Get Podcast

LattasDöttrarPodden

Hanna Hedlund och Lina Hedlund är båda artister, småbarnsmammor och systrar. Nu är de dessutom grannar! I deras podcast blir det musik, livspusselsfunderingar ,en hel del allvar och en stor del skratt. Här är de, Lattas Döttrar.

26. All nite and part of everyday

Vi är äntligen tillbaka och vi har blivit både med studio och samarbetspartner!


Det var ett tag sen sist så det blev mycket att prata om. Det har varit galor, tv-inspelningar, skratt & sorg, födelsedagar och skrämda barn på medeltidsmuseet.


Det blir politiskt inkorrekt i “Felsjungningar”, Skinnpaj och fet ungdomsfest i “Minne till en låt” och Marko “Markoolio” är inblandad i Hannas “Vad har du grubblat på syrran?”…


LattasDöttrar produceras av Poddagency!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.27. Lolinona hoharor åkoktot bobåtot

Lina har åkt båt!

Det pratas bla rövarspråk, fotbollsföräldrar, Estoniadokumentären och poltergeistbarn.

Lina berättar om helgens båtresa, det sittdansas och sjungs och vilken känd sångare har börjat jobba som taxichafför?? 

Men kanske roligast av allt -VI HAR EN SAMARBETSPARTNER! Läkarmissionen! We love it! Hanna från Läkarmissionen tittar in i studion och alla ni som blir månadsgivare får ett sjukt snyggt smycke! In på lakarmissionen.se/lattas och bli månadsgivare -nu! 


Och just ja -sa vi att Lina har åkt båt?Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.28. Är en gärsgård gjord av en eller en?

Lina sitter bakom mixerbordet, och det märks… 😉


Veckans grubbel (som Hanna för övrigt verkar ha ändrat till veckans spaning) handlar om löss, vilket leder till ytterligare ett grubbel: Fick Magnus Uggla löss den där gången??

Lina lär Hanna om Google, det sjungs båtmedley, pratas frukostvanor, Connys go’bröd, och det blir såklart era roliga felsjungningar!


Och även den här veckan har vi med oss Läkarmissionen som samarbetspartner! Tjoho!! Vår kompis man jobbar som förlossningsläkare och han har varit nere i Tanzania och jobbat så vi ringer upp honom och frågar hur det var! Det får oss också att prata om hur vi lät när vi födde barn!

Men viktigast -Join our club!!! Bli månadsgivare så får ett sjukt snyggt smycke! När ni har fått hem det, fota smycket och er (eller den som fått det i present) och lägg ut på insta och tagga oss och poddagency så ser ni vilka ni är som är med i klubben!! In på lakarmissionen.se/lattas och bli månadsgivare -nu! 


Och just ja -Lina åkte båt förra veckan. Om nån missade det så pratar hon om det i det här avsnittet. Igen.


LattasDöttrarPodden produceras av Poddagency!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.29. You have been warned

Ett hav av ämnen avverkas i veckans avsnitt! (Och ja, ett av ämnena är att Lina har åkt båt. igen. på just ett hav. Och! hon höll dessutom på att kapsejsa på ett ölhav!)


Hanna grubblar på pensionärslivet – är man lyckligare gammal på landsbygden?

Hon grubblar också på nuet – ska hon hoppa på universitetsutbildningen hon kom in på?


Lina har köpt en ölpirra storlek Large och öl för hela gaget, fast hon inte dricker öl.


Det pratas Ullared, Allsång på julen, Jantelag, Drive-in-Bingo, Håkan Hellström (kom och fika med oss Håkan!!) och ska vi äntligen få svar på varför det heter ”Gärsgård” ? LattasDöttrarPodden produceras av Poddagency.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.30. Vem har tyll i fönstren??

I veckans avsnitt lyfts oändligt med frågor, främst gällande sångtexter:

Vad är en tyllgardin? Vad är Träklangs flöjter? Vad betyder ”drömmar av vinges sus?” Sjunger man verkligen om Oskar Zia i en jullåt?

Och så den eviga frågan: Ska man gå upp eller ner i Sankta Lucia?

Och nu har vi inte ens nämnt felsjungningarna…


Det blir serietips och minnen, det sjungs opera och Lina får ett sms av John Lundvik. Ska de ut och åka båt nu igen?

Hanna berättar om sin fascination för det hemska och så har vi en jingel och ett nytt inslag i podden!


Lets go! LattasDöttrarPodden produceras av PoddagencyHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.31. Var glad och nöjd vad livet..ger??

I veckans avsnitt inleder Hanna och Lina starkt med tungvrickning, sång och skratt. 

Halvt oklart om de ska gästa Malou efter 10 eller om de ska ha ett eget program som ska heta Baloo efter 11? 


Det pratas PMS (eller är det bara att man mår jävligt lite nu och då?), barndomslekar (vem minns Twist, Double Dutch, Barbie och Bokmärken?!) och sjuka låttexter man inte tänker på. 


Lina kommer med goda nyheter för Havssköldpannorna Caretta, det blir felhörningar och felsjungningar LIVE och så berättar både Hanna & Lina om den sjukaste Kränklimangen de har fått.


LattasDöttrarPodden produceras av PoddagencyHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.32. Les Miserables

I veckans avsnitt blir det hög nivå med en bajs-ords-lek.

Men (framförallt) blir det ett Les Misérables-medley (med kompsång) när Hanna ska spela upp sitt “minne till en låt” men inte kan bestämma sig vilken låt hon ska välja.


I den lilla tid som blev över grubblar de på Kallbad, Folks beteende under/på grund av Corona, Saffran och vad som egentligen hände med Kaah?


Lina berättar också om en fadäs när hon programledde Mello OCH när hon hånglade med Nanne på golvet under efterfesten. Hanna är fortfarande i chock…
LattasDöttrarPodden är en produktion av PoddagencyHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.33. Linas hemliga crush

I veckans avsnitt är Lina bitvis en riktigt störig lillasyster…

Men när hon inte drygar sig så tipsar hon om en svingod soppa, funderar på om konstsnö kan smälta och så får vi veta vilken musikalartist hon stalkade som ung..

Hanna är den stadiga storesyrran som berättar (varnar) om saffran, tipsar om julkalendern och uppdaterar läget på Gävlebocken.


Men det blir också dramatik i julpysslet (hos båda), veckans grubbel, minne till en låt och vad var egentligen det sista som Hanna googlade? LattasDöttrarPodden produceras av Poddagency Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.34. Hanna kan sova hon. Big Time.

Aldrig förut har podden startat så stillsamt men samtidigt så kaosigt…

Hanna försover sig och det blir det stora frågeämnet: Hur kan man sova till kl: 10:00?!

2 systrar och 2 helt olika sömnbehov.


När Hanna inte sover så går hon just nu bananas med julpyntet. Ja, både Hanna & Lina sprängs av julmys och t om veckans grubbel har jultema!

Det blir också en väldans massa felsjungningar (inklusive en som Lina gjorde i ett tidigare poddavsnitt) och i ‘Minne till en låt’ blir det en gammal Hanna & Lina -dänga!


Veckans avsnitt är i samarbete med Stronger! Tjoho! Tjejerna cant get enough och har t om på sig kläderna i studion. In och beställ på Stronger.se och med koden hedlund20 får ni just nu 20% rabatt!!!LattasDöttrarPodden är en produktion av Poddagency Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.35. Hejsan Julen, nu är vi vuxna!

Dan före dan!

Och både Lina & Hanna är i sån julstämning!

I år blir de vuxna då de står för julfirandet och nya traditioner.

Hög julstämning i studion då det blir julsångskaraoke genom hela avsnittet! Och Lina skapar årets rim! Det pratas julminnen och årets julklapp!


Mys in julen och sjung med!


God Jul från oss!!
LattasDöttrarPodden produceras av PoddagencyHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.36. Gott Nytt År!

Sista dagen på 2020!

Det firar vi med (alkoholfri) skumpa i studion!

Vi skålar ut 2020 och skålar in 2021 och rate:ar året i 3 kategorier, 1-10:

-Jobb

-Familj/Relationer

-Personligen


Har Corona dragit ner betygen eller blir siffrorna höga?

Det pratas nyårslöften, hur Lina ser året som ett D och Hanna berättar om Nyårsafton 1997 då hon inte var the greatest Big Sister..

Men kanske roligast av allt: De sjunger (äntligen) PMS-Låten!!!


Stort tack till dig som har lyssnat och följer oss. Vi älskar er och ser fram ett 2021 tillsammans med Er! Gott Nytt År! LattasDöttrarPodden produceras av PoddagencyHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.37. Lajnis Stajnis & Hedda

I veckans avsnitt har Lina så jäkulskt (nytt ord!) ont och kan inte skratta. Synd för henne att Hanna är så jäkulskt rolig..

Mellan smärtstånk och skratt berättar Lina om de nya orden som tillkommit 2020. Otippat blev det flera Corona-relaterade ord men vet Hanna vad en Bolundare är? Eller Becknarväska? Lesserwisser? Kanskeman? Simp? Hon blir i alla fall nyfiken på det nya yrket ”intimitetskoordinator”…


Sen tar det hela andra halvan av avsnittet för dom att komma fram till ”Minne till en låt”. Så många roliga avsticksämnen på vägen! Men till slut kommer de fram..

Och vilka är egentligen Lajnis Stajnis & Hedda? 


LattasDöttrarPodden är en produktion av PoddagencyHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.38. Va? Minns ingenting..

Aldrig tidigare har det varit så mycket avslöjningar i podden!

Vi får bland annat höra om bråket när Hanna var med i mello och vad texten i “Anropar försvunnen” egentligen handlar om.

Lina avslöjar vad hon ska göra i vår och vi får äntligen höra låten de inte minns att de har gjort!!

Sen har Hanna grubblat på en bok som hon har läst som handlar om att hon inte borde grubbla..LattasDöttrarPodden är en produktion av PoddagencyHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.39. Varsågod Lady Gaga!

Allt ni hör i veckans avsnitt är sant!!


Lina är med i Lidingötidningen, hon har blivit chef på NK och är en jäkel på att tapetsera.

Hanna har bitvis svårt med talet men är i övrigt frisk och vid god kondition!

Deras minnen funkar igen och de går tillbaka ända till barndomen och till Tilan -vålnaden i Amazonen..

Hanna levererar dessutom riktiga guldknep för att man inte ska gå ner sig i sina grubbeltankar..


Och i veckans minne till en låt minns båda tillbaka till perioden som la grunden till Lady Gaga och demonproducenten RedOne!LattasDöttrarPodden är en produktion av PoddagencyHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.40. Borde vi tävla i ordvitsar?

VI FIRAR 40 AVSNITT!!!! TJOHO!!

Och det rejält med skumpa (alkoholfritt), snacks, girlanger och partyhattar.

Och trots alkoholfritt blir det snurrigt, sluddrigt och fnittrigt värre.

Hanna har med sig en bok om ordvitsar och humornerverna tänds till -ska de ställa upp i SM i ordvitsar?!


Hanna har fyllt år, Lina har köpt längdskidor och visste ni att det största hotet mot koalorna är klamydia?

Och vad får Hanna att gå upp 06:15?!


LattasDöttrarPodden produceras av Poddagency
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.41. Porr under sängen!

Lina åkte vilse på skidturen på Lidingö och Hanna sov imorse. Och igår kväll.

Hur var det där med Lars Lerins skilsmässa? Hur går det på Linas nya jobb? Och hur går det med Hannas grubblande?

Det pratas dessutom Frufridagen, Starfunk, Las Ketchup, garagetaket på Rättängsvägen 22 och porr under sängen!

Och så ringer vi upp en övertaggad Sonja Alden!


FYI Lina skojar aldrig nykter…LattasDöttrarPodden produceras av PoddagencyHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.42. SCOOP-ALERT! Vem har Lina Rippat?

Så mycket Scoop-alert i veckans podd!!!

Vem har Lina rippat rätt av?

Varför sms:ar Hanna fadern, sonen och den helige anden?

Hur låter Lina när hon har PMS?

Vi ringer också upp Nanne Grönvall och då kommer ett och annat fram…

Vad var det egentligen som Ulf Brunnberg såg den där gången han tittade in huvudet i deras loge och som gjorde att han hamnade i chock och gick därifrån?? Och vad var det han skulle säga? Ingen vet…


Dessutom ville ni veta mer om oss så vi svarar (typ) på en massa (konstiga) frågor. Skicka in egna frågor på lattasdottrar@gmail.com så svarar vi på dom i nästa avsnitt!

Tjo!


LattasDöttrarPodden produceras av PoddagencyHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.43. Hanna ‘The Fluffer’ åt Lina & Oscar Zia

Veckans avsnitt startar starkt med att Hanna droppar en Cliffhanger..

Lina hänger på taket, borde vi släppa en svensk version av Robyns “Do you really want me” (smakprov hörs i podden)?.

Sen pratar vi självklart Mello och vi ringer upp fantastiska Oscar Zia och det slutar med att Hanna blir Oscar och Linas Fluffer.

Och som vanligt ringer Linas son mitt i inspelningen och vi kör minne till en låt.

Och vad vore livet utan nånting lite snott?
LattasDöttrarPodden produceras av PoddagencyHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.44. Lets talk about Dance!

Nu får vi ÄNTLIGEN prata om vad Hanna ska göra i vår!!!!

Så nu tar vi igen allt vi inte har kunnat prata om.

I veckans avsnitt blir det alltså (inte helt otippat): DansBonanza!

Det pratas Lets Dance och dans och dirty dancin och dans och lets dance.

Lina har till och med med sig en tävling som handlar att sjunga om dans!


Vi ringer också upp Tobias Wallin och pratar om hur Hanna står sig bland de andra 10 han har dansat med i Lets Dance..😉

Tobias får heta tips av Lina hur han ska hantera Hanna när orken och lusten tryter när det blir jobbigt.


Och, ingen podd utan att Tilo ringer mitt i inspelning!


LattasDöttrarPodden produceras av PoddagencyHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.45. En skatt under all skit!

Vad hittade Hanna under soffan bland all skit?!?!


När Hanna slängde ut soffan hittade hon en skatt bland 6 års ostädad skit! Vad var det för nåt?

Och vad är det för märkligt gig som Lina har gjort? #detgårbranu

Hanna har sovit och dansat och Lina har läst gamla dagböcker.

Sen pratas det självklart MELLO och Tess FANTASTISKA låt “Good life”!!!

För att inte tala om Per & Pernillas sjukt roliga mellanakt!!!


Sist och störst – Vi har en ny samarbetspartner! HEMMAKVÄLL!!! Wiiieeee!!!!

Hur härligt?! Hur gott?! Vet ni att de vänder på godiset? Och vet ni varför de inte har lock på lådorna?!?! Tune in and find out..LatttasDöttrarPodden produceras av PoddagencyHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.46. En sorgens dag…

Vi är i sorg… 

En vän, kollega och en fantastisk människa har lämnat oss alldeles, alldeles, ALLDELES för tidigt..

Beskedet kom precis innan vi skulle spela in så det här avsnittet tillägnar vi henne. Tack för all glädje, alla minnen, alla fester och alla danser!


Det här avsnittet blir ett samtal i nuet. Om döden, om livet. Om dödsbesked, dödsångest och om sorgen. Den avgrundsdjupa sorgen.. Om hur livet blir så märkligt närvarande i döden… Vi minns och pratar om människor som gått bort. Om pappa.

Vi gråter, sörjer, läker och lyssnar på låtar som berör. ❤️ 

Vi har gjort en Spotifylista. Den heter “I was here (LattasDöttrarPodden)” och du hittar den under PODDAGENCYs konto. Lägg gärna till låtar!


Tack också till vår fantastiska samarbetspartner Hemmakväll. 


LattasDöttrarPodden produceras av PoddagencyHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.47. TangoTunga i Tanga!

Lina är on-fire och Hanna känner sig väck… En osammanhängande, bitvis rörig men väldigt rolig kombo!

“Ta fram din inre gris”

“TangoTunga i Tanga”

“PMS”

“Lägg ägg. Tyst jag värper”

“Skämta med mig Papegoja”

Ja, det här är några av huvudämnena i veckans podd.


Och såklart -Lets dance!!!! På lördag är det premiär! Wiiieee!!!

Vi är supertaggade för det och än mer taggade och glada för poddens samarbetspartner “Hemmakväll” (som har blivit typ varje kväll)!

I veckans avsnitt brainstormar vi dessutom fram flera nya godismaker. Varsågoda. 😉


LattasDöttrarPodden produceras av PoddagencyHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.AVSNITT 7

Hanna blev nästan efterlyst och Lina satt ensam i en stuga i Åhus med okända män. Jobbiga chefer och tonåringar, små och stora tankar om gayduvor och marsvin och veckans minnen till en låt såklart.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Alla systrars dag

Avsnitt 20


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 10: Mamma Mamma!

Systrarna firar tio program! Morsdag närmar sig och en ny karantänsession planeras. Lina ringer dr Alban och Hanna får svaret på frågan hon länge ställt sig.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 13

Glad Midsommar


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 17

Late night Pod


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 19

Vi bestiger Berg och skrämmer barn


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 23 När gammelfarmor dansar på bordet

LattasDöttrarPodden


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 24

Lattasdöttrarpodden


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 25

Morgonpod


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 6

Lina ramlar och Hanna säger för mycket. Mardrömsituationer uppstår och vad är drömmar? Brev från oss själva till oss själva eller är de varsel?


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Avsnitt 9: Nya intressen

Lina ha fått göra fingrar och Hanna har blivit såld på en ny sport. Lina har upptäckt hur tufft livet utanför stan kan vara…..

dessutom blir det repris på pms-låtenHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Beatles Beatles

Avsnitt !6


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Det är hit du kommer, när du kommer hem.

Avsnitt 15


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Kärlek och muskler är färskvara

avsnitt 11


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Late night pod

Avsnitt 14


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.LattasDöttrarPodden

Naket


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.LattasDöttrarPodden

Feltolkningar av texter, Lina älskar mello och Hanna älskar att ha en plan B

Vem skulle passa som guldsmed och vem är terapeut i själen? och vem mötte björn på toaletten…. eller var det Benny?Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.LattasDöttrarPodden

Att fira eller inte fira


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.LattasDöttrarPodden

Avsnitt 12


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.LattasDöttrarPodden

Lina har sprungit och kommer med en present, Hanna har skrivit en pms låt.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.LattasDöttrarPodden

Lina närmar sig flytten och Hannas man har flyttat. Pms låtar och Happy new year.Tänk att båda hittade kärleken -97


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.LattasDöttrarPodden

Vem är Vem?


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Pod 18

Yo


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.RUTINER

Avsnitt 21


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.Tesked eller Trädsked

Avsnitt 22


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.