Get Podcast

Den Kreativa Sektorn

Tankar, karaktärer och musik varvas med varandra likt en välspunnen sockervadd från yttre rymden i denna humorpodd som förhoppningsvis får dig både att skratta och svänga på höfterna. Den Kreativa Sektorns ledord är Spontant, Prestigelöst och Lustfyllt, vilket är det raketbränsle som för denna farkost framåt, inåt och utåt i en nästintill outforskad del av poddosfären as we know it. Av och med Martin Randahl Edsman tillsammans med ett stort antal alter-egon.

Avsnitt 24 – Gruppträning & Chili På Korven

I veckans avsnitt har Den Kreativa Sektorn hela två sponsorer. Dessutom får Bengt Randahl äntligen en inringare utöver Lennart Seger. Martin Edsman har varit på gruppträning och pratar om motivation. Utöver detta bjuds det på sedvanligt magnifik musik även i detta avsnitt. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 1 – Prästöl & Premiär

En skakig premiär. Allt är inte skitkul och vissa grejer saknar poäng. Om jag vore en sportkille skulle jag säga “hur skulle det se ut om ens lag bara spelade matcher med garanterad vinst”? Inte skitkul va? Välkommen till den Kreative Sektorn med Bengt Randahl & Martin Edsman.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 33 – Dom Färgblindas Manifest

Som namnet på avsnittet berättar om är det dags för de färgblindas upprättelse. Martin Edsman frågar sig hur man som färgblind kan tolerera att bli testad och behandlad på ett sätt som många andra grupper skulle uppfatta som kränkande. Bengt Randahl tar emot samtal av Lennart Seger som har en fundering kring kalenderdagarna. Utöver det uppmärksammas Color Blind Awareness-veckan som är i full gång och vi lyssnar även in på ett larmsamtal från en vanlig olycka på den svenska landsbygden. Sen är det såklart en del svängig musik. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 32 – Pandemiska Ursäkter & Antisocialt Distanstagande

I veckans avsnitt tar vi oss en närmare titt på hur världen ska se ut efter pandemin. Bengt Randahl tar emot samtal från Lennart Seger som i vanlig ordning är upprörd kring vart mänskligheten är på väg. Tobb Hansson gränsar mellan poesi och konspirationsteori då han undrar kring virusets egentliga ursprung och syfte. Martin Edsman undrar hur osoft man får vara med ursäkten att man är en ansvarstagande medborgare. Sune Vemsson berättar om att världens undergång inte är något nytt, den har gått under förut för i alla fall honom själv. Gunilla Svensk delar med sig av vad hur hon ska tänka på dödsbädden.


Det är alltså ett fullspäckat avsnitt det bjuds på under titeln Pandemiska Ursäkter & Antisocialt Distanstagande. Trevlig lyssning!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 35 – Pingvinpappor & Nazistfarsor

I veckans avsnitt gräver vi ned oss i föräldraskapets fram- och baksidor. Martin Edsman undrar om livet är slut nu men ser ändå ljusglimtar i den tunnel som målats upp av de flerbarnsföräldrar han stött på genom livet. Väktaren Markus delar med sig av sitt nya banbrytande och ansvarstagande liv i egenskap av världens första “Pingvinpappa”. Bengt Randahl tar emot samtal från bland annat Lennart Seger som är upprörd över jämställdhetsfrågor. Sune Vemsson delar med sig av sina erfarenheter i amningsrummet. Gunilla Svensk rasar över Lego som måste upphöra att vara så heteronormativt. Axel Lexell från Laxå ringer in och delar med sig av sina erfarenheter kring MC-rutor. Det och mycket mer i veckans avsnitt, trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 34 – Agentpoesi & Rätt Att Döda

Välkomna till ett ovanligt spontant avsnitt av Den Kreativa Sektorn. Det råder total Bond-feber efter att Martin har kollat på No Time To Die. Bengt Randahl har fullt upp i telefonväxeln med Lennart Seger som har ett nytt förbud i åtanke. Gunilla Svensk tycker att Bond-filmen var väldigt realistisk, medans Mohammad Al-Bin Fakr har tankar kring bilrealismen i Bond-universumet. Utöver detta är Tobb Hansson tillbaka med mindervärdespoesi i skuggan av snygga agenter och vi stiftar även bekantskap med Nathanael Bardon som gör en arbetsmarknadsanalys för hemliga agenter som söker jobb. Martin Edsman funderar på hur han skulle missbruka rätten att döda på jobbet, om han hade den. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 37 – Lampsläckare & Köttsnusk

I veckans avsnitt är det fokus på klimatet, hållbarhet och veganism. Det här är tre helt klart stekheta ämnen och det är många i programmet som har åsikter. Cliff Andersson berättar hur han som nyinflyttad svensk försöker att förstå sig på hur man lever och upprätthåller ett hållbart liv i Sverige. Martin Edsman delar sina tankar kring vad man borde få göra med djur och förklarar också varför det är gubbar som lever absolut mest hållbart. Mohammad Al Bin Fakr är upprörd över vegan-stämpeln på produkter, Gunilla Svensk tycker att det borde bli hårdare tag mot de som inte är schyssta mot klimatet och Lennart Seger vill införa ett modeförbud. Det och mycket mer i ett till bredden fyllt avsnitt som givetvis är klimatkompenserat. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 36 – Insektsliv & Underliv

I veckans avsnitt gräver vi ner oss i relationer. Både till andra människor men även till delar av insekternas rike. Sune Vemsson berättar om en dejt som inte alls gick som han tänkt sig. Bengt Randahl tar emot samtal från Lennart Seger som är upprörd över fillers-modet och från Gunilla Svensk som berättar om en yoga-retreat på 80-talet. Martin Edsman delar sina tankar om otrohet och konsten att comitta till ett förhållande. Kjell-Pedro delar med sig av en ny slags mindfulness och vi stiftar även bekantskap med Cliff Andersson som gör sitt bästa för att förstå sig på, och bli en del av, det svenska samhället. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 39 – Fotbollsdresscode & Camouflagefiskare

I det här avsnittet bjuds på ett klassiskt utanför-perspektiv där Den Kreativa Sektorn ger sig an sportens (enligt vissa) förtrollade värld. Bengt Randahl tar emot samtal från Lennart Seger som ifrågasätter hur experter inom sport klär sig och Mohammad Al-Bin Fakr är upprörd över hur gemene man delar med sig av jogging- och gym-prestationer. Martin Edsman doppar näsan inom ämnen som ryggskottsoffer, fiskare i camouflage och 40-åringar med mountainbikes. Utöver detta är södermalmspoeten Tobb Hansson tillbaka med sina tankar kring vad sport handlar om egentligen. Gästinringare i detta avsnitt är komikern Alfred Backa. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 38 – Dåligt Minne & Dubbla Straff

I veckans avsnitt gör Den Kreativa Sektorn ett avstamp i en nyhetsrapportering kring att en donation på 320.000 kronor till forskning på Alzheimers blev nekat av en storbank. Det var länge sedan ett avsnitt låg så tätt inpå ledorden för podden; spontant, prestigelöst och lustfyllt. Martin Edsman pratar om sitt dåliga minne, Lennart Seger har en idé på hur man bäst tar tillvara på gamla sedlar och Mohammad al Bin Fakr är upprörd över hur politiker uttrycker sig. Utöver det försöker den nyinflyttade amerikanen Cliff Andersson förstå sig på den organiserade brottsligheten i Sverige. Det och ganska mycket mer i årets kanske sista avsnitt? Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 40 – Sekundär Stjärtvärme & Livets Snösväng

I det här avsnittet är det ett starkt fokus på jobb och ekonomi som vi alla vet är två mycket viktiga ämnen. Bengt Randahl tar i vanlig ordning emot samtal från lyssnare; Lennart Seger hör av sig och är oroad över att jobba på kontor igen och Mohammad al Bin Fakr berättar om sin svåra knackiga jobbkarriär sen han kom till Sverige. Martin Edsman undrar varför man inte betala för kundvagnar längre. Södermalmspoeten Tobb Hansson berättar om sin nuvarande inställning till livet som en del av den globala världsekonomin. Sen har vi en GÄST även i detta avsnitt; nämligen Kristoffer Öhlund! Det och (faktiskt) mycket mer i det här fyrtionde avsnittet, trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 41 – Post-Pandemisk Apati & Trendiga Uploads

Pandemin är nästan slut samtidigt som jordens undergång aldrig har varit närmare. Gunilla Svensk ringer in och önskar att vi kunde stanna i pandemin istället vilket ger Bengt Randahl en svag livskris då han väljer att lämna detta avsnitt till sitt eget öde. Många ringer in och vill vara med i avsnittet då slussarna verkar stå på vid gavel. Lennart Seger är upprörd över förra veckans syn på pandemi-kriminalitet. Den nyinflyttade svensken Cliff Andersson undrar vad man får ladda upp på Instagram när pandemin är över. Sonny Jäger har ett nytt jobb för Tegnell som borde ha ledigt nu. Jojje Finström har råd kring sociala medier. Fiffi Widelius undrar vart Zlatan-statyn tagit vägen. Sune Vemsson är bestört över alla bilder på covid-tester. Martin Edsman har drabbats av apati kring alla val man har i ett liv utanför isolering. Det och en del mer. Med andra ord ett fullspäckat avsnitt. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 42- Fördömanden & Fördummanden

I det här avsnittet är det fokus på en välbekant och högaktuell konflikt. Nathanel Bardon är sugen på att ta jobb inom kultursektorn när det finns fler nya jobb. Tobb Hansson undrar varför världens ledare använder samma knep i krig som vi vanliga människor gör i tvättstugan. Martin Edsman passar på att ge Putin lite positiv feedback eftersom det varit så mycket kritik mot honom på sista tiden. Lennart Seger ringer in och har en idé för att stärka Cancel-kulturen i Sverige. Det och mycket mer i ett svängigt och ganska välfyllt fyrtioandra avsnitt. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 31 – Semesterhets & Älgvarning

Säsong två är igång! Bengt Randahl får jobba hårt i telefonslussen då det är fler än Lennart Seger som har åsikter att dela med sig av; Gunilla Svensk och Mohammad Al Bin Fakr har nämligen olika syn på båtliv som de vill dela med sig av. Martin Edsman diskuterar färdvägar och älgskyltar. Ben Lyxén gör sitt bästa för att hålla göteborgsfanan i topp. Avsnittet är sponsrat av en rysk rosa dryck med hint av damparfym. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 23 – Skönsång & Fågelsång

I veckans avsnitt av Den Kreativa Sektorn pratar Martin Edsman om paketerings-snacks och bjuder dessutom upp till sång. Bengt Randahl söker sitt inre lugn i naturnära miljö tillsammans med Kjell-Pedro. Lennart Seger har åsikter i vanlig ordning. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 45 – Happy Endings & Rulltrappsossar

I den andra säsongens sista avsnitt befinner vi oss i yttre rymden. Här råder det totalt kaos enligt Sune Vemsson som är kapten på rymdfarkosten Den Kreativa Sektorn. På grund av detta väljer han att ta ett ödesdigert beslut för att statuera ett exempel. Utöver det ringer Sonny Jäger in och tycker att spänstiga och driftiga entreprenörer inte bör åka elsparkcykel, inte tjockisar heller för den delen. Lennart Seger delar med sig idéer över hur man löser klimatkrisen genom ytterligare förbud. Den nyblivna svensken Cliff Andersson delar med sig av sina erfarenheter i rulltrappor i en del av sin integrationsprocess. Martin Edsman delar med sig av sina tankar kring jante-lagen och happy endings. Utöver det hör vi även Nathanel Bardon och Jojje Finström som såklart även de har viktiga ämnen att dryfta. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 4 – Skakningar & Upphakningar

I veckans avsnitt sotar vi för gamla synder då det är rejäla efterskalv från förra veckans avsnitt. Vi får även entreprenörstips, lära oss om att musikens effekt på högtalare och höra lite oslipat material om loppor bland annat. Med Bengt Randahl & Martin Edsman. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 2 – Poesi & Pandemi

I veckans avsnitt ger vi oss ut på det poetiska djupvattnet samtidigt som vi gör ett snabbt stopp på Systembolaget i Bromma. Utöver detta avhandlas allt ifrån brustabletter och sås-entreprenörer till glaskupans framtid med Bengt Randahl & Martin Edsman. Trevlig lyssning! 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 8 – Antikroppar & Plastkassar

I veckans avsnitt hör vi Sune Hanssons känslor om antikroppar. Utöver det är Lennart Seger på vift och det är fiskar, gluten och plastpåsar i fokus. Dessutom blir det några ordvitsar och ett djupdyk i begreppet “bros before hoes”. Med Bengt Randahl & Martin Edsman. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 6 – Röktrastar & Kilowatt

I veckans avsnitt är vi gör vi bland annat ett nedslag i växter i hemmet och vad man bör tänka på när man dejtar en knarkare. Det bjuds även på elkunskap, både när det kommer till tänkvärdhet och göteborgskt manér. Med Bengt Randahl & Martin Edsman. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 12 – Formatfel & Formalia

I veckans trevande och svåra tolfte avsnitt tittar vi närmare på Clubhouse och spisar lite turkisk 60-talsvinyl. Utöver detta utforskar vi begreppet “suggestiv” och tar pulsen på Bengt Randahl och Lennart Seger i Radion Ringer upp. Sonny Jäger är även tillbaka med sitt exceptionella entreprenörstänk. Med Bengt Randahl & Martin Edsman. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 10 – Telefontut & Promille

I veckans avsnitt gör vi nedslag i telefonköer med Bengt Randahl och Lennart Seger. Samtidigt hör vi Sune Vemsson (tidigare Hansson) i sina fördjupande och destruktiva tankar i ämnet beteendevetenskap. Martin Edsman tar en titt på Kungsbackas krogliv. Utöver detta bjuder Ben Lyxén på några schyssta ordvitsar. Med Bengt Randahl & Martin Edsman. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 44 – Vibrerande Ägg & Spontana Roadtrips

Eftersom det är så få lyssnare som hör av sig till redaktionen ser vi inget annat val än att ta en titt ner i skräpposten för att se vilka andra, utöver det anmärkningsvärt låga antalet lyssnare, som vill komma i kontakt med podden. Vi lär bland annat känna Natalie23 som har problem med PostNord, Thomas Yi som gärna donerar en större summa pengar samt Ekaterina som vill lära känna oss på redaktionen lite bättre.


Södermalmspoeten Tobb Hansson delar med sig av sina tankar kring skräppost. Mohammad al-Bin Fakr rasar över orealistiska historier i skräppost, Lennart Seger ringer in och berättar om hur man blir en bra bilförare, Sonny Jäger ger några bra tips kring tydlighet. Gunilla Svensk är upprörd över manligheten i algoritmer. Martin Edsman undrar lite kring äggfetisher han inte visste fanns. Medverkar gör även icke fiktiva och ofrivilliga livs levande personerna Sun och Krille. Detta och mycket mer! Trevlig lyssning!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 14 – Gallonisar & Gonnoré

Sune Vemsson är tillbaka och berättar om ett jobbigt besök på en klinik. Martin Edsman tittar närmare på spermabankernas verksamhet och historia. Bengt Randahl ringer upp Lennart Seger och har ett samtal kring organdonation bland annat. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 26 – Ölskam & Cancel Culture

I veckans avsnitt redogör Martin Edsman om isolationens effekter och konsekvenser; leder det till att man blir en ensamdrickare? Folke Medicin fördjupar sig i “Cancel Culture” och Lennart Seger ringer till Bengt Randahl för att han är oroad för framtiden om allas förflutna ska komma upp till ytan. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 25 – Vädercookies & Kalifatmorsor

I veckans avsnitt är Södermalmspoeten Tobb Hansson äntligen tillbaka och pratar om sånt som folk faktiskt bryr sig om; vädret. Utöver detta sätter Martin Edsman tänderna i tungan och Lennart Seger ringer till Bengt Randahl och har en idé om det fallna kalifatets svenska mödrar. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 27 – Ghosting & Biltutor

I veckans avsnitt är det ett oerhört tungt fokus på att Den Kreativa Sektorn har blivit ghostad av Thomas Gylling efter flera försök att få tidigare nämnda geni att medverka i podden. Utöver det snackar Martin om osvenskheten i biltutor och Ben Lyxén bränner av några ordvitsar. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 28 – T-tröjor & Dödskramar

I veckans avsnitt ringer Lennart Seger in och är oroad över att grammatiken inte tas i beaktning i förortsslangen. Den egenkära entreprenören Sonny Jäger har en ny idé för en t-shirt som beräknas sälja som smör. Martin Edsman pratar om sin kärlek och skepsis till den stora folkgrupp som i folkmun kallas för “pensionärer”. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 29 – Resfeber & Kösystem

I veckans avsnitt ger vi oss ut på resande fot. Sune Vemsson har unnat sig en resa och Tobb Hansson bekänner hur han planerar sin framtid i poetisk anda och sedvanlig framfart. Martin Edsman ger sig in i köernas värld (igen). Lennart Seger ringer till en uppgiven Bengt Randahl och diskuterar krypto-valutan EuroBonus-poäng. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 30 – Festivalarmband & Bollspelsfokus

I säsongens sista avsnitt rör vi oss i okänt territorium då Den Kreativa Sektorn försöker ta ett grepp om folksport och fysiska aktiviteter. Lennart Seger har lösningen på hur oavgjorda matcher ska bli intressanta. Martin Edsman har tankar kring kommentatorer och gamla meriter. Ben Lyxén gör ett instick för första gången på länge med det han kan. Trevlig lyssning!  


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 43 – Rådlös & Trådlös

I det här avsnittet gör vi ett dyk ner i teknikens förtrollade och förvirrande värld. Lennart Seger ringer in till Bengt Randahl och är upprörd över pipande teknik och har givetvis en lösning på problemet. Martin Edsman delar sina tankar kring hur det var att vara hemmafru utan pausknapp och varför män är besatta av genomskinlig teknik. Mindfulness-coachen Kjell-Pedro bråkar med sin Bluetooth-högtalare som inte vill ansluta. Sune Vemsson berättar osminkat om hur han fortsatt lever sitt liv i ett ständigt utanförskap. Södermalmspoeten Tobb Hansson ringer in och berättar om sitt senaste projekt; ett återskapande av telefonkiosken. Det, och faktiskt mycket mer i det här mycket improviserade avsnittet. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 15 – Hundar & Fallhöjd

I det femtonde och byxmyndiga avsnittet finns ett starkt hundfokus. I alla fall Martin Edsman och Lennart Seger har åsikter kring människans bästa vän. Sen hör vi om den nya podd-satsningen “Svenska Fall” och så kommer Södermalmspoeten Tobb Hansson med tröst i isoleringens tidsålder. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 22 – Goda Råd & Förråd

I veckans avsnitt är det ett starkt fokus på förvaring; både av idéer och föremål. Mindfulness-coachen Kjell-Pedro berättar om sin korkek. Sune Vemsson delar med sig om sin första närkontakt med Feng Shui. Lennart Seger ringer in i vanlig ordning och Sonny Jäger har en investeringsmöjlighet i hållbarhetens tecken. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 13 – Bröd & Cruise Control

I veckans avsnitt är Den Kreativa Sektorn tillbaka med full styrka. Även extra styrka då den icke fiktiva karaktären Kristoffer Öhlund gästar podden. Utöver detta hör vi Kjell-Pedro om mindfulness i bilen och Martin pratar om hungerstrejk. Sen blir det starkt fokus på bröd, där även Ben Lyxén är med i äkta göteborgsk anda. Med Bengt Randahl & Martin Edsman. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 21 – Framfötter & Personliga Presenter

I veckans avsnitt blir det ett längre utvik av Sune Vemsson som berättar om en oförglömlig present. Martin Edsman pratar om fördelarna med att skippa kläderna. Bengt Randahl tar ett snack med Lennart Seger om luftflöden. Entreprenören Sonny Jäger sponsrar avsnittet. Trevlig lyssning! 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 11 – Allegorier & Algoritmer

I veckans avsnitt stiftar vi bekantskap med Kjell-Pedro som bjuder på mindfulness. Utöver det gästar Tobb Hansson programmet och pratar om algoritmer, Bengt Randahl och Lennart Seger verkar äntligen få till ett vanligt samtal efter flera veckors tekniska problem och Martin snackar hemmagjort vaccin. Avsnittet är sponsrat av Norrland. Med Bengt Randahl & Martin Edsman. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 20 – Rånmord & Ålderdom

I veckans avsnitt blir det fokus på brott och straff. Lennart Seger ringer till Bengt Randahl och har en idé på hur pensionärer kan tjäna mer pengar. Martin Edsman är kränkt över förprogrammerade reaktioner och straffsatser. Ben Lyxén är tillbaka med ordvitsar. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 9 – Chefskap & Mailskräck

I veckans avsnitt hör vi Tobb Hansson om tangentbordselitismens effekter. Utöver det blir det ett nyhetssvep och gästspel av Alfonso Bergh i Mellanchefspodden. Dessutom tittar vi närmare på mailångestens konsekvenser i vad vi kallar för life. Med Bengt Randahl & Martin Edsman. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 19 – Påskkärringar & Politik

I veckans avsnitt ger sig Den Kreativa Sektorn in i hetluften i ett flertal ämnen. Lennart Seger är orolig för påskkärringarna på Lidingö. Martin Edsman pratar om Sveriges Tyngsta Tiggare. Slutligen bjuder Södermalmspoeten Tobb Hansson på politisk poesi. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 7 – Håravfall & Bananreklam

I veckans avsnitt hör vi Tobb Hansson om flygindustrins baksida. Utöver det har Lennart Seger ringt in med sina tankar om kroppshår, vi får den senaste Brommarapporten och Sonny Jäger ger oss entreprenörstips. Med Bengt Randahl & Martin Edsman. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 18 – Urvärk & Pandemipar

I det artonde avsnittet tar vi ett nytt grepp och dyker ner i Sune Vemssons besök hos naprapaten. Utöver detta blir det nya sportdokumentärer med Bengt Randahl och Martin Edsman tittar närmare på singlarnas misär i rådande pandemi. Trevlig lyssning! 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 5 – Snuskgubbar & Veganer

I veckans avsnitt är vi i kreativitetens ytterkanter läskigt nära ett svart hål. Vi rör oss över universums olika tidsaxlar både med och utan poänger. Avsnittet avslutas på topp i göteborgsk anda. Med Bengt Randahl & Martin Edsman. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 17 – Utsikter & Avsikter

I det sjuttonde avsnittet får vi tips av Kjell-Pedro om mindfulness i trafiken. Sonny Jäger kommer med sin senaste entreprenörsinsikt som i vanlig ordning är banbrytande. Södermalmspoeten Tobb Hansson gästar med samhällskritisk poesi och Martin Edsman snackar ansiktsnoja i vilda västern. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 3 – Babblar & Burkskratt

I veckans avsnitt gläntar vi på dörren till föräldraskapet genom barnlitteratur och låtsas-standup för en publik som inte finns. Utöver detta tar vi bland annat en närmare titt på hur friterad kyckling serveras i utkanten av Bromma. Med Bengt Randahl & Martin Edsman. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 16 – Smörknivar & Sambohandling

I det här avsnittet har Den Kreativa Sektorn fått råd om hur man marknadsför podden bäst. Bengt Randahl öppnar slussarna i Radion Ringer Upp och får sällskap av mer än bara Lennart Seger. Martin Edsman ett djupdyk i träslöjdens långvariga effekter och tar ett telefonsamtal med sin vän Krille. Ben Lyxén avslutar i göteborgsk anda. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Det här är Den Kreativa Sektorn!

Varmt välkommen ska just du vara in i en levande följetång som utspelar sig mellan mina två hjärnhalvor. Följ med in bland mina inre röster i en podd där observationer, improvisationer och imitationer går hand i hand med en del svängig musik och ett oändligt antal loopar.Välkommen till Den Kreativa Sektorn med mig, Martin Randahl Edsman. Trevlig lyssning! 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Trailer 1 – Den Kreativa Sektorn

Välkommen till Den Kreativa Sektorn! Det här är ett rymdepos i genren “kvantitets-kreativitet” där du får stifta bekantskap med ett gäng karaktärer, massvis av tankar och rätt svängig musik. Tipsa alla dina vänner! Trevlig lyssning önskar Martin Edsman & Bengt Randahl.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.