som gärna går en match mot myren. Dessutom: Jenny tar nya tag i sin barn”uppfostran” och funderar på Cesar Milans calm assertive energy



#57 Spökboll och sista backrycket

Välkommen hem till Sanna där vi försöker köra backlöpning och styrka samtidigt som vi spelar in veckans podd. Det går sådär. Barnen går loss i verktygslådan och Sanna björnlufsar med Stellan på ryggen. Vi har också testat spökboll. Japp – det man brukade spela på skolgympan. Men med skillnaden att bara kvinnor och icke-binära får vara med. Det är glatt, stimmigt och lite klurigt att hålla rätt på alla bollar, regler och spöken i spökboet. Varning för en realistisk inblick i vardagen hos småbarnsföräldrar. 



#101 Röstsedels-origami

Eftersom hösten visar sig vara ett enda långt vabbmaraton lämnar vi en liten rapport längs vägen. Vi pratar om att navigera genom poströstningsprocessen i USA-valet, att försöka jobba hemifrån med en beatboxande 6-åring, och flyttbestyr som till exempel att stuva bilen full med grejer medan folk går runt och kikar i huset. Dessutom: motion i mix-klassen med barn på cykel, torrschampo-tips för fantastiskt hår 10 dagar efter tvätt och suget att träffa folk. 



#55 “Det fulaste som hänt på Eriksdalsbadet!”

Motionsklubben har träffat Anna Lindberg och fnissar ikapp när Sanna testar simhopp. Utmaningen är att göra det tyska hoppet från tremeterssvikten. Om hon klarar det eller inte låter vi vara osagt (lyssna!). Men vi kan iallafall avslöja att träningspasset innehöll en hel del “naket”, kallsupar och lårplask. Vi pratar också om sömn. Sover vi tillräckligt? Vad säger den smarta klockan? Och hur går det med rutinerna när man är home alone? 



#100 Jubileumsreflektioner

Vi firar jubileumsdagen genom att kasta upp några reflektioner eller tankar om (jo håll i er nu): MOTION som utkristalliserats längs vägen. Det måste få vara ok att lulla på utan mål. Vi känner ett motstånd mot att träning ofta bakas ihop med prestation eller en total livsförändringsresa och så pratar vi om att våga vara nybörjare. Jenny önskar att hon vore en motionsmaskin, och vädjar: släng ut den förlängda armen om du upptäcker en strandad motionär som tappat flowet. Tillsammans är ju roligare! 



#53 Utmaning: kan vi springa 20 km?

Klarar vi 20 km löpning? Ett riktigt långpass! Vi börjar med att ringa upp skidåkaren och OS-guldmedaljören Ida Ingemarsdotter som ger oss lite tips inför vår utmaning. Men att hålla på med något i 2,5 timme kommer med en baksmälla; trötta fossingar (eller är det füssingar?) ömma knän och tappad livsgnista. Men trots detta: vi vill ha mer! Sedan pratar vi såklart lite om friidrotts-VM som nyss avslutats (pyrro! stavbrott! det mentala spelet!). 



#99 Motivation genom mörker och vabb

Vi ses i skogen för en kvällspromenad med pannlampor (och kaffetermos såklart). Eftersom vi båda vadat genom vabbträsket, varit förkylda i omgångar och samtidigt haft en del att göra pratar vi om “när det inte blir som man tänkt sig”. Vi bjuder på gamla lärdomar, röriga tips och det som tåls att upprepas; att vara tacksam för det man har och det man kan göra. BONUS: Sanna berättar om ett livsförändrande beslut! 



#51 Manglad av hinderbanan

Denna vecka ger vi oss i kast med hinderbana! Eller OCR? Vi reder ut begreppen med Henrik Josefsson som också visar oss några tips och tricks på den permanenta banan utanför Falun. Sanna klättrar, kryper, hoppar, springer och antar en utmaning om 1,5 kilometer och 27 hinder. Dessutom pratar vi om Elin Ekblom Baks budskap att även en liten förbättring av konditionen ger tydliga hälsofördelar. 



#98 Forrest Gump, Ron Hill och andra streakare

Vi tittar ut ur vabb-dimmorna och hänger med Kristin som gör sin 27:e dag i ett runstreak på 100 dagar. Vi pratar förstås en hel del om det här med att göra en runstreak – alltså att v a r j e dag springa minst 1 engelsk mile (1609 meter). Bra – för man har bestämt sig? Jobbigt – om man blir sjuk? För den vetenskapliga dosen står idrottsfysiologi-professor Michail Tonkonogi som ger sin syn på vad en sådan daglig rörelse kan göra för hälsan. Och vad man kan göra som är ännu bättre! 



#49 Till skogs!

Vi vandrar 35 km av Siljansleden och upplever allt från hällregn, skoskav och känslan att vilja rulla ihop sig och kullerbytta sig nerför backarna till kokkaffe, tacksamhet som sprider sig och allemansrättskärlek. Och visst är det nåt speciellt att vara ute i naturen? Vi har intervjuat Elisabeth Sonntag-Öström från Umeå Universitet om naturens effekter på hälsan. Dessutom; en update från björnlufsens grundare, alternativa låttexter och svamphallucinationer. 



TRAILER: Vibes-podden

Vi har ju börjat podda igen! Häng med oss över till Vibes-podden så fortsätter vi konversationen där. Du hittar den såklart också på alla dina vanliga lyssningsställen, sök bara på Vibes-podden. 

Vi hörs!

//Jenny och Sanna 

Mixing engineer – Nathaly Hollub Soto