Get Podcast

Den Som Skrattar Förlorar Podcast

En podcast av Niclas Norlindh och Jonatan Jonasson – som du kanske känner igen från succén Den som skrattar förlorar. Torra skämt, fantastiska ljudklipp, roliga listor och dumma spaningar ur vår knasiga samtid bildar podden som är din oas i hjärndödhet.

1. Din oas av hjärndödhet

Premiär av din nya humorfavorit i podd-djungeln! Det omåttligt populära gänget bakom succéprogrammet “Den som skrattar förlorar” släpper äntligen podd. Sist på bollen? Kolla in Den som skrattar förlorar – officiell Facebooksida Premiäravsnittet levereras av den klassiska duon bestående av Niclas Norlindh och Jonatan Jonasson.



10. Bamse och orgien

I veckans avsnitt av Den som skrattar förlorar podcast: Bamseparodier, en busringning, Sveriges fyndigaste företagsnamn och så listar Niclas fem stycken plagg/accessoarer som han tycker ska förbjudas.



100. Lillen & Granis gästar!

Vi firar HUNDRA jäkla avsnitt av Sveriges – kanske och förhoppningsvis – mest hjärndöda podd genom att Lillen och Granis, från våra skämtklipp på Facebook och Youtube, är med som efterlängtade gäster! En av Andreas-inhopparna berättar om ödesdigra fyllemisstaget, på en märklig tillställning, som nu gör honom halvt ”funktionsvarierad”. Det är även hög tid att utse världshistoriens mest bisarra sammanträffande eller tillfällighet. Flera är så sjuka att man nästan får panik! En ”Så mycket bättre”-deltagare, tillika stor musikprofil, har valt att skicka in ljudfiler med egenupplästa vitsar till ”Den som skrattar förlorar”. Vi dissekerar dels materialet, dels den smått chockerande inlevelsen. Grabbarna djupdyker dessutom i listan över de kändisar som svenskarna helst vill bjuda till sitt julbord. En del val är direkt katastrofala – och en egen, mer intressant, sammansättning diskuteras ivrigt fram. Dumt och idiotiskt! Haka på när vi firar 100 oviktiga podcasts!



101. Thorsten Flincks juliga genidrag & plastikopererade kameler

Vi anar en härlig nytändning hos poddmakarna när man tar ett kraftfullt avstamp från 100-avsnittsstrecket! Niclas har djupdykt i detaljerna bakom ett Facebookinlägg från Thorsten Flinck om att han hyr ut sig själv som tomte i jul. Vilken är den maximala summan som den älskvärde dåren kan dra in? Hur kan den omtalade skådespelaren tänkas spendera ”lönen”? Vad, i det hela, får oss att må allra bäst? God stämning utlovas! Jonatan har dessutom stött på ett bisarrt fenomen i Saudiarabien – en skönhetstävling för kameler. Några deltagare har nu ertappats med fusk, men varför kan det inte anses som annat än fullkomligt rimligt? Diskussionen spårar ur en aning, men en akut plastikoperationsresa, supersäckiga pucklar och Guds tidelagstankar landar faktiskt som helt naturliga samtalsämnen kring frågan. Det blir också en smärtsam rap i regionfullmäktige – och världshistoriens mest oväntade trekant. TV4 och värmländsk lokalradio fyller båda en bärande roll vad gäller det sistnämnda. Dumt, idiotiskt och hjärndött! Haka på när vi dundrar iväg längs irrelevansens underbara räls!



102. Gubbjävelns juliga hängbröst

Julen är här – och vad passar då inte bättre än att lyssna till en sällskapssjuk och finländsk man som, inför öppen ridå på Niclas gym, berättar om sina hängbröst, sexvanor och inte direkt ljusa färjeresa, tillika fiaskoförhandling, med en rysk prostituerad. Grabbarna tar sedan ”tempen” på vilka jultraditioner runtom i världen som kan anses mest knäppa i kontrast till hur vi vanligtvis firar här i Sverige. Kreativiteten (för att använda ett snällt ord) vet, på sina håll, inga gränser! Jonatan ger sig dessutom, efter På Spåret-vändan i avsnitt 99, på ett nytt försök gällande att sätta dit sin medpoddare i quiz-format. Nu på ett ämne som Niclas direkt avskyr. Det blir en salig blandning av superchansningar, gränslös frustration och välmående hos frågeställaren. Hjärndött och oviktigt – precis som alltid – så kickstarta nu julhelgen ihop med två riktiga tomtar!



103. Den som skrattar förlorar Awards 2021

Vi välkomnar det nya året och tar adjö av det gångna genom att skärskåda de svenska ord som tillkommer 2022. Vad tycker Niclas och Jonatan, som också kommer på ett antal egna termer, om ”domedagsskrollande”, ”svinna”, ”fono” och andra färska glosor? Heta känslor utlovas! Det blir även en storslagen prisutdelning – vi kan kalla det ”DSSF Awards 2021” – som sätter varmt ljus på en del av de stjärnor som under det senaste jordsnurret lyfts fram och på olika sätt bidragit i podden. De tunga kategorierna är ”årets mest överbetalda”, ”årets mest älskvärda”, ”årets mest kvävda kåthet”, ”årets mest obrydda”, ”årets namn” samt ”årets profil”. En av grabbarna berättar dessutom om en supermärklig busringning som han åkte på från en halvgalen kändis i veckan. Hjärndött, idiotiskt och oviktigt! Skåla in det nya året ihop med oss!



104. Brutal eksem av sin miljonlön

Jonatan har spytt in 2022 och Niclas har gått i gång på raketer! Under årets första avgång med glädjetåget avhandlas dessutom urusla och underhållande bortförklaringar från den senaste tiden. Frågan är dock vad dessa har att göra med det pengakåta styrelseproffsets kortisonfyllda pool. Det blir även ljudeffekterna man velat ha när erektionen slår till – och poddmakarna kan inte hålla sig från att föra in ett par kändisar i diskussionen. Vi njuter också av en superljus (?) tågfanatiker med en slående fäbless för tutors läten. Varför bör nästan alla vara avundsjuka på honom? Det blir därtill givetvis även en hel del annat hjärndött, oviktigt och dumt! Häng med!



105. Sveriges tråkigaste 6-åring

Känner ni den hjärndöda vibben i luften? Ett sprillans nytt avsnitt av Sveriges mest oviktiga och idiotiska podd finns ute i etern! Jonatan har åkt på omikron och gör sig halvredo för ett svandyk från balkongen. Han kan dock trösta sig med ett märkligt klipp från travets värld då en älskvärd gubbe gavs utrymme för sina ganska risiga djurimitationer. Niclas har fastnat för en fängslande nyhet om Runar Sögaard – och den leder till en stark tes om Carolas ex, vilket för poddmakarna in på dårskapen han kan tänkas ställa till med framöver. Diskussionen når urspårade nivåer – framför allt kring norrmannens uppenbart gränslösa vurm för just text-TV och 50-öringar. Det levereras dessutom en ny, upphottad form av musikquiz. Hur uruselt blir resultatet den här gången, tro? Haka på glädjetåget längs irrelevansens underbara räls!



106. Ryssland värvar Sveriges mest nasala röst

Dags för en ny och hjärndöd tripp med glädjetåget! Niclas har fått för sig att en del falanger av människor tenderar prata på ett visst sätt – och låter sin magkänsla kring ämnet, genom en rad exempel, gå upp i kamp mot Jonatans skepsis. Den sistnämnde har sedan djupdykt i Evert Taubes förvånansvärt dekadenta liv. Det blir inte direkt dålig stämning när det visar sig att den så folkkäre musikern och författaren var urusel på att hantera sin privatekonomi. Det landar i en urspårad diskussion om vilka kändisar poddmakarna helst hade sett på Sveriges sedlar. Är det rentav så att gränslöse Taube retroaktivt borde tilldelas Nobelpriset i ekonomi, eller försöka återupplivas för att ta över som riksbankschef? Det blir även en vända om personer som talar brutalt snabbt. En av grabbarna utmanas då också i att försöka bräcka världsmästaren. Det går, kan vi avslöja, inte speciellt bra. Dumt, idiotiskt och oviktigt! Häng med!



107. Att döpas till Ahmeds Kiosk

Känner du dig deppig, trött, sur, eller bara sugen på en hjärndöd stund? Då levereras här ”medicinen” i form av en härlig tur med glädjetåget! Nytt år betyder att det blivit dags att se över vilka namn som Skatteverket nekade under 2021. Folk är, som bekant, inte riktigt kloka! Bisarra exempel utlovas – och det kan vara så att grabbarna glider in på riksbanksspåret igen. Jonatan har sedan låtit sina tankar flöda fritt efter nyheten att en man ganska nyligen fick ett grishjärta inopererat. Vilka mer ”kroppsdelar” från djurriket hade man önskat att det gick att använda sig av framöver? Efter förra avsnittet har ena poddmakaren dessutom fått vatten på sin kvarn gälande en märklig tes – och det leder till en djupdykning i de märkligaste och mest komiska allergierna som finns. Dumt, oviktigt och idiotiskt! Häng med! 



108. Vaccinmissbrukaren Inge Waxin

Ny avgång med glädjetåget i hjärndödhetens tecken! Grabbarna har överösts med det komiska faktum att det finns en vaccinälskande gubbe som heter Inge Waxin. Det hela måste givetvis redas ut. Jonatan har, i samband med Sveriges megasuccé i EM-handbollen, även stött på en sjukt rolig ”tidningstabbe”, vilket leder till en djupdykning i fler superexempel på ämnet då det gick käpprätt åt skogen. Det blir inte direkt svagt! Niclas utsätter därefter sin poddkollega för de svåraste och mest bisarra ”pest eller kolera”-frågorna som nätet fått fram innan det blivit dags att charmas av att ett gäng norska dårar druckit perversa viner och fått vidriga elchocker. Dumt och oviktigt – precis som alltid! Häng med, älskade vänner!



109. En hamsters makalöst naturliga död

Efter en glädjefylld tågförsening i helgen kom Niclas på sig själv med att yttra något av det absolut plattaste som går. Det leder till en djupdykning i klassiska och intetsägande klyschor. Hur usla är de egentligen? Jonatan har dessutom nåtts av att en välkänd komiker totalsågat podden. Halvdan replik utlovas. Det blir sedan ett ”race” mellan Ericssons VD och Mariestads kommunalråd om vem som har roligast engelska. Den ena kombattanten har en smått unik stil som är gränslöst älskvärd. Vi kikar även på ”sakerna ingen någonsin har sagt” – och landar, till exempel, i diskussioner om elektrikers namn, en barrunda i Flen och en hamsters exceptionellt naturliga död. Dumt, hjärndött och irrelevant! Häng med!



11. Karantänfest

Niclas har köpt en ny säng och i samband med köpet lyckades han göra något som man inte trodde var möjligt på svensk mark. Jonatan vill mygga av partytricken och har även med sig en gedigen spellista man kan sätta på om man vill anordna en coronafest.



110. Att ”handla konst” på Dollarstore i Sveg

Spänn fast säkerhetsbältena – en ny åktur med glädjetåget står på schemat! Veckans avsnitt inleds med en diskussion om att upplägget för framtida inspelningar av podcasten eventuellt behöver ses över på grund av Jonatans vikt – något Niclas inte direkt mår piss av. Det blir därefter en kort debatt om ”Alla hjärtans dag” innan vi djupdyker i smärtsamma upplevelser kopplade till det som ska vara en så romantisk tradition. Vi kör också en hjärndöd lista över fördomar om folk som bor i småstäder – och lyssnar även på några svenska ”busringningar” som bör gå till historien. Det blir inte svagt! Lika dumt och oviktigt som vanligt – häng med!



111. Härliga stånd i Rättvik

Alla ombord? Bra – då släpper glädjetåget på bromsen! Jonatan sjösätter namnquizet ”travhäst eller kändisbarn”, vilket leder till både glädje och frustration i studion. Niclas har, efter ”usel engelska”-segmentet för två avsnitt sedan, fått kontakt med Sveriges kanske mest älskvärda kommunalråd – Mariestads Johan Abrahamsson – och grabbarna bestämmer sig för att slå honom en signal. Det blir konfrontativt språkförhör, en chockartad överraskning, diskussion kring förra veckans tankar om småstadsbor – och en sommardejt som styrs upp. Därefter kör vi en ny lista med fördomar – den här gången om personer som bär mössa ovanligt ofta. Het debatt utlovas! Det blir inte heller svaga kontraster när världens nog proffsigaste och absolut sämsta reporter ställs intill varandra. Vad har då härliga stånd i Rättvik med rikets BNP att göra? Hjärndött och oviktigt – precis som vanligt! Haka på!



112. Frieri med rännskita på McDonalds

Niclas har stött på en rad roliga detaljer i samband med Thorsten Flincks senaste genidrag – och bjuder sedan på en djupdykning i gränslöst oromantiska och direkt misslyckade frierier. Det blir allt från brutala diarréattacker till osexiga Excel-tabeller och mycket annat. Jonatan lyfter därefter fram tre bisarra dundernyheter från den senaste tiden som inte alls fått den uppmärksamhet som de förtjänar. Det blir inte direkt svagt! Grabbarna kör dessutom ett udda ”quiz” som behandlar några av de mest välkända rösterna i Sverige. Kan du sätta när man brukar höra dem? En skön dos av hjärndött och oviktigt trams – precis som alltid!



113. Niclas är full på Kanarieöarna

Niclas är ute och flänger igen. Den här gången spelar han in, aningen berusad, från Kanarieöarna. Det blir självfallet då en ny fördomslista kopplad till den super-svenniga semestern! Allt från grillchips till ordvalet ”kärring” berörs. Jonatan har dessutom stött på en genial busringningsidé som verkar ha gått alldeles för många förbi – och bjuder på en rad otroliga exempel! Vi ställer också ena poddmakarens farsa mot väggen gällande en exceptionellt irrelevant fråga! Hjärndött och oviktigt – precis som vanligt!



114. Moskén på Bacongränd 666

Niclas är hemma från Kanarieöarna och har med sig ett antal märkliga händelser i bagaget. De involverar allt från en fyrkant med två brittiska bögar till ett svenskt kändismöte och en helgalen tyska. Jonatan har dessutom tagit fasta på att flera länder nu byter namn på vägar vid ryska ambassader för att stötta Ukraina – och vi kikar på hur den här trenden hade kunnat tas vidare inom Sverige för att ”peka finger” åt en rad profiler och skandaler. Det blir även en djupdykning i världsartister vars musikaliska skicklighet åldrats på ett bedrövligt sätt. Hjärndött och superirrelevant. Häng med på veckans tur med glädjetåget!



115. Putin befinner sig inte i Borås

En berusad Jonatan är på skidsemester i Österrike – och råkade direkt ut för ett missöde, vilket inte direkt får hans poddkompanjon på dåligt humör. Niclas har, å sin sida, trillat över en rad idiotiska händelser/nyheter med koppling till Ryssland och Putin som bara måste avhandlas. Det leder, bland annat, till att man djupdyker i extremt svaga bojkotter och det icke-existerande omdömet hos en pappa från Halland. Det blir dessutom en diskussion om Robinson-deltagares ”personliga saker” som får tas med till ön. En del val är helt geniala, andra fullkomligt urusla. Vad hände, förresten, när en av grabbarna sökte till den klassiska reality-serien? Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Häng med!



116. Julvärdar pippar ungt

Folkkäre och värdige Tareq Taylor, 52, har trillat ner i en superklassisk ”kändis-fälla”, vilket roar poddmakarna något oerhört. Det leder också till en skvallerdoftande djupdykning i en rad andra svenska celebriteters privatliv. Grabbarna kör även en vända förbi Will Smiths gigantiska hjärnsläpp på Oscarsgalan, men det finns en annan ”skandal” som faktiskt får dem att må ännu bättre. En polare till Niclas drog dessutom nyligen till med ett omoraliskt genidrag, men vilka fler sådana kan vara värda att ta till sig? Vi kikar på en rad ”lifehacks” som ni alltså inte bör testa. Hjärndött och irrelevant! Haka på!



117. Sveriges mest älskvärda surk*k

Grabbarnas 1 april-skämt om Carl XVI Gustaf blev en riktig succé – och i veckans podd så kikas det på de roligaste reaktionerna som dök upp. Andreas ”Lillen” Lillhannus var, sjukt nog, en av de som gick på spektaklet. Vi bjuder på ett smyginspelat telefonsamtal kring det hela med den pantade åsnan. Det blir även en återblick på några av de vassaste blåsningarna genom åren från den här humorhögtiden. Jonatan har sedan djupdykt i ämnet ”surgubbar”. Vilka är de värsta som nätet samlat på sig? Vilket megautbrott är härligast? Varför är de lite charmiga? Niclas smäller dessutom till med en ny fördomslista – och den här gången är det folk som bor i Stockholms innerstad som ”kastas under bussen”. Hjärndött, irrelevant och tramsigt! Haka på!



118. Cigg, energidryck & nätpoker = ”sund ekonomi”

Icke-nyheten att Filmstaden vill att deras kunder ska köpa sitt godis på biografen fick enormt utrymme i veckan. Niclas vädrar en tydlig åsikt om det här – och Jonatan har kikat på andra händelser som är smått bisarra att medierna gått loss på. Det blir därefter en djupdykning, av sällan skådat jätteslag, i de värsta Lyxfällan-fallen. Inte helt oväntat, så spårar det ur när grabbarna sätter tänderna i självförvållat mörker och vuxna människor som knappast har en framtid inom Mensa. Man lanserar, på ämnet, dessutom helt nya grundpelare till en sund privatekonomi (ironi kan förekomma). Grabbarna kikar också på de mest häpnadsväckande och bisarra svenska punkbandsnamnen. Det blir inte svagt, om man säger så! Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Häng med på veckans avgång med glädjetåget!



119. Att bli vrålkränkt – av tuggummi och 20-lappar

Jonatan är hemma från ytterligare en resa – och delar med sig av ett bisarrt möte med en semesteralkis vars udda flygplatsrutiner verkligen piggar upp. Niclas är, å sin sida, rasande över att kortklippta kulturtanter dränks i forskningspengar för att ”vara troll” i skogen. Den flummigaste formuleringen som kanske någonsin yttrats i Sverige skärskådas – och hur kan det hela få superentreprenören Elon Musk att lägga ner sina världsbolag för att i stället leka med barkbåtar i östra Småland? Grabbarna djupdyker också i sådant som känns taskigt, men som egentligen inte är det. Det blir allt från övertramp i omklädningsrum till brutala hån i kollektivtrafiken och den värsta frågan du kan få efter ett frisörbesök. Vi välkomnar er till veckans hjärndöda och irrelevanta avgång med glädjetåget!



12. Coronasmittade på fortet

I veckans avsnitt: Coronaprogram i TV, en kontaktannons från Östermalmshallen och ett potpurri av personer som talar usel engelska.



120. Stoppa pressarna: Oden bor granne med ett tungt rör

Jonatan har stött på en sensationell rad urusla radionyheter från den senaste veckan. De måste givetvis dissekeras! Det blir allt från att bo granne med ett rör till att vara så avmätt det nog bara går. Niclas levererar dessutom, med valborg runt hörnet, en ny fördomslista – som riktar in sig på de personer som brinner för studentkulturen, gärna glider runt i färgglada overaller och går på ”nation”. Vi berör, bland annat, deras oväntade namn, udda favoritsamtalsämnen och tröttsamma efterfesttendenser. Hjärndött och irrelevant – precis som alltid!



121. Amanda ställde sig på våg – som sprängdes

Jonatan chockar sin poddkollega med att han blivit uppringd av P4 Sjuhärad och ställt till med halvrisig stämning i deras mysiga morgonprogram. Starka exempel utlovas – i synnerhet kring radiokanalens senaste ”mästerverk” om en udda likkista. Niclas har dessutom samlat på sig ett gäng helt bisarra rubriker – och kör ett ”quiz” gällande vilka av dessa som är riktiga eller påhittade. Det blir även vända förbi en rad svenska kändisar och vilka yrken de troligen haft som ”vanliga Svenssons”. Babben Larsson, E-Type och Johan Glans är några av de som grabbarna spetsar in sig på! Hjärndött och oviktigt – precis som alltid! Häng med på en härlig tur med glädjetåget!



122. Heather Öberg & Mohammed Johansson

Niclas har varit i väg på en ruskigt dekadent helg i Västervik och blivit tokgolvad – av en hel rad anledningar. Superprofiler träffades! Han har dock även hunnit med att den senaste tiden bli skogstokig på – och ganska fascinerad av – klimataktivistdårarna som drar ett löjets skimmer över en allvarlig fråga. Det blir dessutom en djupdykning i Sveriges vassaste ”kulturkrocksnamn”. Varför är de så jäkla roliga, egentligen? Hjärndött, oviktigt och skrattfyllt! Haka på!



123. En pervers arapapegoja från Tomelilla

Är inte skånska en himla svårförstådd och halvjobbig dialekt? Det frågar sig grabbarna i veckans avgång med glädjetåget – och försöker, på sitt eget lilla sätt, fylla en oviktig ”forskningslucka” på ämnet. Poddmakarna har också stött på ett dunderklipp som dels bjuder på ursinnigt raseri, dels en envis surgubbe – två fenomen man älskar. Den rivige dårens fascinerande humörresa dissekeras med stor glädje! Det blir dessutom ett nytt ”quiz” inom ett ämne som Niclas absolut inte bemästrar. Ångest och ursvag leverans utlovas! Vi kikar även på svenskans vackraste ord – som faktiskt är utsedda. Vilka bör elimineras – och vilka bör hyllas betydligt mer? Lika hjärndött som vanligt – haka på!



124. Tillstånd: 177 ton glömska

Det blir omgående full fart i veckans avgång med glädjetåget då Niclas lättar sitt hjärta om en traumatiserande upplevelse på ett byggvaruhus. Det gick inte helt smidigt när han som superohändig hemfixar- och verktygsallergiker försökte smälta in bland altanplanerande pappor och oförstående personal. En korvkiosk fick agera social räddningsplanka. Jonatan har, å sin sida, roats av en SVT-tabbe om något så unikt som zucchinirelaterad ilska. Det blir även, nu när apkoppor nått Europa, en djupdykning i vilka djur man vill/inte vill ha smittor uppkallade efter eller härstammande från. Vad lockar grabbarna mest av blåvalsalzheimer, giraffinfluensa eller hyenans syndrom? Vi bjuds dessutom på en sjungande man med otroligt mörk röst som endast ger sig på låtar som inte alls bör passa hans dunderdjupa stämma. Hjärndött, irrelevant – och förhoppningsvis härligt! Haka på!



125. Tegnells brutalt osexiga gåtor

Niclas är risigare än kanske någonsin tidigare efter en rad festdagar, men finner ändå viss livsglädje i en serie märkliga händelser under en tågresa med dårsällskap. Jonatan har blivit helt ställd av TV4:s superkonstiga ”Fångarna på fortet”-påhitt – och det hela landar i en rätt urspårad diskussion om vem man egentligen hade velat se som Fader Fouras. Grabbarna dissekerar dessutom den bisarrt luddiga tårtningen av konstverket Mona Lisa innan det blivit dags för att åter igen ”njuta” av lokalradiohaverier. Det blir även en djupdykning i fantastiska förolämpningar! Vem är egentligen vassast i Sverige på ämnet – och vilka är poddmakarnas taskiga favoriter? Ett korkat brödrapar från Norrland har ett viktigt finger med i spelet! Lika hjärndött och dumt som alltid! Häng med!



126. Kungens osannolika rabattkod

Ny tur med glädjetåget! Carl XVI Gustafs tal på nationaldagens blev en snackis – och vi kikar på vilka oväntade utspel från kungen som hade fått oss att må ruskigt bra. Sponsring, dyra lån och kontorsutrymmen är några av ämnena som vore svinkul om statschefen lyft! Niclas grillar därefter sin poddkollega kring hur mycket pengar som krävts för att han skulle ställt upp på en rad hypotetiska skräckscenarion. Det blir nästan dummare än vanligt! Jonatan har även nåtts av den inte alltför hemska infon att det faktiskt finns människor som bokstavligen dött av skratt. Är det rentav drömsättet att ”ta ner skylten” på – och när var en av grabbarna nära att stryka med av just den här anledningen? Det blir dessutom en rejäl djupdykning i korkade recensioner från olika resesajter. Folk är inte riktigt kloka! Hjärndött och härligt – precis som alltid! Häng med!



127. Flämtande politiker & perversa soptunnor

Ruskigt bra fart på glädjetåget den här veckan – bara att hoppa på! Jonatan har upplevt den kanske mest bisarra helgen i sitt liv. Svensexor och svenska ministrar är involverade! Niclas har tagit fasta på dundernyheten att Malmö investerat i soptunnor som ger skräpkastare ett sensuellt budskap som tack. Grabbarna har starka åsikter angående det hela, är inte överens – men finner stort nöje i att spekulera vilt kring vilket nästa steg skulle kunna vara! Det blir dessutom en djupdykning i när det skitit sig rejält för politiker – och i synnerhet ett klipp bidrar till snudd på rekordgod stämning i studion! Vi bjuds även på en lista över saker eller fenomen som folk bara måste SLÄPPA nu! Hjärndött och irrelevant – precis som alltid!



128. Ett suveränt ”glory hole” i centrala Småland

Midsommar är på ingång! Vad tycker grabbarna egentligen är det bästa och sämsta med den supersvenska högtiden? Jonatan lyfter ett specifikt ämne kring det hela, vilket leder till ett nytt quiz som Niclas inte direkt hanterar med bravur! Man blir dessutom abrupt avbrutna av en småsur kändissexolog – och vi bjuder på hela skitsamtalet. Det blir sedan en ordentlig djupdykning i en lite udda killes gränslöst smala intresse. Älskvärt som tusan, även om det finns några delar att ifrågasätta. Brevbärare i Polen bör, hur som helst, vara hans drömjobb! Poddmakarna försöker sedan förstå sig på fiske och tar givetvis hjälp av en rad dunderklipp. På något märkligt sätt landar diskussionen i ett gigantiskt ”glory hole” i lilla Sävsjöström. Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Häng med på veckans avgång med glädjetåget!



129. Att bända loss en Foodora-ryggsäck

Ny torsdag = ny hjärndöd podd! Niclas har varit på resande fot igen och då noterat en ganska ocharmig och återkommande tanke hos sig själv. Vi reder ut huruvida den är vidrig eller bara rimlig. Jonatan djupdyker i den skyhöga sommartemperaturen och ger förslag på vilka jobb som absolut inte hade passat hans värmehatande tramskollega under årets hetaste veckor. Det hela landar i en urspårad diskussion om en avsvimmad fysiker från Lichtenstein – och ett brutalt skrattanfall. Vi bjuds även på en kämpande reporter som går en ”duell” mot en värmlänning som inte anser att 920 grader är så värst mycket. Det blir dessutom en vända förbi en svensk kille som är helt otrolig på att göra svåra ljudeffekter med munnen – och grabbarna ger sig, av någon superdum anledning, på att försöka bräcka honom. Det avhandlas också en lista över extremt gubbiga beteenden som nog skrämmande många kan relatera till. Häng med på en oviktig tur längs glädjetågets härliga räls!



13. Anders Tegnell har piercat pungen

Ett minst sagt känslosamt möte med naturen, kungens nya fräscha tal, det roligaste namnet någonsin och ALLA VI SOM VILL HA MED ANDERS TEGNELL I LET’S DANCE 2021.



130. SÖK HJÄLP!!!

SAS-piloternas omtalade strejk sätter tonen för veckans snack – och grabbarna resonerar, helt utifrån magkänsla, kring den bisarra situationen. Man kikar dessutom på en rad andra yrkeskårers potential gällande att elda i gång en liknande megakonflikt. Varför fylls plötsligt studion av en gränslös vördnad för just busschaufförer? Jonatan kör också ett segment om när rösten sviker och vi bjuds på en helt otrolig berättelse från verkliga livet. Brutal rännskita och urusla stämband är involverat. Niclas gör även en djupdykning i Joe Bidens enorma virrighet. Hur nära total senilitet är världens mäktigaste man egentligen? Smått chockerande exempel utlovas! Hjärndött och oviktigt – precis som vanligt! Missa inte heller att prenumerera på podden. Det hjälper dig att märka när nya avsnitt släpps, vilket annars är skrämmande lätt att missa under semestern!



131. Expertens banbrytande supertips – använd Google

Vi är mitt i sommaren, men glädjetåget tar inga tramsiga semesteruppehåll! Båda grabbarna har nyligen rattat varsitt bröllop, vilket leder dem in på en extremt slirig Kjell Bergqvist och en dunderreligiös vigsel som kapades av Hemglass. Man kikar även på udda ställen att gifta sig på. Kan McDonalds betalningslucka eller en halvdan återvinningscentral anses vara heta alternativ? Motorsågen plockas sedan fram när poddmakarna skärskådar Sveriges överlägset sämsta ”expert” – som Jonatan dessutom försöker bräcka. Det har därefter blivit dags att resonera kring vilka siffror kopplat till ens liv som man hade velat addera en nolla till. Vad känns, till exempel, mest lockande av att ha 250 semesterdagar eller att urinera drygt tre liter per tillfälle? Det blir också en djupdykning i sådant som är mysigt, men som inte borde vara det. Benbrott, korkade gubbar och feber är självfallet några av ämnena som kommer på tal. Hjärndött och irrelevant – precis som vanligt!



132. Kalsongfunderingen som gör Ullared strömlöst

Semester hit och semester dit – här avgår en vital och hjärndöd resa med glädjetåget som ingen får missa! Niclas har snubblat över en undersökning om svenskarnas mest omtyckta ovanor i hemmet. Inte helt oväntat så råder det skilda åsikter om svaren – och det är nära att spåra ur totalt när superämnet sophantering åter kommer på tal. Jonatan kör också ett rubrik-quiz efter att han själv levererade som en kung när poddkollegan utsatte honom för ett sådant för en tid sedan. Hur går det nu? Det blir dessutom en fördomslista om folk som återkommande och gärna åker till Gekås/Ullared. Varför kan det lätt bli strömavbrott i hela varuhuset för att kalsonghandlande Conny blir spritsugen? Vi kör även en vända förbi det hypotetiska scenariot att man behöver slåss till döden mot en historisk person. Vem hade man valt som kombattant? Dumt och irrelevant – precis som vanligt! Häng med!



133. Sluta tjata om trosor, MARTIN!

Dags att ta en paus i sommardvalan för en underbar tur med glädjetåget! Grabbarna kikar på hur kända en rad ”kändisar” egentligen är – och vem känns mer känd för att han är känd än för vad han faktiskt har gjort inom sitt gebit? Det blir även en rejäl djupdykning i sådant som aldrig skulle kunna få svenskar kåta. Vad är egentligen det osexigaste som finns – och vilka är Jonatans visdomsord angående Viagra-användande? Poddmakarna tar sig dessutom an den excentriske artisten Pontiak Johanzons unika låtskatt. Här snackar vi inte direkt svaga titlar! Niclas kör också en ny fördomslista – nu om personer som helt enkelt heter Martin. Intresse för trosor, ugnshantering och kroppsbehåring är några av ämnena som involveras! Lika hjärndött och irrelevant som alltid! Haka på!



134. Herr Bomb

Niclas befinner sig på semester mitt ute i skogen och kan rapportera om både getingstick och att få hybris på en åkgräsklippare. Jonatan har djupdykt i den bisarra dundernyheten om en svensk handbollstränare som skapade kaos på Köpenhamns flygplats genom att skämta om att han hade med sig en bomb. Vilka hade varit de optimala namnen att ha i passet där och då – och hur hade det här klantarslet levererat som sprängningstekniker? Grabbarna kikar dessutom på en rad märkliga fall som landat i löneavdrag. Vad verkar oväntat accepterat att en polis gör – och vad är det kanske värsta man kan hitta på hos Försäkringskassan? Det hela landar i att poddmakarna också överväger att försöka skapa en ny myndighet – som har ”att höfta” som främsta arbetsmetod. Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Haka på!



135. De låga förväntningarnas konung

Niclas vädrar sin labila sida efter en incident i tunnelbanan innan det blivit dags att åter igen rikta fokus mot Joe Bidens extrema virrighet. Nya fadäser har inträffat sedan förra vändan om USA:s president – och en hemlig fusklapp, som absolut inte var tänkt att nå allmänheten, dissekeras ordentligt. Jonatan har, sin vana trogen, dykt ner i lokalradiostationernas härliga arkiv och hittat en del guldkorn från sommaren. Starkt nyhetssvep utlovas – bland annat om hur man kan uttala ordet ”gavel” i Värmland! Därefter konstateras det att en svensk kändis – genom ett nio år gammalt inlägg på sociala medier – bör förfoga över den eviga världsmästartiteln i ”låga förväntningar”. Grabbarna spånar, i ett av poddens hittills märkligaste segment, vidare på ämnet – och det landar i fullständig dårskap och upprepade skrattattacker! Det blir dessutom en sönderknarkad kärring som med sin gränslöst usla sångröst gjort succé på nätet – och nu ställs mot originallåtarna. Något av det mest makabra man hört i musikväg, men likväl sanslöst underhållande! Så hjärndött och irrelevant som det nog bara kan bli! Haka på, älskade vänner!



136. Lönnmördarkannibalen Siv

Alla ombord på glädjetåget? Bra, då gasar vi! Niclas har trillat över den sannolikt roligaste säljannonsen i vårt lands långa historia. Den avnjuts och detaljstuderas innan det blivit dags att kika på de märkligaste sakerna som folk försökt bli av med på nätet. Jonatan har, å sin tur, hittat både svinstarka och ursvaga berättelser från när vanliga ”Svenssons” träffat en kändis. Vad får egentligen grabbarna att må bäst? Det blir dessutom en vända förbi de nya accessoarer, eller stilar, man hade velat se en rad svenska celebriteter anamma innan en uteliggare från Stockholm levererar den mest urspårade intervjun i mannaminne. Kungen, miljontals ton knark, kannibalism, controllern Ulf på Handelsbanken, vidriga orgier och mycket annat avhandlas. Lika hjärndött och irrelevant som alltid! Häng med!



137. Att spela ”skinnbanjo” – i ett kvartal

En svensk forskare hamnade nyligen i hetluften då det visade sig att han bränt skattepengar på att onanera som en dåre till vulgära serietidningar i flera månader. Grabbarna djupdyker i den bisarra nyheten – och kikar även på en rad starka reaktioner. En narkossköterska har dessutom satt nytt rekord i att ”kompa ut” på märkligast sätt. Det leder till en lista över de yrken som det känns som att man kan vara fullkomligt usel på – utan att någon märker det. Diskussionen får, bland annat, studion att tillfälligt förvandlas till en psykologmottagning. Jonatan har också stött på en politiker som hanterar en skandal på ett ytterst intressant sätt. Han verkar i alla fall inte avsky pinsam tystnad. Niclas har, å sin sida, kikat på vad invånarna i landets tråkigaste kommun anser är deras starkaste ”säljargument”. Det är inte så att man baxnar, direkt – även om en urgammal kärring fångar poddmakarnas fulla uppmärksamhet. Häng med på en åktur längs hjärndödhetens underbara räls!



138. Att måla könsorgan framför vrålande nazister

En svensk konstnärssjäl har tagit sig till Dortmund för att måla könsorgan på husväggar. Projektet verkar göras för att krossa de vidriga samhällsstrukturerna i Sverige. Allt om detta märkliga skeende får vi i ett radioinslag där hybris och public service-anda ställs mot varandra. I vagn 2 på glädjetåget bjuds det på fantastiska omklippta sägningar från våra svenska partiledare. Nooshi har fått dille på stora goa tomater, Jimmie Åkesson tappar det helt och Magdalena Andersson får stort jubel för sina planer för sensommaren. Avslutningsvis spånas det rejält på hur samma partiledare skulle kunna maximera sin personkampanj de sista dagarna innan valet. Lika hjärndött och irrelevant som alltid kan vi lova! Häng med!



139. Oväntade vallöftet – längre kebabrullar

Spänn fast er för en fartfylld åktur med glädjetåget! Niclas har stött på ett älskvärt parti som bjuder på både otroliga och unika vallöften. Handblåsor, Hem till Midgård, stryktipshets och McDonalds-personalen i Kållered är några av ”ämnena” de siktat in sig på. Jonatan har nåtts av en kristen skriva med oväntat sexuella sångtitlar. Har vi att göra med Sveriges snuskigaste församling, eller vad tusan är det frågan om? Det blir också en ny vända med felhörningar i kända låtar – och smått chockerande upptäckter görs! Varför förefaller det plötsligt logiskt att Eros Ramazzotti kommer flytta till Örebro, eller att Bert Karlsson vill stämma skiten ur Shakira? Extremt hjärndött och dumt – precis som alltid! Häng med!



14. Norlindhs torpedservice

I veckans avsnitt: Otroliga Corona-konspirationsteorier, Nazist söker fru och de sämsta torpednamnen.



140. Megakaoset på finska skithuset

Jonatan har varit på resande fot igen – och gjorde då en väldigt intressant upptäckt på en flygplatstoalett i Helsingfors. Det leder till en urspårad diskussion om diverse ljudeffekter som skulle göra succé på offentliga skithus. Niclas hajade till ordentligt när han såg bilder från de olika valvakorna – och landade i slutsatsen att det ändå är fascinerande mycket som skiljer de arketypiska väljarna åt, på en rad olika plan, beroende vilka man stöttar. Vi skapar därför exempel på den smittmässiga röstläggaren för varje parti. Namn, livshändelser, fetischer och mycket annat berörs! Grabbarna njuter dessutom av ”musikskatten” från en excentrisk man – som är både härligt usel och oerhört älskvärd – innan det blivit dags att djupdyka i de värsta tabbarna från polisutbildningen. De är faktiskt så bisarra att man baxnar! Urdumt och hjärndött – precis som alltid! Häng med!



141. Marabou RONK

Jonatan höll på att trilla av stolen när han nyligen stötte på en otrolig kvällstidningsrubrik – och den kan faktiskt vara startskottet på en helt ny era inom kändisvärlden! Vad tycker Thorsten Flincks granne om det hela, tro? Niclas har gjort en rejäl djupdykning i IKEA:s korvhaveri förra veckan. Vad ansåg gemene Facebook-svensk om prishöjningen på två kronor? Det blir dessutom en diskussion kring det senaste fuskryktet inom schackvärlden. Är nördarna verkligen så segersugna att de tar sin anal till hjälp – och vilket är idrottsvärldens mest bisarra mygelförsök genom tiderna? Vi kikar också på de konstigaste smaksättningarna på exempelvis chips, vatten, choklad och glass som nått butikshyllorna. Vilken given succé lyser dock fortfarande med sin frånvaro? Hjärndött och irrelevant – precis som alltid!



142. Ciggutbrottet: “Whåt dä fakk!”

Spänn fast er – nu avgår glädjetåget med raketfart! Niclas har gjort en djupdykning i den helt bisarra livsresan för mannen som kallats både ”världens mest tursamme” och ”världens mest otursförföljde”. Hur långt gick galenskapen – och varför känns det som att det är superskönt att falla 470 meter ner i en höstack? Jonatan har även tagit ett grepp om svenskarnas möten med älgar. Vi bjuds på en underhållande skara klipp, men det är dock två helt andra fenomen som fångar grabbarnas uppmärksamhet allra mest – och visst borde Jens Grill öppna ett gatukök där man kan köpa cigg? Poddmakarna dissekerar dessutom ett fantastiskt blogginlägg som på ett både idiotiskt och snudd på akademiskt sätt analyserar blågula ”white trash”-namn. Vilka är de allra värsta, egentligen? Hjärndött och oviktigt – precis som alltid!



143. Pappa Yashimotos raseriutbrott

Vi är ute i svenska städer och spelar in en ny YouTube-serie och därför blir det ett lite kortare avsnitt än vanligt. MEN, vi vågar utlova en riktig glädjestund ändå. Vi pratar om våra besök i svenska städer som fått dåligt rykte, vädrar våra fördomar om länder från alla världens hörn och gottar ned oss i ett fantastiskt klipp från fransk TV. Åk med på glädjetåget och må lite bra!



144. Marcus Oscarssons rövlördag

Grabbarna är tillbaka i studion efter en vecka ”on the road” genom Sverige – och landar, med sin märkliga resa i bagaget, i en och annan slutsats. Väl inom Stockholms gränser så stötte Jonatan, chockerande nog, sedan på prinsessan Victoria i en park. Han trillade även över ett härligt klipp som för poddmakarna in på en diskussion om udda skrattanfall – och det bjuds på en rad delikata smakprov. Niclas har, å sin sida, noterat ett synnerligen oväntat namnbyte – och dessutom djupdykt i det smaskiga ämnet. Vilken kändis föddes, till exempel, som Lars Bengt Roland Johansson? Poddmakarna kikar också på Marcus Oscarssons bisarra lördagsmorgon. Hur hanteras den av hans pensionärstanter till följare, tro? Hjärndött och dumt – precis som alltid!



145. Att bli ”en grönsak” – för 2 kg edamerost

Niclas befinner sig i en städskrubb och Jonatan ”in the middle of nowhere”, men glädjetåget avgår alltid med full gas! Ett klipp med en vrålsolig brud som brinner lite för mycket för något så trist som gröt för grabbarna in på märkliga mästerskap, idrotter och tävlingar. Bör schack och boxning kombineras? Är det rimligt att viga sitt liv åt att stryka kläder under bungyjumphopp? Vad käkar världens korvätarkung när han blir jättehungrig? Frågorna är många! Det blir dessutom en djupdykning i det spretiga ämnet ”raggningsrepliker”. Är alla brutalt usla, eller finns det faktiskt guldkorn – och vad har att vara mervärdesskattepliktig med det hela att göra? Snusk och finess må vara svårt att förena, men är det ens möjligt? Hjärndött och dumt – precis som vanligt!



146. Johan Pehrson skiter sönder Regeringskansliet

Fullpackat med hjärndödhet på glädjetåget – nu kör vi! Var befinner sig Sir Vääs – och vilka känslor har den omsusade kobrajakten på Skansen väckt hos grabbarna? Niclas har noterat en helt bisarr skillnad mellan svensk och brittisk politik. Inte alls så trist som det låter – och fantastiska exempel utlovas! Jonatan har fastnat för exceptionellt svaga anekdoter. Vilken är egentligen den sämsta som berättats i vårt avlånga land? En SVT-profil levererade nyligen en superhet kandidat, men når den hela vägen till ”seger”? Vi dissekerar dessutom en lokal radiostations märkliga syn på vad som är det absolut bästa med hösten innan det blivit dags att djupdyka i Johan Pehrsons ”skiter sönder toaletter”-aura. Kan det rentav vara så att det blir en intervju med Liberalernas partiledare om det privata ämnet – och vilka andra kändistarmar mår katastrofalt? Lika dumt och irrelevant som alltid – haka på!



147. En pervers dvärg utklädd till “Oompa Loompa”

Grabbarna djupdyker i det absurda vardagslivet för ”världens smutsigaste man”. Det finns, milt uttryckt, detaljer att golvas av! Man kikar också på den potentiella rättstvisten, eller framtida romansen (?), mellan Kanye West och Gunilla Persson. Hur hade Kim Kardashian reagerat om den havererande hiphopmiljardären gjorde den svinbrända Hollywoodfrun ”på smällen”? Det blir även en dissekering av de nya ministrarnas ”skelett i garderoben”. Hur jäkla astrista verkar de egentligen – och hur kan kommunalt avloppsvatten få en att bli sugen på en skyddsväst? Vi avhandlar dessutom en ordentlig samling superbisarra rubriker från Storbritannien – där de största idioterna till samhällsmedborgare ger tidningarna öppet mål vad gäller att trycka rejält på gaspedalen. Det bjuds på perversa dvärgar, att ha så snygga bröst att man är brandalarmskompatibel – och mycket mer! Hjärndött och dumt, precis som alltid! Glöm inte att dra med en kompis på glädjetåget – då blir vi så fruktansvärt glada!



148. Peter Harrysons vilostol

Snudd på olagligt att missa glädjetåget den här veckan! Niclas kör ett rejält nyhetssvep om gubbar och kärringar som har problem i trafiken. Det blir en härligt icke-solig rättshaverist från Norrland, att vara fullkomligt livrädd för bussars bagageutrymmen och en tant med udda självskadebeteende i Lichtenstein. Jonatan väljer dessutom att blotta sin naiva och lättlurade sida genom att lyfta fram tre (!) tillfällen senaste dagarna då han blivit ruskigt blåst! Ett gigantiskt lyxhus och en enorm dollarsumma har med det hela att göra. En man som tog i från tårna angående sin besvikelse över dyrare bröd har också fångat grabbarnas uppmärksamhet – och ett specifikt citat leder till en urspårad diskussion om hur den här fascinerande överreaktionskonungen kunnat vädra sin frustration angående andra, extremt odramatiska, händelser! Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Glöm inte heller att lyssna i kapp tidigare avsnitt om ni missat dem! Puss och kram!



149. En pompom femfemma

Grabbarna bjuder på en bisarr uppdatering efter en het diskussion i förra avsnittet innan det blivit dags att skärskåda Sveriges prydaste person. Hur opassande är det med porr intill ICA:s tårtutbud – egentligen? Har Jan Malmsjö rentav svaret – och varför är ”runkbås och mejeritorg” ett potentiellt framgångskoncept? Jonatan har kikat på virala klipp som blivit musik och dessutom gett sig på att försöka skapa en egen världshit! Niclas djupdyker i slanguttryck från Göteborg och låter sin poddkumpan dels recensera dem, dels blotta hur lite han förstår av 031-områdets språkliga finurlighet! Hjärndött och irrelevant! Haka på!



15. Fetish: limerick

Denna vecka har vi hittat: framtidens halloweendräkter, det osexigaste som finns och ÄNTLIGEN lösningen på coronakrisen! Häng med denna vecka också! Din oas i hjärndödhet.



150. Miraklet i Lessebo

Minijubileum, vänner! Niclas har golvats av idiotin hos en av sportvärldens allra mäktigaste, men vad har att känna sig som en funktionsnedsatt homoarab med det hela att göra? Det blir även ett revanschförsök från Jonatan kring geografiskt betingade slanguttryck. Hur vass är hans poddkollega på Stockholmsjargong? Grabbarna djupdyker dessutom i brandtal från idrottssfären – och landar, galet nog, i småländska Lessebo där en älskvärd dunderprofil nyligen levererat massivt. Kan underbart labile Ola, 50, rentav konkurrera med en historisk klassiker på ämnet? Det blir ett laddat telefonsamtal för att få svar på frågan! Vi bjuds också på en kavalkad av bisarra superlåtar som ni, fantastiska lyssnare, skickat in efter urspårningen om Jan Malmsjö i förra avsnittet! Wow-stämning i hela studion! Hjärndött och irrelevant – precis som det brukar! Häng med!



151. Snorungens fiberfantasi

Niclas har stött på en ståndaktig tidningsinsändare vars nötter till författare verkar tro att ett gatukök i Göteborg ska gå i bräschen för överdrivet pryda åsikter. Vilka dubbeltydiga ord bör totalförbjudas härnäst? Jonatan har blivit oerhört nostalgisk kring specifika ljud – och testar sin poddkumpan på vilka han minns från uppväxten. På något märkligt sätt landar det även i en diskussion om ett skinnflått onanimonster med bisarra fiberfantasier. Det blir dessutom ett lite perverst mönster bland ett visst bilmärkes modeller – och ett supernödvändigt uppvaknande kring en riktig julklassiker! Det bjuds också på en ny ”Niclas-lista” – om fenomen som äcklar honom kopiöst, trots att de inte borde göra det. Dunderhjärndött och svinirrelevant – häng med, älskade vänner!



152. Don’t you längtar hem?

Som vanligt har det tagit alldeles för lång tid (en hel vecka), men nu turborullar äntligen glädjetåget igen! Det ballar ur redan under skämten, men sedan avslöjas det att Helge Fossmo reagerat starkt på en av våra vitsar om Knutby! Jonatan har fastnat för otroliga imitationer kring fotbolls-VM och en specifik är nästan ”oetiskt vass”. Niclas har golvats av en vilsen orienterare (!) och spinner vidare på hypotetiska exempel avseende personer som är bedrövliga på precis det som de bör vara bra på. Grabbarna har dessutom, glädjande nog, nåtts av gränslöst usel engelska igen. Vem är den älskvärde stjärnan som får oss att må kanon den här gången? Det blir även en rejäl djupdykning i Sveriges märkligaste partier. Är det en god idé att släppa napalm över Stureplan – och anar vi ett rekord i att vara nischad inom en supergubbig sakfråga? Hjärndött och irrelevant – haka på!



153. En vegansk kokbok på arabiska

Niclas berättar om märkliga samtalet från Glenn Hysén i söndags – och går raskt vidare till att totalsåga ”årets julklapp”. Vi lanserar mer kontroversiella varianter som hade piggat upp ordentligt – och hör vad Värmlands mest avmätta person tycker om det hela. Jonatan sätter sin poddkollegas icke-existerande filmkunskap på prov. Vad handlar klassikerrullarna om egentligen? Det blir dessutom ”sådant du kan säga både under sex och på pizzerian” innan grabbarna tar sig an helt bisarra klipp från partiledarnas egen frågesport. Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Häng med på glädjetågets underbara färd!



154. Svenska julklapparna från helvetet

Julen är här! Firas det på glädjetåget? Nja, kanske lite halvt – men Niclas vill hellre diskutera en omskriven superfylla som spårade ur totalt. Vilka är de finska byggbolagens AC/DC – och varför kan ”Jarmos urin” vara nästa alternativ till eukalyptusdoft i en bastu? Jonatan har, å sin tur, golvats av de explosiva inledningarna i Joakim Lamottes raserifyllda klipp. Finns det rentav ett mönster här som kan få en att må kanon? Det blir dessutom en djupdykning i svenska djurparkers haverier. Vad bjuder nästa gigantiska snedsteg på – och vad har 480-kilosgorillan Pekka med det hela att göra? Vi skärskådar också de sämsta julklapparna som delats ut i vårt avlånga land. Hur totalbrända i skallen är folk egentligen? Hjärndött och irrelevant – precis som det ska vara! God jul till alla er som lyssnar!



155. “Fis ut granatsäkringen!”

Niclas har hittat sina jul-TV-favoriter och Jonatan har skadat sig ordentligt i en bastu. Det sistnämnda skapar, som väntat, inte direkt dålig stämning i podden! Grabbarna diskuterar sedan nyheten att en 88-årig man fick köras till akuten efter att ha kört upp en granat från första världskriget i analen. Vilka mer udda objekt har smällkåta dårar testat att trycka upp där bak – och vad har en märklig revansch mot Bingolotto med det hela att göra? Vi kikar dessutom, när 2023 nu hägrar, på den senaste nyordslistan! Vilken term skjuts man hellre i huvudet än använder regelbundet? Hjärndött och irrelevant – precis som alltid!



156. Därför ska du aldrig vissla i Lettland

Grabbarna rivstartar veckans avsnitt genom att släppa en, för dem, enorm nyhet – passande nog när podden fyller tre år! Niclas har fastnat för ett katastrofalt superhjärnsläpp under en SVT-sändning. Vad kan kanalens profil tänkas bli helt tokig över härnäst? Jonatan har golvats av dels Peter Habers betryggande röst, dels hur TV4 – under en kort period – lyckas använda honom som bollplank i sannolikt rekordmånga ämnen. Vilken är skådisens favorit bland alla Beckfilmer – och dricker han kaffe? Det blir dessutom en djupdykning i för oss svenskar helt rimliga beteenden som dock anses ohyfsade i andra länder. Vad kan, till exempel, hända om man både äter upp maten och dricksar restaurangpersonalen i Japan? Vi tar oss även an en karismatisk kvinna från Värmland som råkade köra sin katt i tvättmaskinen. Hennes syn på det hela är fullkomligt makalös! Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Häng med på glädjetågets underbara färd!



157. Plockepinn mot en elefant

Niclas har golvats av en kaffesugen surgubbe som ringt in till radion om en fascinerande petitess. Vad har en svindyr bandsåg med plastförpackningars vakuum att göra? Jonatan är intresserad av den legendariske brottslingen Clark Olofsson! Är han rentav bäst i Sverige på att ge oberäkneliga icke-svar? Det hela landar i ett av poddens hittills märkligaste quiz! Vi kikar även på ett antal bisarra reaktioner, från en labil pubägare, på negativa omdömen. Varför drar han in ungkarlshotell och Nissan Micra-köp när någon klagar på deras hamburgare? Det blir dessutom en semi-mytoman som både skryter om och är ödmjuk kring sin helt unika förmåga när det gäller att sänka en rejäl älg. Det leder till en urspårad diskussion om hur den härlige ”jägaren” kan tänkas krydda sina dunderhistorier härnäst! Jättedumt och fullkomligt irrelevant – precis som alltid! Häng med längs glädjetågets ljuvliga räls!



158. Att bota obotlig lungsjukdom – med cigg & Treo

Det gick fullkomligt åt skogen för en lyssnare i samband med att han tog sig an det senaste avsnittet i firmabilen, vilket vi får en otrolig rapport om innan glädjetåget dundrar iväg för fullt! Jonatan har tokgolvats av den excentriske skridskostjärnan Nils van der Poel, men tycker också att han hade en lite väl perfekt kväll under Idrottsgalan. Det kan vara så att de klockrena tacktalen drabbats av en brutal omklippning! Niclas har noterat en intressant detalj kring skidåkare och deras gränslösa övertro på en viss produkt. Det hela landar i en lista över andra grupper av människor och deras verklighetsfrånvända vurm för specifika saker eller fenomen. Det spårar ur fullkomligt när lungsjuka röktanter kommer på tal. Vi kör dessutom en djupdykning i roliga och halvtaskiga smeknamn – och sådana finns det minsann gott om! Vilken är, till exempel, den fantastiska anledningen till att ett kafébiträde kallas för Kronenbourg 1664? Hjärndött och superirrelevant – precis som alltid! Missa inte heller att följa oss på Instagram och TikTok där ”dssfpodden” är namnet som gäller!



159. Lapdance och en billig capricciosa

Efter en svajig start om hur meningslös konfirmationen är djupdyker Niclas i de fullkomligt bisarra kommentarsfälten efter att Mark Levengood och Jonas Gardell nyligen meddelat att de separerar. Hur resonerar Pia, Kerstin, Jonny och gänget angående det hela – och hur skapade en vetelängd oväntad dramatik i relationen? Jonatan har detaljstuderat stönmästaren Marcus Noterius medverkan i Fångarna på fortet. Vad hände egentligen när den älskvärde TV4-reportern och Hollywoodfrun Maria Montazami hamnade ensamma i en kladdig cell? Ledtråd: det spårar ur totalt. Vi kör dessutom en brutal dissekering av vem superprofilen Dragan ”Strippkungen” Bratic är. Vad anser han är som att påstå att Lena Philipsson är prostituerad, varför bör ”utlösning” vara en seriös OS-gren – och hur är kvällsstämningen hemma hos familjen Ragg? Det kikas även på en absurd motivering för att flytta till regniga och hånade Borås. Missa heller inte att hänga med glädjetåget på Instagram och TikTok där ”dssfpodden” är namnet som gäller! Kram på er!



16. Krypkör autobahn

I veckans hjärndöda avsnitt: Anders Tegnells grövsta brott, videohälsningar från ”kändisar” och Marcus Oscarssons ofattbara kärlek till Bridgeblandning.



160. Erotisk dejt på Molkoms återvinningscentral

Grabbarna har överösts med tips om den finske VD:n, som tidigare gjort succé i podden, vars nya haveri skapat kaos på Kanarieöarna. Vilka tankar väcker det? Jonatan har snubblat över att ett skånskt ålderdomshem nu satsar stenhårt på sexleksaker. Kan man bli för senil för lösvaginor och dildos, tro? Det hela leder dels till en luddig betygsättning kring andra udda insatser för Sveriges svingamla, dels till en omklippning som känns snudd på kriminell. Niclas har djupdykt i den årliga tävlingen om att på bästa sätt skrika på sin make. Precis så konstigt som det låter, men hur lyckas en viss ragata charma till sig segern? Det blir även ett nedslag hos bensinmacken utanför Gävle som anordnar dejtingkväll för sina stamkunder. Det bjuds på halvdana kakor, biltvätt och bisarrt stel stämning. Är det rentav det minst romantiska man hört talas om, eller finns det exempel som kan utmana? Vi njuter dessutom av en frispråkig berättelse från en man som gick loss fullkomligt på muskotnöt. Det gick, milt uttryckt, inte så bra – men vilka detaljer från ”ruset” är starkast? Lika hjärndött och irrelevant som alltid! Häng med!



161. Handtralla, ryggskott & lössnus i lungorna

Vad är en resa med glädjetåget utan en kort vända om hur brutalt prisvärt el är? Grabbarna kan, i alla fall, inte låta bli ämnet efter att ett strömavbrott slog till härom dagen. Jonatan snubblade över något kul i samband med helgens premiär av Melodifestivalen – och det landar i en totalt urspårad diskussion om allt från kärringars trekanter till opassande sudoku-tillfällen. Niclas har stött på den nog dummaste intervjufrågan i världshistorien. Den ställdes dessutom på en svensk skola och leder till ett smärre kaos i studion när det kikas på hur den framtida stjärnreportern kunnat ta sig an andra situationer. Det blir även en djupdykning i bisarra idrottsskador efter att en hockeyspelare nyligen avslöjat vad som hittades i hans lunga efter en rejäl tackling. Konkurrensen om att vara värst i klassen är dock mer än stenhård! Vi skärskådar också två gränslöst olika jobbannonser som båda är roliga och fascinerande på sina helt egna sätt. Hjärndött och irrelevant – precis som det ska vara! Häng med!



162. Kvinna-flicka-tanten med barnslig frisyr

Det är sliten och bakfull stämning i studion när Niclas vill försöka begripa de fullkomligt bisarra mängderna onyttigheter som konsumerades i samband med helgens Super Bowl. Hur många pooler med öl dracks det, eller hur många Volvobilars vikt motsvarar mängden guacamole som käkades? Jonatan har djupdykt i det märkliga fallet med en finsk dvärg på 40 år som oerhört länge fick alla att tro att hon var ett barn – och kan man ana ett mönster kring nyheter som har med kortväxta att göra? Det blir även ursvaga kärlekstipsen som kan ha förstört ”alla hjärtans dag”-firanden – men vad händer när de kombineras? Vi tar oss dessutom an Carl XVI Gustafs blixtsnabba humörsvängningar med en mikrofon framför ansiktet! Han är en fascinerande filur, kungen! Hjärndött och dumt – precis som alltid! Haka på!



163. Tobaks- och onanihysteri på mentalsjukhuset

Glädjetåget dundrar iväg med idiotiskt hög fart! Fettisdagen tidigare i veckan fick grabbarna att tänka på Bert Karlsson. Vilket är egentligen hans semmelrekord – och hur supertjock är Skara-entreprenörens fotograf? Det hela landar dessutom i en diskussion kring om det är Jonatan eller Bert som har högst BMI. Niclas mår inte piss! Tysk finkultur letar sig sällan in i podden, men det är dags nu när en gränslös operachef stått för en fullkomligt bisarr attack på en kritisk recensent. Är det rentav årtusendets sämsta krishantering vi nåtts av? Det blir även en djupdykning i ”surgubbar som är förbannade på något som har med vägar att göra”. Är deras argumentation generellt totalt klanderfri? Vi undersöker också vad som förr i tiden krävdes för att hamna i mentalsjukhusens blickfång. Urstarka exempel utlovas! Hur hade det fungerat 2023, tro? Hjärndött och irrelevant – precis som alltid!



164. Thorsten Flinck ny chef på Riksbanken

Niclas har varit i Finland, fått testa att köra rally – och behövde bli utdragen ur en gigantisk snövall med en rejäl traktor! Det hela får Jonatan att, lite långsökt, tänka på oväntade karriärbyten man hade mått superbra om specifika kändisar drog till med. Hur hade det exempelvis gått om Thorsten Flinck tillsattes som ny riksbankschef? Grabbarna granskar också ett bisarrt, men helt seriöst, klipp om droger som nyligen publicerades. Kan metamfetamin med farmor vara något som blir standard inom den närmaste framtiden? Vi skärskådar även ett vrålsågat sociala medier-inlägg som innefattar både djup sorg över att en person gått bort och ett betalt samarbete med en begravningsbyrå. Hur mycket skaver det egentligen – och vilka negativa händelser kan det anses rimligt att använda för att försöka tjäna pengar? Svåra frågor, hjärndöda svar! Det blir dessutom en ny vända med urstarka busringningar – och det är en sann utmaning att inte golvas av Fredrik som några månader efter att ha pippat med en kvinnlig främling i Alanya plötsligt erbjuds en plats i hennes pappas familjeföretag. Jättedumt och irrelevant – haka på, fina lyssnare!



165. Rabiat tant – iförd keps & hjälm

Ingen tid att ödsla när glädjetåget sätter fart igen! Niclas har djupgranskat vad vårens Robinson-deltagare valt att ta med som personlig sak till ön. Några sticker ut som tusan, men är de korkade eller genier? Jonatan fick ett ordentligt utbrott på en fotbollsmatch i helgen. Vi bjuds på detaljerna – och underhålls sedan av andra svenskar som ”tappat det” rejält. Det blir en hjälmbärande tant, en TV-spelstokig pojkvän och en 9-åring med ett gränslöst ordförråd. Ej svagt! Grabbarna kikar därefter på listan över de varor som såldes mest i landet under 2022. Flera toppnoteringar känns oerhört svåra att begripa! Vad håller folket på med egentligen? Vi tar oss dessutom, med hjälp av Alex Schulman, an det delikata ämnet U-landsproblem. Känsliga lyssnare varnas! Ungefär lika hjärndött och irrelevant som vanligt. Häng med!



166. Naken, handikappad och rosenrasande

Ni som, vettigt nog, följer podden på Instagram (dssfpodden) vet att Niclas råkade ut för en olycka i helgen. Vad hände mer exakt, vilka har följderna blivit – och hur tänker han angående att nu behöva gå på kryckor och bära ful ryggsäck? Det hela landar i en maxad lista om att känna sig exceptionellt värdelös – och den får inte Jonatan att må piss! Vi kikar dessutom på hur snökaoset i förra veckan påverkade ett par excentriker i Stockholm. Det blir allt från krockade Porsche-bilar i skidbacken till udda sexorgier i en förort. En av grabbarna har också noterat ett extremt märkligt mönster kring Bianca Ingrosso-rubriker – och diskussionen som följer är inte direkt av det vettiga slaget. Glädjetåget kör även en vända förbi SVT-ankaret som drämde till med en fantastiskt rolig felsägning härom dagen. Den öppnar för gränslösa omklippningar – som givetvis spårar ur totalt! Irrelevant och hjärndött! Häng med!



167. En rullstolsbunden gris

Ny torsdag, ny tur med glädjetåget! Skräcknyheten om att en person påträffats stendöd i en frys i Värmland var hemsk och makaber, men en liten detalj i en artikel om det hela får Niclas att haja till ordentligt. Det leder till en urspårad diskussion som inte alls har med det fruktansvärda fallet att göra. Grabbarna tar dessutom ett rejält grepp kring förnamnet Bror. Vilka efternamn mår man gränslöst bra av när just Bror placeras framför? Vrålstarka exempel utlovas – och alla finns på riktigt! Jonatan har trillat över ett antal TV-klipp som bjuder på otroliga tabbar. Det blir inte direkt dålig stämning när, bland annat, en cigg-osande kärring drar till med en rap som skulle kunna få konsekvenser för världsklimatet. Niclas testar också sin poddkumpan på vad svenska orter heter när man direktöversätter dem till engelska. Var ligger exempelvis Destiny’s High? Sedan undrar man ju hur tusan det är att bo i Pungpinan. Hjärndött och irrelevant! Haka på!



168. Världens dummaste miljardinvestering

Jonatan drabbades av en monsterstrejk nere i Europa och tvingades till en skräckresa för att nå svensk mark igen. Niclas har hängt i SJ-bistron och blev raggad på av en alkad kärring. Detaljer från de märkliga upplevelserna utlovas! Det blir även en djupdykning i att USA:s presidenter har börjat lira datorspel online – och samtidigt har urspårade diskussioner om allt från porrsurfande till det komiska i drottning Elizabeths död. Vi avhandlar dessutom ett horribelt sånguppträdande under ett firande i Luleås stadspark, men varför kan Formel 1:s miljardindustri vara ett nästa steg för ”artisten”? Hjärndött och irrelevant – precis som det ska vara! Haka på!



169. Janne Anderssons topless-grymtande

Det är inte vråltrist att du hittat till hjärndödhetens perrong – och klivit på en ny avgång med glädjetåget! Janne Anderssons utbrott i TV är relativt avhandlat, men det har i efterhand gett upphov till en rad kanoncitat från förbundskaptenen som givetvis är för kittlande för att inte göra ”memes” av. Vi hamnar, bland annat, på nakenstränder och i krogköer. Blir det dumt? Ja. Blir det svinkul? Ja! Jonatan har hittat landets okrönte konung gällande att ”koka soppa på en spik” inom journalistiken. Den älskvärda personen i fråga är dessutom, glädjande nog, i akut behov av en logoped. Niclas har fullkomligt golvats av en kvällstidningsrubrik som innehåller den nog mest bisarra lögnen i världshistorien. Självfallet behöver det landa i en urspårad diskussion om svenska kändisar och rekordnivåer av total verklighetsfrånvändhet. Det blir även fantastiska ”sportgrodor” som bjuder på gränslösa associationer. Klicka på play, så åker vi!



17. Mannen som har ALLT

Robert Gustafssons comeback, Nationalsångs-bonanza och den sjuka sexualiseringen av mannen som har allt: Anders Tegnell.



170. Dalai ”Dalle-Lamme” Lama

Grabbarna dyker rakt ner i sörjan kring det monsterhaveri som Dalai Lama bjöd på nyligen. Hur vrålpervers är den här religiösa ledaren egentligen – och varför kan Patrik Sjöberg tänkas åka till Tibet med konfrontativ blick inom en snar framtid? Det blir även ett ”pest eller kolera”-upplägg kring vad som kan anses värre än att behöva suga på en äckelgubbes tunga. Niclas har fått en uppenbarelse kring att svenskan innehåller många märkliga uttryck och talesätt. Vi dissekerar en lång rad sådana – och landar, bland annat, i att folk chockerande ofta uppmanas att bege sig till Indonesien. Jonatan tvingar också sin poddkumpan att rangordna fem alternativ inom ett antal oviktiga frågor (typ ”vem hade du helst legat med?”), men haken är att det endast levereras ett val åt gången. Det leder till både ångestfyllda och superbisarra listor! Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Häng med på glädjetågets underbara resa – som dessutom bjuder på en härlig nyhet!



171. Oskyldig – på grund av analklåda?

Grabbarna har en stor nyhet att berätta om, men dyker sedan rakt ner i hjärndödhetens härliga värld! Jonatan har fastnat för hundar som sjunger. Kan låta märkligt, men ackompanjerat av musik blir det något alldeles extra. Varför känns det dock som att eventuella turnéer i Asien kan bli exceptionellt struliga? Niclas har trillat över en artikel som bjuder på både vidrigt mörker och en bortförklaring av det unika slaget! Att rycka i skinnbanjon på en lokalbuss är helt enkelt inget som rekommenderas! Vi kikar vidare på bisarra ursäkter som folk slängt sig med när de gjort bort sig i trafiken! Det blir dessutom ett rejält radiosvep för att undersöka vad som hänt den senaste tiden runtom i Sverige. Vi stöter på allt från färgglada dildos i skogen till fantastisk ärlighet om sterilisering och kåtslag av gårdsförsäljning. Svindumt och irrelevant – precis som alltid! Haka på!



172. Att fisa ihjäl sig i ett meth-labb

Full gas direkt när glädjetåget avgår! Jonatan har snubblat över ett märkligt och aningen äckligt världsrekord som nyligen slogs i en svensk håla, men vilka är de mest bisarra som folk världen över ansträngt sig för att sätta? Det blir allt från tandpetare i skägg till en gigantisk kondom! Niclas har nåtts av en nyhetshändelse i södra USA som är något av det galnaste man hört – eller är det rimligt att förväxla sin flickvän med ett vildsvin? Vi kikar vidare på andra rubriker som, med glädje i sinnet, får en att tappa hoppet om mänskligheten. Extremt starka exempel utlovas! Grabbarna slår dessutom en signal till Robert som i förra veckans podd gjorde rejäl succé när han i lokalradio var oerhört frispråkig med sitt ”pökande” och sin sterilisering. Det blir inte direkt sansat eller milt nu heller. Den älskvärda dårens definition av ”paradiset” är, bland annat, något alldeles extra. Vi djupdyker även i det brutala smärtkaoset hos en idiot som är besatt av skräckinjagande insekter och i synnerhet att bli attackerad av dem. Hur hade han reagerat på den svidande upplevelsen att skala apelsin med för korta naglar? Hjärndött och irrelevant – häng med!



173. Partiledarens offentliga tarmsköljning

Ingen tid att ödsla – glädjetåget gasar rakt in i hjärndödhetens värld! Jonatan har trillat över en 84-årig gubbe som är helt besatt av att pinka revir för att hålla vildsvin på avstånd. Det landar i en urspårad diskussion om att den urin-älskande pensionären snart kan få ligga med kateter, agera oljekälla och leva som en kung på Saudiarabiens landsbygd. Niclas har noterat att en stad i Italien har ett kreativt och förnedrande sätt att straffa sina klantigaste politiker på. Hur hade vi kunnat anamma det i Sverige? Bisarra förslag utlovas! Vad hade hänt om våra mest kända partiledare och ministrar exempelvis fick offentliga tarmsköljningar, tvingades leva som uteliggare eller tvingades lämna barnen för en dekadent ensam-resa till Amsterdam över jul? Ena poddmakaren har märkt att det finns slående många sjöar med snuskiga namn i vårt land. Det blir därför, så klart, ett quiz kring vilka som finns på riktigt eller är påhittade. Vi dissekerar dessutom fallet med en kvinna som är fullkomligt livrädd för överviktiga personer. Hur hade hon kunnat ”botas” så att panik och tårar inte blev följdeffekten av att se en koloss på avstånd? Superdumt och irrelevant – häng med!



174. Sveriges mest felskickade SMS

Niclas har stött på en konstnyhet som fick hans topplock att gå! Hur vansinnigt knäpp är den där världen egentligen? Det försöker vi reda ut med ett quiz angående om en rad skitmärkliga konstverk finns på riktigt eller är påhittade. Det blir allt från deppig sängrökning till köttdräkter för albino-anorektiker och färgglada spyor från katter. Jonatan har tagit ett bastant grepp kring homonymer. Vad är ens en sådan – och varför är de fenomenala som skämtmaterial? Diskussionen landar, bland annat, i en trekant innefattande både Bert Karlsson och Brad Pitt. Det blir även en djupdykning i gränslöst onödiga Google-recensioner från en småländsk kärring – och en genomgång av extremt felskickade SMS. Det bjuds på skolboksexempel på vad man inte bör skriva till sambon, chefen eller mormor. Lika hjärndött och irrelevant som alltid! Häng med på en ny vända med glädjetåget!



175. Kremering Platinum+

Rekordfart direkt när glädjetåget dundrar iväg från perrongen den här veckan! Niclas har golvats av att man nyligen hade ”öppet hus” för barnfamiljer på krematoriet i Borås. Vilka är ungjävlarna som föredrar info om den stundande uppbränningen av mormor framför en späckad lördag på ett lekland? Det blir även en rejäl dissekering av vilka tilltugg och drycker Sveriges partiledare väljer när det vankas TV-kväll. Vem somnar i soffan efter att ha tömt en låda rödtjut – och vem försöker locka röster genom lättsaltade chips? Vi djupdyker dessutom i diagnosen BIID som innebär att man har en vrålstark önskan, eller ett skrikande behov, av att ha en fysisk funktionsnedsättning. En dåre har tagit till avloppsrengörning för att kunna bli blind och en annan vill betala 250 000 kr för att få bli förlamad. Det hela landar i en urspårad diskussion om vad man kan identifiera sig som år 2023. Hjärndött och irrelevant! Häng med!



176. Det rekorddumma avsnittet

Den kanske hittills mest hjärndöda turen med glädjetåget, som dessutom är en lång sådan, tar avstamp i att diskutera en hel rad obekväma situationer. Vilka är de jobbigaste man kan hamna i, hur bör de hanteras – och varför kan de faktiskt innebära viss lycka? Vi kör också en ny vända med tabbar i TV – och det blir inte svindålig stämning när ett nyhetsankare förväxlar homosexualitet med att vara blind. Niclas har gjort en djupdykning i de roligaste och rejälaste fisarna som nått nätet. Vi tar oss, bland annat, an en gubbe med makalös tillit till sin tarm, megaprutten som skapade sjukhuskaos och tanten som nästan fjärtade sönder en kyrka. Det blir även åter en kavalkad av de helt bisarrt korkade kommentarerna till Marcus Oscarssons inlägg på sociala medier. Håller mannen rentav på att skapa en livsfarlig sekt? Gränslöst dumt och oviktigt! Haka på!



177. Att missbruka bankbesök

Välkomna på en storslagen vernissage i poddens värld! Det är nämligen så att grabbarna, som en pik mot svindyr konst, nu skapat sina helt egna verk! Tavlorna är varken billiga eller vackra, men vem tusan vet vart det här tar vägen? Vi kikar därefter, i skenet av världsartisten Tina Turners bortgång, på en dundercomeback från Sverige värsta mytoman! Från en sunkig pizzeria med billig öl och slitna spelmaskiner drar han en glammig och vrålkryddad anekdot som sannerligen inte går av för hackor! Jonatan har dissekerat ett bråk i Umeås kommunfullmäktige. Det må låta osexigt, men en politiker trycker gasen i botten på ett så pass klumpigt sätt att det blir otroligt underhållande! Det har dessutom – äntligen – blivit dags för en ny fördomslista från Niclas! Den här handlar om män som har, eller haft, en infekterad grannfejd. Det spårar ur rejält när man landar i vart de orimligt ofta beger sig efter att ha vrålat något ilsket över häcken. Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Häng med på en tur längs glädjens underbara räls!



178. Smällkåta dyslektikers Persbrandt-hysteri

Niclas har fastnat för en gubbe som har världshistoriens kanske märkligaste slutledningsförmåga. Att bränna sig på en tomat gav honom, i alla fall, en idé som skapade megakaos i badrummet och skulle kunna kasta om elförsörjningen i hela Sverige. Jonatan har infiltrerat en Facebook-grupp för personer som högaktar Mikael Persbrandt. Här skapar dyslexi och kåtslag helt obegripliga utspel som bara måste upp till ytan! Vi djupdyker dessutom i en fullproppad skräppost-inkorg och roas av de fullkomligt bisarra ämnesraderna som diverse lurendrejare lyckats författa. Det blir galet dåliga bedrägeriförsök, extremt udda sexmöten och mycket annat! Vi öser även på med en lista över fenomen som var heta förr, men numera försvunnit. Vad hände, till exempel, med att kort avmagnetiserades? Hjärndött och irrelevant – haka på!



179. Äventyra rikets säkerhet – genom pippande i Småland

Niclas fick anledning att må kanon av Jonatans lyxiga Italien-resa. Hur landade det så – och varför blev det en smärre chock för den sistnämnde när han kom hem till Stockholm igen? Det kan inte vara många som missat snackisen om att sex-EM just nu pågår i Sverige – givetvis på initiativ av dunderprofilen Dragan Bratic. Grabbarna tar ett rejält grepp kring det hela – och kikar på allt från de olika tävlingsgrenarna till varför evenemanget nått korridorerna på Säpo. Kan det rentav vara så att rikets säkerhet äventyras genom gränslöst pippande i en småländsk håla? Det blir även en kavalkad av personer som råkat svälja en insekt. Vilka ljudeffekter kan det skapa – och på vilka olika sätt går det att hantera en sådan incident? En dömd mördare blev nyligen beviljad att kunna kolla på sin favoritserie i cellen, men vilken är det? Svaret är vrålstarkt och behöver dissekeras! Vi kör också en diskussion kring killen vars liv rasade samman för att Zlatan Ibrahimovic avslutade sin spelarkarriär. Åsikterna går isär när ena poddmakaren förvandlas till en 64-årig gubbe på Facebook. Hjärndött och irrelevant – precis som alltid! Häng med!



18. Gunilla Perssons dödsångest

I veckans smockfulla avsnitt: Vi klarar inte av 1 sekund mer av Telias nya reklam, en exklusiv journalistisk djupdykning i Anders Tegnells och Anders Wallenstams privatliv (ja vi tänker fortsätta prata om Anders Tegnell) och Gunilla Perssons nära döden upplevelse i Fångarna på fortet.



180. En uppsvälld arab som heter Pekka

Redo för en hjärndöd åktur med glädjetåget? Lysande, då kör vi! Sex-EM blev ett gigantiskt fiasko och fick nästan omgående ställas in. Niclas har granskat kaoset, detaljerna, utspelen – och reder ut varför mästerskapet havererade. Hur mycket pengar hade, exempelvis, Dragan Bratic lagt på att främlingar skulle pippa i en sunkig industrilokal utanför Vetlanda? Jonatan har fastnat för det otrevliga ämnet begravningar, men snubblat över ett antal sådana tillställningar som på olika sätt faktiskt får en på ruskigt bra humör! Folk är tamejfan inte kloka! Det blir även en bisarr vända förbi svenskarna som har gjort något oerhört specifikt fascinerande många gånger. Hur ofta vill man se en viss film på bio – och hur vansinnigt roligt är det egentligen att deklarera? Vi bjuds dessutom på en rejäl omgång med ena poddmakarens helt egenskrivna limerickar. En förstoppad arab och en listig feeder är några av ”karaktärerna” vars öden vi får följa. Nivån är extremt låg, men också chockerande hög! Irrelevant och superdumt! Haka på!



181. Byxlös alkis & lomhörd kärring

Jonatan har golvats av en citatsprutande gubbe som nyligen gjorde vrålsuccé genom sin exceptionella ärlighet i lokalradio. Niclas har djupdykt i en undersökning kring svenskarnas onanivanor och en hel del av det som framkommer är inte direkt svagt! Var, när och till vad masturberas det mest frekvent i vårt avlånga land – och vad har exempelvis dammsugning eller skatteåterbäring med det hela att göra? Det blir även ett svårmotiverat Europamästerskap i att låta mest som en fiskmås – och en bisarr förklaring till hur många potentiella ordningsföljder som finns i en vanlig kortlek. Hjärndött och irrelevant – precis som alltid!



182. Colosseums ”kiss cam” med sultanen av Brunei

Äntligen en ny avgång med glädjetåget! En bisarr nyhet från Grästorp, om ett udda inbrott, har fångat grabbarnas uppmärksamhet. Det mesta sticker ut rejält – målet, stöldgodset, tillvägagångssättet och vad man i samhället nu kallar idioterna. Vi tar oss dessutom an att det på riktigt snackas om en uppstyrd superfight mellan miljardärerna Elon Musk och Mark Zuckerberg. Det lassas på med en matig diskussion om det hela – bland annat kring var evenemanget bör hållas och vilka andra, mäktiga megakändisar man velat se göra upp i en boxningsring. Hur hade, till exempel, Lettlands homosexuelle president kunnat fira en seger över Ugandas böghatande dito? Niclas testar även hur normal Jonatan är genom en lång rad ”pest eller kolera”-dilemman som vi vet hur gemene man har svarat på. Resonerar han som en vanlig person, eller är det dags att komma ut som fullblodsdåre? Hjärndött och irrelevant! Haka på!



183. Det urspårade fyllots dildoattack

Niclas har djupdykt i ett fyllos gränslösa kväll i Halmstad då ett ”nej” från hotellbaren fick oanade konsekvenser. Märkliga hot, bisarra skryt och en enorm dildo involverades, bland en hel del annat. Jonatan har, efter att Almedalsveckan kändes svagare än någonsin, totaldissekerat statsminister Ulf Kristerssons tal från Gotland – och lyckats få det hela att balla ur fullkomligt. Det blir oväntade löften om knark, chockerande åtgärder kring psykisk ohälsa och ett sexuellt erkännande rörande en pilsk tant som heter Solveig. Vi njuter dessutom av genierna bakom Freudian Slip Productions senaste klipp ”Influencerfamiljen”. Vad händer egentligen när dottern Melinda sviker föräldrarna – och bestämmer sig för att bli läkare i stället för att häva i sig energidryck och göra en rumpförstoring i Turkiet? Ni vet vad glädjetåget generellt bjuder på vid det här laget – hjärndödhet och irrelevans! Haka på!



184. Världshistoriens sämsta ”dirty talk”

Det är verkligen semestertider, men glädjetåget dundrar fram i maximal fart! Niclas har nåtts av nyheten att en man fått sparken – för att han var alldeles för tråkig. Vad tycker grabbarna om det hela? Vi kikar dessutom på en rad andra fall då någon fått kicken av en extremt udda anledning och det blir emellanåt ruskigt god stämning i studion! Jonatan har infiltrerat en Facebookgrupp vars medlemmar hatar idén om ”det kontantlösa samhället”. Hur låter deras vilda diskussioner, går det att anse att Swish är en svordom och vilka fördomar har man om personer som vägrar skaffa ett vanligt bankkort år 2023? Det blir även en stark vända med exceptionellt grabbiga ”memes” som får ena poddmakaren att tappa det fullkomligt. Hjärndött och irrelevant – precis som alltid!



185. Internationella CP-dagen

Uppehåll är för latmaskar – glädjetåget dundrar, trots att halva Sverige har semester, på precis som vanligt! Niclas har stött på en dåre som är vansinnigt skicklig på att, med sång och gitarr, framföra låtar baklänges. Går det att sätta vilka superhits det är som spelas – och hur tusan blir det när man vänder på klippen? Jonatan har snöat in på märkliga temadagar – som det faktiskt finns mängder av – och undersöker om hans kumpan kan lista ut vilka som existerar eller inte. Borde silikonbröst, till exempel, äras med en egen plats i kalendern? Vi charmas dessutom av en norrländsk dunderalkis som levererar fräckisar i lokalradio. Ej svagt! Hjärndött och irrelevant – häng med, älskade vänner!



186. Europas dummaste lagar

Strålande solsken eller brutalt ösregn, att ha semester eller fullt ös på jobbet, suveränt humör eller att man har en skitdag – inget spelar någon större roll när glädjetåget sätter fart! Vi tar en hjärndöd paus från verkligheten tillsammans! Niclas har jämfört de märkligaste lagarna i USA med de mest bisarra i Europa – och det blir en rafflande batalj! Var får man absolut inte binda en giraff vid en gatlampa och var är det förbjudet att pippa samtidigt som man kör ett parti schack? Jonatan har stött på en otrolig kvinna som är något av en mästare på svengelska. Vad menar hon egentligen med att ”go to the return profit”, eller att fråga om ”the situation” som hälsningsfras? Det blir dessutom en urstark berättelse från en man vars svåger älskar att ogenerat peta sig själv i röven – och sedan även överföra lukten till exempelvis vinkelslipar, kaffebryggare och kylskåpshandtag. Hur får man stopp på svinet? Lika hjärndött och irrelevant som alltid! Häng med!



187. Arga Snickarens piss-attityd i charken

Grabbarna är tillbaka efter ledigheten och har varsitt superhaveri att berätta om från semestrande i Spanien. Det leder, i båda fallen, till enorm glädje för den andre poddmakaren! Vi tar därefter ett grepp kring namnen på oväder. Det senaste som svept in över Sverige, stormen Hans, ”förtjänar” givetvis något vassare – men vilket skulle det kunna vara? Niclas tar upp ett par oviktiga nyheter från de senaste veckorna som behöver diskuteras. De handlar, bland annat, om att sälja ekologisk luft från Borås, Runar Sögaards nya vapenfiasko och ”Arga Snickarens” märkliga köttstölder. Det sistnämnda mynnar dessutom ut i en dum meme-kavalkad som inte direkt skapar usel stämning i studion. Jonatan kör också en vända med fullkomligt vedervärdiga inlägg från gränslösa dårar på LinkedIn som gör allt i sin makt för att försöka övertyga sina branschkollegor om hur vansinnigt taggade de är på att äntligen få börja jobba igen. Hur hade det låtit om de var helt ärliga i stället? Hjärndött och irrelevant – precis som alltid!



188. Bröderna Abdullah & Andreas

Ny avgång med glädjetåget! En av grabbarnas tavlor har redan blivit het på ”svarta marknaden” och sålts dyrt på en skum plats. Niclas har tokgolvats av hur en kändis valt att namnge sina två barn – och vi kikar vidare på andra kombinationer av syskonnamn som får en att må kanon! Det blir även en stark genomgång av några av de märkligaste nyheterna landets lokala radiostationer rapporterat om den senaste tiden – och det bjuds på allt från ett gränslöst yoghurtsuget mongo till en svinpackad gynekolog och sjuksköterskan som ville få speltorskar att satsa på kryptovalutor. Jonatan sätts dessutom på ett tufft prov kring att gissa vilka profiler som en av Sveriges nog sämsta imitatörer försöker härma – och den värsta gissningen i poddens historia lanseras! Hjärndött och irrelevant – haka på!



189. Världens äldsta 9-åring

Redo för hjärndött trams? Bra, då kör vi! Niclas har råkat skada sig själv på ett nog unikt sätt – och kikar vidare på hur andra klantskallar, genom märkliga metoder, lyckats göra sig illa eller fått vansinnigt ont. Det blir allt från diskbråck på skithuset till en våldsam BH-justering. Jonatan har fastnat för Sveriges nog mest lillgamla person, men hur står han sig i stenhård konkurrens med riktiga legendarer inom samma gren? Vi försöker även utse den mest brådmogna formuleringen man kan yttra. Det blir också – i skenet av att en familj nyligen tilldelades drygt 9 miljoner kronor för att en flicka bränt sig på en bit friterad kyckling – de mest bisarra stämningsförsöken som går att hitta. Galenskapen vet inga gränser när det finns pengar att gräva fram, eller är det rimligt att kräva över en halv miljard för ett par borttappade byxor? Vi djupdyker dessutom i kommentatorer som det gick åt skogen för! Om ens hälften fick behålla sina jobb är det ett smärre mirakel! Helt irrelevant och gränslöst dumt! Släpp vardagen en stund och häng med på en härlig tur med glädjetåget!



19. Hantverkarens budord

De bästa videosamtalen som gått fel under corona, så botar vi bostadskrisen OCH Dr Albans dunderhit gör succé IGEN!!



190. Odjurets enorma Kalle Moraeus-rädsla

Under veckans tur med glädjetåget bjuds vi på en av de mest brutala skrattattackerna i poddens historia, men först en hel del annat trams. Jonatan har fastnat för en framstående politikers inte så genomtänkta förslag om justerade sommarlov, men vilka sjuka utspel vore än mer kittlande? Det kikas också på en ICA-handlare i Söderhamn som fick nog när lättkränkta galningar förpestade hans öl- och travstund genom kritiska inlägg på butikens Facebooksida. Svar levererades, men inte sådana av det mer sansade slaget. Vi tar oss även an det fullkomligt bisarra klippet som fick ena poddmakaren utskickad från sovrummet härom natten. Tandlöshet, karaoke på toan och en ekande brakskit har med det hela att göra. Niclas har dessutom djupdykt i ”Chuck Norris-skämt”, men testat att placera dem i en svensk kändiskontext. Hur tusan funkar det? En hint: inte dåligt! Det blir allt från hur Edward Blom skapade giraffen till Mark Levengoods längtan efter en resa till ett svart hål och att ha Kalle Moraeus orkester under sängen. Hjärndött och irrelevant – häng med!



191. Min Hueng Phung

Grabbarna dissekerar ett märkligt utbrott från en rabiat surkärring och kikar även på hur genierna på nätet recenserat det hela. Niclas har snubblat över en extremt dekadent version av Alfons Åberg. Hur vrålalkad är egentligen hans pappa – och går det att provpulla en påhittad vän? Det blir dessutom en rejäl genomgång av Sveriges snuskigaste namn. Barnsligt och tramsigt – men likväl oerhört kul! Hjärndött och irrelevant – precis som vanligt! Häng med!



192. Ramenbränning utanför Japans ambassad

Under veckans långa åktur med glädjetåget är grabbarna, vid flera tillfällen, ute på riktigt hal is – men på med säkerhetsbältet, så kör vi full gas! Niclas har fastnat för en diskussion mellan en man och en kvinna som är extremt oense angående vad som passar som social aktivitet. Är det möjligt att vara en mansgris och skitstövel, men ändå ha fullkomligt rätt? Det hela landar i en lista över fenomen som inte killar, till skillnad från tjejer, över lag begriper sig på. Jonatan har granskat soppan kring ”Drömmarnas monument” i Göteborg som exempelvis beskrivits som en bajsstinkande och totalt meningslös soptipp. Är avföring på en gammal träskylt värdig konst – och hur gränslöst bisarr är den där kulturvärlden (frågar vi oss igen)? Det blir även – i skenet av alla koranbränningar och dess följder – en matig genomgång av vilka andra föremål, som det vurmas för av vissa grupper, man kunnat elda upp för att skapa liv i luckan. Vad hade varit spännande att tända på utanför ett ålderdomshem, hos Viktväktarna, eller intill en aktion av Återställ Våtmarker-dårarna? Vi öser dessutom på med en samling ruskigt starka omklippningar av Sveriges partiledares tal från i somras. Det blir både extra perverst och kontroversiellt! Hjärndött, irrelevant och snack som givetvis ska tas med en rejäl nypa salt! Haka på, älskade vänner!



193. Kungens okända stand-up

Det finns en svensk person som heter precis som en välkänd myndighet. Vilka tankar väcker det hos grabbarna – och varför hade han gjort dundersuccé i Lyxfällan? Jonatan har förtrollats av en nyhet kring ufon – och menar att det här är en gigantisk milstolpe som borde få varenda människa att gå igång på alla cylindrar. Niclas är betydligt mer skeptisk, men hur förklarar han då de bisarra fenomen och upptäckter som förbryllar även världsledande forskare? Kungen har nu passerat 50 år på tronen! Det firas genom att skärskåda hur usel Carl XVI Gustaf är på att försöka skämta och vara rolig. Hur hade det blivit om han, parallellt med sitt ämbete, satsade på stand-up? Vi testar dessutom om olika talesätt, eller idiomatiska uttryck, kan kombineras. Skiftar betydelsen om man plötsligt ”anar ugglor i fårakläder” – och vad kan det innebära att ”inte vara det vassaste gruset i farstun”? Hjärndött och irrelevant – haka på!



2. Personen i Nacka

Din nya humorfavorit i podd-djungeln! Det omåttligt populära gänget bakom succéprogrammet “Den som skrattar förlorar” släpper äntligen podd. Sist på bollen? Kolla in Den som skrattar förlorar – officiell Facebooksida



20. Inte utan min korvstroganoff!

Dagens avsnitt är mer eller mindre ett konstant psykbryt! Det snackas om något som TILL OCH MED skulle kunna få Niclas att gå i terapi, och så får vi en snabbkurs i 16 weeks of hell med Måns Möller. Vi älskar er som lyssnar, SPECIELLT ni i ASKERSUND <3 shoutout!!



21. Ett rimjob med Anders Tegnell

Anders Tegnell gör ÄNTLIGEN comeback i podden…Men främst blir det en djurattacks-fest! Stay safe!



22. Pizzaterroristen

Vi brinner även denna vecka för frågan: Hur överlever man en björnattack?! Det snackas även om ett brott som de flesta skulle drömma om att bli utsatta för.



23. Olof Palmes powerpoint

Veckans maxade avsnitt tar oss genom vår älskade Tegnells sommarprat i P1, Olofs Palmes haveri till mordutredning och till sist Sveriges bästa felsägningar.



24. Här luktar det RONK!

Ett riktigt psykbryt bryter ut i veckans program när Nicklas spelar upp ÅRETS STARKASTE låt. Sen blir det en djupdykning i de mörkaste rösterna som GARANTERAT kommer få det att mullra i prostatan.



25. Innan jag dör

Veckans avsnitt avhandlar: människor som vill förbjuda ALLT som är kul. Och om att vara kapabel att dra ett skämt precis innan man blir dödad.



26. Give me the comb, för fan!

Veckans extra matiga avsnitt handlar om klassiska vredesutbrott och odödliga nervsammanbrott. Sen smular vi sönder och analyserar tio-i-topp-listan över vilka svenskarna helst tar en kall öl med. Skål!



27. Ultras mega monster fan club

I veckans avsnitt tar Jonatan och Niclas upp saker som gör oväntat ont, partiska sportkommentatorer, en galen tysk och testar även världens starkaste salami.



28. De magsjuka kineserna från Målilla

I veckans avsnitt snackar Jonatan och Niclas om klassikerglassen Sitting Bull, hur Gotland och Öland hanterar turismen under sommaren och varför det är så jäkla gött när det går åt helvete för andra.



29. Arga leken i Nässjö

Dåååå tänjer vi på skrattmusklerna denna veckan med!! Marcus Oscarsson råflörtar återigen skamlöst med det äldre entouraget på Facebook OCH Jonatan listar de bästa skratten genom tiderna. Lyssnar ni? bra, håll i er.



3. En ebola och två sars, tack!

Din nya humorfavorit i podd-djungeln! Det omåttligt populära gänget bakom succéprogrammet “Den som skrattar förlorar” släpper äntligen podd. Sist på bollen? Kolla in Den som skrattar förlorar – officiell Facebooksida



30. Alkistanten, Vegasgubben och Blocketmannen

Glädjetåget fortsätter tuffa sig igenom vårt aslånga land och pyser in på stationen DINA ÖRON. Och du blir inte besviken!



31. Myttarens myttare

Ny vecka och Niklas står inte ut en dag till med den fucking värmen…TUR att man då kan svalka sig i skuggan med ett sprillans nytt avsnitt av DSSF!! Det blir dåliga lögner, mindfuck-ljud och Johan Gieseckes fyllemejl.



32. Lysekils Pavarotti

Kort och gott: Idols genom tiderna värsta (eller bästa?!) auditions och dåraktiga diktaturer!! Utlovas skrattattack.



33. De skamlösa flörtarnas skamlösa flört

Niclas går genom veckans roligaste nyheter och så gör våra ständiga favoritkillar Anders Tegnell och Marcus Oscarsson ÄNTLIGEN comeback i podden!!



34. Osexiga sjukdomar med Soldoktorn

Ett alldeles unikt avsnitt för vi har vår första gäst! Den som hoppar på glädjetåget den här veckan är ingen mindre än *trumvirvel* Mikael Soldoktorn Sandström! Vi snackar de osexiga sjukdomar, de bästa imitationerna och skeva prissättningar.



35. En gravid kines

”Vilken fucking värld vi lever i” får vara ledordet för denna veckas podcast. Vi lyssnar på John Andreas Gentlemenscoach nya banger och listar saker man ALDRIG ser.



36. Livrädd för ett rådjurs-knull

Jonatan ger oss en liverapport från vildmarken och Niclas listar saker som är billigare än nya Karolinska sjukhuset. Sen så ger vi er: Youtubes mest underskattade klipp just nu.



37. Grosshandlarns borttappade paket

Som rubriken lyder; vi har fått tag på Jakob Grosshandlarn Ugurlu från förra avsnittet och reder ut ett och annat!Det blir även en historia om de utrotningsshotade lamorna i Holmssveden OCH så listar Niclas de konstigaste lagarna i Usas historia.



38. 345 000 tvättade kondomer

Säkerhetsbältet på för det äckligast avsnittet någonsin?



39. He died like a dog, a beautiful dog, a talented dog

Blippa biljetten till glädjetåget tack! På veckans avgång blir det konstigt nog en slags Trump-hyllning, hemska saker man vill uppleva och den den dummaste challengen på internet hittills.



4. Godnatt, Hallick Åberg

Humorgenierna bakom “Den som skrattar förlorar” är tillbaka med ett nytt avsnitt! Den här veckan pratar de bland annat om varför Motala är bättre än Stockholm, Frank Anderssons nya kärlek och så blir det en busringning på danska.



40. Jonatan VS Aschberg

Jonatan väcker en björn som sover genom att hoppa på Robert Aschbergs hat mot elsparkcyklar. Och Niclas minns tillbaka på de smeknamn som florerade runt i hans barndom.



41. Tegnells urspårade middagsbjudning

Glädjetåget tuffar vidare när Jonatan lyfter fram Anders Tegnells bisarra middagsbjudning – och Niclas djupdyker i svenska dialekter. Vilken får oss egentligen att må bäst? Dessutom bjuder vi på ett av de STARKASTE ögonblicken i Nyhetsmorgons historia!



42. Smyg-runken som skakar USA-valet

Alla ombord på glädjetåget? Bra, då kör vi! I veckans avsnitt bjuder vi på detaljerna kring den bisarra “smyg-runken” som skapat enorma rubriker borta i USA – mitt under brinnande presidentval. Det blir även en småländsk rättshaverist med extrem hybris och vi djupdyker dessutom i vilka potentiella brottshandlingar från en rad svenska kändisar som hade piggat upp vardagen rejält. Hjärndött, men också kul. Sedan rundar vi av med den bisarra hälsningen till älskade Tommy Körberg.



43. Husums Elvis Presley

Skyll dig själv om du missar glädjetåget – veckans avsnitt bjuder nämligen på flera STARKA ögonblick. Vi talar ut om det chockerande mötet med Annie Lööf, Jonatan djupdyker i ämnet ”katter” och snubblar då över något av det mest bisarra vi stött på. Niclas har dessutom hittat nätets ljusaste fanatiker – och siar i vilken superprofil som snart pryder en vägg i vartenda svenskt hem. Det blir även otroliga scener när vi släpper loss ”Husums Elvis Presley” – som är både det absolut bästa och det överlägset sämsta vi någonsin hört!



44. Niclas har blivit bajsvandaliserad

Sätt er på ”coronasäkert” avstånd och spänn fast säkerhetsbältena – för nu rullar det aningen kontroversiella glädjetåget! I veckans avsnitt berättar Niclas om en minst sagt skakande bajsvandalisering. Han bjuder också på en rad fenomen som man STÖR SIG som fasen på. Jonatan, å sin sida, djupdyker i det intressanta ämnet ”Triss-vinnare”, men vi får även höra det absolut märkligaste – tillika överlägset mest vidriga – som någonsin sänts i SVT och det blir dessutom en anekdot om när Jonatans mamma hade en ofrivillig ”dejt” med en riktig världsstjärna samt en urspårad diskussion om Dolly Partons bisarra BH-storlek. Långt, fullmatat och hjärndött avsnitt – häng med!



45. Glenn Hysén räddar piss-julen 2020

I veckans tur med glädjetåget blir det urstarkt när Niclas tar sig an den makalöst fascinerande – och väldigt underhållande – åkomman ”Foreign accent syndrome”. Jonatan har dessutom spanat in Glenn Hyséns egen julsång och den får oss inte direkt att må dåligt. Den uppskattade och gnälliga listan ”Fenomen man stör sig på” gör dessutom blixtcomeback och vi räknar även ut hur många kameler vi är värda. Vem hade gjort störst succé på en egyptisk marknad? Svaret får du i Sveriges mest hjärndöda podcast!



46. Får kväljningar av Prins Carl Philip

Glädjetåget avgår med raketfart från perrongen när Jonatan avslöjar – och berättar om – att han börjat med klassiska uteliggarbeteenden. Vi djupdyker också i det spännande ämnet ”fobier”. Vilken är egentligen världens mest ironiska fobi – och vad har man nog drabbats av om bilden av Prins Carl Philip framkallar rejäla kväljningar? Jonatan testar också Niclas för att reda ut hur smart han är – egentligen. Det blir dessutom Sveriges mest älskvärda kvinna och en hel del annat trams. Håll i er, så kör vi!



47. Oscarssons nya övertramp & Löfvens sponsrade fight

I veckans avsnitt väntar en hejdundrande åktur med glädjetåget! Det blir julkalenderkänsla när vi njuter av Peter Habers oslagbara briljans – delvis ackompanjerad av piano! Vår favorit Marcus Oscarsson har dessutom varit i farten igen med ett nytt (medvetet) ”övertramp” som angränsar till det småperversa. Niclas reder ut – och bryter ner – alla tänkbara detaljer kring det hela! Jonatan bjuder också på en boxningsmatch av sällan skådat slag, vilket landar i en totalt urspårad diskussion som involverar Stefan Löfven, Gucci-modeller, en svetsmask och Sveriges osexigaste sponsring. Man bör nästan anhållas för ”brott mot mänskligheten” om man missar det här, så hoppa på – nu åker vi! Hosted on Acast.



48. Kim-Jong Sexy Glorious Beast Divine Dick

I veckans avsnitt av Sveriges mest hjärndöda podcast så avslöjar Niclas och Jonatan en liten nyhet som är ett måste för alla som gillar ”Den som skrattar förlorar”. Det finns nämligen snart en möjlighet att kunna vara med i programmet. Vi djupdyker dessutom i det extremt oviktiga, men oerhört älskvärda, ”Nobelpriset” som få känner till. Det blir även ett nytt band som går in på listan över det absolut sämsta man hört – och det väntas chockartad stämning när Niclas reder ut att det faktiskt är en svensk dåre som har världens längsta namn. Detaljer utlovas. Allt det här och mycket mer när glädjetåget åter lämnar perrongen!



49. Att bli smällkåt av en trist Toast Hawaii

Det blir en timmeslång (äntligen!) resa med glädjetåget när Niclas djupdyker i de urusla dejterna i ”Bonde söker fru”. Det bjuds på kåtslag, kulturella jättekrockar och en märklig fråga om att äta getter – bland annat. Vi tar dessutom åter igen upp konstiga namn – nu med fokus riktat mot politiken. Det blir även kändistätt när vi pratar om att dricka sin egen urin. Vem bälgar gärna i sig – och vem möter hellre döden än att sörpla i sig piss? Jonatan har självfallet också stött på udda musik igen, så det blir en mix av hiphop och dansband – som får oss att må kanon! Fast med säkerhetsbältet, så åker vi!



5. Bisarra världsrekord

Din nya humorfavorit i podd-djungeln! Det omåttligt populära gänget bakom succéprogrammet “Den som skrattar förlorar” är tillbaka med ett nytt avsnitt.



50. JULSPECIAL: Inte jul förrän snuten kommer

Jul, jul – strålande jul, men givetvis ska vi även ha en hjärndöd sådan! Glädjetåget kläs i julens färger – och vi kör ett specialavsnitt enbart med totalfokus på årets kanske största högtid. Hur firar vi själva jul – och vad har låten ”TNT” och kalasfylla att göra med stunden då Niclas slutade tro på tomten? Självfallet listas också de mest överskattade fenomenen med jul. Det blir dessutom en alternativ julvärd som verkligen hade piggat upp, Gert Fylkings semi-snuskiga briljans – och sedan avslutar Niclas med en rörande julvers till alla fantastiska lyssnare! Ta en paus från familjen, julmaten och myset – och fira jul med oss i öronen en stund!



51. NYÅRSSPECIAL: Platta löftena som gör Niclas skogstokig

Vi borstar av oss julfirandet och tar sats mot 2021! Givetvis kör glädjetåget en sträcka även på nyår – och den här rätt överskattade festhögtiden har också fokus i veckans avsnitt. Det blir världshistoriens överlägset mest proffsiga – och bisarra – arbetsinsats, men även sådant man kommer att minnas från 2020. Vi lyfter både positiva och negativa aspekter med det här historiskt märkliga året. Det blir dessutom nyårslöftena som får en att vilja spränga huvudet i småbitar. Självfallet utses även årets bästa skratt. Invig 2021 med Niclas och Jonatan i dina öron, så läger vi 2020 bakom oss – tillsammans!



52. Kronprinsessan Victorias plötsliga tourettes

Glädjetåget avgår för första gången under 2021 genom att fira ett helt år som podcast! Vi kör en snabb avstämning från våra nyårsfiranden – och fortsätter sedan med att sätta strålkastaren mot ett antal nya ord som det nu är hög tid att lära sig. Det leder bland annat till en sexuellt relaterad – tillika stark – avrådan. Jonatan försöker dessutom övertyga en skeptisk Niclas om att diskussioner om ufon inte nödvändigtvis behöver vara trams. Vi sätter dessutom, med en rejäl klackspark, vår egen prägel på den aktuella och stekheta debatten om att Stefan Löfven och gänget inte till fullo följt sina egna restriktioner på sistone. Det blir småhetsigt, hjärndött och jäkligt kul. Häng med, så åker vi!



53. Bakisångest med kameleonten Pascal

Det blir ett riktigt jävla kanonavsnitt när glädjetåget lämnar perrongen för 53:e gången. Niclas avslöjar det bisarra som hände när han var på desperat lägenhetsjakt i Stockholms innerstad (berättelsen har fått honom anklagad för att vara en tvättäkta mytoman). Det blir även en enorm hyllning till folk som är riktigt rappa i käften – och Jonatan gör en oväntat rolig djupdykning i det fascinerande och grymt osexiga ämnet ”limerickar”. Dessutom gör en gammal poddfavorit återkomst med buller och brak! Tramsigt, hjärndött och härligt – nu åker vi!



54. Fyllot & Röktanten – en tvärmörk glädjestund

Alla ombord? Då rullar glädjetåget! I veckans podd följer vi upp Niclas mycket märkliga ”kameleontberättelse” från förra avsnittet. En lyssnare som sjukt nog bott i den nu beryktade lägenheten i Stockholm har nämligen hört av sig med otroliga vittnesmål från livet på tandläkarmottagningen. Vi ställs även inför vårt kanske svåraste moraliska dilemma – någonsin. Dock i en fråga som alla tycks ha självklara svar på. Det blir dessutom en djupdykning i svenskarnas mest urspårade fyllor. Supermörkt – men också genuint, filterlöst och lite vackert. Diskussionen får Niclas att bryta ihop fullständigt! Mot sluttampen återkommer vi också till en av poddens stora favoriter, tillika profiler, som nu varit i farten igen. Det blir hjärndött, skrattfyllt och härligt! Nu åker vi!



55. Bastu-tourettes & transpersonens klimax

Det blir gasen i botten när glädjetåget lämnar perrongen den här veckan. Niclas har varit och bastat, vilket ledde till ett både superintressant och extremt udda möte. Det blir dessutom en djupdykning i svenskarnas märkligaste frågesportssvar – och det ligger nära till hands att man tappar hoppet om mänskligheten. Jonatan plockar åter upp det här med dårar som kan låta som specifika ljud. Det blir varken trist eller svagt, om man säger så. Cirklar kommer också att slutas på ett jäkla härligt sätt! Håll i hatten, så tar vi nu tillsammans vår veckoliga dos av total hjärndödhet!



56. Suggan Solveig Ahmed

Glädjetåget rullar igen! Niclas blir omedelbart trött på Jonatans platta beteende kring nya Ica-Stig. Därefter blir det en djupdykning i succéämnet från förra veckans podd – tourettes syndrom. Starka grejer utlovas! Det blir dessutom en ordentlig genomgång av både lämpliga och mindre kittlande djurnamn – och vi resonerar oss fram till hur svenskarna bör förhålla sig till sina namnval på exempelvis hundar och grisar framöver. Niclas har också stött på en rad nyheter på sistone som får en på riktigt bra humör. Det blir bland annat en helt urspårad motorsågsman, en dyngrak kamelbov och en smällkåt massagekund. Vi har även fått ett mejl som avslöjar Anders Tegnells okända ord månaderna innan coronapandemin slog till. Det blir fullmatat, hjärndött och härligt – nu åker vi!



57. TV4-profilen blir tysk porrfilmsdubbare

Fler och fler hoppar på glädjetåget – och det gör oss så gränslöst glada. Den här veckan berättar killarna varsin halvrisig upplevelse från de senaste dagarna. Jonatan har blivit kikarägare (creepy-varning!) och Niclas har fått en otroligt gubbig åkomma. Sedan blir det en djupdykning i förnamnen som säger ALLT om en person. Vad hette exempelvis din lokala alkis? Därefter bjuds vi på en numera klassisk megaorgasm vid vinterbad, en spjuver i radion, den matematikbegåvade sömnprataren – och en oklar rävfascination. En gammal favorit gör dessutom comeback i podden med sitt senaste mästerverk. Han tilldelas också ett udda artistnamn som heter duga. Lika dumt och oviktigt som vanligt – nu åker vi!



58. Drömmen om Lasse Berghagens ”ding-dong”

Veckans resa med glädjetåget inleds med ett ”stort corona-avslöjande” från Niclas. Därefter tar vi oss an ett uppmärksammat semmelbråk med epicentrum i Mjölby hos en man med sorgligt urban aura. Sedan har Jonatan fastnat för något Mello-relaterat – och vi gör en djupdykning som faktiskt leder till en och annan slutsats. Det blir dessutom en ny vända med uppenbara lögner – och nu är det en superkändis som gjort bort sig totalt. Mytomanin dissekeras! Självfallet riktas även visst fokus mot vår favorit Marcus Oscarsson som nu tagit sin kommunikation med tanterna till en helt ny nivå. Varning för chockerande formuleringar! Lika dumt, oviktigt, hjärndött och idiotiskt som vanligt. Haka på!



59. ”Jag vill slå sönder hans j*vla permobil!”

En extra lång resa med glädjetåget den här veckan! Mycket kul! Jonatan har varit på gymmet och fått sänkt självförtroende medan Niclas funderat på sådant som är pinsamt, men som inte borde vara det. Rejäl dissekering utlovas! En av våra favoritprofiler från den senaste tiden har dessutom slagit till igen – nu på ett ännu sjukare sätt än förra gången – och det är knappt så man tror att det är sant! Det blir dessutom en ordentlig djupdykning i att ha otroligt udda intressen. Ett av Niclas exempel är så märkligt att Jonatan blir smått förbannad, men här är det ruskigt starka grejer som radas upp! Hjärndött, dumt och oviktigt – över en timmes idioti vill ni givetvis inte missa!



6. Antal Bajor

Det omåttligt populära gänget bakom succéprogrammet “Den som skrattar förlorar” är tillbaka med ett nytt avsnitt.



60. Dallerkossans brutala rännskita

Glädjetåget sprakar av vårkänslor – och avgår med full fart! Niclas tar upp ett otroligt starkt meddelande som frambringar blandade känslor. Sedan ”granskar” vi en myndighet som inte direkt haft det lätt på slutet. Främst för att tabbe på tabbe radats upp. Starka klipp utlovas! Därefter har det äntligen blivit dags att utse svenskans absolut roligaste ord – och det är i stenhård konkurrens som vi slutligen ändå når fram till en värdig vinnare. Det blir dessutom en djupdykning i riktiga ”I-landsproblem”. Igenkänningen är både hög och smått skrämmande. Tramsigt, dumt och oviktigt – haka på, för tusan!



61. ”Tjena Uffe, nu ska bögarna tas!”

Glädjetåget avgår, i vanlig ordning, med raketfart. Usla skämt och ordvitsar följs upp av att Jonatan stött på en man som gör det optimala av sin funktionsnedsättning. Älskvärt och rätt jäkla briljant! Niclas tar åter igen upp fördomar (som blivit lite av ett favorit-tema) – nu kring snusande. Starka spaningar utlovas! Det blir dessutom en ordentlig djupdykning i felhörda låttexter. En av poddmakarna har till och med två egna, mycket märkliga, erfarenheter på ämnet. Hjärndött, oviktigt och dumt – nu åker vi!



62. Niclas har blivit borgmästare i USA

Glädjetåget avgår i raketfart och landar snabbt i vilken tant som måste ha Sveriges tråkigaste liv. Det blir även en smått ångestdoftande diskussion om åldrande – då Niclas nyligen fyllt år – och det konstateras att poddmakarnas liv ”börjat gå utför”. Vi tar oss sedan vidare till det som måste vara landets mest älskvärda 81-årige gubbe. Hans namn bjuder dessutom på ett underbart sammanträffande – något det givetvis spinns vidare på. Jonatan har även valt att djupdyka i ämnet ”telefonsvarare”, vilket för fram ett gäng guldkorn till ytan. Niclas släpper sedan också en halvstor ”bomb” innan slutstationen är nådd för den här veckan. Fantastiskt oviktigt, dumt och idiotiskt – missa inte den här hjärndöda stunden med oss!



63. Kvävd kåthet inför ögonen på Tony Irving

Både Niclas och Jonatan satt, deprimerande nog, bänkade framför den omtalade Let’s Dance-premiären – och det finns, inte helt oväntat, mycket att säga om vad som utspelade sig i TV-rutan på bästa sändningstid. Något som i alla fall inte saknades i programmet var sexuell frustration. När det är avhandlat ställs den ena av poddmakarna på ett stenhårt test vad gäller etik och moral. Brutala, superkluriga och ångestframkallande scenarion reds ut parallellt med en intensiv svettattack. Det blir dessutom en smått chockerande djupdykning i ”galna gamlingar”. Märkliga, tillika otroliga, guldkorn utlovas på ämnet. Dumt, oviktigt och hjärndött – precis som vanligt!



64. Klimax i soprummet & bamsekorv på lyxkrogen

Niclas får sitt kanske värsta podd-sammanbrott någonsin i veckans avsnitt, i vilket vi också återkopplar till ett mycket kärt ämne från förra veckan – och dundrar sedan vidare med TVÅ nya och superoviktiga listor. Det blir även en ”granskning” av vilka svenskar som är absolut sämst på sina jobb. Urstarka exempel utlovas! Dumt, hjärndött och fullkomligt idiotiskt! Missa inte den här sprakande turen med glädjetåget!



65. Marcus Oscarssons dyngmörka genväg till fysisk närkontakt

I veckans avgång med glädjetåget har det blivit dags att skärskåda TV4:s nya flaggskepp Masked Singer. Vilken är egentligen den hittills sämsta gissningen från programmets panel? Vem hade varit vår absoluta drömdeltagare? Sedan fortsätter vi att hålla oss kvar vid samma kanal när Niclas har hittat en helt ny och skrämmande sida av den omtyckte politikexperten Marcus Oscarsson. Ett mycket märkligt klipp, som vi rotat fram, avslöjar något som borde få hans bakverks- och rotmos-älskande tantsupportrar att tappa andan. Det blir dessutom en djupdykning i betygsättning och recensioner på nätet. I synnerhet en mycket flitig och öppen dam fångar vår uppmärksamhet med sina smått otroliga ”bedömningar”. Hjärndött, oviktigt och jättedumt – men också förbannat härligt!



66. ”Upp nu, din feta hora – vi ska gifta oss!”

I veckans avsnitt med glädjetåget så avslöjar vi en stor nyhet kring podden – och grabbarna berättar också om att de nyligen tagit en dagsfylla med en favoritdåre. Därefter rapporterar både Niclas och Jonatan om varsin mycket omskakande händelse från den gångna helgen. Systembolaget, en kändis och enormt självhat är involverat. En av poddmakarna har också stött på en mycket udda och superkontroversiell väckningsform som vi analyserar i detalj. Sedan är det dags att skärskåda troféjakten som flera svenska celebriteter verkar brinna för – och det leder till en rad härliga utsvävningar. Vi har dessutom stött på den absolut sämsta artikeln som någonsin skrivits i syfte att marknadsföra en svensk stadsdel. Dumt, oviktigt och idiotiskt – det här får ni verkligen inte missa!



67. Att lösa relationskrisen – med brutal könsrock

Ny vecka, ny avgång med glädjetåget – och ny idioti. Jonatan har golvats av en sinnessjukt färgglad innebandykommentator, vilket får poddmakarna att resonera kring dennes framtida karriärval. Niclas har, å sin tur, blivit helt fast i ”Gift vid första ögonkastet” och bjuder på två starka smakprov från programmet, varav det ena är rena definitionen av uttrycket ”att gasa sig ur en uppförsbacke”. Dumt, men också underhållande. Det blir dessutom en hyllning till ett nu kritiserat kommunalråd som ställt till med en omtalad alkoholskandal. Är han rentav Sveriges bäste politiker? Ett hjärndött och oviktigt avsnitt – precis som vanligt! Därför ska ni givetvis omgående slänga er på play-knappen! Trevlig lyssning!



68. Vårt absurda mejl till kung Carl XVI Gustaf

Glädjetåget öser fram genom våren – och i veckans avsnitt har Jonatan dykt ner i ”hajpen” kring Carl XVI Gustafs oväntade podcastdebut. Kan det vara så att Kungen även är sugen på att medverka i Löningsfredag? Givetvis inte, men även ett ”nej” kan vara värt att kämpa lite för! Det blir dessutom en kort vända förbi Masked Singer nu när den kanske sämsta gissningen i svensk TV-historia blivit bekräftad. Det för oss, självfallet, också in på vilka kändisar som har tydligast ”risig i kistan”-aura. Niclas har även hittat en intressant studie i vilken man lyfter fram helt bisarra tabbar under anställningsintervjuer. En är så märklig att man hoppas att dåren fick jobbet – med dubbel månadslön. Dumt, hjärndött och oviktigt – precis som vanligt. Släng dig därmed omgående på play-knappen, så tar vi en härlig stund tillsammans!



69. Den underbara doften av ingrodd urin

I veckans avgång med idiotins, irrelevansens och hjärndödhetens glädjetåg så lyfter Niclas fram en lastbilschaufför med uppenbar mytomani som tar sitt ljugande till exceptionellt onödiga och meningslösa nivåer. Förslag på kommande påhitt utlovas! Jonatan har, å sin sida, dykt ner i det härliga lokalnyhetsträsket och hittat en del guldkorn som får en att må riktigt jäkla bra. Världshistoriens märkligaste, men mest briljanta, fågelholk lyfts fram – precis som en fumlig fågelskådare med en övertro på djurens intelligens. Vi dissekerar också en, bisarrt nog, mycket underhållande video om envariabelanalys – och golvas av den kittlande tanken på att se supernördar få sitt eget Paradise Hotel. Det blir även en lista (woho!) som fokuserar på underskattade saker. Stanken av piss kommer, bland annat, vara involverad. Fullmatat och otroligt dumt avsnitt! Släng dig omgående över play-knappen!



7. Från grogg till jogg

I veckans avsnitt har Niclas och Jonatan med sig Andreas Granfors, som just nu genomför träningsresan “Från grogg till jogg”. Vi får också en inblick i hur det skulle kunna låta om Niclas sökte till Paradise Hotel.



70. Psykakut-stammisen Lycklig Johansson

Ny dårskap väntar när Sveriges mest oviktiga och hjärndöda podd dundrar vidare! Jonatan fick en kanonstart på veckan när en man gick från neutral till vansinnig på rekordtid. Sådant är ju makalöst älskvärt – och kul ljudupptagning utlovas! Niclas berättar om en udda och mycket minnesvärd taxiresa som tydliggör skillnaden mellan Stockholm och Göteborg. Här har även Glenn Hysén ett finger med i spelet. Likaså en fantastisk kvinna med bra tryck i sin personlighet. Det blir dessutom en ny vända med skruvade limerickar – och vi kör en rejäl djupdykning i de bisarra namnen som inte godkändes av Skatteverket förra året. En av ansökningarna får Niclas att tappa det fullständigt. Den här avgången med glädjetåget vill du garanterat inte missa!



71. Danska supertipset – dejta inte styckmördare

I veckans avgång med glädjetåget blir det fullt ös! Jonatan fascineras av ”ursäkter när man är sen” – och här utser vi också en sann mästare! Niclas har, å sin sida, trillat över en bisarr varning som verkligen sticker ut – och det mynnar, i vanlig ordning, ut i en dum diskussion på det lite märkliga ämnet. Det blir dessutom en djupdykning i ord och slanguttryck som bara MÅSTE förbjudas. Hjärndött, oviktigt och skrattigt! Nu åker vi!



72. Norrländsk rännskita utanför Gucci-butiken

Det blir riktigt bra tryck i veckans avsnitt! Poddmakarna berättar otroliga detaljerna från deras fantastiska tågresa i helgen. Jonatan har dessutom kommit över ett ljudklipp då en norrlänning berättar om en ”pinsam händelse” – och det är tamejtusan något av det starkaste man hört. Niclas djupdyker även i en stormig händelse från ”Vi i femman” som, milt uttryckt, väcker heta känslor. Hjärndött, dumt och idiotiskt! Det här vill ni inte missa!



73. Swingerspippande i morgontrafiken

Sommaren är här – och glädjetåget avgår, precis som alltid, med hjärndödheten och tramset i fokus. Niclas har tagit en omstridd ensam-öl – och Jonatan har golvats av en dansk reporter som besökte en swingersklubb och sedan hade intensivt sex i morgonradio. Vilken svensk journalist önskar man hade gett sig på att testa något lika vågat? Vi har svaret! Det blir dessutom en rejäl djupdykning i omtalade reality-serien ”Älskar, älskar inte”. I synnerhet en individ har fångat grabbarnas hjärtan – av flera anledningar. Vi avhandlar också personer som är groteskt bra på beatboxing – framför allt när det handlar om att imitera väldigt specifika ljud. Niclas ger sig även på ett halvdant försök att efterlikna de sanslösa exemplen. Dumt, idiotiskt och oviktigt! Det här vill ni verkligen inte missa!



74. Niclas superutskälld av parkbänksalkis

Veckans avgång med glädjetåget bjuder på poddmakarnas egna tankar om deras medverkan i Nyhetsmorgon, Niclas oviktiga insikter en vanlig tisdagsförmiddag – och en bisarr händelse som skakade om honom ordentligt. Det blir dessutom en rejäl uppföljning kring älskade Kent från Tjåmotis vars avföringsattack på öppen gata i Stockholm fick stor plats i avsnitt 72 (som ni ju inte får ha missat). Börjar man kanske ana mytomanvibbar när han levererar en ny ”fem plus”-story? Jonatan har även hittat den kanske sämsta imitationen som man någonsin hört – och det blir inte direkt svagt om man sätter den i kontrast till mer mästerliga uppvisningar. Vi kör också en vända med ”triviala tankar” som dels är otroligt dumma, dels faktiskt får en att tänka efter. Hjärndött, irrelevant och idiotiskt! Det här får ni sannerligen inte missa!



75. Vrålstånd av en läcker brännässla

En semesterfirande Jonatan har varit inblandad i en dramatisk och läskig trafikolycka – och berättar om det för Niclas för första gången i podden. Tramsduon går sedan raskt vidare till en praktdåre som får vrålstånd av naturen – och som nu startat ett ”erotiskt kollektiv” i Dalarna. Det råder en unison och bestämd uppfattning om vad det här mycket väl kan landa i framöver. Urstarka klipp utlovas! Det bjuds dessutom en härlig djupdykning i superprofilen Thorsten Flinck och hans luddiga karisma. Det kanske roligaste svaret i svensk TV-historia inkluderas. Dumt, hjärndött och rätt oviktigt. Det här vill du sannerligen inte missa!



76. När Lasse Kronér dränker en flodhäst

Äntligen torsdag – och ny avgång med glädjetåget! Poddmakarna har, inte helt oväntat, skilda åsikter om den hysteriska värmen – men när Jonatan nyligen svalkade kroppen i en pool så fick han sig en tankeställare. Den vädras, bollas och utreds, vilket också landar i en ganska bisarr diskussion om svenska kändisar och djur som dränks. Det blir faktiskt roligare än det låter. Det har dessutom blivit dags för en ny Niclas-lista! Den här gången fokuserar han, med irritation i rösten, på ”idiotiska beteenden svenskar MÅSTE sluta med i sommar”. Killarna håller inte alls med varandra på flera punkter – och det sågas hejvilt. Vi gör även en djupdykning i omklippta tal från prominenta personer, vilket faktiskt är hysteriskt kul – och hade det varit verkligheten man lyssnat till så vore det politiska kaoset bara sekunder bort. Starka formuleringar utlovas. Hjärndött, dumt och oviktigt! Det här får ni sannerligen inte missa!



77. Sakerna alla älskar – men inte vågar erkänna

En gubbe med svag social kompetens på gymmet har gjort Niclas tokig, vilket inledningsvis för in veckans podd på en djupdykning i oviktiga – men också ganska roliga – guldkorn från den härliga tidningsvärlden. Efter förra avsnittets succé med ”idiotiska beteendena vi måste sluta med i sommar” blir det sedan tätt på listfronten – dels med vardagssakerna vi absolut inte behöver, dels de “förbjudna” missunnsamhetstankarna nästan alla känner igen sig i, men sällan vågar erkänna. Jonatan är, av ganska förklarliga skäl, inte sen med att totalsåga sin podcastkollega. Dumt, hjärndött och oviktigt – precis som vanligt! Det här bör anses olagligt att missa! Glöm inte heller att prenumerera på podden, så att du inte går miste om några idiotiska avsnitt i sommar!



78. Glenns vilda urspårning på sexklubben

Sommarvärmen omsveper Sverige – och vad passar då bättre än en svalkande tur med glädjetåget? Båda poddmakarna har nu bokat tid för sina första coronavaccinationer, men mot sådana finns det – som bekant – också ett rejält motstånd. Vi djupdyker således i den märkliga ”kavlaner”-kampanjen vars eldsjälar inte alltid har de allra skarpaste argumenten. Jonatan har dessutom fastnat för Glenn Strömbergs enorma älskvärdhet. Otroliga vrål och göteborgsk italienska får en inte direkt på dåligt humör! Niclas har, å sin sida, åter fått nog angående att folk blir kränkta för nästan vad som helst. Grabbarna spånar därför loss kring vilka som kan bli de nästa sakerna och fenomenen som ”måste” förbjudas eller försvinna. Hjärndött, dumt och oviktigt.



79. FRI BAR I RYMDEN

Det blev ändå relativt händelserikt när poddmakarna var och vaccinerade sig. Man bjöds på allt från en skämtande läkare och gnällig tant till en klassisk krogfråga och extrem smärta. Jonatans upplevelse fick honom dessutom att fundera kring hur man hade kunnat utveckla processen ytterligare. Niclas har, å sin sida, tänkt på nysningar i veckan – och vi reder så klart ut vilken variant som får en att må allra bäst. Nordkorea vävs, på något sätt, in som en högst relevant parameter i det hela. Det blir även en sväng förbi att ”rymdturism” väldigt snart lär vara en grej som (rikt) folk ägnar sig åt. Frågan är vilken svensk kändis som grabbarna tror kan vara bland de första med att haka på den exceptionella resformen – och vad hade egentligen krävts för att en tripp ut i rymden skulle locka ännu mer än den gör i dagsläget? Idiotiskt, oviktigt och dumt – perfekt för semesterdimman! Det här får ni faktiskt inte missa!



8. GUNVALD

Varför vill Niclas vara en “måltavla” för Jehovas Vittnen? Är Peter Haber det finaste Sverige har? Och vad är det pinsammaste grabbarna gjort i en bar?



80. Svindyra fyllemisstaget på auktionen

Grabbarna har båda semester och släpper därför sin första oklippta podd som dessutom inte föregåtts av några som helst förberedelser. Nytt, spännande – och eventuellt ganska risigt. Det blir avstämmande och hjärndött snack om allt från otroliga sommarstäder och det älskvärda asiatiska serveringsbiträdet som fick Niclas att må kanon till fyllesällskapet som ville skjuta USA:s president och auktioner som inte alls gick som planerat. Jonatan har en helt okej berättelse på det sistnämnda ämnet. Spretigt, dumt och oviktigt! Haka på, för tusan!



81. JUST NU: Tegnell gör slarvsylta av Glenn Hysén

Glädjetåget rullar vidare! Niclas, som är rejält bakfull, noterade nyligen en nyhetstorka som fick honom att nästan bli tokig (exempel ges), men då – från ingenstans – briserade den mest maxade och fängslande mediala händelsen på oerhört länge. Dramat fick ena poddaren att sitta djupt fokuserad med mobilen i flera timmar. Vi tar oss an den här superincidenten och dissekerar även några av reaktionerna. Grabbarna djupdyker dessutom i den helt nya listan över vilka kändisar som svenskarna helst vill ta en öl med. Årets upplaga jämförs med tidigare versioner – och det finns verkligen helt obegripliga namn både i toppen av listan och utanför densamma. ”Det sjukaste jag sett”-liknande utspel används upprepade gånger. Jonatan berättar också om sin lite märkliga upplevelse i Småland – och varför han borde kunna användas som ett slags vindkraftverk. Fullmatat, dumt och oviktigt! Att lyssna är dock obligatoriskt!



82. Dyngraka legendarer från Tingsryd

Båda grabbarna är nu tillbaka efter semestern – och därmed är det full gas som gäller för glädjetåget! Jonatan har trillat över ett gäng dårar från Tingsryd vars märkliga påfund är det mest älskvärda man hört om på länge. En tatuering som lär ångras, icke-PK värderingar, ett ”fem plus”-namn och att beskriva sitt intresse som ”sport och blandat” avhandlas, bland mycket annat. Niclas, som är rasande över en tröttsam insändare, har fastnat för alldeles för långa intervjufrågor. Vi bjuds på underbara exempel från både Motalas lokalmedia och den superluxuösa Formel 1-världen. Det blir även en djupdykning kring roliga namn på städer. En av platserna kan mycket väl få Glenn Hysén att vilja öppna ett gött gokartcenter på Madagaskar. Fullspäckat avsnitt som nog fasen är ett av de vassaste – och dummaste – på ganska länge! Trevlig lyssning!



83. Jonatans smärtsamma krogmöte – med UFC-fightern

Äntligen dags för ett nytt poddavsnitt! Jonatan har på senare tid gjort bort sig upprepade gånger ute på krogen. Fadäserna avhandlas och dissekeras! Niclas har, å sin sida, trillat över en smällfet superstjärna vars personlighet är något av det starkaste man upplevt. Citat i världsklass utlovas! Likaså en djupdykning i ett fantastiskt flygplansbråk och en avföringsattack på en uppfart. Det blir dessutom en sinnessjukt kreativ ”hämnd” till följd av en skilsmässa – killarna reder ut om den är rolig eller bara elak – innan det är dags för en ny superdum LISTA! Den här gången handlar det om lättkränkta, lättprovocerade och lättstötta falanger! Fullmatat snack som är både oviktigt och idiotiskt. Haka på!



84. Spermakranen från Molkom

Ny torsdag – ny podd! Det blir inledningsvis snack om simmaren med universums bästa ”helikoptern”-förmåga, Niclas supermärkliga möte med den skrikande alkistanten – och hur olika man ser på födelsedagsfirande. Därefter har det blivit hög tid att dissekera det extremt fascinerande spenderingsmönstret – tillika älskvärda förfallet – kopplat till en av världens mest aktade skådespelarstjärnor. Hur ser grabbarna exempelvis på att ha ett eget zoo i sitt hem, eller en samling krympta pygméhuvuden? Jonatan har även letat upp några av de mest klockrena kommentarerna på nätet – och det innefattar, bland annat, svaret på det enda som är godare än kolakaka och lösningen på singelkvinnans spermabrist. Niclas har sedan, som en fortsättning på ett av segmenten i vårt 35:e avsnitt, plockat fram en lista över sådant som man ”ALDRIG” ser (men ju faktiskt borde göra). Hjärndött, dumt, oviktigt och idiotiskt! Det här är gränsfall på olagligt att missa!



85. Nakna fyllesvinet med jättesunda värderingar

Det blir långt, dumt och synnerligen oviktigt när glädjetåget avgår igen. Jonatan, som blivit ett år äldre, har råkat ut för en osexig åkomma – och Niclas tycker att det är lite för roligt. Grabbarna ger sig därefter på att syna det kanske mest smärtsamma och bedrövliga framträdandet i svensk TV-historia. Klippet kan mycket väl komma att användas som tortyrredskap framöver. En lite märklig, men också kul, trend på sociala medier testas också på när poddmakarna gör vad de kan för att totalförstöra första dejter och andra känsliga situationer. Det blir även en diskussion kring superentreprenören Elon Musks senaste påfund – som faktiskt är lite obehagligt – innan det djupdyks i svenskarnas värsta ställen, eller sätt, att vakna på efter en ordentlig pangfylla. En del exempel är ruskigt starka! Häng nu med oss på en hjärndöd stund!



86. Helgens genanta fylle-SMS – till svenska kändisar

I lördags var Niclas och Jonatan på svensexa, vilket sätter tonen för veckans avsnitt med glädjetåget. Det blev invadering av en privat ö, nakenmålning, mängder av fylle-SMS till svenska kändisar (detaljer utlovas), testosterondoftande bastuhäng – och mycket mer. Det vankas även, på samma tema, en rejäl djupdykning i de värsta berättelserna poddmakarna hört vad gäller taskiga och förnedrande uppdrag inför att en man ska gifta sig. En del exempel är ruskigt starka! Det blir dessutom en superoväntad batalj mellan historiens mest goda och onda personer. Adolf Hitler, Josef Fritzl och Saddam Hussein är några av praktasen som är med och ”tävlar”. Hjärndött, dumt och idiotiskt! Det här får inte missas!



87. Trosas nya kommunslogan

Ny torsdag = ny idiotiorgie! Niclas har gjort en djupdykning i de värsta framträdandena i amerikanska Idol-historien. Urstarka kontraster, makalösa klipp och fantastisk kritik utlovas! Det blir även en ordentlig vända med sådant man kan säga i både sängkammaren och på släktmiddagen (inget för den pryda!) innan grabbarna dissekerar Sveriges klart bästa och sämsta kommunslogans. Ett gäng nya uppfinns dessutom av bara farten. Jonatan har också stött på en helt otrolig blåsning som, till vår stora glädje, har med favoritämnet namn att göra. Hjärndött och oviktigt! Se gärna till att dra med dina vänner på glädjetåget – det är så mysigt när resenärantalet växer! Nu åker vi!



88. Gör ”fulhetens dag” till global högtid!

Åsikterna haglar tätt i veckans avsnitt då Niclas, med rejäl huvudvärk, djupdyker i enorma kritikstormen runt Claes Malmberg och hans sång om tragiken i ”orten” i Parlamentet. Får man skämta om vad som helst? Vi väver in ett Robert Gustafsson-klipp och finsk fylla i resonemanget – och landar sedermera i en lista kring sådant som folk får sluta irritera sig så på. Det blir även en gigantisk genomgång av olika temadagar. Vilka är de märkligaste? Vilka bör vi lyfta mer? Vilka måste bort omgående? Grabbarna tar, i samma veva, en fördomsfull diskussion om intimitetsföraktande bibliotekarier. Ta tankar och utspel med en nypa salt, men haka nu på när glädjetåget dundrar iväg med tonvis av både idioti och irrelevans ombord!



89. Löfvens kvävda kåthet & Högsta domstolens omskärelseparty

Stefan Löfven avtackades nyligen för sin tid som statsminister av de andra partiledarna. Det delades då ut diverse presenter, vilket Niclas tagit ett stort grepp kring i veckans podd. Det hela spårar dock ur fullständigt när Jonatan nås av vad Ebba Busch hade med som gåva till regeringschefen. Diskussionen landar i ofrivillig ejakulation, bisarra nattklubbsbesök och skumma SMS. Det blir sedan en lätt ”granskning” avseende hur SVT ser på stämningen runt dramatiska nyheter av olika karaktär. Grabbarna hittar förbättringsområden – och gör något åt saken. Niclas har även stött på en komiskt tvetydig rubrik om att ”swinga” med sina grannar. Självfallet leder det till en djupdykning i de svenska mediernas roligaste syftningsfel. Vem vill exempelvis inte höra om fylleomskärelsen på Hösta domstolens personalfest? Dumt, larvigt och oviktigt! Haka på när glädjetåget avgår längs hjärndödhetens underbara räls!



9. Joel min Joel

För några avsnitt sen pratade killarna om roliga namn och idag har Niclas hittat ytterligare ett som han delar med sig av. Jonatan bjuder dessutom på några riktigt härliga gåshudsögonblick.



90. Bantningspiller och bogserlina – som romantisk present

Niclas och Jonatan var på rejält bröllop i helgen, vilket får dem att i veckans tur med glädjetåget djupdyka dels i låtarna som absolut inte bör spelas under en vacker vigsel, dels de sämsta presenterna som svenskarna har fått. Vrålstarka exempel och en ny skrattattack utlovas! Det blir även en dåre vars musikaliska påfund någon måste stoppa – och ett klipp där Stefan Löfven verkar ha tappat konceptet totalt. Dumt, larvigt och oviktigt – precis som vanligt! En stor, kärleksfull och hjärndöd kram till alla er tokstollar som lyssnar!



91. Urusla värderingar och amatörporr i Sunne

Ovanligt pirrig stämning när veckans poddinspelning sker i en liten koja. Intimt, mysigt och lite nervöst! Stämningen luckras dock upp en aning när det kastas fram en bisarr lista över ”råd för att vara en god hustru” från 1955. Vi dissekerar de smått surrealistiska punkterna i det starka ljuset från ”PK-Sverige 2021”. Jonatan tycker sig sedan ha snappat upp trivsamma ljud som Niclas bör gå i gång på. Några är av det mer udda slaget – och det landar, bland annat, i en vild kamp om att slå sig fri från diverse tveksamma stämplar och värderingsfack. Det blir dessutom ett majestätiskt dialekt-quiz – som dock slutligen blir till en helt annan diskussion. För vad har egentligen amatörporr och värmländska Sunne med varandra att göra? Hjärndött, oviktigt och idiotiskt! Häng med på den senaste resan med glädjetåget!



92. Jeff Bezos saldo och småländska fläskberg

Glädjetåget accelererar i raketfart när grabbarna har en rolig nyhet att berätta! Jonatan för sedan in veckans avsnitt mot en supermärklig konsert för ovaccinerade med sektdoftande dödslängtan innan Niclas delar med sig av tre nyheter som på olika sätt gav honom en helt otrolig dag. En dyngrak turk, Sveriges mest tröttsamma gnällkärring och Viktväktarnas sjuka jordbävningsfiasko avhandlas. Det blir även en rejäl djupdykning i Jeff Bezos astronomiskt bisarra rikedom – och en diskussion kring om Niclas ska byta namn. Det jublas dessutom åt att en riktig kändisfight, lite som er kära podcastduo tidigare efterfrågat, nu faktiskt blir verklighet i vårt avlånga land! Gör oss nu sällskap längs hjärndödhetens underbara räls!



93. Svindyra pissdikter – om betong och traverser

Dags för ytterligare en hjärndöd och oviktig stund med glädjetåget! Niclas har trillat över en halvdan diktare i Tranemo kommun som skaldar om de kanske osexigaste företeelserna man hört. Vi gör ett uselt försök att bräcka ”poesin”! Jonatan har förvånats över ett framträdande från Greta Thunberg innan grabbarna öser vidare med märkliga tidningsundersökningar och en vargälskare som förefaller bäst i världen på att urholka sin egen trovärdighet. Det blir gott om lustfylld upprördhet och tveksamma åsikter! Släng er nu omgående på play-knappen!



94. Urusla bajsknepet – på tåget till Vaggeryd

Skämten är tillbaka! Grabbarna pudlar rejält i veckans avsnitt – och Jonatan tar det hela vidare genom att indirekt totalsåga ”gubbiga” Niclas i ett helt segment. Den sistnämnde djupdyker sedan i de bisarra olikheterna mellan en förbjuden julsång och en megasexuell, tillika brutal och tokhyllad, rapplåt. Det blir även extremt oviktiga nyheter – och en pinsam bekännelse från ena poddmakaren. Vi behandlar också SM i vattenrutschbana, TV-ankarets kvävda ilska – och årets bästa förfestaktivitet! Hjärndött och dumt – haka på!



95. Regelbundna fartränder och supersvajiga julvärdar

Niclas, som poddar från en synnerligen oväntad plats, kör en stenhård comeback efter förra veckans personlighetssågning genom att ösa på med sina skarpaste fördomar om Jonatan. Det blir ärliga ord om allt från fartränder till förseningar. Den sistnämnde djupdyker sedan i hur SVT skulle kunna ha tänkt, om man var lite roligare, angående julvärdskapet. Starka klipp har skapats – och rejäla åsikter utlovas! Vem vore ett betydligt mer spännande val än stabile Tareq Taylor? Det blir dessutom en uppläxning från en språknörd till surgubbe som sedan för oss in på de sjukaste och mest humoristiska särskrivningarna svenskarna slagit till med. Häng med på en ny hjärndöd tur med glädjetåget! Dumt, oviktigt och förbannat härligt!



96. Gränslöst tourettes-kaos i TV4-myset

Niclas är hemma på svensk mark igen, men berättar utförligt om en vidrig upplevelse som skakade om hans värld totalt under en sen kväll i Zürich. Spyor och schweiziska bakdelar har, bland annat, med det hela att göra. Jonatan har, å sin sida, djupdykt i det oväntade tourettes-kaos som uppstod i TV4:s mysprogram ”Efter fem”. Det blir dessutom en sprillans ny och ilsken ”Niclas-lista” – om sådant vi måste sluta vara så jäkla stolta över – och bisarra nyheten om den danska konstnären, med ett Bamse-klingande namn, som tokhyllas för sin helt unika jättestöld. Dumt, hjärndött och oviktigt! Nu åker vi!



97. Bingo-Mohammed

Som en avrundning på hans tid som statsminister blir det inledningsvis rejält fokus på Stefan Löfven i veckans avsnitt. Niclas har hittat en rad fantastiska – och rätt grova – omklippningar som placerar den tidigare sossepampen i en svinkul kontext medan Jonatan, bland annat, pressar sin poddkollega på de genuina känslorna nu när regeringschefen ska bytas ut. Ser grabbarna rentav likheter mellan Trump och Löfven? Det blir dessutom en djupdykning i Bingolotto – och Niclas har en rad spaningar kring det pensionärsdoftande programmet. En av dessa får dock Jonatan att tappa fattningen helt. Vi testar även om ”alla barnen”-skämt fortfarande kan vara roliga. Enorm skepsis råder, men kan den knäckas? Kanske om man pressar gränserna rejält? Hjärndött, dumt och oviktigt! Haka på, älskade vänner!



98. Jackpot i Vegas & magstarka kontaktannonser

Om du lyssnar på detta avsnitt dagen det släpps, så sitter nog solhataren Niclas samtidigt i världens soligaste stad och svär över värmen med en stor öl i näven. Eftersom han ska leva rövare på USAs västkust ett par veckor så blev detta ett lite kortare, ”bunkrat” avsnitt, men där det i vanlig ordning bjuds på hjärndött trams. Niclas har hittat en ny stjärna på imitatörs-himlen, Jonatan har grottat ned sig i galna kontaktannonser och vi lyssnar också på märkliga ljud som kan tolkas på flera sätt! Mycket nöje!



99. På spåret och tacos vs. dekadens och pommes

Niclas ligger råttbakis i en säng i Las Vegas efter ytterligare en blöt afton och tvingas in i en obekväm situation han inte är helt nöjd med. Senare berättar han om sin eskapader i staterna. Barbesök i mängder, tonvis av original-möten samt sena kvällar i USAs mest tragiska hålor.



Bonusavsnitt: Stanko Sket & Pippa Nu

Bonusavsnitt i betalt samarbete med Tre! I trevlighetens anda bjussar de rakt upp och ner på fler garv!



Frågeklådan #10: Hur är en Marcus Oscarsson-fylla?

I det här hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan den bästa Beck-filmen, vilket TV-program man helst varit med i, hur en Marcus Oscarsson-fylla ser ut, vilka hundraser de passat som, en musikointresserads favoritartister – och mycket mer! Irrelevanta frågor och meningslösa svar! Häng med!



Frågeklådan #11: Thorsten Kardashian?

I det här hjärndöda och helt onödiga avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vad man skulle köpa för 16 000 kr, vilka extremt omaka kändispar det vore svinkul att föra samman, vems röst det lockar mest att byta till, varför konspirationsteorier är kittlande, vilket parti kungen skulle röstat på, det ångestladdade i att handla toalettpapper, vad som händer om den ena i ett siamesiskt tvillingpar döms till fängelse – och mycket mer! Dumma frågor och meningslösa svar! Haka på!



Frågeklådan #12: Dummaste vi gjort på fyllan?

I det här hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan hur deras sekt skulle fungera, den enes skräckartade fängelseupplevelse i USA, godisbiten som borde utplånas, den sexigaste idrotten, det dummaste de gjort på fyllan, vilken fiktiv karaktär det lockar att ha som polare – och mycket mer! Meningslösa frågor, helt irrelevanta svar! Häng med!



Frågeklådan #13: Värsta tänkbara poddgästen?

I det här meningslösa avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vad men velat äga under 24 timmar, att åka fast med droger i en thailändsk gränskontroll, de äckligaste orden för att ha sex, att sitta i fängelse under ett år eller till man löst en Rubiks kub, att spela rysk roulette med flygplan – och mycket mer! Hjärndöda frågor, helt irrelevanta svar! Haka på!



Frågeklådan #14: Vilket yrke hade Niclas haft på medeltiden?

I det här fullkomligt irrelevanta avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan den förstnämndes eventuella halstatuering, om man får lägga en rejäl brakskit vid pissoaren, på vilken sida av brödet som smör hör hemma, vilka jobb de haft på medeltiden, ett nytt ”fuck, marry, kill”-dilemma, vikten av att betona rätt ord i en laddad mening – och mycket mer! Dumma frågor, meningslösa svar! Häng med!



Frågeklådan #15: Vilken kändis bör släppa en sexleksak?

I det här ruskigt hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilken temperatur som föredras på en toalettsits, stelaste handlingen i en mataffär, att stoppa en fullsatt buss, varför folk svarar i telefon när de är upptagna med annat, vilken kändis som måste skapa en egen sexleksak, vilken bokstavskombination som borde vara ett svenskt ord – och mycket annat! Meningslösa frågor, irrelevanta svar – häng med!



Frågeklådan #16: Tror Niclas på månlandningen?

I det här hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vad den förstnämnde tänker om den i podden nu så omtalade månlandningen, vem som hade utfört ett bankrån på bäst sätt, om man bör dela på fortkörningsböter under semestern, vad de helst levt utan av sprit, sport och sex, hur grabbarna beskrivits på en restaurangmeny – och mycket mer! Meningslösa frågor och dumma svar! Haka på!



Frågeklådan #17: Vilket är det fulaste förnamnet?

I det här rätt meningslösa avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilken handling deras porrfilm haft, vad som egentligen är meningen med livet, varför man nog hade velat vara en cowboy, djuret som blivit mest obehagligt om halva var människa, vilken typ av olycka som vore mäktigast att överleva, om Finlandsfärjan kallas Sverigefärjan i Finland, vilket som är det fulaste förnamnet, hur flugor landar i taket – och mycket mer! Hjärndöda frågor och dumma svar – haka på!



Frågeklådan #18: Värsta tänkbara ”hemsläpet”?

I det här dumma och meningslösa avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan hur man hanterar ett skräckscenario under ett ”hemsläp”, att få en miljon kronor för varje kilo som man går upp, prylen som verkligen aldrig dyker upp i en dröm, Sveriges hårdaste namn, vilka två kändisar som borde starta en podd, Arga Snickaren i en matbutiksreklam – och mycket mer! Hjärndöda frågor, irrelevanta svar – häng med!



Frågeklådan #19: Vem skickar Sverige till ”pundar-VM”?

I det här irrelevanta och hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilka förpackningar som är svårast att öppna, vilken diktator man velat byta liv med, vad man inte hade gjort för 10 miljoner kronor, hur vissa partiledares porrsökningar ser ut, vem Sverige skulle skickat till ”pundar-VM”, vad som hände med dunderfenomenet krusbär – och mycket mer! Onödiga frågor och dumma svar – haka på!



Frågeklådan #1: Hur många hål har ett sugrör?

Vår nya extrapodd är äntligen här! I Frågeklådan, som nu släpps varje måndag, kommer Niclas & Jonatan att besvara lyssnarnas frågor – som kan handla om precis vad som helst! Det blir högt och lågt, hjärndött och irrelevant – och förhoppningsvis en förbannat härlig start på veckan! I det här avsnittet berörs kungens straffrättsliga immunitet, en ölturné genom landet, urusla Tinder-beskrivningar, Babben Larsson som riksbankschef, att vara tjej under ett dygn – och mycket mer! Häng med!



Frågeklådan #20: Vad krävs för att bli kedjerökare?

I det här helt irrelevanta avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan hur de hade hanterat att ha ett dygn kvar att leva, att få sin tavla upphängd i Vita Huset, varför alfabetet har den ordning som det har, att behöva röka ett paket cigg om dagen, starkaste Gunvald-citatet – och mycket mer! Hjärndöda frågor, meningslösa svar – haka på!



Frågeklådan #21: Vad stjäl man från ett reningsverk?

I veckans irrelevanta avsnitt av Frågeklådan diskuterar Niclas och Jonatan om Gud har en penis, potatisars suspekta ursprung, en plastikoperation av röven, att få betalt för rejäla pungsparkar, vad som känns värt att plocka upp från en hög med skit – och mycket mer! Meningslöst och hjärndött – häng med!



Frågeklådan #22: Varför är nakenhet ”förbjudet”?

I det här irrelevanta och hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas och Jonatan en märklig detalj i den förstnämndes liv som barn, varför fotbollsspelare tenderar vara väldigt tatuerade, den bästa kuren mot bakfylla, om det finns en summa pengar som hade gjort en deppig, varför nakenhet inte är socialt accepterat, vad man velat göra i ”lumpen” – och mycket mer! Dumma frågor, meningslösa svar – haka på!



Frågeklådan #23: Maträtten som låter vidrigast?

I det här tankeväckande, men synnerligen oviktiga, avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas och Jonatan den optimala kebabsåsen, den ursvaga utvecklingen av pantmaskiner, om män eller kvinnor är roligast, maträtterna som låter vidrigast, sex med sin lärare, att sälja sin avföring – och mycket mer! Hjärndött och irrelevant! Haka på!



Frågeklådan #2: Vem av oss har högst IQ?

Ny måndag innebär nya frågor, nya svar – och ny hjärndödhet! I det här avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan den förstnämndes bedrövliga syn, vem i duon som har högst IQ eller skulle vinna en fight till döden, matsituationen på en öde ö, härligaste sexställningen, vilket djur som hade varit drygast som människa – och mycket mer! Häng med!



Frågeklådan #3: Vilken färg får en smurf som stryps?

Ny vecka betyder nya frågor, nya svar – och ny hjärndödhet! I det här avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilket sommarprat 2023 som skulle skapa mest kaos, huruvida överviktiga brinner lite extra för analsex eller inte, om man helst blir blind eller döv, vilket som är det sexigaste djuret, vem av Hitler och Stalin man helst skedat – och mycket mer! Haka på!



Frågeklådan #4: Vem av Snövits dvärgar vill man nita?

Ny vecka betyder nya frågor, nya svar – och ny hjärndödhet! I det här avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilka människor den förstnämnde ser ner på mest, vilken ”sida” som hade vunnit ett amerikanskt inbördeskrig, hur många fiskmåsar det krävs i ens lägenhet innan man misstänker att någon placerat dem där, vad vi tycker om ”kosmos” egentligen, vilket namn man absolut inte velat ha, hur ett ”till döden”-slagsmål mot ett lodjur hade artat sig – och mycket mer! Lyssna nu!



Frågeklådan #5: Tror krabbor att fiskar flyger?

Ny vecka betyder nya frågor, nya svar – och ny hjärndödhet! I det här avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilken kändis som hade gjort det sämsta jobbet som Sveriges nästa kung, ångesten i att jagas av en intelligent skräcksnigel, att ha vrålbånge eller impotens livet ut, om krabbor tror att fiskar flyger, vad som händer om man försöker äta upp sig själv, den tredje sämsta egenskapen en person kan ha – och mycket mer! Häng med!



Frågeklådan #6: Hur ser det optimala alkoholschemat ut?

I det här hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vad som kom först av hönan och ägget, det optimala alkoholschemat, vilka idrotter som bör kombineras, vilken absolut sanning man vill känna till, djuren vi hade passat som, skämt på varandras bekostnad, hur vi skapat den sämsta grundskolan – och mycket mer! Udda frågor, dumma svar – och total irrelevans! Häng med!



Frågeklådan #7: Varför är det pinsamt att panta?

I det här oerhört hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan var ens G-punkt helst skulle sitta, att gå i sömnen, vem av dem som passat bäst som transvestit, vad man behövt tjäna för att ta jobb som elefantinseminatör, om det får skämtas om allt, vad som händer om Pinocchio säger ”nu kommer min näsa växa”, vem man velat ge en rak höger, vilka kroppsdelar de hade bytt plats på, vem som vunnit ett partiledarslagsmål till döden – och mycket mer!



Frågeklådan #8: Vilka 5 personer tar man med sig till Mars?

I det här hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan vilket brott man skulle begå om det därefter omöjligen kunde ske igen, okända detaljen om deras relation, vilken kändis de varit lite kära i, den absoluta favoritölen, hur man gör kassapersonal så obekväm som möjligt, vilken tecknad figur man helst legat med, konspirationsteorierna värda att tro på, varför ordet ”tvål” bara stavas med ett L, personerna som hade fått följa med en till Mars vid jordens undergång – och mycket mer! Haka på!



Frågeklådan #9: Roligaste namnet på en tax?

I det här hjärndöda avsnittet av Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan ett riktigt lurigt ”fuck, marry, kill”-scenario, att ta på sig T-shirten före kalsongerna, hur man hanterat en knapp som ger en 1 miljon men också dödar en slumpad person i världen, vilka tre egenskaper Jonatan ÄLSKAR hos Niclas, vilket som är det roligaste namnet på en tax – och mycket mer! Irrelevanta frågor och dumma svar! Haka på!



Löningsfredag #1 – med Glenn Hysén

Under fredagen närmast löning kommer Niclas och Jonatan vissa månader, som ett extra poddavsnitt, framöver att träffa en mer eller mindre känd person som intresserar dem – för ett ”after work”-betonat samtal om både högt och lågt. Det blir öl-drickande, helgkänsla, starka åsikter – och sköna berättelser. Första gästen är, så klart, vår älskade favorit Glenn Hysén. Vad är Baloo för djur – egentligen? Vad händer när den tidigare fotbollsstjärnan dricker bira i Liverpool? Hur är det att supa till med Jimmie Åkesson? Är det så härligt som man tror att ha sin egen bärs (GöttÄnna-ölen med beställningsnummer 35186 på Systembolaget)? Allt det här – och mycket mer. Det blir ett gott fredagssnack innehållande både tårar av sorg och massvis av skratt! Det här vill ni verkligen inte missa!



Löningsfredag #2 – med Thomas Bodström

Niclas och Jonatan gästas, i det andra avsnittet av extrapodden Löningsfredag, av stjärnadvokaten och tidigare justitieministern Thomas Bodström. Han berättar – med en öl i näven – om att få sparken som jultomte på McDonalds, att ha livvaktsskydd dygnet runt (och hur det fungerar i detalj), svidande pokerförlusterna, att spela fotboll mot Glenn Hysén, sin jättekritik mot Anders Tegnell, de mardrömslika EU-middagarna, att fejka politiska kriser, de promillestinna festmiddagarna hos Kungen, att gå på krogen som minister, att lura skjortan av en anabolapumpad dörrvakt i rätten, dödshjälp, att Sverige är för ”politiskt korrekt”, kritiken mot hans indianutklädnad, kyrkans perversiteter, oväntade kopplingen till Emil i Lönneberga, att hamna ensam med en trippelmördare, vad som hände på toaletten på gay-galan, vilken den häftigaste telefonkontakten han har är, det sjukt udda intresset, att tjäna mycket pengar, sanslösa otrohetsauran, värsta bakfyllan i hans liv – och mycket mer. Vi drar dessutom några snuskskämt för Bodström! Ta nu helg med lite dumheter och after work-känsla i dina öron!



Löningsfredag #3 – med Jan Emanuel Johansson

Niclas och Jonatan gästas, i det tredje avsnittet av extrapodden Löningsfredag, av den kontroversielle multimiljonären och socialdemokraten Jan Emanuel Johansson. Han berättar om de stökiga och kriminella ungdomsåren, komiska sanningen bakom Gråbo Sidekickers och smeknamnet ”Pistol-Janne”, känslan när man blir stenrik över en natt, hur det går ihop att avsky slöseri när man kör Lamborghini och har en lyxbåt, att unna sig P-böter, jämföras med Donald Trump, varför han tycker Stefan Löfven varit en urusel statsminister – och mycket mer. Den tidigare Robinson-vinnaren grillas dessutom, bland annat, kring hur mycket pengar han skulle ha för att hjälpa en smällkåt ardennerhäst till klimax, handla klockor på Ur & Penn, eller att köra en brun Nissan Micra, med skrikande bromsar, en hel sommar. Det blir även ”frågorna du aldrig fått” – och grabbarna drar självfallet också ett gäng skämt för den skäggprydde muskelknutten som absolut inte hade tackat nej till att bli nästa sosseledare. Ta nu välförtjänt helg med lite dumheter och after work-känsla i dina öron!



Löningsfredag #4 – med ex-bankrånaren Anders Adali

Niclas & Jonatan gästas, i fjärde avsnittet av extrapodden Löningsfredag, av Anders Adali – frispråkig TV-personlighet och tidigare yrkeskriminell som bland annat rånat banker, suttit i högsäkerhetsfängelse och hängt med maffia. Grabbarna snackar även om att sitta år i isolering, hur en komplex jättestöt planeras, att jagas av polisen, driva pokerklubb, vara en skräckinjagande svärfar, mångmiljonbyten, fantasierna om en kupp mot Riksbanken, leva dubbelliv, knark och vapen, psykopatkänslorna, enorma framtidsplaner, att gömma sig i en lufttrumma i flera timmar och mycket annat! Det dras dessutom ett antal usla skämt! Ta nu löningshelg med lite gott snack after work-känsla i dina öron!



Löningsfredag #5 – med Robert Wells

Niclas & Jonatan gästas, i det femte (och så efterlängtade) avsnittet av extrapodden Löningsfredag, av pianist- och kompositörlegendaren Robert Wells! Han berättar frispråkigt om konjakshalsande på Ullevi, Robert Gustafssons bästa hån, en kortisonsvullen Agneta Sjödin, hotfulla raggare i Hälsingland, spela för prostituerade, bli arg på asiatiska pappor, 56 Kina-resor, att jobba åt Belarus, ”nära döden”-upplevelsen under en frukost, att gestaltas i en porrfilm, släppa en flygel från en helikopter, hyra en hel resort på Mallorca, sanningen bakom sin omtalade frisyr, öppen bar på turnébussar, att totalgolva Celine Dion, sönderslagna hotellrum – och oerhört mycket mer! Grabbarna tvingar dessutom ”Robban” att lira ett antal specifika låtar på en minimal leksakskeyboard. Hur tusan går det? Pangstämning och öl-knäckande! Ta löningshelg med ett härligt snack i lurarna!



Löningsfredag #6 – med Hasse Brontén

Niclas & Jonatan gästas, i det sjätte avsnittet av extrapodden Löningsfredag, av komikern och tidigare polisen Hasse Brontén! Han berättar om brutala testerna för att bli livvakt, de hemliga nätterna på Säpo, trevliga drogmissbrukare, roligaste händelserna från åren som snut, att sågas av Leif GW Persson, supermärkliga tävlingen i USA, sanningen bakom skämten i Parlamentet, brutala hånen som ”roastare”, panik på scenen, att agera tecknad syrsa, långdragna lögnen om pappans självmord, extrem åldersskillnad, erektioner på Finlandsfärjor – och oerhört mycket mer! Underbar stämning och gott om öl! Ta nu helg med ett härligt snack i lurarna!



Löningsfredag #7 – med Gustav ”Gurra Imiterar” Karlsson

Niclas och Jonatan gästas, i det sjunde avsnittet av extrapodden Löningsfredag, av Gustav Karlsson som gjort braksuccé på Youtube med sina imitationer av framför allt svenska kändisar och dialekter. Hur blev han så bra det här – och vilka är knepen? ”Gurra” bjuder givetvis på en lång rad av sina favoriter – och det leder inte direkt till nedstämdhet i studion. Marcus Oscarsson, Johan Pehrson, Jan Guillou, Joakim Lamotte, Edward Blom och Janne Andersson är några av de som efterliknas! Niclas och Jonatan ger sig dessutom ut på hal is genom att dra igång ett intensivt ”dialekt-battle” med sin gäst – och man undersöker också om han kan räkna ut vilka profiler som poddmakarna försöker härma! Det blir kontrastrikt när toppklass möter brutal uselhet! Underbar stämning och gott om öl! Ta nu löningshelg med ett härligt snack i lurarna!



Trailer

En podcast av Niclas Norlindh och Jonatan Jonasson – som du kanske känner igen från succén Den som skrattar förlorar. Torra skämt, fantastiska ljudklipp, roliga listor och dumma spaningar ur vår knasiga samtid bildar podden som är din oas i hjärndödhet.